De är sant jag har bytt skola. jag gick på handel på sanda i Huskvarna i ca 1,5 år sen kände jag att jag ville byta för jag tycker om blommor och trädgård så jag bytte från sanda till Tenhults naturbruksgymnasium gick där i några månader trivdes bra med kompisar och skolan. jag bodde under en tid på internatet på skolan. lärde känna nya människor som jag verkligen inte ångrar för de är jätte fina vänner idag till mig. Men jag som person vet vad jag vill göra i livet och ställer krav på vad jag vill. De kanske inte lärarna är vanna vid men jag måste ju säga vad jag tycker och vi ändå försöker så gott man kan. Tyvärr så funkade inte de och av olika anledningar så kände jag lurad av vissa lärare att de säger saker men de händer inget och de sker inga förändringar. så jag tog beslutet att byta tillbacka till handel men nu är de flyttat till Bäckadal i Jönköping. De känns just nu väldigt bra att komma tillbaka till handels programmet. Så just nu kan man bara hoppas på de bästa. Jag får stöd från familjen, vänner och även min pojkvän så de känns faktisk väldigt skönt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I torsdags natt sov jag och min tjej kompis på ett vandra hem i Jönköping. För på fredagen så åkte vi till prag. Vi vann en resa i sommars på jobbet och priset blev en helg då till prag med andra säljare och ledare på kontoren Jönköping, Borås och Göteborg. Jätte kul att vi får följa med såklart. Planet från Göteborg gick 7:30 och vi mellanlandade i Tyskland och sedan flög vidare till prag. Flyg resan gick bra jag sov ganska mycket och de gick väkdigt bra att flyga upp och landa.  Vi checkade in på.hotellet sen käkade vi mat och gick på ett köpcenter. De är inte som Sverige lite svårare att hitta kan man säga men ändå väldigt mysig stad. Vi ligger på hotellet mitt inne i stan och nära till affärer matställen och krogar och annat smått och gott. åt även god mat ikväll och satt och pratade och även hade de mysigt. vi är 10 personer som är med på resan och hela gänget verka vara bra tillsammans så de känns väldigt skönt. De var väldigt skönt att ändå få vara i prag på dagen så vi kom en väldigt lagom tid hit. Jag har haft en mycket trevlig dag och kväll och hoppas att även morgon dagen blir lika bra. Vi ska vara här till söndag så vi kommer att kunna hitta på saker och kolla runt och upptäcka nya platser och krogar hehe. Kan verkligen inte tänka mig att en öl kostar bara 13 kr i svenska pengar de är väldigt billigt. 🍺

Men nu ska jag sova och få lite sömn inför morgon dagen tänkte jag.

Natti

Likes

Comments

Hej
Äntligen är de påsklov och de firade ju med en resa till Köpenhamn. Då jag åkte med som ledare med i gruppen. De var verkligen super mysigt att åka dit. På söndagen åkte vi från Svenska kyrkan i Mullsjö ungefär vid 08:30 på morgonen vi åkte med bussen kom ifrån Falköping. Det gick faktiskt bra att åka ganska tidigt morgonen jag passade faktiskt på att sova på bussen. Vi stannade och åt lunch på vägen upp, vi åkte över bron till Köpenhamn och då var klocka ungefär 13:00. Incheckningen på Hotellet var klockan 15 men det hade bara några rum klara så vi fick dela upp oss och ställ våran packning i deras rum. Första grej vi skulle göra i Köpenhamn med konfirmanderna var att åka båt alltså en ganska stor båt men inte jätte stor. Det var jättemysigt åker båten att se lite vad som fanns och Köpenhamn. Vi åkte ungefär under 14 broar vi fick reda lite på fakta vad som hände i Köpenhamn för i tiden. Efter båtturen så så gick vi åt på O'Learys vi fick hamburgare med pommes. Lite häftigt faktiskt att ungefär 47 personer kommer in på Olearys och är superlugna. På kvällen hade vi lektionstid med konfirmanderna det är olika uppgifter att tänker på mycket vad gör mig glad och jag vad gör mig ledsen och arg. Men jag tänker på de frågorna så går inte och beskriva vad som gör mig glad vad som gör mig ledsen eller arg det går liksom inte och få lite ord på vad jag tänker. i mitt huvud finns de men jag kan inte prata ute med mina ord i min mun.
På tisdagen så åt vi frukost på hotellet var ganska skönt att få ta frukost och sen bara lämna och gå att de var någon annan som diska kändes bara så himla skönt att inte ens bädda säng på morgonen😍 ungefär vid elva tiden så gick vi till tivoli det var nästan som typ Liseberg fast mycket mindre. Det var rolig upplevelse jag åkte en karusell det var ganska dyrt ungefär 100 spänn fast ändå värt. Jag tog några lotter och lite femkamp jag vann inte så jättemycket, jag försökte tag gripklor med maskiner vet inte riktigt vad de heter 😂jag vann en grej eller faktiskt två men jag gav faktiskt bort den till En liten flicka för det var en fisk jag gillar inte fiskar så de gjorde inte så mycket tyckte jag. Vi har det är det faktiskt tyst minut för händelsen som hände i Stockholm. Den minuten var alldeles tyst och jag kunde höra hur de andra andades tungt. Det är fruktansvärt det som händer. ❤️ men jag är ändå stolt svensk och visa att även det som hände så är vi starka tillsammans.
Efter tivolit så gick vi och åt vi pizza. Smakar hur gott som helst de smakade jätte bra. Vi har alltid arbeta pass på kvällarna. Vi hade även så klart fritid och då passar man på att gå på ströget. På ströget fanns det massa affärer att kolla i. På hotellets gata så hade vi nära till Lidl och andra affär också. Så vi borde väldigt centralt och de var väldigt skönt.
det är ganska långt om man ska skriva om alla dagar men på tisdagen skulle vi åkte bara bada men det blev inte så så vi åkte till ett stort fiskställe med massa fiskar och hajar stor byggnad med massa stora akvarium i vet inte riktigt vad man kallar de. Och vi hade men även lektionstid på kvällen. På tisdagskvällen så var jag nattvakt jag var uppe till 02:30 på natten men efter det så kan jag sova igen och fick ta sovmorgon till 09:30 på morgonen. Det var så skönt att kunna sova lite andra saker ganska upp tidigt morgonen fast det funkar det med.
På söndagen skulle dom till ett museum men jag valde att inte följa med jag valde att följa med på ledare Marie skulle till ett matställe där man kunde pröva olika rätter från i världen så vi åkte dit och köpte små pengar mynt så vi kunde gå runt och Köpt olika maträtter det var också väldigt häftig upplevelse. Efter matstället så åkte vi med bussen hem Alla var trötta fast ändå väldigt glada pigga men jag valde faktiskt sova en stund. Men vi stannade för att äta mat och göra toalett besök. Kändes så skönt att stanna i Sverige och ha Internet hela tiden det var typ det bästa att komma hem. Vi käkade hamburgare med pommes och drack dricka. När vi skulle åka hem en stund innan där så fatfattades faktiskt en konfirmand . jag alla andra ledare var väldigt oroliga personen inte svarar när man SMS eller ringde jag försökte att ringa personen även snapchat personen och då svarade personen mig och jag var så glad. Men konfirmanden vill inte komma tillbaka till bussen jag försökte alltid i min makt jag försökte prata med konfirmanden men det gick inte. föräldrarna var på väg och vår ledare Torbjörn som är präst fick stanna kvar och vänta detta gjorde så att bussen inte kunde komma iväg i tid. Jag som ett väldigt ledsen och besviken att de blev så . Men på sätt så lyckades ändå jag. Att få personens svarade faktiskt bara mig och ingen annan.
men efter allt så åkte faktiskt bussen vidare hemåt vi va hemma ungefäri Mullsjö vid åttatiden på kvällen och pappa, hämta oss lite senare. Att komma hem till sin säng va så himla skönt Men det var ju jättefin upplever som jag fått gjort. Vill verkligen faktiskt åka tillbaka till Köpenhamn. Men inte som ledare och lite mer fritid och bara ta de lungt. Jag kan säga att det var jättefina dagar i Köpenhamn något som aldrig kommer glömma.
Dessa dagar gjorde med ett bra start påsklovet. Det jobbigaste är att skolan börjar snart, för att jag ska faktiskt gå ut på praktik så det kommer faktiskt funkar väldigt bra tror jag, men nu ska jag bara njuta av mitt påsklov 🐥🐣

Vill önska er en fin påsk 🐣❤️

Likes

Comments

Heeej
Nu var de länge sen jag verkligen skrev, mycket har hänt på de senaste både bra saker och mindre bra saker. Men de är ju så ibland med livet och de måste vara så. De som jag tycker är bra är att jag har börjar på Tenhults naturbruksgymnasium med inriktning trägård. Äntligen få göra något som jag verkligen vill göra. Jag bor på internat på veckorna och jag trivs jätte bra med de. Fått nya vänner för livet kan man säga. Jag kan berätta lite mer om de sen eller så. Kan även prata lite om de som har varit jobbigt eller så. Men de kan jag ta och skriva om senare eller så Jag inte riktigt själv landat i de riktigt än. Men de ska nog bli bra tror jag till slut!

Snart ska jag och andra ungdomar och ledare åka till Köpenhamn på påsklovet. De ska bli jätte spännande att åka dit. Hoppas att de blir En trevlig resa. Tänkte att jag kunde ta bilder och skriva om de och lägga ut sen för vi kommer ha internet på hotellet vi bor på. Om de funkar eller så man vågar inte hoppas för mycket😂

De blir lite uppdatering från mig, dock inte allas mycket eller så men de blir en bra början säkert.Kramar från mig❤

Likes

Comments

DU KLAPPADE MIG PÅ RYGGEN FÖR SEDAN HUGGA MIG PÅ RÄTT STÄLLE 

vet inte riktigt vart jag ska börja? Mina funderingar. Mina obesvarade frågor, alla samtal under dagar och nätter. hur mår jag? mår jag bra? vågar jag säga stop? gör jag allt jag kan? eller kan jag har gjort på något annat vis?

visa saker i livet borde man man veta. att man inte bara kan se svart och vit. För de kommer aldrig att hjälpa hur än mycket man försöker. Att hjälpa någon så mycket för man vill personens bästa de kan vara de bästa eller de sämsta. man måste veta själv vad man går in på. Då måste man själv vet vad man gör. Att man kan själv drabbas av saker som är bra eller mindre bra. Men de hjälper aldrig att LJUGA för någon eller några

.FÖR SANNINGEN KOMMER ALLTID FRAM I SLUTÄNDAN.

OM just då små saker men de små sakerna blir större och större för varje dag som går för varje minut för varje sekund. De kan bli så fel. att man tror att personen vill ha hjälp fast i slutänden  så vill inte personen de tänk då vad man har gjort. ställt upp med allt man har kunnat.   för sen vet man ju inte om man kan lita på personen tillslut. Där man tror att sin allra allra bästa vän aldrig kunna svika eller ljuga för en.

Men just de har jag fått besvarat att de faktiskt går.

Likes

Comments

Godmorgon
igår kom vi i familjen fram till hotellet i örebro.
de passade väldigt gott med lite frukost i magen nu på morgonen innan vi åker vidare till våra kursiner. jag vet inte riktigt vad som händer idag. Men de  ända jag vet är att vi inte ska stanna hella dagen eftersom vi ska jobba, dagis och skola imorgon.
men vi tar dagen som den kommer.
nu blir de att fixa årning sig. Och så åker vi snart .

kram

Likes

Comments

nu är träning av klarad för dagen✔ nu väntars praktiken. så idag börjar jag 13:00-19:15
kram <3

Likes

Comments


hej på er !

nu var de verkligen ett tid sen jag skrev. Men de har varit så mycket så jag har inte riktigt hunnit med allt som jag har velat göra. jag hade verkligen otur i Frankrike med min fot för de började med att jag gick och stukade foten blev så att jag fick åka ambulans... ahha vad mer ska man säga om de? så de blev rullstol och även kryckor. så de var verkligen jobbiga veckor. även svårt efter med för min fot är inte riktigt bra än hellre men jag biter ihop och går vidare typ eller så.

4 veckan in på skolan. de fungerar bra. jobbar lite extra på veckorna på TMHUSET i Jönköping och jag trivs väldigt bra. jag blir alltid glad när jag får träffa mina kollegor och vänner. så jag försöker få ca 3 dagar i veckan där jag jobbar.

nästa vecka blir de APL. Ska bli riktigt roligt. att få ha min APL på Dimoda i Jönköping. får göra lite allt möjligt eller så. så de kommer säkert bli toppen!!

jag har ganska funderingar med min blogg med namnet och vad jag har tänkt att blogga om. jag har tänkt en dag i veckan så handlar de med om min nyckelknippa eller så. sen blir de lite alltmöjligt de andra dagarna.

vad vill ni läsa i min blogg keyring?? något som ni vill veta ? funderingar? hör gärna av er till mig. skulle vara uppskattade.

kram <3

Likes

Comments


tisdagen den 9/8-2016

god morgon ! (7:30)

i våran barack så är vi 9 tjejer från Mullsjö och då är 2st ledare som är med sedan även 3st tjejer från Spanien som. En av de träffade jag faktiskt 2015 i Taizé . så de var roligt att träffa henne igen. Men på morgonen ringer de en väckklocka eller faktiskt flera stycken i barken. men runt den tiden gick jag upp ur sängen och gick på toa. vi hade toaletterna ganska nära så de var faktiskt väldigt skönt. sedan gick man tillbaka till baracken och gjorde sig iordning för dagen jag sminkade mig lite gran. jag tog på mig maskara och gjorde mina ögonbryn. sen gjorde inte jag mer för de va väldigt varmt och då typ smälter och ringer sminket av sig på dagen. så jag försökte sminka mig väldigt lite, runt tiden 8:10 så gick vi till kyrkan för att ha morgon bön. morgon bönen var ca i 45 min. då sjöng man och hörde olika texter och fick bröd och vin eller bara bröd. sen när man såg munkarna reste på sig och gick så går man själv ut från kyrkan. Då gick man racka vägen till mat kön. och då var klockan ca 9:15 så fick man säkert vänta i matkön mellan 10-15 min innan man kom fram ur kön. men de gick faktiskt väldigt bra. vi i gruppen från Mullsjö brukade faktiskt sitta och äta tillsammans.

10:00 så jobbade jag och Viktor. för vi valde att ha bibelstudier senare på dagen. så vi fick städa toaletter me andra som jobbade . vi var mellan 17-24 i åldrarna. Men de var väldigt trevligt. efter städningen var klar beror på hur fort de gick så fick man te och en kaka. efter de var klockan säkert runt 11. så den dagen gick jag ner till ojak där man umgicks både på dagen på kvällen. men där finns de en liten affär så jag köpte lite vatten och kaffe så på förmiddagen.

sen gick jag till våra ledare och umgicks med dom innan middags bönen som är vi 12:20 om jag inte minns fel.. bönen var då i ca 30 min inte alls farligt lång. men man får ont i rumpan att sitta på golvet. även mina fötter somnande väldigt ofta under tiden så de gjorde ont men jag vickade och vickade på tårna, såg säkert väldigt roligt ut.. men vi sjöng och lyssnade på texter. har även 10 min tystnad under den tiden är väldigt lätt att man somnar till lite de händer väldigt ofta.. Men de är tur att man hade vänner som puttade på en att man skulle vakna till. efter bönen så är de lunch klockan hinner säkert bli runt 13:30 eller så hade inte jätte mycket koll på tiden. om jag ska vara ärlig. inte den godaste maten man fick men vissa rätter gick faktiskt att äta. sen var de tid över så gjorde man vad man ville. umgicks med kompisar eller lärde känna nya vänner.

klockan 15:00 så var de bibelstudier vi var i gruppen mellan 17-24. man lyssnade och sedan diskuterade i grupper. och lekte och lärde känna varandra i gruppen från olika länder om man säger så. i min grupp var 4 svenskar 4 spanjorer en av de kunde förstå engelska. de andra tre kunde inte förstå så mycket engelska så de blev svårt att diskutera. men man försökte så mycket som möjligt.

17:00 så var de te och kaka om man ville. annars så var de inget fören kvällsmaten klockan 19:00 och innan de passade jag alltid på att duscha. och vila umgicks med andra och bara hade väldigt roligt.

vid 20:30 så var de tid för kvällsbön i kyrkan. som pågick en timme eller mindre. beror lite på om man säger så.. sjöng och tystnad och texter och sjöng mer. efter bönen så gick vi alltid till baracken och tog på oss lite varmare kläder på oss. för på kvällarna så var de lite kallare. klockan var säkert 21:45 runt den tiden. sen blev de ojak där man umgicks på kvällarna om man inte vill sova. på sekunden. de blev musik lekar pratar och bara ha helt otroligt härligt.

jag gick till backa till barken vid 23:30 och borta tänderna och gjorde mig färdig för natten. för man behöver verkligen ha sömn så man orkar med dagen som kommer.

Likes

Comments

HEJ!

jag tänkte ta och skriva och berätta lite kortom resan ner Frankrike som jag gjorde.

Vi åkte lördagen den 6 augusti 2016.

Detta året gick vi faktiskt hoppa på bussen i mullsjö vid vip. Så då behövde vi inte åka till jönköping. Så de var ju bra de! Vi åkte bussen me två andra grupper ena gruppen kom ifrån jävle. Andra gruppen vet jag faktiskt inte vser de kom ifrån. 26 timmar tog de att åka buss. Inte så farligt.. Vi fick faktiskt två sätten var att sitta på. Vi från mullsjö var 10 st 2st hoppade av resan. De var väldigt tråkigt. :(

De svåraste med resan är kvällen när man ska försöka sova. Att hitta ett bekvämt sätt att sova på. De tycker jag är väldigt svårt. Så kvällen blev inte så mycket sömn. Vaknade varje halvtimme typ. Vi gjorde ganska mycket stop påvägen ner så man kunnde gå på toa och äta eller så.

Vi var i Danmark 17:31 på lördan vi åkte bron över till Danmark. De gick faktiskt väldigt bra. Sen var vi i Tyskland ca 20.31 typ tror jag är inte riktigt säker eller så. Då åkte vi med båten över. Då passade man på att äta lite mat och kollade på affärena på båten med. Sen på söndagen då var vi framme ca 13:46 i Frankrike . och då var nära Tazie området.

Vi får våra rum ca vid 16 tiden så de är mycket vänte tid. Men de fungerar. Så under tiden Fick vi info om veckan. Vart vi skulle så. De som är mellan 15-16 skulle ha bibel prat två gånger varje dag. De som är mellan 17-25 skulle jobba och ha en bibel prat om dagen.

De roligaste va att de vänner man träffade första året och andra året va där samma vecka som vi var. De var väldigt roligt tycker jag . de två tjejer som jag träffade första året när man fick se dom så blev jag så himmla glad och lycklig på samma gång. ❤

Hehe under halva veckan hade gått så kom vi på att vi bodde väldigt nära varandra. Vi bodde i barken 139 de bodde i barken 143 inte alls långt ifrån varndra. De kom vi på när halva veckan hade gått.

De hände inte så mycket på resan ner så jag tänkte att jag skulle skriva hur en dag dag ut den veckan. Och varför jag fick åka ambolands mitt på kvällen.

Kram

Likes

Comments