Heeej
Nu var de länge sen jag verkligen skrev, mycket har hänt på de senaste både bra saker och mindre bra saker. Men de är ju så ibland med livet och de måste vara så. De som jag tycker är bra är att jag har börjar på Tenhults naturbruksgymnasium med inriktning trägård. Äntligen få göra något som jag verkligen vill göra. Jag bor på internat på veckorna och jag trivs jätte bra med de. Fått nya vänner för livet kan man säga. Jag kan berätta lite mer om de sen eller så. Kan även prata lite om de som har varit jobbigt eller så. Men de kan jag ta och skriva om senare eller så Jag inte riktigt själv landat i de riktigt än. Men de ska nog bli bra tror jag till slut!

Snart ska jag och andra ungdomar och ledare åka till Köpenhamn på påsklovet. De ska bli jätte spännande att åka dit. Hoppas att de blir En trevlig resa. Tänkte att jag kunde ta bilder och skriva om de och lägga ut sen för vi kommer ha internet på hotellet vi bor på. Om de funkar eller så man vågar inte hoppas för mycket😂

De blir lite uppdatering från mig, dock inte allas mycket eller så men de blir en bra början säkert.Kramar från mig❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

DU KLAPPADE MIG PÅ RYGGEN FÖR SEDAN HUGGA MIG PÅ RÄTT STÄLLE 

vet inte riktigt vart jag ska börja? Mina funderingar. Mina obesvarade frågor, alla samtal under dagar och nätter. hur mår jag? mår jag bra? vågar jag säga stop? gör jag allt jag kan? eller kan jag har gjort på något annat vis?

visa saker i livet borde man man veta. att man inte bara kan se svart och vit. För de kommer aldrig att hjälpa hur än mycket man försöker. Att hjälpa någon så mycket för man vill personens bästa de kan vara de bästa eller de sämsta. man måste veta själv vad man går in på. Då måste man själv vet vad man gör. Att man kan själv drabbas av saker som är bra eller mindre bra. Men de hjälper aldrig att LJUGA för någon eller några

.FÖR SANNINGEN KOMMER ALLTID FRAM I SLUTÄNDAN.

OM just då små saker men de små sakerna blir större och större för varje dag som går för varje minut för varje sekund. De kan bli så fel. att man tror att personen vill ha hjälp fast i slutänden  så vill inte personen de tänk då vad man har gjort. ställt upp med allt man har kunnat.   för sen vet man ju inte om man kan lita på personen tillslut. Där man tror att sin allra allra bästa vän aldrig kunna svika eller ljuga för en.

Men just de har jag fått besvarat att de faktiskt går.

Likes

Comments

Godmorgon
igår kom vi i familjen fram till hotellet i örebro.
de passade väldigt gott med lite frukost i magen nu på morgonen innan vi åker vidare till våra kursiner. jag vet inte riktigt vad som händer idag. Men de  ända jag vet är att vi inte ska stanna hella dagen eftersom vi ska jobba, dagis och skola imorgon.
men vi tar dagen som den kommer.
nu blir de att fixa årning sig. Och så åker vi snart .

kram

Likes

Comments

nu är träning av klarad för dagen✔ nu väntars praktiken. så idag börjar jag 13:00-19:15
kram <3

Likes

Comments


hej på er !

nu var de verkligen ett tid sen jag skrev. Men de har varit så mycket så jag har inte riktigt hunnit med allt som jag har velat göra. jag hade verkligen otur i Frankrike med min fot för de började med att jag gick och stukade foten blev så att jag fick åka ambulans... ahha vad mer ska man säga om de? så de blev rullstol och även kryckor. så de var verkligen jobbiga veckor. även svårt efter med för min fot är inte riktigt bra än hellre men jag biter ihop och går vidare typ eller så.

4 veckan in på skolan. de fungerar bra. jobbar lite extra på veckorna på TMHUSET i Jönköping och jag trivs väldigt bra. jag blir alltid glad när jag får träffa mina kollegor och vänner. så jag försöker få ca 3 dagar i veckan där jag jobbar.

nästa vecka blir de APL. Ska bli riktigt roligt. att få ha min APL på Dimoda i Jönköping. får göra lite allt möjligt eller så. så de kommer säkert bli toppen!!

jag har ganska funderingar med min blogg med namnet och vad jag har tänkt att blogga om. jag har tänkt en dag i veckan så handlar de med om min nyckelknippa eller så. sen blir de lite alltmöjligt de andra dagarna.

vad vill ni läsa i min blogg keyring?? något som ni vill veta ? funderingar? hör gärna av er till mig. skulle vara uppskattade.

kram <3

Likes

Comments


tisdagen den 9/8-2016

god morgon ! (7:30)

i våran barack så är vi 9 tjejer från Mullsjö och då är 2st ledare som är med sedan även 3st tjejer från Spanien som. En av de träffade jag faktiskt 2015 i Taizé . så de var roligt att träffa henne igen. Men på morgonen ringer de en väckklocka eller faktiskt flera stycken i barken. men runt den tiden gick jag upp ur sängen och gick på toa. vi hade toaletterna ganska nära så de var faktiskt väldigt skönt. sedan gick man tillbaka till baracken och gjorde sig iordning för dagen jag sminkade mig lite gran. jag tog på mig maskara och gjorde mina ögonbryn. sen gjorde inte jag mer för de va väldigt varmt och då typ smälter och ringer sminket av sig på dagen. så jag försökte sminka mig väldigt lite, runt tiden 8:10 så gick vi till kyrkan för att ha morgon bön. morgon bönen var ca i 45 min. då sjöng man och hörde olika texter och fick bröd och vin eller bara bröd. sen när man såg munkarna reste på sig och gick så går man själv ut från kyrkan. Då gick man racka vägen till mat kön. och då var klockan ca 9:15 så fick man säkert vänta i matkön mellan 10-15 min innan man kom fram ur kön. men de gick faktiskt väldigt bra. vi i gruppen från Mullsjö brukade faktiskt sitta och äta tillsammans.

10:00 så jobbade jag och Viktor. för vi valde att ha bibelstudier senare på dagen. så vi fick städa toaletter me andra som jobbade . vi var mellan 17-24 i åldrarna. Men de var väldigt trevligt. efter städningen var klar beror på hur fort de gick så fick man te och en kaka. efter de var klockan säkert runt 11. så den dagen gick jag ner till ojak där man umgicks både på dagen på kvällen. men där finns de en liten affär så jag köpte lite vatten och kaffe så på förmiddagen.

sen gick jag till våra ledare och umgicks med dom innan middags bönen som är vi 12:20 om jag inte minns fel.. bönen var då i ca 30 min inte alls farligt lång. men man får ont i rumpan att sitta på golvet. även mina fötter somnande väldigt ofta under tiden så de gjorde ont men jag vickade och vickade på tårna, såg säkert väldigt roligt ut.. men vi sjöng och lyssnade på texter. har även 10 min tystnad under den tiden är väldigt lätt att man somnar till lite de händer väldigt ofta.. Men de är tur att man hade vänner som puttade på en att man skulle vakna till. efter bönen så är de lunch klockan hinner säkert bli runt 13:30 eller så hade inte jätte mycket koll på tiden. om jag ska vara ärlig. inte den godaste maten man fick men vissa rätter gick faktiskt att äta. sen var de tid över så gjorde man vad man ville. umgicks med kompisar eller lärde känna nya vänner.

klockan 15:00 så var de bibelstudier vi var i gruppen mellan 17-24. man lyssnade och sedan diskuterade i grupper. och lekte och lärde känna varandra i gruppen från olika länder om man säger så. i min grupp var 4 svenskar 4 spanjorer en av de kunde förstå engelska. de andra tre kunde inte förstå så mycket engelska så de blev svårt att diskutera. men man försökte så mycket som möjligt.

17:00 så var de te och kaka om man ville. annars så var de inget fören kvällsmaten klockan 19:00 och innan de passade jag alltid på att duscha. och vila umgicks med andra och bara hade väldigt roligt.

vid 20:30 så var de tid för kvällsbön i kyrkan. som pågick en timme eller mindre. beror lite på om man säger så.. sjöng och tystnad och texter och sjöng mer. efter bönen så gick vi alltid till baracken och tog på oss lite varmare kläder på oss. för på kvällarna så var de lite kallare. klockan var säkert 21:45 runt den tiden. sen blev de ojak där man umgicks på kvällarna om man inte vill sova. på sekunden. de blev musik lekar pratar och bara ha helt otroligt härligt.

jag gick till backa till barken vid 23:30 och borta tänderna och gjorde mig färdig för natten. för man behöver verkligen ha sömn så man orkar med dagen som kommer.

Likes

Comments

HEJ!

jag tänkte ta och skriva och berätta lite kortom resan ner Frankrike som jag gjorde.

Vi åkte lördagen den 6 augusti 2016.

Detta året gick vi faktiskt hoppa på bussen i mullsjö vid vip. Så då behövde vi inte åka till jönköping. Så de var ju bra de! Vi åkte bussen me två andra grupper ena gruppen kom ifrån jävle. Andra gruppen vet jag faktiskt inte vser de kom ifrån. 26 timmar tog de att åka buss. Inte så farligt.. Vi fick faktiskt två sätten var att sitta på. Vi från mullsjö var 10 st 2st hoppade av resan. De var väldigt tråkigt. :(

De svåraste med resan är kvällen när man ska försöka sova. Att hitta ett bekvämt sätt att sova på. De tycker jag är väldigt svårt. Så kvällen blev inte så mycket sömn. Vaknade varje halvtimme typ. Vi gjorde ganska mycket stop påvägen ner så man kunnde gå på toa och äta eller så.

Vi var i Danmark 17:31 på lördan vi åkte bron över till Danmark. De gick faktiskt väldigt bra. Sen var vi i Tyskland ca 20.31 typ tror jag är inte riktigt säker eller så. Då åkte vi med båten över. Då passade man på att äta lite mat och kollade på affärena på båten med. Sen på söndagen då var vi framme ca 13:46 i Frankrike . och då var nära Tazie området.

Vi får våra rum ca vid 16 tiden så de är mycket vänte tid. Men de fungerar. Så under tiden Fick vi info om veckan. Vart vi skulle så. De som är mellan 15-16 skulle ha bibel prat två gånger varje dag. De som är mellan 17-25 skulle jobba och ha en bibel prat om dagen.

De roligaste va att de vänner man träffade första året och andra året va där samma vecka som vi var. De var väldigt roligt tycker jag . de två tjejer som jag träffade första året när man fick se dom så blev jag så himmla glad och lycklig på samma gång. ❤

Hehe under halva veckan hade gått så kom vi på att vi bodde väldigt nära varandra. Vi bodde i barken 139 de bodde i barken 143 inte alls långt ifrån varndra. De kom vi på när halva veckan hade gått.

De hände inte så mycket på resan ner så jag tänkte att jag skulle skriva hur en dag dag ut den veckan. Och varför jag fick åka ambolands mitt på kvällen.

Kram

Likes

Comments

hej på er alla !

så himla skönt med helg. som man kan vara hemma. och bara ta de lugnt. nu har jag bott i ca 2 veckor. de känns faktiskt väldigt bra och roligt. alltid kul att känna lite extra pengar nu i sommar. sen hoppas jag verkligen att kunna få jobba där lite efter skolan med. passa ju väldigt bra att jobba lite kväll på kvällarna. Fast jag måste orka med skolan. så jag inte kommer efter för mycket. Men de bästa är ju att göra så mycket som möjligt på lektionerna. Men vi får se vad som händer efter sommaren. eller kan man ens kalla de sommar ?? de är ju inte 25 grader varmt eller så de regnar på dagarna och uppehåll på kvällarna. men kan verkligen säga att de är svensk sommar!

jag har funderat länge på en fråga..HUR HR JAG ENS LYCKATS ME DETTA ?? jag är faktiskt väldigt glad för min skull. att få den möjligheten . Att få komma på en arbetsintervju och va jätte nervös och sen få ett samtal och så har man fått jobbet. Den känslan inom sig är helt otrolig. jag trodde faktiskt inte att jag skulle få jobbet men nu har jag de och har jobbat i 2 veckor ifrån 9-17 måndag till fredag. jag är så himla glad och jätte tacksam<3

kram

Likes

Comments

hej på er alla!
allt bra me er ?? med mig är de både upp och ner kan man säga. Föra veckan på onsdagen den 22 gjorde jag slut med min pojkvän. alltså att må bra i ett förhållande är väldigt viktigt. men just nu i vårat förhalande mådde jag inte bra. kontrollbehov i ett förhållande är de värsta man kan tänka sig. om d är kontroll på ett dåligt sätt. i detta så var de det. jag känner att jag inte vill gå riktigt in mer på ditalj vad mer som hände där men jag tog ett väldigt stort beslut och de känns faktiskt bättre nu. de låter hemskt men jag har massa annat och tänka på.
jag har fått jobb över sommaren är ledig en vecka då när jag åker till frankrike. annars kommer jag jobba hela sommaren i jönköping. jag är supoer nöjd.
kram

Likes

Comments

hej på er!
hoppas att allt är med er? med mig är de bra. Idag har jag och Wilma varit hemma själva. för mamma,och små syskonen och pappa  åkt upp till Örebro där mammas bror bor med sin familj. så de kommer hem på lördag kväll eller eftermiddag. så idag har jag börjat städat mitt rum. kännde att jag kunnde göra de när inte små syskonen är hemma för då kan jag plocka me saker som är litet eller så. så de kommer jag att försätta även med imorgon också.
ikväll blev de tacos till kvällsmat och doppade jordgubbar med choklad till efterrätt. så himmla gott och film blev de med. väldigt mysigt att få vara med syrran Wilma . de måste vi göra flera gånger att se på film och prata om saker från allt till inget. tack för dagen och kvällen syrran 💕
natti❤

Likes

Comments