hörrni,
imorse var morgonen jag vaknade av klockan, kunde snooza, somna om & ändå vakna gång på gång!
ni anar inte chocken jag vaknade av i morse, ångesten när jag vaknade för "sista" gången innan jag klev upp & insåg att det inte var x-antal timmar senare!

Jag klev alltså upp imorse UTAN ångest!
Ni som säger att mirakel medicin inte finns, släng er i väggen förfan. Detta är mitt MIRAKEL

Det firar jag med att krypa ner i sängen efter 2 nätter på soffan utan att vara orolig för att sova i 15 timmar.
De ni!

  • 78 readers

Likes

Comments

Tänk hörrni, att 2016 snart är över, att ännu ett år har gått. minns så väl hur jag kände förra året vid exakt samma tid, ibland känner jag precis samma som då.
hur vidrigt ont hjärtat gjorde, hur svårt jag tyckte & än idag tycker det är att acceptera,ta in & förstå hur någon man älskar så högt bara kan sluta andas framför ens ögon. eller hur en människa man känt så mycket för bara försvinner utan att man hinner säga "vi ses igen"

jag funderar på vad som är annorlunda idag, efter att julen rullat förbi & ännu ett år snart är slut för att ett nytt ska ta sin början. men vad är det som tar slut, & vad är det som börjar?
förra julen var jag fullproppad upp över öronen med starka tabletter för att slippa känna. alls.
denna jul var jag vid medvetande, även om mina känslor & tankar dövar mycket även utan starka tabletter.
jag börjar tänka på om det är möjligt att radera minnen, tankar eller känslor. radera vissa händelser & situationer som på ett eller annat sätt har förstört en.
hypnos har jag hört talas om, men är det något som funkar?

ibland vill jag bara slippa känna, slippa känna allt så jävla starkt utan att kunna förklara vad de är jag känner. vill slippa tänka, tänka på allt, tänka vidare på det & tillslut har jag tänkt 1000 saker helt i fel spår & jag har skapat en katastrof tanke som egentligen inte hade behövt kommit.
jag undrar hur många gånger under 2016 jag velat ta mitt liv, planerat, tänkt, & tänkt igen. men varje gång slutar det med att jag stannar här, vilket är rätt uppenbart. jag vill ju trots allt leva, inte bara överleva.

Men det är så jävla svårt ibland, ni vet hur de kan kännas när det känns som att tammefan alla är emot en, att allt man gör är fel, allt man gör blir fel, man är helt enkelt helt jävla bedrövligt dålig.
fast är det verkligen så? eller är det bara våra tankar som omedvetet hoppar iväg & fan så långt dom kan hoppa.

Hur som helst, hur svår jag än må va att leva med, vilket jag faktiskt är & inte bara säger. hur dåligt jag än mår, hur mycket jag än hatar livet & allt annat så har jag så mycket att faktiskt vara tacksam över.
tänk dom som står ut med mig, fast ingen förstår sig på mig. vilket jag själv inte heller gör.
tänk dom som älskar mig trots att jag väldigt ofta hatar dom & tar ut allt mitt inre mörker på dom.
även fast jag kan flippa på en sekund så finns det faktiskt människor som älskar mig villkorslöst.. & det är helt sjukt, men någonstans kanske dom förstår att jag bakom alla känslostormar inte vill något ont, att jag faktiskt älskar dom också. jag älskar dom faktiskt mer än vad någon annan kan älska dom.

Tillbaka till 2016,
Djur, våra katter. ni anar inte hur många gånger dom räddat mig utan att göra något speciellt förutom att leva & vara mina. vilken enorm kärlek dom ger & har gett mig. & hur jävla förkrossad jag blev då jäger försvann, hur jävla mycket man tar sina djur förgivet. min jack, han som är som min bebis, bokstavligt talat.
(Nej jag har ingen psykos & tror att de är en bebis, jag drar inte runt han i vagn) fast jo? nästan.
han är nog den enda som aldrig tar avstånd när jag bryter ihop, han känner mig & ger sån kärlek så försvinner han vet inte jag vad jag tar mig till.
så, jag har alltid älskat hundar, hatat katter men just under detta år har jag verkligen känt innebörden av att ett djur är bra för själen.

2016 var även året jag & sambon skaffade oss ett hus, vi har rustat, sovit dåligt, stressat & känt hopplöshet.
men här är vi idag, vi vårt hus. vårt hem.

2016 har fått mig att bestämt mig för att skaffa gymnasiebehörighet & utbilda mig till något som känns rätt, för mig.
jag har kommit fram till att inte vara så nära människor som slukar ens energi. eftersom jag dagligen inte har speciellt mycket energi ens för mig själv.
Jag har även hatat mig själv väldigt mycket detta år, men även tyckt om mig själv, iaf lite.
jag hatar min diagnos, att känna så mycket & starkare än andra i min omgivning. jag hatar att jag inte kan hantera simpla saker.
tror även att 2016 är året jag sovit mer än vad som kan vara hälsosamt.

& vet ni? Fuck nyårslöften som bryts efter en vecka, har jag inte blivit smal & bekväm med mig själv av andra nyårslöften så lär jag knappast bli det denna gång heller. MEN jag ska försöka må bra, under 2017, för jag vill, just må bra. jag vill vara det bästa jag:et jag bara kan vara.
jag ska kämpa hårdare än förut, det är tufft & kommer bli tufft men vafan.
Livet - jag är starkare än du tror
Så kasta över 2017 så ska jag bevisa min vilja att leva, inte bara att överleva

Puss & tack för mig

  • 97 readers

Likes

Comments

helvete vad tiden går fort, julen är över. snart kliver vi in i 2017 & jag blir 25. shitt alltså 😩
Har haft en fin jul & juldag med vänner & familj
❤️

Men som sagt, 25 år..
Det betyder väll inte att man inte får ha en önskelista?
🙄🙄

pengar
• healing/andlig healing
• Nike air Max skor
• fransförlängning
• presentkort
• parfym

• Carolina Gynning kaffe muggar

• Calvin Klein stringisar
• presentkort/pengar att göra klart mina tatueringar

  • 93 readers

Likes

Comments

reflektioner från förr & nu

är så trött på att inte bli tagen på allvar av anhöriga, att få höra att man ska rycka upp sig.
att jag måste göra det & det, men vad man än gör är de aldrig tillräckligt.

jag är trött på att känna mig så förminskad, att få höra hur jobbigt det är att ha ett jobb som att jag är sämre än alla andra för att jag inte har jobb. att må dåligt ca 90% av ens dagar är mer än ett heltids jobb, att ha dödslängtan, ångest så man vill sluta andas, att bara se svart är mer jobb än vad många skulle klara av.
& att dessutom sätta upp en fasad jävel som man gömmer sig bakom för att man om & om igen blir så fruktansvärt ledsen & förtvivlad när man inte blir tagen på allvar, när man blir ifrågasatt, tagen förgiven & allt det där.

Jag har ju lärt mig att det inte spelar någon roll, det spelar ingen roll om jag skriker & gråter öppet, eller bär runt på dödslängtan i det tysta så är man ensam.
inte bara ensam genom att vara ensam om dagarna, utan ensam, helt & hållet.

jag försöker alltid, hur jag själv än mår, hur mycket jag själv än har att göra, hjälpa mina vänner. för att jag vet hur bra de känns att få hjälp. så tro på fan man blir ledsen gång på gång när man har häcken full med tankar & saker att hinna, så finns ingen där som erbjuder sig.

tillslut tröttnar man, man orkar inte tänka på andra före sig själv längre, inte för att man inte bryr sig, utan för att man helt enkelt inte orkar bli ledsen & besviken mer.

& jag fattar, att man inte vill hänga med någon som "konstant" mår dåligt, men ta då inte förgivet att någon annan ska hjälpa så fort det behövs. för hur det än är så handlar det om att ge & ta. enklare än så kan det knappast bli.

& passar skon är det ingenting jag ska behöva be om ursäkt för, man är 2 i relationer. vissa saker tror jag man märker & då kanske de är dags att göra något. men vad vet jag. jag är ju bara ett "offer"

så att se ner på folk, ge pikar osv att man hinner så mycket när man är hemma om dagarna, håll käft.

tack för mig.

  • 154 readers

Likes

Comments

ni vet när allting kastar sig över en, när ångesten är ett faktum, när alla känslor & tankar man kämpar sig blodig för att trycka bort varje dag står framför en & det är omöjligt att kontrollera sig själv längre.
kroppen skakar, tårarna sprutar okontrollerat & skriket utav ångest inte längre går att kväva.

alla jävla känslor & tankar kastat över en, alla tankar på vad man förlorat, vad man kunde haft, vad man inte har & såklart på vad man har.
jag har skakat, gråtit & skrikit i över en timme.
hur kan man känna sig så oerhört ensam fast man har människor omkring sig.

I lördags kastades jag tillbaka till 2012, jag såg en människa jag hoppades jag aldrig mer skulle behöva se. jag kände sparkarna i magen när jag låg på en iskall väg, jag kunde höra allting som hände igen, jag kände & jag upplevde allting igen. återigen var jag där, med honom, med dom, med rädslan & skräcken av att behöva springa hemifrån mitt i natten för att inte bli ihjälslagen.

människan jag behöver prata med just nu finns inte längre & det gör ondare än jag kan beskriva. att så mycket som behövde sägas aldrig kunde sägas.
jag gråter, utan att kunna berätta för någon varför. jag bryter ihop, utan att kunna öppna upp de innersta.
jag kommer nog alltid vara en förstörd jävel.

  • 198 readers

Likes

Comments

jag är inne i en sån mörk period i min sjukdom just nu & det skrämmer mig så oerhört.
jag har känt hur det smugit sig fram under en tid men att det skulle komma till den här punken igen trodde jag faktiskt inte.

det var för för ungefär 10 år sedan just denna bit tog sin början. jag kan gå från att vara okej, till att bli små irriterad men efter det blir det kolsvart. jag har sönder saker & både säger & skriker saker man inte ska göra. MEN det har aldrig gått att stoppa.
jag vet inte hur mycket saker jag har förstört, både prylar, telefoner & personer.

Det höll i sig 5-6 år & det är något jag inte kan förklara, försvara eller påverka själv.
Jag fick en medicin mot just att slippa pendla från vitt till kolsvart på några sekunder.
& dom har hjälp, vilket jag har varit så tacksam för.
visst fan har jag blivit arg, men då har det alltid berott på att jag känner mig förminskad, obetydlig, oduglig, sårad eller väldigt besviken.

det är så sjukt jobbigt & fruktansvärt att leva med dem här sjukdomen & det är väldigt få som förstår. Och som speciellt förstår mig & hur dem påverkar mig som person & mitt liv.

Den där ilskan har kommit tillbaka & jag är så rädd att jag kanske kommer hamna där jag var för 5-6 år sedan igen. Livrädd.

jag är fruktansvärt svår att leva med, vilket förhållande det än gäller. men jag gör mitt bästa. jag blir arg när jag känner mig besviken & sårad, men jag kan knappt gråta längre & då gör det att jag blir som en annan person som är arg på precis allting.

vissa gånger vill jag bara få bekräftelse att någon bryr sig, på riktigt. att få veta att jag är någon & jag har någon som backar mig & tar emot mig när jag ramlar ihop för att jag inte längre orkar stå på benen.

  • 296 readers

Likes

Comments

1. vem litar du på? daniel, familjen och mina närmsta vänner

2. Vart skulle du vilja vara just nu? just nu skulle jag verkligen vilja vara hos min närmaste vän Ida

3. Favoritstad? lär väll säga Ockelbo trots att det ej är en stad. men är väldigt hemma kär och har knappt rest till någon annan stad/land

4. Har du något lyckonummer? nja jag tror inte jag har det faktiskt..

5. Vad var det senaste du åt? en hårdmacka

6. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? hanna

7. Har du några syskon? yes, emma 22 år. sen ser jag min närmaste väns lillasyster som min syster också.

8. Vad har du för hårfärg? svart

9. Skostorlek? 36/37

10. Vilken är din favoriträtt? svårt! men allt med kött, hembakad pizza och potatis. ÄLSKAR potatis

11. Kan du stå på huvudet? tror inte det! är verkligen inte smidig utav mig.

12. Högerhänt- eller vänsterhänt? högerhänt

13. Har du några fobier? har många fobier, ormar och ballonger är det värsta.

14. Skräckfilm eller komedi? skräckfilmer, alltid älskat skräckfilmer. dock har jag med åren börjat bli så jävla rädd, haha.

15. Favoritprogram? jag är en serienörd. men annars är de nog bonde söker fru och PH just nu

Likes

Comments

insåg idag när jag satt hos Elin & gjorde naglar att jag knappt hade en enda bild på vi har det i huset nu..
tog snabbt lite bilder men inser nu att dom hade gjort sig finare i dagsljus, MEN å andra sidan är de mörkt dygnen runt så what ever.
lite halv taskiga bilder då det är omöjligt för mig & mina darriga händer att knäppa ett kort utan att darra.
tanken är att jag ska fixa före & efter bilder i varje rum så man verkligen ser vad som har hänt, men tills dess får detta duga!
Enyoj!

KÖKET vårt älskade fina kök!
tanken är att vid fönstret vid köksbordet ska en sittbänk/soffa byggas så det stora fönstret verkligen ramas in, & det kommer bli så jävla bra & jag längtar tills jag kan halv ligga där med en kopp & typ lösa korsord! 😅

VARDAGSRUMMET, & som ni kanske ser är det typ "halv färdigt" överallt, men många bäckar små. jävligt nöjd iaf!

HALL

BADRUM, heller inte klart men jag är så jävla glad att sambon & svärfar fick fart i pannrummet i helgen så vi kunde stoppa in duschen. har varit väldigt frustrerande att behöva åka till någon annan att duscha..

VÅRT SOVRUM, jävligt mysigt & sängen kan vara det bästa någonsin! 😍 helt underbart att ligga så högt & att man bara kan glida ur sängen på morgonen! 😏👌🏼
älskar tom allt katthår som ständigt ligger i sängen

HALL UPPE, golvet ska bytas, kablar ska bort & någon form utav räcke lär fixas så man slipper trilla ner för trappen om man ej är riktigt vaken!

EXTRA RUMMET, som just nu enbart är vår garderob. men det ska in en extra säng & sådär så de mer blir som ett gästrum.
har tänkt att man kanske kan ha någon form utav "skärmvägg" emellan säng & kläder.. 🤔 men vet inte riktigt ännu.
detta är förresten de enda rummet vi inte "renoverat"
Har bara målat väggarna, det var inte sån prioritet då de var helt okej skick i övrigt

OCH SÅ mitt lilla kryp in, de absoluta favorit rummet. jag spenderar faktiskt de flesta vakna timmar där inne, iaf när Daniel jobbar 🙄

  • 321 readers

Likes

Comments

är det inte helt otroligt hur lite jävla avlastning, förståelse & respekt man har för människor med "sjukdomar" som inte syns.
hade jag haft cancer, brutit ryggen eller legat i koma hade det sett helt annorlunda ut. MEN! syns de inte är man inte "sjuk" det är väll bara att rycka upp sig?
eller skiter man i att höra av sig kanske "man" slutar gnälla någon gång.
ha ha.
dra åt helvete.

jag är inne i bland de värsta veckorna i hela mitt jävla liv, men vart är min avlastning, förståelse & respekt inför mig?
& tjatar man inte är de inte en jävel som bryr sig om att fråga heller.

Punkt. 🖕🏼🖕🏼

  • 268 readers

Likes

Comments