Tänk att Sam snart fyller 1 år. 1 år av kärlek,bus och samhörighet! Jag älskar honom som jag älskar ostkrokar och choklad, det vill säga förbehållslöst,villkorslöst,intensivt och maniskt!

Igår fick jag hänga med han ensam ettag då mamman och pappan behövde göra lite saker på egna håll. Vi sjöng och dansade,vi åt gröt,vi busade och vi kramades. Älskade Super-Sammi, vad du tillför mycket glädje i mitt liv! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Verkar ha trillat dit jag också,dock i en mildare form än så länge! Eller så har det inte brutit ut ännu. Och så länge det inte brutit ut kan man kämpa emot allt vad man är värd hehe! Så igår kokade jag ihop en välbeprövad ingefära blandning. En massa riven ingefära,vatten,honung och citron. Bästa mot förkylningar!

Likes

Comments

Vi har kommit fram till den där perioden av årstiden då jag på riktigt undrar hur jag ska överleva vintern. Fryser konstant och jämt och gör jag det nu när det inte ens är minusgrader,HUR ska jag då överleva vintern?

Nåväl, bara att klä sig mer och varmare! Den här sköna,mjuka,varma saken jag köpt på Hanzens gör susen,dock inte riktigt idag för jag frös ändå. Men det hade nog mer med allmäntillståndet att göra hehe.

Nu blir det tända ljus och Narcos säsong 2! Härliga Netflix vad jag älskar att du finns!

Likes

Comments

Morgonträning!
På nytt gym,nytt för mig. Jo man tackar!

Likes

Comments

En höstig promenad med lillgumman, julmusik, tofflor och koftor. Det är vad jag pysslar med denna söndag morgon. En smärre katastrof avvärjdes då jag trodde jag tappat husnyckeln på promenaden. Såg framför mig hur jag var tvungen att gå tillbaka samma väg och leta i timmar. Men så kom jag på att nyckeln förmodligen ramlat ut när jag tog upp hundbajspåsarna ur fickan! Tack och lov skedde detta inte långt från vårt hus, alldeles i början av promenaden. Så jag behövde inte gå särskilt långt alls och nyckeln låg prydligt på ett löv och väntade. Blev alldeles varm i magen då jag insåg att saker faktiskt alltid ordnar sig till det bästa!

Detta var visserligen blandat med väldigt mycket tur också, så pass mycket tur att jag funderar på att köpa en lott idag hehe! Men först ska jag och lillan skrota vidare här hemma. Jag ska förbereda inför veckan som kommer, jag ska faktiskt ta mig till gymmet för ett träningspass, och jag ska mysa med tända ljus i afton. Livet är faktiskt ganska bra ändå! Livet är ju livet liksom.

Likes

Comments

​Har dragit mig lite för att skriva om det här, för jag vet inte om det är något som ni vill läsa, eller om det är något jag borde dela med mig av. Men om det är något jag lärt mig det här året så är det att "borden" ska man ta med en nypa salt, eller en näve. Alla "borden" borde vara förbjudna. För, vi gör ju alla så gott vi kan och vi behöver ju alla olika saker under olika perioder av livet för att hålla oss flytande och vid ytan.

Det känns på riktigt som att det här året har varit det pissigaste på länge, och jag vet att det finns de som har det svårare, så klart. Men om jag ser tillbaka på det här året, särskilt de senaste månaderna så vill jag bara att det ska bli ett nytt år så jag kan ta nya tag. Det finns liksom inget kvar av det här året att hämta in. Visst, man ska se saker positivt och det gör jag. Absolut! Varje dag, men, året har ändå varit pissigt!

Jag ska börja med att berätta om min kontakt med psykvården och vårdcentralen här i Skellefteå. Jag vet inte riktigt var jag ska börja annars. Det har inte gått så bra, och det beror nog mycket på mig själv också. Att jag är dålig på att ställa krav och dålig på att samla kraft och energi och lägga den där den skulle behövas. Men ändå, när man är skör och vilsen, då behöver man någon som leder en i rätt riktning. För någon som är van och har satt stolthet i att klara allting själv så behöver jag någon som drar ner mig på jorden och säger "jag tar hand om dig, jag tar hand om det här, jag hjälper dig igenom vad än det här än är och det kommer att gå bra". Istället fick jag en kall hand, jag fick misstro, jag fick tidsbrist och jag fick framförallt ingen hjälp. Alls faktiskt.

Det första besöket hos pyskologen var en katastrof. Hon var 20 minuter sen, så av mina 45 minuter återstod bara 25 minuter, varav 20 minuter gick åt till att lyssna på henne och höra henne förklara hur JAG känner mig och vad som orsakat mina känslor. Jag sa inte ett ord, hon gjorde den här bedömningen utifrån vad jag berättat för en annan läkare. Men han hade endast skrivit ner stödord och även om den läkaren var UNDERBAR så kunde ju inte han skriva ner exakt allt vi pratade om så klart. När det återstod 5 minuter så ritade hon på en white board en jävla stege med olika steg som jag skulle tänka på. Hon bad mig ta en bild på tavlan med min telefon och ta fram bilden när jag "kände att jag behövde stöd i ångesten".

Efter det besöket var jag så tom och så slut och så energi och orkeslös och så fruktansvärt besviken. Jag trodde att jag skulle få hjälp och att jag äntligen skulle få PRATA med någon. Även om jag pratar med en del nära mig så pratar jag ju så klart inte om allt, för det känns inte som att det är deras "jobb" att fixa mig och höra på mina konstiga tankar och känslor som jag burit med mig sedan jag var tonåring. Det är faktiskt en psykologs jobb, jag betalar en psykolog för att lyssna på mig och hjälpa mig. Jag betalar inte en psykolog för att komma för sent 20 minuter, sen inte få prata eller säga ett ord om mig själv, och sen skickas hem med ett "lycka till nu har jag andra patienter". För jo, hon lät mig prata i ungefär två minuter där i slutet, men samtidigt gick hon fram till dörren och öppnade den demonstrativt, för hon "hade ju andra patienter nu".

Det blev faktiskt bättre efter besöket, gradvis, vecka för vecka. Långsamt och plågsamt, men det gick bättre att äta, bättre att sova, men helt bra nej. Nu är jag åter igen i en svacka där jag inte kan äta normalt. Jag sväljer och sväljer men allt bara växer i munnen Hjärtat bankar på vilt i bröstet, jag sover dåligt och min ångest är värre än någonsin.

Hon bokade in ett återbesök, eller, besök och besök. Hon tyckte att det räckte med ett telefonsamtal. Så hon ringde mig förra veckan. Hon var så ointresserad av det jag hade att säga under hela samtalen, hon avbröt mig hela tiden och ville mest lägga på. Jag orkar inte det. Jag orkar inte kräva något av någon som är så uppenbart ointresserad. Och visst, hon är inte skyldig mig någonting, hon känner inte mig och bryr sig inte om mig. Men jag betalar henne och det jag betalar för tycker jag att jag ska få. Jag tycker väl över huvudtaget att jag förtjänar att må bra och att jag förtjänar att kunna hantera ångesten.

Och där är vi idag. Jag har varit stressad den senaste månaden, jag har mycket på jobbet och jag inser att jag är fruktansvärt dålig på att balansera pressen på jobbet med pressen hemma. Jag har problem med mitt knä, något som känns som en personlig katastrof. Det tar ju liksom bort en av sakerna jag tycker mest om i hela världen och något jag gör när ångesten blir för stor. Springa. Jag kan inte springa, jag kan inte träna som jag vill. Jag inser, med hjälp av min älskade sambo, att det här är inte hållbart. Om jag inte kan få hjälp från någon annan måste jag hjälpa mig själv. Jag måste själv försöka få ner stressen. Bara jobba de timmar jag har betalt för, i ett tempo där jag gör det som krävs av mig men inte mer. Jag måste tvinga mig själv att be Björnen om hjälp när det kommer till hushållssysslor och hundarna. Det är så lätt att jag bara låter allt tuffa på i samma tempo och enligt samma rutin. Men vad är det värt att jag är duktig nu om jag ska gå omkring och må piss 90 % av tiden? Då är det väl bättre att jag låter han hjälpa mig och så kan vi må bra tillsammans istället.

Så ja, det är inte speciellt bra just nu, men jag vet att det kommer att bli bättre. Det kunde ju bli bättre sist, JAG kunde göra mig själv bättre sist, och det vet jag att jag kan igen. Jag måste bara bryta ihop sen stund så jag kan komma igen sen. Och försöka att inte vara så jädrans petnoga med att det ska vara perfekt. Ingenting är ju perfekt, det vet jag ju så väl. Ändå känns någonting mindre oacceptabelt. Knäppis man är.

Likes

Comments

Det börjar vara riktigt kallt nu på morgonen! -6 grader i morse, tackar mig själv för att jag gjort ett aktivt val att inte springa något före jobbet nu på en vecka. Nog för att man blir varm när man springer, men ändå hehe. Värre lär det ju bli så det är bara att vänja sig!

Håller på med diverse hushållsysslor såsom tvätt och dammsugning. Senare i afton ska vi även handla mat och jag måste försöka köpa något slags knästöd/skydd. Vet att det är trist att höra om mina krämpor och min knäpphet, men just nu är det ungefär det mitt liv består av. Och som vanligt förstår ni att saker och ting inte är fullt så mörka som jag får dem att låta hehe, men, jag tycker att det på sista tiden varit lite väl mycket fysiska motgångar! Men det är bara att kämpa sig igenom dem , till slut så! Tillvaron kan ju inte alltid vara bra liksom.

Ska fortsätta att stöka på nu. Ville mest kika in och visa min nya supermysiga höstiga tröja från Lindex! Det är som en blandning av poncho/filt/polotröja? Perfekt till en frusen liten asiat som jag! Misstänker starkt att den även värmer er icke asiater, så det är ett hett tips nu i höstburret!

Likes

Comments

Födelsedagsfirande tidigare i afton. Kraschlandade i soffan när vi kom hem. Björnen är småsjuk och jag är frusen trött och hungrig. Dock ändå vid gott mod. Det är som det är och det är bara att plocka upp sig själv och fortsätta framåt!

Har bestämt att det inte blir någon mer övertid. Ska köra chill mode resten av veckan och i helgen ska jag göra precis vad jag vill! Härligt!

Likes

Comments

Går och väntar på att trilla dit med förkylning. Björnen är dunder förkyld och en massa på jobbet också. Och mitt immunförsvar är inte världskänt för att vara bra direkt hehe. Men blir det så blir det så!

Har nu de senaste dagarna haft svårare att äta igen. Lillhjärtat bankar vilt i bröstet så det är nog dags att se över tillvaron lite igen. Men jag känner mig rätt lugn,vet ju att det går över! Dock krävs det en och annan ansträngning från min sida och jag bör nog inte jobba så mycket som jag gjort på sista tiden. Men nå väl,lätt att vara efterklok!

Har köpt en ny lampa,myspysbelysning kan vara det bästa som finns! En ny kruka till en ny grön växt också. Den är jag lite osäker på dock. Tycker den känns "tantig", men den passar iof väldigt bra in med det andra så får väl lov att vara ganska nöjd ändå!
Blev så inspirerad av svägerskan när jag var där i helgen,hon har SÅ fint och så mycket fina inredningsdetaljer! Så jag for iväg och köpte på mig lite ditt och datt på en gång hehe,bara det att det inte blir lika fint hos mig...ååååh...

Men men, i afton ska vi hem till svägerskan igen och fira Tilly som fyller 6 år idag! Oj oj,stoppa tiden! Hon var ju nyss bebis och låg i min famn alldeles varm och mysig och liten! Nu är hon ett enda yrväder med egen åsikt och högljudda utläggningar om det mesta i världen. Finaste Tilly ❤️

Likes

Comments

Har hunnit med en hel del i helgen, skönt, förra helgen försvann i ett töcken av krogbesök, bakishet och en stressad söndag. Har även denna lördag jobbat övertid. Men det här var nog sista helgen, kanske, hehe, finns det övertid har jag svårt att säga nej! Men jag är noga med att inte stressa, eller ja, försöker vara noga i alla fall, det finns ju alltid saker man inte kan kontrollera ( förbannat ), och tillför sånna saker stress så kan man ju inte göra så mycket åt det. Men då gäller det att inte stressa upp sig över att vara stressad hehe.

Jag har utöver övertidsjobb firat mina svärisars 40 åriga bröllopsdag, trodde det var 30 år, ooops. Vilket det också hade varit galet många år, men det var alltså 10 till! 

Tyvärr var restaurangen vi gick till inte någon hit. Maten var dålig, vi fick vänta i över 1 timme på den, servitrisen gjorde sitt bästa och var jätte gullig men hennes chef var bland det drygaste jag någonsin träffat på! Nej tack, dit går vi absolut inte igen! Trots det var det en trevlig stund tillsammans med familjen, vi träffas alltför sällan!

Idag tog jag och Björnen ut tjejerna på en riktigt lång och härlig cykeltur! Vädret var skönt, ingen sol, men härlig luft och krispiga höstvindar. Vi cyklade över en mil och på väg hem gjorde vi en avstickare till Sammi. Han bjöd oss på kaffe och bulle, och en hel del mys och bus! Älskade skrutt-unge, att det ens funnits en tid utan dig går inte att föreställa sig! Du är livet ❤

Björnen jobbar afton, så jag har varit och gjort lite ärenden, köpt en ny lampa och lite annat småtjaffs i inredningsväg. Får alltid sådan ångest när jag köper saker nu för tiden, men när det är hit hem känns det lite bättre i alla fall! Det blir fint och jag älskar vårt hem och tänker att det inte är slöseri med pengar på samma sätt som när jag endast spenderar dem på mig själv!

Jag har även hunnit laga matlådor, både lax och pasta carbonara. Så nu klarar vi oss några dagar in i vardagen. Älg jakten drar igång i morgon igen så det kommer vara fullt upp i veckan, men det gillar vi ju!
Hoppas ni alla också haft en fin helg!  Några timmar kvar på helgen och den ska jag spendera i soffan, med HBO nordic och Girls!


Likes

Comments