Väldigt bra hotell vi hamnat på, som ni kan se på bilderna ovanför så är frukosten så mycket bättre än på förra stället och personalen är verkligen så trevlig och hjälpsam. 

Idag så har vi paddlat kajak vid hamnen och ute på havet. Såg både sjöstjärnor och sjölejon. Sen på dagen har vi mest tagit de lugnt inne i stan och gått ut på piren. Ganska molnigt och blåsigt idag vilket är lite tråkigt, får hoppas på bättre väder de kommande dagarna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • resa

Likes

Comments

Idag hyrde vi cyklar från hotellet och gav oss ut på en "liten" cykeltur. Cyklade upp i bergen, vilket var såå jobbigt att ta sig upp för, men väl uppe var de skönt o så fint. Cyklade sen ner till stan igen och avslutade vår runda med att cykla längs med kusten, vackert. 

Att cykla i Santa Barbara är ett stort tips, men om man ska upp i bergen behövs riktiga och bra cyklar. Det var riktigt jobbigt att ta sig upp på dessa o folk vi mötte där uppe var helt "har ni tagit er upp på DE cyklarna?" Så trevliga amerikanare här i alla fall, så fort man stannade till och tog upp kartan kom någon fram och undrade om vi behövde hjälp.

Under eftermiddagen och kvällen har vi sen tagit de ganska lugnt. Vi tog oss in till downtown, gick i lite affärer och åt sen på en trevlig italiensk restaurang.

  • resa

Likes

Comments

Idag checkade vi ut från vårt hotell i Los angeles och tog tåget till Santa Barbara. Tog 2-3 timmar så det var helt okej. När vi kom hit checkade vi in och åt på ett ställe precis bredvid. Så mysigt hotell vi hamnat på med jättetrevlig personal i receptionen. 

Solat och badat har vi även hunnit med och hittade sen en affär med relativt nyttig mat för att vara USA! Så svårt o hitta vettig mat man är van vid hemma, men nu hittade vi äntligen något liknande, de hade i alla fall Wasa knäckebröd haha.

Helt plötsligt börjar någon skrika "dolphines!!"och ja, ganska nära intill stranden simmade två delfiner runt, så häftigt!

Likes

Comments

Idag har vi hajkat som man säger här, elr snarare, vandrat i en öken. Det var en upplevelse. Så fruktansvärt varmt, 35 grader och strålande sol. Riktigt jobbigt var det. Vi fick i alla fall se Hollywood skylten på nära håll och massvis med motion.

När vi kom tillbaka till hotellet var vi helt slut, så vi vilade lite innan vi gick och åt på ett ställe i närheten och kollade sen i några affärer i shoppingcentret som ligger här. Gick sen till rummet och har bara vilat och tagit det lugnt resten av dagen, skönt det med. Haft fullt upp varje dag sen vi kom hit nu ju.

Imorgon checkar vi ut från Los Angeles och beger oss mot Santa Barbara!

  • resa

Likes

Comments

Igår var vi på Universal Studios här i Hollywood. I början av dagen var jag lite besviken på stället för trodde de skulle va som Warner Brothers som jag va på förra gången jag var i USA, liksom en mer privat och intim visning av hur filmskapandet gick till, men universal och warner brothers går inte ens jämföra. Universal hade bara en liten del som var studio tour, som var helt annorlunda jämfört med warner, och sen resten var som ett nöjesfält. Man gick runt och kollade på saker och sen kunde man även åka attraktioner. Och attraktionerna var så annorlunda men så häftiga! Många var virtuella så man satt liksom på samma ställe hela tiden men med massa effekter och storbildsskärmar så det kändes som man färdades upp o ner o hit o dit, så kul och häftigt!

Det blev en jättebra dag i alla fall och en riktigt häftig upplevelse!

  • resa

Likes

Comments

Eftersom vi inte har någon bil så tar vi oss runt i LA  via kollektivtrafiken och det är väl en upplevelse i sig. Finns verkligen ALLA sorters människor där. Många sitter och pratar med sig själva och endel står med hörlurar, spelar låtsats trummor i luften och sjunger med i rapen medan resten stirrar tomt framför sig. Haha vi tre blondiner sticker ut ganska bra här, inte sett en enda turist i metron, men som sagt, alla åker ju bil i denna stad.

  • resa

Likes

Comments

Idag tog vi metron till Santa Monica. Strålande sol o lagom varmt. Strosade först runt på piren och gick sen o la oss på stranden. Så fint ställe!

Gick sen upp från stranden och promenerade runt på shoppinggatan, shoppade lite smått även idag. Ställde oss sen på ett utsiktsställe och tittade på när solen gick ner. 18.15 går solen ner så blir mörkt ganska tidigt. Gick runt lite vid piren innan vi hittade ett asiatiskt ställe att äta på. Just nu sitter vi på metron påväg hem igen. Lång dag och vi är heeelt slut.

  • resa

Likes

Comments

Klockan är nu 04.45 och jag är huuur pigg som helst. Varit vaken en timme men gav upp på att vrida mig i sängen så sitter nu på golvet och gör inlägg haha.

Lite bilder ovanför från Hollywood boulevard igår kväll. Blandat med utklädda människor och uteliggare som ville gå fram till en så vi gick bara snabbt igenom till metron hehe.

Ska nu försöka sova lite till, ha det bra!


  • resa

Likes

Comments

Åt igår kväll på Hard Rock Cafe mitt i Hollywood. Älskar hamburgare så tog såklart det och det var helt ärligt den godaste hamburgaren jag nångonsin ätit! Så gott.

Likes

Comments

Vi är framme i Los Angeles och allt har gått bra!

Idag har vi gjort lite sightseeing och shoppat. Första dagen här bjöd dock inte på bästa vädret då det regnade under förmiddagen. Men det sprack upp sen under dagen som tur var.

Vi åkte en starstour i Hollywood och där stjärnora bor, kul!

Gick fram och tillbaka på walk of fame.

Fanns mycket affärer och ett utomhus-shoppingcenter precis i Hollywood så vi gick runt endel i affärerna. Hittade denna jacka och blev KÄR.

Utsikt mot Hollywoodskylten från shoppingcentret.

Alla dessa bilar. Även om det är lite krångligt att ta sig runt utan bil i LA så är jag så glad att vi tre inte yrar runt i en bil i denna trafiken, kaos.

Likes

Comments