Om du har en telefonintervju ska du tänka på:

Om du blir uppringd när du är oförberedd eller inte kan prata ostört så be att få ringa upp när det passar båda parter.

Ta fram ditt CV, ansökningsbrev, penna, papper och annonsen framför dig.

Håll inte på med annat som att dricka och äta eller liknande under samtalet.

Lyssa vad dom frågar efter och avbryt aldrig.

Det är bra att ta anteckningar

Var påläst om företaget och var beredd på samma frågor som på en vanlig intervju.

Tänk på ditt kroppsspråk även i telefon, le även i telefon det påverkar ditt röstläge på ett bra sätt.

Innan du lägger på så se till att ta namn och fråga hur rekryteringsprocessen fortsätter.

Tack för samtalet och önska om en bra dag eller trevlig helg.

När du ska gå på Intervju!

Första intrycket börjar i samma sekund du kliver innanför dörren så var trevlig mot alla, le, ha ögonkontakt.
Många frågar receptionen efter intervjun hur vi uppfattade personen.

Du borde googla dig själv och kolla sociala medier för nästan alla arbetsgivare googlar på kandidaterna. Om du har saker som inte är bra så försök att tvätta bort det dåliga på webben som kan hindra dig i karriären om det går.

Var noga med att kolla restiden och parkeringsplatser i närheten av intervjun.

Tänk på klädval, du ska trivas i kläderna men inte sticka ut för mycket. Var hellre uppklädd än nerklädd.

Stäng av din telefon så den inte stör dig.

Skaka hand med ett snabbt och fast handslag.

Rikta kroppen mot intervjuaren, det visar att du är intresserad.

Tänk på hur du luktar både andedräkt och parfym/svett.

Tacka ja till te/kaffe om du inte dricker så ta ett glas vatten, bryter ofta isen.

Var en god lyssnare och ''umha och nicka lite försiktigt.

Öva på att presentera dig på 5-10 minuter, träna framför spegeln.

Anpassa ditt cv och personliga brev till varje jobb du söker.

Kom ihåg vem du ska träffa för och efternamn så du visar ett bra intryck. Det är alldeles för många som inte vet vem dom ska träffa, eller bara kan förnamnet. På mitt jobb har vi 300 personer på kontoret och om dom frågar efter en Johan så har vi 12 Johan. Väldigt oproffsigt!

Kandidater som tränar inför anställningsintervjun ökar sina chanser att få jobbet.


Gör inte:

Gå inte in i rummet med händerna i fickorna. Det kan ge ett arrogant intryck.

Håll inte händerna/fingrarna framför munnen när du pratar, det kan ge ett intryck att du hittar på.

Peka inte på intervjuaren, kan ge överlägset intryck.

Pilla inte på skjortärmen, håret, naglarna eller liknande. Ger ett nervöst/osäkert intryck.

Tugga inte tuggummi eller ha snus.


Likes

Comments

Hallå! Måste uppdatera lite och berätta om mitt nya jobb. Som ni vet har jag börjat som receptionist på Randstad på Regeringsgatan. Där jag trivs super bra och gillar mina kollegor jätte mycket! Jag är så glad att få vara en i gänget, bra chef, härliga kollegor och en riktigt grym arbetsplats där dom tar hand om sina anställda. Har kontorstider och heltid. Det är inte på varje jobb jag har vaknat och velat gå till jobbet med ett leende och pigg, men så är det faktiskt nu. Jag måste faktiskt dissa mitt tidigare jobb på Ica jämfört med detta. Om ni söker jobb så kan jag faktiskt rekommendera Randstad ett rekryteringsföretag. Puss och hej!

Likes

Comments

Hallå! Just nu har jag en tävling där jag lottar ut en goodiebag med skönhets/tränings artiklar från min business Aloevera. Det är lite krämer, mask och prover på produkterna. Kommer lotta ut första och andrapris. För att vara med och tävla måste du skicka ett mail till mig och meddela att du vill vara med i utlottning, gärna en liten förklaring varför just du vill vinna produkterna. liljalilja@hotmail.com Puss!

Likes

Comments

View tracker

Jag gör mina ögonbryn hos en super duktig tjej som färgar, noppar och trådar. Det blir lite rött efteråt av trådningen i någon minut men sen är det perfekt. Färger och formen håller länge. Har gått där i ett 1/2 år från att jag hade 2 sträck till ögonbryn. Men jag måste spara ut och inte röra formen så det är lite jobbigt.. Men blir så fina resultat!

Likes

Comments

Fick den här fina kameran av min fina pojkvän i julklapp! Den är en Sony cybershot dsc-hx90v. Man kan vända upp displayen och ta selfies och ladda över direkt till mobilen, rekommenderar verkligen!

Likes

Comments

Jag bjöd killen på spa i Åre, ett ställe som heter Copper Hill. Jag rekommenderar verkligen det spat, supermysigt! Det blev bada utomhus, basta och bada i skön bubbelpool med en fantastisk utsikt! Det blev kroppsmassage och ansiktsbehandling för oss.

Likes

Comments

Jag har några super bra tips till dig som brukar åka skidor eller vara mycket i kylan. Jag har 3 produkter som jag använder varje dag när jag är i minusgrader. Det är inget vatten i produkterna så det kan inte frysa och därför går det så bra att ha dom när det är kallt. Jag användar mig utav ett grymt lip balsam, heat lotion och en propolis cream. Lip balsamet är till läpparna och små torra partier på kroppen/ansiktet. Heat lotion är för muskelverk/träningsverk och smörja in fötterna med innan man ska ut i backen för då fryser jag inte lika lätt om fötterna i kalla pjäxor.. Det håller också igång cirkulationen bättre tycker jag. Sen använder jag propolis på torra ställen eller om man är röd och om det är många minusgrader så har jag ett tunt lager i ansiktet som ett skydd för kylan. Det är mina 3 bästa vintertips för att klara av vintern eller skidsemestern bättre! :)

Likes

Comments

Upp till 50% på dom här varorna, super bra deal! En spray tan maskin för hemmabruk som är perfekt nu när man är lite blek. Sen ett fint sminkbord med flera speglar, förvaring och en söt pall till. En tjejs dröm att ha det här hemma!

Likes

Comments