Header

Hej mina vänner! Idag testade jag på att göra ischoklad fast med en liten touch av Hanna-smaker. Jag älskar nämligen mint, mint är de godaste som finns enligt mig, speciellt mint och choklad! Nu när de börjar närma sig jul, ska de göras årligt julgodis vilket är en av de mysigaste traditionerna som finns enligt mig. Idag kom baksuget som en skjuts in i teglet, och de är ju inte så konstigt när bakchokladen och kokosfettet står som lysande jättar på bordet i köket och bara ropar efter en. Så jag valde att göra ischoklad och här kommer minten och chokladen in i bilden. MINT-ISCHOKLAD, de är ju en sån självklarhet som jag aldrig testat på förut. För att ytterligare ta bakningen till en annan level testade jag något som jag aldrig gjort förr! Jag smälte min chokad och mitt kokosfett över vattenbad ovanpå kaminen...vi har nämligen en platta där, så om strömmen skulle gå så har vi en platta att laga mat över via brasan...såååå smart och så gammaldags! Älskar de! Och gissa vad?! De funka också. Kommer aldrig vilja återgå till vanliga stenplattan för julbakning. Ett tips för er julälskare och som älskar att vara lite sådär påhittig och nyfiken. Mitt recept är lånat från https://www.matklubben.se/recept/ischoklad-med-moerk-eller-vit-choklad-5685 fast då med min touch av 8 droppar pepparmintsarom som du kan köpa i vanlig livsmedelsbutik bland bakgrejerna! Enjoy receptet och testa gärna att lägga till dina favoritsmaker. Kan tänka mig att nötter hade vart gott å ha i, kanske något fruset bär eller lite havssalt. GO YOU!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mode! Idag är de den 17:de december och tredje advent vilket säger att julen står på glänt. Idag har jag en sån där bra känsla i kroppen, jag vill göra alla och lite till...jag vill göra julgodis (vilket jag tänker göra oavsett), klä gran, lyssna på julmusik, kolla julkalender, käka mandelmassa doppad i choklad, jag vill träffa vänner, släkt och umgås, jag vill att gårdagen ska vara tillbaka då vi högg gran och hade främmat på besök. Jag vill ha jul jul jul strålande jul, jag vill ha tomtar och glass i stora lass, älska jul! För tillfället går alpint på tv och tydligen så kommer Kalla vinna, vi hoppa de! Jag och pojken min halvsover efter en kamp med förlängningssladden och byte av minigran placering, GO US! Efter ett tags vilande är vi på bena igen och då...då smäller de!

Likes

Comments

På kullen är de vintermys med räcket fyllt av ljus och grannens julgran i trädgården. Älskar snö, de är så mysigt och jag kan riktigt känna hur jag får förhöjd myskänsla och en vilja att göra så mycket estetiska grejer....då kommer snön lägligt för jag ska skriva klart ett argumenterande tal idag! Tack himmel!

Likes

Comments

Idag går en dröm i uppfyllelse. Jag och min familj är på Göteborgsoperan för att bevittna min drömfilm-Phantom of the opera. Jag har sen jag gick på lågstadiet drömt om att få se musikalen i verkligheten och ikväll får jag de. Ni vy inte hur många gånger jag har sett filmen, hur många gånger jag har lyssnat igenom alla låtarna på cd-skiva, så många gånger jag och andra intresserade vänner har spelat igenom draman från musikalen. Jag har tom en gammal fantomen mask som jag pysslade samman i femman, ni hör ju, en dröm som går i uppfyllelse. Och just på Göteborgsoperan som är en så vacker och unik plats, de är mäktigt. Ha de bra så länge så ses vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

Dag testar vi en grön linsgryta som inte ser så grön ut längre tack vara Gurkmeja! Tack för den...gult är fult enligt vissa men den termen undgår mig. Vi vågar oss också på svartkål som är de gröna fina ni ser bland all sörja! Spännande. I’ll let you know how it tasted in the next post!

Likes

Comments

Å önskade att du kunde fylla år varje dag mamma så jag kunde få bjuda dig på en sån här mysig fika på ett så mysigt fik. Detta café var så amerikanskt, höstligt och fyllt med kärlek och omsorg, har aldrig känt mig så tillfreds och lycklig över närvaron. Tiden stannade upp och aldrig har en ostmacka med kaffe till smakat så bra...bra att spökbakelsen var god mamma. Funderar seriöst på att öppna upp ett eget café senare i livet...och då ska de vara precis såhär! Älskar dig mamma.

Likes

Comments

Nu är de lov och jag säger inte nej...jag behöver detta nu...eller vad säger jag...de behöver vi alla! Alla behöver vi lite återhämtning och inspiration till att ta tag i livet fram tills de är jul! Just nu är de lite kaosigt men de löser sig, allt löser sig..vi pratar ju om livet!

Likes

Comments

Denna morgon fick tallriken utsmyckas med två hummusmackor med en halv övermogen advocado med pressad lime, för mycket chilliflakes och några droppar stark siracha sauce...hmmm. Och självklart med mitt oranga vackra te till..längtar till imorn när jag får uppleva denna smakupplevelse igen..den gav mig ro i själen! Speciellt med mitt höststädade rum och alla tända ljusen till.

Likes

Comments

Teet imorse uppstod i en magiskt fin orange färg. Den gjorde mig så glad! Just nu är färgen orange min absoluta favorit...detta var så coolt och estetiskt att jag kände mig tvungen till att föreviga stunden

Likes

Comments

Ännu mer höstkänslor var de som utspelade sig i hemmet igår. God frukost tillsammans med familjen, slapp hemma, städning, lövplock, pyssel i rummet, poddlystning, höstgryta till middag och ett inlägg på instagram som betyder så mycket för mig. Det betyder känslosamt mycket och är så stolt över mig själv. Gårdagen var speciell och underbar.

Likes

Comments