Det blåser ute och min markis skallrar mot fönstret. Jag har en varm riskudde och långa mjukisbyxor under täcket för jag tänker inte frysa, det gör jag redan så mycket i skolan.
Idag har varit en långsam dag som jag inte kommer komma ihåg när jag är gammal och grå och ska se tillbaka på min gymnasietid. Ingenting speciellt har hänt.
Jag har inte pluggat fastän jag borde, varför är det så svårt, varför kan jag bara inte ta tag i saker?
Jag har haft hästsvans (hatar det ordet) och lågskor för det töar ute och regnade imorse.
Jag har läst Floras gamla blogginlägg om hennes tågluff och blev taggad. Tagga Berlin, Budapest, Amsterdam. Utekvällar, billig dricka och läsa nån bok i nån park. Tove om du läser, du ska med.
Jag åt en hel påse torkade tranbär men det är okej tänker jag, det var ju ändå bara tranbär.
Drack te med ingefära i.
Såg About Time och grät. När folk gifte sig, när folk dog, när folk föddes, när allt slutar lyckligt (spoiler).
Nu ska jag sova bra, inga konstiga drömmar eller massa dålig vakentid.
Två tips för dagen: lyssna på Som Vanligt av Svenska Björnstammen, vill gråta och skriksjunga samtidigt.
Nummer två: Titta på Freaks and Geeks (psst bilden här nere). Om man gillar high school-grejer och James Franco ska man titta.

Likes

Comments

Jag har bakat bullar som en riktig mormor istället för att göra varken svenska eller engelska. Men jag tänker att man lever nog ändå bara en gång och då äter jag hellre ljumna bullar i mitt liv än att plugga tråkiga, onödiga saker.
Söndag, bra dag. Ingen ångest än utan bara lugna känslor vilket är skönt. Veckan kan går bra, jag har en bra feeling.
Men nu är bullarna färdiga och jag har inga ursäkter kvar för att inte plugga. Eller så vilar jag nu, tränar ikväll och pluggar typ någon annan dag.

Likes

Comments

Här är min dag i fyra bilden:

Gruvade mig så länge för skidturen men tog mig tillslut ut. Mötte ingen och såg ingen, bästa. Så det var bra, massa frisk luft ni vet, peaceful och blah blah blah. Försöker göra längdskidor min grej, men alltså på riktigt, det är inte alls speciellt kul.

Badade efteråt, där har vi någonting som är min grej! Kommer aldrig få nog av hett vatten, bubblor och min rosa badbåt. Badar för att tänka, för att glömma, för att lugna ner mig, för att bli ren, för att bara göra någonting, för att jag vill.

Efter bad och middag insisterade pappa på att vi skulle se Gökboet (1975). Han sa att den var så bra, även fast han inte sett den på 30 år. Hursomhelst så var den riktigt sevärd, det var en sån där film där det egentligen inte händer jättemycket utan man tittar mer på människor som pratar med andra människor. Se den om du vill.

Nu sitter jag på övervåningen och hör pappa i köket som lyssnar på Laleh och tittar på sport samtidigt. Jag har målat nån typ av knubbig liten späckhuggare och tittat på film i bakgrunden. Det är mitt bästa stress/rastlöshetstips. MÅLA. Jag blir lugn och glömmer bort tiden, tänker på ingenting utöver att bland färger.

Likes

Comments

Fortfarande ett plåster på tummen, men allt känns ändå bättre idag. Jag har ätit avocadomackor med örtsalt, mango och äppelchips till frukost. Te såklart.
Idag ska jag:
Dricka mycket vatten.
Åka längdskidor.
Måla.
Plugga svenska.
Kanske bada??
Andas lugnt och djupt, inte var ledsen över saker jag ändå tackade nej till.

Likes

Comments

Har haft så mycket otur idag så nu är jag vidskeplig för första gången i mitt liv. Spillde ut allt te över mina frukostmackor imorse, fick nyheter som jag kanske egentligen kunde varit utan (men Tove hjälpte mig att undvika den krisen, tack Tove hoppas du vet att jag behöver dig). Och sen ikväll skulle jag göra äppelchips aka skära äpplen tunt och sen torka dem i ugnen och då skar jag mig så djupt i tummen, vart är dolda kameran liksom??
Utöver all den här oprovocerade otur har dagen varit bra, var effektiv i skolan och kände mig relativt snygg, inte ful iaf. Senare ikväll var jag, mira och Tove på bio, tecknad film med massa barn omkring oss. Mumsa popcorn och att inte behöva tänka på mitt egna lilla liv behövde jag ikväll. Bilden är från i eftermiddags, en av de bästa ställen aka toves säng, puss till mira som tog bild.

Likes

Comments

Jag är jättetörstig men orkar inte hämta ett glas vatten. Tittar på dumma komedier med Ashton Kutcher och äter Daim vilket bara gör mig mer törstig.
Lång skoldag idag, jättelång verkligen. En termin till är min maxgräns för vad jag orkar med trångsynta och läskiga lärare, jobbiga skolbarn (mig inkluderat) och kalla klassrum.
Vill ha vår och sommar så mycket nu att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen. Jag vill ha ljusgröna björkar med hängande grenar. Jeansjacka och lågskor på torr asfalt. Dricka festis utomhus med hörlurar i och ljusare hår. Att titta på sena bion, men det är ljust när man kliver ut på gatan igen. Ligga på mage i gräset och titta på alla insekter. Inte behöva halka. Inte behöva gruva sig för att gå ut. Bruna ben och lätta sinnen, ge mig nu.

Likes

Comments

Känns faktiskt inte så bra att komma tillbaka till skolan, tror att det är det tydligaste tecknet på att jag är klar med Wargen. Försökte känna mig piffig och fixig såhär första skoldagen, men det gick väl kanske inte så bra. Känner mig inte piffig eller fixig.
En lista på små saker som gör allt lite bättre:
• Varmt te i köket varje morgon, gammal rutin.
• Nya hörlurar.
• Varma strumpor i sängen (ja, jag är en sån som sover med strumpor).
• Nytvättade kläder.
• Relativt friska nagelband, det lär det dock ändras på i den torra skolluften.
• En hud som mår bra, trots kylan.
• Att det inte är -20 utomhus.
• Att det redan är tisdag aka snart helg.

Likes

Comments

Idag har jag tankat med vänskap och våfflor. Det var riktigt härligt att bara prata strunt, kärlek och skola. Bara få ur sig allt och få råd om vad man ska göra med livet, gå vidare eller chansa.
Efter ett bra dygn hos Mira åkte jag hem, jag hann träna och fortsätta skriva julrim så det var ju bra.
Har mycket söndagsångest idag och jag vill verkligen inte alls gå på skolan imorgon, inte alls. Fortfarande inte gjort någon engelska, varför skjuter jag upp allting?
Nu tittar jag på Pretty in pink igen och önskar att jag var 18 1986 istället för nu. En sista note: imorgon ska jag vara effektiv på bilden och kanske stanna kvar efter skolan så att min tavla blir klar någon gång innan jag typ dör.

Likes

Comments

Ledig fredag idag och jag skriver ännu ett inlägg från min plats på soffan, jag har basically flyttat hit. Jag tittar på Gossip girl här, äter frukost, lunch och middag här, jag pluggar här, jag sover här, jag tänker här.
Nu ligger jag här och lyssnar på pappa som lagar mat och spelar Ted Gärdestad i köket, hemtrevligt värre.
Tänkte att jag skulle plugga engelska idag, men det blev inget av med det, min egen form av att bojkotta engelska 7, ugh.
Det bästa idag var att sparka på isen, solen höll på att gå ner och isen var så klar att jag kunde se igenom den, titta på brungröna stenar täckta av slemmiga alger. Jag mötte igen människa, halkade inte och ristade in hjärtan i isen, allt var liksom så bra då.

Likes

Comments

Hemmadag idag och varit mycket mer effektiv än jag någonsin är i skolan. Jag har hunnit vara hos tandis, bakat bananbröd, tränat, badat, slagit in alla mina julklappar och gjort en omelett till lunch. Wow ändå.
Men nu ligger jag utslagen i soffan med en varm riskudde och ett stort glas vatten för hejhej till den eviga mensvärken.
Ska snart ta tag i mitt liv igen och koka lite pasta till middag kanske? Undrar om vi har pesto?

Likes

Comments