Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • RESA

Likes

Comments

Shopping, picknick, en hel dags hiking, en hel dags cykling mitt ibland biltrafiken och vinprovning var vad som hanns med under våra fem dagar i San Francisco. Perfekt start på våra fem veckor här i staterna!

Ovanför är bilder från näst sista dagen, min favvo av dem, och alltså se bara hur snabba vi såg ut i hjälmarna på våra supersnabba hojar. Håller ni inte med??

  • RESA

Likes

Comments

  • RESA

Likes

Comments

  • RESA

Likes

Comments

De sista 10 dagarna av resan blev det helt dött här. Efter Koh Lipe åkte vi till Phi Phi för att överraska Carro och det blev så lyckat! Planen var att åka till Koh Phangan tre dagar senare och fira jul där. Men vi hade så jäkla kul på Phi Phi så vi valde att stanna där sista tiden. Carro jobbar på en bar och på en partybåt så vi festade precis varje kväll och vi fick fan kämpa för att hålla hennes tempo. En helt galen sista vecka och det absolut bästa avslutet vi kunde haft på den absolut bästa resan!

I förrgår var det dags att åka hem och värre ångest finns ju inte än den när man ska hem från en längre resa. Något som gjorde det lite lättare dock var att nästan hela min familj var hemma och ingen hade någon aning om att jag skulle komma. Även den här surprisen blev så lyckad!! Iklädd tomtedräkt knackade jag på dörren och när min systers pojkvän såg masken blev han livrädd och hörde hur han till de andra "Oh shit it's Santa Klaus! Should I open??" Varpå alla svarar "NO!" Tillslut öppnade han tack och lov och jag som övat på min basröst misslyckades totalt då han kände igen den på en gång. Var så sjukt kul att se allas miner haha! Ska bli skönt ändå på ett sätt att bara få vara, landa lite och umgås med nära och kära i några dagar<3

Likes

Comments

Likes

Comments

  • RESA

Likes

Comments

Ö-livet treatar oss bäst! Sol och bad slår ju liksom aldrig fel. Vi har varit här i tre dagar nu och har one more to go innan vi åker vidare till nästa Thaiö. Något som kommer bli grymt!

Koh Lipe som ön vi är på nu heter är väldigt liten (du kan ta dig runt överallt till fots) och verkar vara svenskarnas paradis. Som typ alla andra öar i södra Thailand. Vart du än befinner dig hör du alltid någon prata svenska, många par och barnfamiljer. Därför är det också riktigt lugnt här, till skillnad från paradisön Koh Rong i Kambodja. Men vi gillar det ändå! Det är så himla mysigt i lilla centrumet och stränderna är få men helt underbara.

Det pågår väldigt mycket bygge runtomkring också såsom nya restauranger, caféer, barer och boenden. Vårt hostel är nybyggt tex och de är fortfarande inte helt färdiga. Något som jag är otroligt tacksam över då jag iförrgår insåg när vi checkade in att jag hade glömt nyckeln till ryggsäckslåset på förra boendet. Där var byggarbetarna verkligen en räddare i nöden som plockade fram alla möjliga verktyg och fick upp det tillslut.

Förutom beachandet och låsuppbrytandet har vi bara strosat runt, hängt med folk från samma hostel, druckit drinkar på en reggaebar, slagits med mygg uppe på en viewpoint och ätit sjukaste seafood-buffén. Det fanns så mycket mat så ni förstår inte. De hade bl.a. räkor, bläckfisk och fisk, ca 10 olika sorter antingen hela, uppskurna filébitar eller grillspettar, som man plockade på sig i en liten korg för att sen få det grillat. Mm mm mmm.

Nu ska jag strax gå upp och se om Mandi är vaken och försöka få med henne ner till en av stränderna för att se solnedgången som är om en timme. Det är ju något man aldrig tröttnar på. Kolla solnedgångar alltså.

  • RESA

Likes

Comments

Vi bestämde oss för att öka hyrningen ytterligare ett dygn och om vi har utnyttjat åkningen till max idag. Vi snittade säkert 3 h totalt på den där moppen, bl.a. i försök att hitta en nice strand. Till slut gav vi upp och körde på den som var någorlunda av de vi passerade. Att det blev så mycket åkande gjorde dock ingenting. Omgivningarna var så mycket finare idag med tanken på att det har varit strålande sol och man får se så mycket mer av ön än vad man annars skulle.

Nu, tillbaka på vår strand, ligger vi på våra saronger i solnedgången och tar vara på våra sista timmar här i Malaysia. Imorgon bitti går båten över till Thai och Koh Lipe! Har börjat sakna paradis-ö-livet så mycket så det här kunde inte komma lägligare.

Glömde för övrigt helt bort att ta bilder idag så ovanför är några kassa screenshots från Amandas snap och en på vår utsikt atm.

Likes

Comments

Igår lämnade vi Penang och Georgetown för en ö två timmar norrut med båt - Langkawi. Vi fick bokstavligen kuta till hamnen då vi var lite smått sent ute. Jag ville ju så gärna hinna gå en sista vända runt stan och leta upp fler street arts (bilderna i förra inlägget hihi), så den tar jag på mig.

Vågorna under resan var förjävliga och jag satt med påse hela vägen då spyan inte var långt borta. Äntligen framme hoppade vi in i en taxi som släppte av oss vid öns centrum och vi tog in på ett boende mitt på stranden. Vi fick som en liten bungalow till ett billigare pris, vilket vi förstår nu i efterhand var pga det ena och det andra felet med dörr, toalett osv. Men det funkar ändå med tanke på läget!

Det första vi gjorde idag efter vi vaknat och ätit frukost var att lägga oss på beachen där vi blev kvar hela förmiddagen. Sen ni, sen gick vi och hyrde oss en moppe igen, för att åka till ett vattenfall igen. Den här gången gick dock körningen mycket bättre än förra trots att det är vänstertrafik här i Malaysia. Jag var bara över på den mötande sidan två gånger:-)

Vattenfallet hade vi ju kanske lite högre förväntningar på än vad vi möttes av. Tydligen har de inte säsong vid den här tiden på året så det forsade ca noll mängd vatten nerför som ni ser på bild 5. Däremot forsade det ner en hel del vatten från himlen och vi åkte därför i princip bara dit och vände. Höjdpunkten var med andra ord även denna gång själva moppeåket men också de fulsöta aporna längs vägen.

Amanda som fortfarande har en förkylning fick ont i huvudet och la sig en stund direkt när vi kom tillbaka. Så länge gick jag ner och kollade solnedgången och ringde upp mor min. Nu har vi precis varit och ätit indiskt, något vi båda har fått dille på här borta. Men alltså fo real, hur gott är det inte?? Med det sagt ger jag nu upp. Go'natt och gla' Lucia på er!

  • RESA

Likes

Comments