Contains affiliate links

Da jeg var 15 år eller noe klippet jeg håret mitt kort, og har egentlig spart til langt hår igjen siden da. Men samtidig blir jeg gal om håret er slitt, og alle sier jo at man må klippe håret jevnlig om man vil få det lengre, og det er sikkert sant. Men hver gang jeg har gått til frisøren har jeg liksom måttet begynne sparingen på nytt, og når det blir slitt igjen klipper de bort like mye som det har vokst siden sist. En evig rundgang altså. SÅ, nå er det sikkert et år siden jeg klippet meg sist, og det går helt fint. Jeg klipper én og én tupp i ny og ne, når jeg finner noen som er helt krise-splittet. Men til tross for at det er lenge siden jeg har vært hos frisøren (og en hjemmebleking) synes jeg at håret mitt faktisk er veldig lite slitt! Det tror jeg at jeg halvveis kan takke bestevenninna mi for, da hun tipser meg om gode produkter og alltid gir meg påfyll til jul og bursdag (shoutout til julz). Jeg har lite peiling på hårprodukter selv, så jeg er veldig glad for at jeg har noen som kan hjelpe meg på dette området.

Kérastase Resistance Masque Therapiste (her). Denne kuren fikk jeg i julegave, og den liker jeg VELDIG godt! Har brukt den minst en gang i uka etter at jeg fikk den, og håret blir så utrolig mykt og godt etter bruk.
Kérastase Resistance masque Force Architecte (her). Denne fikk jeg i julegave i fjor om jeg husker riktig. Har brukt den en god del, men man trenger ikke like mye kur pr. bruk, da den bare skal brukes nederst i tuppene. Den skal motvirke slitte tupper ihvertfall, og jeg er veldig fornøyd med denne også.
Kérastase Discipline Keratine Thermique (her) er en varmebeskyttende krem som jeg bruker sammen med Kérastase Elixir Ultime (her) som også er varmebeskyttende, bare i oljeform. Jeg bruker disse etter at jeg har dusjet håret, og også om håret er veldig fluffy og vanskelig å ha med å gjøre. Jeg har skrevet om disse før, men som sagt - oljen er min andre, og jeg liker den veldig godt! Den lukter megadigg og fungerer som bare det.

Tips meg gjerne om dine hårfavoritter!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Her om dagen fikk jeg sykt lyst på saftige og tjukke pannekaker til lunsj, og da smelte jeg sammen en røre av rester jeg hadde liggende. Jeg brukte 2 egg, nesten en hel overmoden banan, ca. 1 dl havregryn, 1 ts bakepulver og en neve grønnkål. Jeg brukte stavmikseren og fikk en glatt og jevn røre, og stekte de kjapt i panna. Dette fungerer garantert supert med andre grønnsaker også, som f.eks. gulrot, spinat, epler osv. - og er en super måte å bruke halvgamle grønnsaker/frukt på. Jeg hater å kaste mat - jeg føler det blir helt feil, både fordi det er bortkasta penger og fordi det ikke er bra for miljøet.

Likes

Comments

Hei! Tenkte bare å tipse om noe veldig enkelt; nemlig hjemmelagde baguetter. Sånne fine, luftige - ferdiglagde baguetter er jo veldig billige i butikken; MEN det er fortsatt billigere å lage selv. Dessuten er det veldig enkelt! For åtte store baguetter har jeg regnet ut at det blir rundt 10-15 kroner, så det er jo ikke så verst. Tenker at disse er supre til både middag og lunsj, f.eks. med kyllingfilet, chorizo, pesto og mozzarella. Mmm det må vi få prøvd!

Du trenger:
* 1 kg hvetemel
* 7,5 dl vann
* 1/2 pakke tørrgjær
* 2 ss olje

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen, og elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse (min femdoblet seg sikkert, haha dro på trening mens den hevet) - i 1-2 timer. Rull deigen ut og skjær 8 like store biter, rull de ut til tynne pølser (de blir 2-3 ganger større til slutt). La de etterheve i 30 minutter, før du pensler dem med vann, strør over litt mel og skjærer tynne snitt i dem. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter på 220 grader.

Likes

Comments

Uken beskrevet med tre ord: Slapp, blakk og kjapp.

Ukens høydepunkt: Kanskje at vi klarte å gjennomføre veggis-uken med glans? Hvem hadde trodd det? Haha. Det frister absolutt til gjentakelse for min del! Også veldig gøy å få prøvd så mange nye oppskrifter, greit å ha til senere.

Ukens nedtur: Har vært sinnssykt sløv med å komme meg på skolen denne uka også. Har lest en god del hjemme, men føler ikke det er nok. Derfor er målet neste uke å bite i det sure eplet og dra på skolen hver dag.

Ukens film/serie: Denne uken har jeg sett "Just the way you are" og "Date with love" på netflix, ingen av de var noe særlig å hoppe i taket av egentlig. Den siste var litt søt da, men sånn 1-10, kanskje 5. Ellers har vi som vanlig sett på Farmen Kjendis, 4-stjerners og Masterchef Australia.

Ukens cravings: SJOKKIS. Føler det er lenge siden jeg har hatt slike syke sug på sukker egentlig, men denne uka spiste jeg nesten to hele store melkesjokoladeplater. Heh... Måtte også bare ha sjokomelk etter trening en dag, fy flate så digg. Har som regel sykt lavt blodsukker etter trening, og det er faktisk ingenting som fungerer bedre en sjokomelk da. Fant også ut at den på bildet var laktosefri, så da slapp det å gå på bekostning av magen også!

rusa på sjokolade da

Ukens treningsøkt: Denne treningsuka har faktisk også vært helt tipp topp. Jeg synes vi har vært veldig flinke etter nyttår, og jeg elsker energien det gir. På lørdag tok vi en aldri så liten "restitusjonsøkt" opp et lite fjell i nærheten. Da jeg våkna og så ut vinduet tenkte jeg bare at i dag MÅ vi ut, fordi været var såå fint! Det var ihvertfall en veldig fin tur, og noe vi må prøve å få gjort oftere!

Ukens innkjøp: Har ikke kjøpt noe som helst, unntatt litt mat. Er så blakk som det går an å bli, og ser mørkt på enda en uke i vente med -2 kr på kortet. Nekter meg selv å overføre fra sparekontoen også, så dette blir hardt, haha. Har sysselsatt meg med andre ting da (bildet over), så det går fint. Jeg har aldri malt noe særlig før i livet (og er ikke akkurat noe talent), men herregud så digg det er å bare glemme tid og sted med malepenselen i hånden. Skulle vell strengt tatt ha brukt tiden på andre ting istedet, men noen ganger MÅ man bare glemme alt man burde gjøre og bare puste litt. Sådetså.

Likes

Comments

Jeg er stor på planlegging og lister, og har lister med middagstips, budsjett, treningsøkter, to-do-lister, ønskelister, viktige-dato-lister og masse annet på telefonen. Det er en slags merkelig avhengighet, og om jeg føler meg litt ekstra stressa fungerer det faktisk veldig fint å sette seg ned å skrive en liste. Veldig rart, men jeg tror det er ganske vanlig? Kanskje spesielt blant jenter, haha. Hver søndag skriver jeg ned hvilke middager vi skal ha i løpet av uken, jeg skriver handleliste, jeg skriver ned hva jeg skal trene og når, jeg skriver ned jobb/avtaler/møter og jeg skriver ned når jeg skal på skolen, viktige innleveringer og hvilken pensumlitteratur som skal være lest til når. Jeg skriver alt dette gjerne både i almanakken og på telefonen. For meg er dette rett og slett veldig viktig, og jeg tror jeg hadde vært ca. hundre ganger mer stressa om jeg ikke gjorde det!

Likes

Comments

Ukens siste veggismiddag er fortært. Dette lille miniprosjektet har gått veldig bra! Jeg har nok spist langt over fem om dagen hver dag, jeg har lært noen nye oppskrifter, jeg har lært at det går an å bli ordentlig mett uten kjøtt og jeg har lært at grønnsakene også fortjener å skinne ordentlig, ikke bare som tilbehør. Denne oppskriften ble god, men jeg og Kristoffer lagde en versjon hver. Han brukte grønnsaksbollene i en tacolefse med vanlig tacotilbehør og hvitløkssaus (han mente det smakte kebab), mens jeg lagde en slags salat med grønnkål og mango. Oog søtpotetchips (men de klarte jeg ikke å spise, da bollene faktisk var veldig mettende!)

Du trenger (ca. 12 boller):
* 2 dl erter
* 2 gulrøtter
* 1 stor neve grønnkål
* 2 egg (kan sløyfes for en vegansk versjon)
* 2 ss olje
* 1 ss honning
* 1 ss spisskummen, 1 ts chilipulver, en god klype salt og litt pepper
* 1 dl mel (vi brukte rugmel, men havre, hvete eller hva som helst funker sikkert fint)
* 4 ss potetmel

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kjør jevnt med stavmikser. Smak til, før du former boller på et stekebrett og steker de på 180 grader i ca. 30 minutter. Det spørs hvor store bollene er, så prøv å kjenn på de om de er for bløte når du tar de ut. De skal være saftige, men ikke veldig myke. Bruk det tilbehøret du selv ønsker, kanskje lag en slags dip eller saus, salat eller tacoversjon. Jeg lagde som sagt salat, og toppet det med en supergod dressing bestående av limesaft, honning, sennep og litt olje og salt.

Likes

Comments

beautiful basics

Likes

Comments

Nok en shapeup-inspirert oppskrift, men her måtte vi gjøre noen endringer for å få den litt mer slik vi ville ha den. Jeg synes den var litt sterk, men det skal sies at det er veldig mye futt i chilien vi hadde. Vær litt forsiktig om du er like pinglete som meg. Dette var absolutt godt, og faktisk Kristoffer sin favoritt gjennom uka!

Du trenger (2 personer):
* 1 løk
* 8 sjampinjonger
* 10 oliven
* 1 neve frisk oregano/timian
* 1 chili
* 1 boks hakket tomat
* 3 gulrøtter
* 6 tomater
* 4 ss tomatpure
* 1 ss eddik (vi brukte balsamico, kan sløyfes)
* 1 ss honning
* smak til med salt og pepper
* 1 squash

Bruk en spiralizer og strimle squashen. Om du ikke har det fungerer det fint å skjære den i tynne spagetti-strimler - det tar bare litt lengre tid. Kutt opp løk, sjampinjong, oregano, oliven og chili. Fres i en kjele med olje, og tilsett tomatpureen, oliven, tomat og gulrot. Hell over hakket tomat, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. La det koke til gulrota er mør. Legg squashen i en skål og hell over saus, topp gjerne med parmesan og kanskje noen pinjekjerner eller cashewnøtter.

Likes

Comments

Jeg har i mange år vært opptatt av huden min, og å ta vare på den så godt som mulig. Jeg har prøvd veldig mye forskjellig, og det kommer jeg sikkert fortsatt til å gjøre. Men rutinen min akkurat nå er jeg veldig fornøyd med! Huden min er kombinert, altså fet-tørr-normal, og det går veldig i perioder om jeg får kviseutbrudd eller ikke. Det jeg er mest opptatt av er at jeg skal legge et godt grunnlag nå, så jeg slipper å få rynker og linjer før nødvendig (selv om det også har sin sjarm). I tillegg legger sminken seg mye penere over ren og frisk hud - og man trenger heller ikke å bruke like mye sminke for å få et fint resultat. Jeg er ikke noen hudekspert, men her er mine favoritter for øyeblikket:

Decléor Aroma Cleanse 3 in 1 her

Ole Henriksen empower foaminng milk cleanser her

Foreo Luna Mini her

Decléor Aroma Cleanse 3 in 1 er en ansiktsrens i kremform som skummer seg lett opp. Den renser, peeler og fukter, og er tilsatt fruktsyre som gjør at den peeler huden lett når du bruker den. Huden føles utrolig ren og godt renset etter bruk. Den lukter i tillegg nydelig. Jeg bruker denne for det meste på kvelden, gjerne i dusjen, fordi den er ganske sterk, og jeg føler jeg trenger en sterkere rens etter en dag med sminke og "miljøskader" enn på morgenen.
Ole Henriksen Empower Foaming milk cleanser er mild og god rens som skal forebygge stress-skader og tidlige aldringstegn. Den strammer opp huden og fukter huden. Jeg liker godt å bruke denne på morgenen, da den føles veldig mild og behagelig. Begge rensene kan selvfølgelig brukes både morgen og kveld. Fikk den i julegave og er strålende fornøyd etter å ha testet den en god stund.
Foreo Luna Mini er et verktøy man kan bruke sammen med rens eller skrubb for å komme bedre og dypere til i ansiktet enn man klarer med hendene. Vibrasjonene i den gjør at det føles som at man får mer blodsirkulasjon i ansiktet, og man føler seg freshere etter bruk. Om jeg vil være litt ekstra nøyaktig en dag bruker jeg denne.

The Body Shop Tea Tree Scrub her

Origins Drink Up - Intensive Overnight mask her

Estée Lauder Day Wear Sheer tint her

Decléor Hydra Floral light cream her

The Body Shop Tea Tree Scrub fikk jeg også i julegave, og er veldig fornøyd! Slet en god del med kviser og arr før jul, og denne motvirker nettopp dette. Den er ganske grov og sterk, og huden føles sinssykt fresh etter bruk. Liker den utrolig godt!
Origins Drink up - Intensive Overnight Mask bruker jeg om jeg føler meg litt ekstra tørr og sliten i huden. En veldig enkel ansiktsmaske, da man bare tar den på huden om kvelden som en vanlig ansiktskrem og skyller den av på morgenen. Den lukter også helt himmelsk.
Estée Lauder Day Wear Sheer Tint fikk jeg også i julegave. Den har solfaktor 15, og er hvit - men når man tar den på huden får den samme farge som huden og jevner ut hudtonen veldig fint. Jeg har blitt veldig glad i denne i det siste. Om jeg skal gå uten sminke en dag får jeg en superfin glød og en jevn og naturlig hudtone med denne. Den fungerer også fint under sminken, og jeg trenger ikke like mye foundation som ellers.
Decléor Hydra floral light cream fikk jeg anbefalt for meg på en hudpleiesalong, og er absolutt en av de beste ansiktskremene jeg har prøvd. Den finnes også i "rich" (her) for de som har tørr hud. Den beskytter mot dritt i lufta, så den passer veldig godt for oss som bor i byer. Den lukter himmelsk, og er bare veldig, veldig god.

Tips meg gjerne om du har noen must haves eller favoritter som du anbefaler! <3

Likes

Comments

Nouw Magazine