I torsdags (10 aug) åkte vi till Montana! Innan det behövde vi åka till skolan för att hämta ut våra datorer och lyssna på en föreläsning. När vi väl körde från Ainsworth var klockan nio på kvällen och vi hade en åtta timmars bilresa framför oss. Resan gick bra då jag somnade ganska snabbt och när jag vaknade upp på morgonen hade vi parkerat på en rastplats i Montana.

Vi spenderade tre dagar där tillsammans med Loren och Laurels son och hans familj på en mässa. Vi tittade på rodeo, olika djurshower, en trollkarl (som även kunde hypnotisera) och åt god mat! Det var en jättehärlig helg och det var så kul att träffa fler ur familjen Appleman!

Vi körde hem från Montana på söndagen men på vägen hem ville Loren stanna och ha lite sightseeing och vi ville stanna till på Target. Detta resulterade i att vi inte var hemma förrän cirka halv ett på natten och skulle upp till skolan morgonen efter. Vi trodde att vi skulle vara jättetrötta hela dagen, men jag klarade mig faktiskt ganska bra fram tills golfträningen då vi gick igenom regler och jag höll på att somna flera gånger.

Annars var första dagen på amerikanskt High School en jättebra dag! Alla mina lärare och klasskompisar var väldigt snälla och välkomnande, och det var skönt att golfen började en vecka tidigare så jag faktiskt kände några redan innan skolan började. Jag är fortfarande lite ovan vid att vi har så korta lektioner (endast 50 min) och jag har behövt fråga om vägen flera gånger då jag aldrig kan lära mig vart de olika klassrummen ligger, men efter tre dagar i skolan har jag börjat vänja mig!

Nu ska jag gå och lägga mig, men här kom iallafall en liten update. Mitt alarm är satt på 05.30 för imorgon är det dags för min första golf tournament! Vi ska till en nästintill översvämmad golfbana för att spela 18 hål!

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår (måndag) hade Laurel några ärenden i Ainsworth så vi åkte med henne dit. Vi började med att åka till skolan för att hämta våra scheman. Det visade sig dock att de hade lyckats stava mitt och Machtelds namn fel så vi behöver åka in igen för att hämta nya papper! Jag behövde även köpa ett par skor så vi åkte och gjorde det innan vi åt lunch. På eftermiddagen behövde Laurel fixa lite i affären. Då bestämde jag och Machteld oss för att gå runt lite själva och leta present till Laurel som fyller år på lördag! Det gick dock inte jättebra så vi ska försöka fortsätta någon annan dag.

När vi kom tillbaka till affären var det dags att åka till skolan för vår första golf practice! Vi träffade vår coach utanför skolan för att sedan gå in och träffa tre av de fem andra tjejerna i laget. Alla var jättetrevliga och det känns som vi kommer ha väldigt roligt! Vi packade ihop lite golfklubbor och åkte ut till golfbanan. Eftersom att det var fler än vi som var nybörjare så började vi med att gå över grunderna och regler osv.

Nu har vi två dagars träning till innan vi ska åka till Montana på torsdag och hälsa på släktingar till världfamiljen!
Kram!

Likes

Comments

I söndags var planen att vi skulle åka till ett naturreservat för att titta på Nebraskas högsta vattenfall. Vi började dagen med frukost och när vi satte oss i bilen för att åka var klockan runt nio. Först åkte vi till Valentine, vilket tog ca 1 timme, och till några av Laurel och Lorens vänner där för ett Church Meeting. När vi sedan åkte vidare mot naturreservatet åkte vi förbi ett ställe där de var rodeo. Vi bestämde oss för att stanna till och titta en stund. Det var "junior rodeo" så det var barn och ungdomar mellan 4 och 14 som tävlade i olika grenar. Det var en väldigt häftig upplevelse då jag aldrig har varit på rodeo innan!

Sedan fortsatte vi till det första naturreservatet där det var en stig ner till en sjö och ett litet vattenfall där vi stannade och tog lite bilder innan vi fortsatte till nästa stopp.

Nästa stopp var Smith Falls. Där fanns Nebraskas högsta vattenfall! Dock var det en liten besvikelse att det var ganska litet, men det var väldigt fint! När vi hade gått en stund så började det regna och åska så vi skyndade tillbaka till bilen och åkte tillbaka hem!

Kram!

Likes

Comments

Hej!
Igår (torsdag) var Laurel i affären så då följde vi med Loren ut och hjälpte honom. Precis när vi skulle hoppa in i hans Pickup och köra iväg så kom tre av hundarna som också ville följa med. De två minsta hundarna (Ron och Hermione) som brukar springa runt och hoppa och bitas somnade emellan oss i bilen på bara några minuter. När vi var klara med det som behövde göras så fick vi äntligen rida! Loren hjälpte oss att hämta och fixa iordning hästarna. Jag fick rida en jättefin häst som heter Ally! Vi var ute nästan två timmar och red en jättevacker runda!

På kvällen var det dags för "Fall Sports Parent Meeting" i skolan där de berättade om alla olika regler och vi fick fylla i en massa papper. Det var väldigt roligt då vi även samlades med golflaget och fick träffa tre av de andra tjejerna i laget! De var jättetrevliga och jag ser fram emot den första träningen på måndag!

Idag (fredag) tog vi det ganska lugnt på förmiddagen och åt lite senare frukost. Framåt eftermiddagen fick vi följa med Laurel och Loren till en begravning. Det var en amerikansk soldat som dog som krigsfånge i Koreakriget 1951 men som inte grävdes upp och identifierades förrän nyligen. Det var en väldigt speciell och häftig upplevelse då det var så många där och alla berördes och brydde sig så mycket även om han dog för så länge sen! Laurel och Loren kände en del av de som var där så vi fick träffa några av deras vänner. De var väldigt trevliga och välkomnande! På vägen hem från begravningen åkte vi till ett sjukhus och hälsade på en av deras vänner som hade brutit benet.

Det har varit väldigt roliga och intensiva dagar här i Nebraska! Hoppas ni har det bra där hemma!
Kram

Likes

Comments

Idag var vi och hälsade på i skolan för första gången! Vi fick välja vilka klasser vi ville läsa och så visade de oss runt i skolan och till alla olika klassrum.

Mitt schema kommer se ut ungefär såhär:
1st period: Study hall
2nd period: High School PE
3rd period: Wildlife management
4th period: Chorus
5th period: American history
6th period: English
7th period: General math
8th period: Life and Career prep.

Efter lunch åkte vi och gjorde en läkarundersökning som man måste göra för att få vara med i någon av sporterna i skolan. Jag har bestämt mig för att pröva golf! När vi var klara där så åkte vi hem för att mysa lite med djuren.

Det var en väldigt bra dag och jag ser fram emot att få testa alla nya klasser!
Kram!

Likes

Comments

Igår landade vi på Grand Island flygplats tillsammans med några andra utbytesstudenter och där blev vi mötta av våra värdfamiljer! Det var jätteroligt och spännande att äntligen få träffa dem! Från flygplatsen hade vi en tre timmars bilresa till Ainsworth så på vägen dit stannade vi och åt. Vi hälsade även på vår Local Coordinator och hans familj. Han var jättetrevlig! När vi väl var framme gjorde vi inte så mycket mer än att packa upp då vi var väldigt trötta.

Idag åt vi amerikanska pannkakor till frukost och sedan åkte vi in till Ainsworth där Laurel visade oss runt och vi fick fixat våra telefoner och lånekort till biblioteket. Efter det fick vi följa med Laurel till hennes affär. Hon visade oss lite hur allt fungerade och så hjälpte hon oss att göra örngott till våra kuddar. När vi var klara med dem åt vi lunch och sedan gick jag och Machteld tillbaka till biblioteket en liten stund innan det var dags att åka hem igen.

Efter kvällsmaten så gav vi våra värdföräldrar presenterna vi hade med oss och sedan satt vi bara och pratade en stund innan vi gick och la oss. Imorgon ska vi till skolan för att välja klasser och sedan ska vi även testa vilka sporter vi vill göra under hösten. Det ska bli jätteroligt!

Kram

Likes

Comments

Även idag hade lektioner på förmiddagen. Den första var en lektion i amerikansk historia som hölls av en amerikansk High School lärare. Jättebra lärare och intressant lektion!
Efter den andra lektionen åkte vi buss in till NYC och åt lunch i Central Park! Vi hade en timma där och då gick jag runt tillsammans med en annan svensk tjej och fotade lite. På vägen hem stannade vi till vid minnesplatsen för 9/11 för att fota lite där med.
Detta var sista dagen i New York och imorgon 04.15 går bussen till flygplatsen. Först ett flyg till Dallas och sedan ett till Nebraska där jag äntligen får träffa min värdfamilj! Jag är väldigt nervös men mer taggad och glad!

Likes

Comments

Dag 1:
Vi landade på Newark flygplats 20.30 lokal tid efter ett 8 timmarsflyg från Köpenhamn. Bussresan från flygplatsen till campuset som vi bor på tog ca 1 timme så när vi väl kom fram så var alla väldigt trötta. Sedan fick vi våra rum och jag bor tillsammans med en tjej från Italien.

Dag 2:
Dagen började med frukost och "fire drill". Första lektionen gick ut på att vi skulle lära känna varandra bättre och vi gjorde därför olika övningar så som "speed dating". Sedan var det dags för sport. Vi fick testa på både amerikansk fotboll och cheerleading! Det var jätteroligt!
På eftermiddagen tog vi tåget till Grand Central station! Vi besökte Times Square, SOHO och åkte en guidad båttur runt Brooklyn där vi bland annat fick se Brooklyn Bridge och frihetsgudinnan. New York överträffade alla förväntningar och det var en fantastisk dag!

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags! Nu är dagen här då jag tar steget ut i det okända för att bo 10 månader hos en värdfamilj i Nebraska. När jag fick reda på vart jag hade blivit placerad så kändes det som en evighet tills jag i slutet av juli skulle ta mitt pick och pack och flyga över Atlanten. Men nu, drygt 3,5 månader senare, sitter jag här i min gula tröja och känner mig både livrädd och jättetaggad på samma gång!

Likes

Comments