Header

Nu kommer vi till det här jobbiga… Är det nu det är dags att börja plugga?

Jag sitter just nu och överväger om man ska tacka JA eller NEJ till att börja plugga i vår. Det gäller såklart media (chockerande eller inte haha) Men jag vet inte om det är dags än eller om man ska vänta till hösten. Dels för att det är i Uppsala vilket jag kan tänka mig kommer bli superkul men är man redo att lämna Stockholm eller ska man orka med att pendla? Tankarna går även kring om jag vill jobba ihop lite mer pengar, hinna med fler resor, få slippa bry mig om framtiden ett litet tag till? Samtidigt vore det så skönt att ha svarat på frågan "vad gör du med livet då" även om jag vet att det är en dålig anledning..

Som ni märker är jag en aning tankspridd just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har inte hunnit tänka på att det snart skulle vara dags att bestämma det här.. Det finns ändå lite tid kvar att fundera så jag ska utnyttja det till fullo!

P&K!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har alltid tyckt om att skriva. Att få uttrycka sig i skrift är betydligt lättare och definitivt mer befriande än att utrycka sig muntligt. Även om det kan uppstå missförstånd i form av feltolkningar så har det alltid varit mitt sätt att få ventilera, oavsett om det endast varit för eget bruk eller andras. Mestadels har jag behövt skriva av mig efter att jag blivit så pass påverkad av andra människor att jag nästan tappat bort mig själv på vägen. Det har varit ett sätt att hitta tillbaka, tillbaka till den människan jag är och vill vara. Det är märkligt hur mycket inflytande en del människor faktiskt kan ha på en. Hur en del kan få en att bli till en nästan helt ny person. En del lyckas få dig till en bättre version av dig själv men många gånger lyckas en del bryta ner dig bit för bit utan att du ens märker av det själv, för du vill ju inte se. Problemet är just det, att man ofta inte vill se, man vill inte öppna ögonen för det självklara så man blundar. Man vet ju egentligen vad som är rätt och fel, hur man borde bli behandlad. Men när det väl kommer till kritan så är det lättare sagt än gjort. För det är så lätt att förlora sig själv ibland, den enda människan som alltid kommer att finnas med dig, den människan som man bör ha som sin bästa vän, sig själv. Så jag skriver ner det, allt blir så mycket lättare när man kan läsa det svart på vitt. Det blir lättare att förstå vad man satt sig i och se det från ett nytt perspektiv. Ett hälsosammare perspektiv.


Likes

Comments

1. Julklappsspaning på NK / 2. Middag på Brillo

3. Godisbodet på Mr French / 4. Fina Pam som ville kramas när jag tvingade mina kollegor att fota mig haha

5. Jag & Malin på Wienercaféet / 6. Ett litet paket från partykungen som ska användas inför ett kommande event!

Här har ni lite bilder från mobilen. Har hållt igång med middagar, fikor, shoppingrundor, träning, minglande, dansande och såklart en massa jobb på det. Den här helgen blir det lite allt möjligt, skulle ha en kompisdejt med Lisa i fredags så vi hamnade på Mr French och fortsatte kvällen till Suite, V och hells, en längre kväll än planerat men jag hade kul och det är ju ändå huvudsaken. Igår hängde jag och Sara hemma hos Lisa och bara tog det lugnt, inte ofta Sara är hemma nu för tiden när hon pluggar så supermysigt att äntligen får se henne! Kvällen bestod av jobb som jag från början var alldeles för trött för men det visade sig bli en bra jobbkväll. 

Idag har jag knappt någon röst kvar och planen är att käka middag med Hellquist ikväll men inför det krävs det lite vila för min del, känner mig inte helt kry.

P&K!

Likes

Comments

Jag sitter ute på en terass i ett varmt Sydney. Luften är kvav och utanför hörs smattret av regnet. Någon skrattar högt på gatan, en annan springer mot någons varma famn. Ingenting är som hemma, temperaturen ligger runt 30 grader och stranden är bara ett stenkast bort. Det som en gång var så relevant verkar nu så långt bort. Snö, slask, drama och krossade hjärtan, känns plötsligt så smått och obetydligt. Det som för bara några veckor sedan frodades i ens tankar börjar långsamt ge sig av. Tankarna om det som ska ske, vad som menas och vad som faktiskt varit sant är inget man orkar bära på. Jag vill sitta här i värmen, sippa på en soya latte och reflektera över livet. Jag vill skriva ner de tankar som uppstår, få ihop det till en fin liten text som jag sedan kan titta tillbaka på. Jag vill komma underfund med hur mycket av min energi jag lagt på onödiga saker och se över om det är någonting jag kan leva utan. Jag vill släppa allt det där som slitet mig itu, se det fina i det lilla och uppskatta allt som man annars tar för givet. Jag vill öppna mitt sinne och se saker ur andras perspektiv, jag vill förstå och bära med mig de där som annars inte finns i ens egna lilla bubbla, i den värld vi kallar vår.

Tisdag, 24 januari, 2017, 12:46

Likes

Comments

Igår mötte jag upp Becca och Malin för en fika efter jobbet. Vi satte oss först på Wienercaféet där det blev en liten kaffe och bakelse till det. Efter det bestämde vi oss för att fortsätta kvällen med en trevlig middag tillsammans. Så vi rörde oss till Nybrogatan 38 som såklart var fullbokat, så vi vandrade vidare till Brillo där vi delade på en pizza och charkbricka, mums! Supermysigt med en spontankväll och att få prata av sig med dessa två pinglor. Så konstigt att inte ses lika ofta när vi ändå bodde tillsammans i Australien för snart ett år sedan (att det gått så lång tid är ju inte klokt!) Men det blir ju så när jobb och annat lätt kommer emellan tyvärr.

Nu blev jag så sugen på parmaskinka (ni som känner mig vet att jag dör för det!) Så jag funderar på om jag ska ta en sväng förbi mataffären och handla lite efter gymmet, lär ju nog bli så om jag känner mig själv rätt haha!

P&K!

Likes

Comments

Så nöjd med denna body samt den röda som ni såg i förra inlägget, ni hittar dem HÄR! Mina örhängen kommer även från samma ställe, skorna och byxorna hittar ni på HÄR! Och skärpet och väskan hos Gucci.

Fick hem jeansen förra veckan och ni vet känslan när man haft ett par svarta jeans lite för länge så att de tappat färgen och införskaffar sig ett par nya. Där har vi vardagslycka på en pinne! Att sätta på sig ett par örhängen var otroligt obekvämt till en början då jag inte använt örhängen på väldigt väldigt länge. Väskan och skärpet ville jag ju tidigare inte ha tillsammans då jag tyckte att det blev en aning larvigt.. Men man köper väl ändå saker för att de ska komma till användning.

P&K!

Likes

Comments

Som mina vänner vet tycker jag att det är superkul med horoskop. Även om man får ta det med en nypa salt så är det rätt kul att läsa det när i princip allting stämmer. Om ni vill kika på ert årshoroskop kan ni kika HÄR

Vattumannen 20 januari – 18 februari

2017 överblick: Det blir ett kärleksfullt år, kära Vattuman, där du kan se fram emot många meningsfulla relationer, både romantiska och vänskapliga. Närhet till andra personer gör dig stark i år, och att möta de utmaningar som er relation ställs inför. Det här året backar du inte undan för att stötta dina vänner och visa att du bryr dig, och ställer upp i alla lägen. Du bär på ett starkt självförtroende detta år, och andra lutar sig gärna mot dig. Du skaffar dig också en mängd nya erfarenheter detta år. Kurser och utbildningar, men också resor och inspirerande möten gör att du växer inuti och får nya perspektiv. Under hösten börjar du alltmer tänka på hur du kan vända dessa erfarenheter till en framtidsplan som du verkligen vill satsa på.

Kärlek & Sex: Det är ett starkt år för relationer, där din generositet är ovanligt stor. Du är noggrann med att den som betyder mest för dig ska veta det, och bygger på det här sättet upp en ny nivå av förtroende i redan befintliga eller nya relationer. Destruktiva relationer löses upp detta år, då brister och problem avslöjas och blir ohållbara i längden, medan starka relationer bara växer. Romantik kommer ofta från en oväntad plats nu, och kan kännas som att den rest långt för att hitta till dig. Men även den Vattuman som fysiskt reser mycket har en hög romantisk potential i år, speciellt om resorna är långa. Om du inte har någon speciell person i ditt liv i början av året, så ta tillfället i akt att verkligen göra plats för att släppa in någon.

Jobb & Skola: 2017 är ett otroligt lärorikt år, där du hela tiden törstar efter att förstå och kunna mer. Samtidigt gäller detta inte nödvändigt exakt jobb eller skola, utan ofta intressen runt omkring. Men släpp inte dessa intressen! De kan visa sig bli viktiga inspiratörer i framtida beslut, beslut som redan under hösten börjar visa sig. Året i sig är ett framgångsår vad gäller både jobb och skola för dig, men självklart måste du ta dig igenom några snår också. Den största fällan är att jämföra dig med andra, eller att enbart lita på andras åsikter och råd om vad du ska göra i ditt liv, eller inte lyssna på detta alls. Det blir lätt att du tar på dig för mycket nu, och tappar fokus på det som betyder något för dig på riktigt.

Resor, vänskap & nöjen: Många Vattumän fortsätter att bo långt ifrån sina vänner, eller har svårt att få tid att träffa dem under året, inte minst för att du själv gärna reser i år. Under våren lättar du på ditt ankare och ser världen lite mer, men du kan också se fram emot många äventyr i mindre skala hemma. Världen är din lekplats detta år. Vänskaper blir dels svåra att hålla koll på, men du tröttnar också på vänskaper där du upplever att du inte kan utvecklas i en trygg och positiv riktning. Istället blir det de få vänner som du verkligen känner en levande kontakt med, som blir allt viktigare för dig.

Flytt, inre förändringar & hälsa: Du är en klippa för din omgivning i år, men frågan är om du känner dig som en klippa för dig själv. Det här året är det viktigt för dig att ta till dig av att andra ser dig som ett stöd, och därmed tro på att du också kan vara ditt eget stöd. Du reser hellre än du flyttar, så visst kan det vara svårt att tydligt svara på vad som är ”hemma” i år, men du känner dig samtidigt bekväm i att vara just utan fast punkt. Att må bra detta år är det samma som att omfamna möjligheter att resa, utforska och lära dig mer om världen.

P&K!

Likes

Comments

Igår mötte jag upp Lisa och Cajsa för att snacka lite skit och äta en god middag på Den gamle och havet. Vi delade på blandade charkuterier till förrätt och sedan blev det en Tagliatelle allo scoglio för min del. Super mysigt att få lite kvalitetstid med tjejerna, sånt som det gäller att hålla hårt i. Sedan blev det en sväng till Brillo där man som alltid springer in i bekanta ansikten, stannade där ett litet tag innan jag bestämde mig för att åka hem och låta de andra ta hand om festligheterna för kvällen. Riktigt skönt med en mingelkväll och att hoppa över klubbandet den här kvällen.

Imorgon blir det att bygga pepparkakshus med syskonen och mysa med en kopp varm choklad, förhoppningsvis även en vända till gymmet och sedan planering inför kommande events.

P&K!

Likes

Comments

Instagram@hannakruth