Hemma dag.


- Jag blir snart 28 år, förstår ni? snart 30 år .. tiden går så himla fort. Jag har hunnit med en del i min dagar och är väldigt glad för det. Jag hoppas jag får en hel del år med en egen familj och helst hus. Jag längtar efter framtiden och se hur mina barn kommer att se ut eller hur de kommer prata och vilka personligheter de får .. En stor längtan. Jag minns mina tankar i tidig "vuxen" ålder, att jag ville ha barn vid 20, sedan vart det 25 och nu är jag snart 28 år, tiden går och så lätt är det inte att få barn och det skrämmer mig men samtidigt så är det lite läskigt att folk inte pratar om hur svårt det är eller missfall för den delen. Varför vill folk inte prata om det? Tydligen mer vanligt än vad jag någonsin hade trott. Jag kan dock förstå att folk inte vill prata om missfall, de är jobbigt och känna att man har misslyckat men samtidigt är det så vanligt och att vi kvinnor pratar mer om det, skulle göra oss gott?


- Jag vaknade en morgon och hade ont i magen. Jag hade sovit dåligt hela natten, vaknade helt blött av svett. Jag kände att något var fel men visste inte vad? vad kunde vara fel? varför skulle jag få missfall om ingen annan i min närvaro, varför? Jag ringde 1177 och läkaren berättade för mig att allt var så normalt, man kan tydligen blöda i en vanlig graviditet. Allt fortsätt så vi fick en tid hos läkaren, för att kolla så allt såg normalt ut men jag bara förstod att något var fel, jag bara kände det. Jag såg på barnmorskan hur fundersam hon såg ut och kollade på mig frågande och sa: Jag kan inte se något hjärta och det stämmer inte med veckorna .. ni kommer få komma tillbaka om två veckor så vi är helt hundra. I den stunden så brast det, det bara rann tårar .. jag visste att det stämde med mina veckor därför var jag rädd att gå därifrån med ett dött barn i magen? så hemsk. Mitt humör var inte det bästa och då vi åkte tillbaka och fick se att fostret var dött så fick jag en tid för abort. I dag har jag nästan gömt hur det var men är så orolig för att det ska hända gång på gång. Jag är så rädd att aldrig kunna bli mamma eller att inte alls kunna få föda mina egna barn. Jag älskar att mina närmaste vänner har fått de mest sötaste barnen på denna jord men såklart man vill man ha egna. Jag hoppas och tror jag blir en toppen mamma.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hello Friday, i´ve been waiting for you ..


- Idag är det fredag och jag kan bara känna lycka i min kropp. Snart helg och en hel del goda nyheter. Jag och en kollega ska även handla lunch på tacobar idag, min absolut favorit ställe. Ja, jag älskar tacos. Jag och Rickard ska ha tacofredag i kväll med, kan äta den maträtten varje dag ..

-


- Jag är rädd, för att bli rädd. Jag är rädd för att få ångest om ångest uppstår och jag är orolig att få oro tillbaka. Precis så jag känner och jag kommer med all min kraft att försöka övervinna allt och må bra. Jag kan inte förstår att jag inte fått ångest på snart ett år. Pratade med vårdcentralen i går om min medicin som jag äter för depression och har ätit i ca 1,5 år och mår väldigt bra. Den gör så att jag får stötar i huvudet i bland, super konstigt men tydligen var det en vanlig biverkning, hur sjukt? Därför kommer jag äta några månader till och sedan får ja överväga om det är värt att fortsätta. Tänk er att vakna från att kallsvettas varje natt till att vakna med ett leende. Tänk att jag inte alls har kunnat blundat själv för att jag trott att jag ska dö, tänk att man går igenom sånt av stress? Nu vaknar jag och vill gå upp, jag vill gå till jobbet och jag vill finnas till. Jag älskar min sambo, mitt hem, mina vänner och mina kollegor. Tack livet.


Likes

Comments

Feels Like Home, älskar den låten.


- Torsdag och snart helg ni, vad tycker vi om det? underbart såklart. Jag längtar till måndag, okej låter kanske lite fel men faktiskt sant. Kommer kanske berätta varför snart, men ska blir skönt med helg och slappna av men måndag väntar på mig.


- Jag såg när du kom in och plötsligt fastnade min blick på dig, dina vackra kristall blåa ögon, som verkligen lyser igenom mig. Jag försökte få kontrakt och vi mötes .. denna dag kommer jag aldrig glömma. Helt plötsligt så stod du vid baren, som om jag kände dig. Jag kasta min blick mot dig och sprang nästan för att få din uppmärksamhet. Vi gick hem med varandra den kvällen och nu 3,5 år efter så är det fortfarande du och jag. Jag trivs verkligen i din närvaro och skulle inte släppa dig av någon anledning och ens för flera miljoner. Du är mitt allt och kommer förmodligen alltid vara. Jag älskar att vakna med dig som att somna med dig, bara att vara i din närvaro gör mig glad. Jag gillar hur du rör dig, jag gillar hur du säger jag älskar dig eller varför inte då du bara pussar på mig då jag inte är beredd på det. Jag älskar dina "dåliga" skämt och hur du sjunger med fel ton och dansar som du aldrig har rört på dig. Jag älskar hur du klagar och är arg på mig för att jag tjatar om städning, tänk att jag älskar allt med just dig. Jag gillar även hur du vill ha rätt på det mesta men har ofta fel, jag älskar de gånger du verkligen har tänt ljus, lagat mat och tvättat. Jag älskar dig som mest då du bara finns. Tänk de gånger du köper blommor till mig eller köper allt jag vill ha, även fast jag är sur, arg och mest jobbigaste tjejen du har mött. Tänk den sommaren jag hade som värst med ångest och du bara gjorde allt för mig, då menar jag allt. Du följde med på akuten, vårdcentralen som till psykologen. Herregud? finns han på riktigt? JA!

älskar min sambo.

Likes

Comments

Denna kom till mig i dag ✨

Likes

Comments

Vem är du om jag är superman?


- Superkrafter är något jag INTE skulle tacka nej till, varför inte liksom? jag skulle vilja kunna göra mig osynlig eller kanske flyga? konstig tanke kanske men för mig är det fullt normal tanke. Flyga hem och sova en sväng på lunch, ja tack. (drömmar)

- Idag är det onsdag och jag är sjukt trött men samtidigt så är det snart närmare fredag än måndag. Idag är första dagen på länge, jag bara ska vara på kontoret. Jag behöver den här dagen och bara sitta och göra en massor av fakturor och fixa lite.

- Tidigt i morse åkte jag buss till jobbet, det tar ca 25 min att åka från mig till resecentrum och jag behöver något att läsa. Läste en blogg i morse om hur hon vart misshandlad av sin pojkvän och det bara rann tårar för mig .. jag blir så ledsen och höra sånt men samtidigt gillar jag då personer går ut med detta i media. Som sagt så är det inte deras fel och därför är det bra att bli påminn om det varje dag. Många tjejer som utsätts för övergrepp, misshandel med mera tror ofta att det är deras fel .. hemskt att det ska vara så, tänk hur många som lever i en vardag med en man som slår henne och säger saker med ord som inte är okej. Jag har själv haft en pojkvän i mina yngre dagar, som har vart väldigt våldsam, han kunde knuffa ner mig för trappor och ta tag i mig som det är något man gör och även vara otrogen hela tiden .. den dagen jag gjorde slut så slog han mig, rakt i ansiktet. Det gjorde självklart ont men jag vart nog mer rädd och ledsen .. jag var 14 år gammal. 14 år? Förstår ni? Hur sjukt. Jag hatar han även i dag och kan även se han då jag är i Hudiksvall. Min pappas granne såg allt och kastade han ut för vägen och han sprang hem. Lyssna nu, hans mamma ringde mig på natten och frågade varför jag har påstått att han har slagit mig och hon var vansinnig. Såklart de tror på sin son, han som är så "gullig" men tyvärr, han är en hemsk människa och jag hör saker om honom än idag. Eftersom det var många år sedan så kanske du har blivit bättre eller till och med fått hjälp, vem vet inte eller kanske till och med blivit en vuxen person som tar hand om din fru och barn.

-

Likes

Comments

Skatta inte.


- Måndag och minus grader. Jag hatar inte vinter okej? men skulle ljuga om jag skrev att jag älskade den med .. jag vill bara vara inne och mysa i soffan. Tänk att det är 1- grad och jag känner så här, redan. Vad ska jag göra senare i vinter?

- En lördag för många år sedan så satt jag på den där bänken .. bredvid mig satt han som jag gillade allra mest för stunden. Det var vinter och jag hade skinn jacka och Converse. Jag var så mycket coolare då jag frös, ingen fråga på det .. livet var bara så i den åldern. Vi satt och frös men samtidigt kunde vi värma varandra med blickar, jag var så otroligt kär och jag visste exakt vad jag ville. Jag var rädd och vilsen samtidigt jag var otroligt ung. Den här killen var äldre än mig och antagligen så gillade jag den känsla av att ha äldre killar runt om kring mig, hallå? jag kan bara tro att många i 15 års åldern ville ha den uppmärksamheten. Vi var ute för länge för att det ska vara normalt för en tjej på 15 år. Ingen ringde mig eller leta för den delen. Jag kunde komma och gå lite som jag ville, hon där hemma litade på mig eller ska man säga att hon inte hade en aning om vad hon själv gjorde? tror att hon hade fullt upp med att klara vardagen som den var. Varje helg gjorde jag en massa bus och helst sånt som jag inte fick göra och inte det minsta brydde jag mig. Vi drack i tidig ålder och försökte hela tiden utmana mig själv i livet. Jag är vuxen i dag och kan tänka tillbaka till stunder som jag minns och även saker jag har gjort. Jag vart "vuxen" i tidig ålder med men den saken kan man diskutera vidare på. Jag hade vänner och även några få i släkten som var min trygghet. Jag hade alltid någon att vända mig till men samtidigt så fick jag aldrig den uppmärksamheten som jag ville ha och saknade.

Livet är tufft.Likes

Comments

I idag är det pappas dag ..


- Söndag och fars dag, dock är jag i Linköping och min far i Hudiksvall. Jag har skickat en present och hoppas det väger upp lite grann. Jag skriver mycket om min ångest för alkohol men har oro för sjukdomar med, min pappa har MS, en fruktansvärd sjukdom..

Så här står det på 1177: Multipel skleros, MS, är en sjukdom i det centrala nervsystemet, det vill säga hjärnan och ryggmärgen. Om du har MS uppstår inflammationer och ärr på nervtrådarna och det gör att impulser inte kommer fram som de ska. Det finns ingen behandling som botar sjukdomen, men läkemedel kan bromsa sjukdomsförloppet och lindra besvären.

- Min pappa fick MS år 2002 och han har själv gått ut med att hela världen rasade. Det står på 1177 att man kan bromsa sjukdomen men min far har en form som kallas primär kronisk progressiv, en form där man inte har några skov över huvud taget, man blir gradvis allt sämre. Tänk att själv få en sjukdom och veta att du bara kommer bli sämre? fruktansvärt och jag lider verkligen med han varje dag. Jag önskar med all min kraft att han kommer orka och att han kämpar .. jag vet att han är en otroligt stark människa och med all hans kraft kommer han att kämpa. Jag har haft ett tufft liv och tycker inte alls min pappa har vart så stor del av den men samtidigt så har jag många fina minnen med han och definit en del kärlek med ord. Han är som "många" män och har svårt att prata om känslor och har vart väldigt svår att komma fram till .. men det finns stunder som jag minns. Jag kan skriva ett exempel: det var en morgon på södra vägen och vi åt frukost nere hos grannarna och på radion pratade de m kärlek till sina barn och plötsligt sa min far att han älskade mig och jag fann min i tårar och helt vansinnig lycklig vart jag. Såklart kanske folk tänker, att han älskar sin dotter men för mig var det inte vardag och höra sånt, därför så minns jag stunder som den jag skriver om, kan vara så simpla saker som göra mig så varm i kroppen.

- Jag vill säga med denna dag att ni ska ta hand om era nära och kära som står er varmt om hjärtat och verkligen förstå att allt kan hända. Vi får ett liv och det livet ska vi ta vara på. Jag hoppas med all min lycka att han får en toppen dag och en massor med godsaker och kärlek. Jag ska fira pappa med en god lunch och ett samtal.

Love, Hanna

Likes

Comments

Just be you, and if people don´t like it. Well, fuck them.


- Torsdag och jag är ledig imorgon. Jag ska sova hela dagen, nej? jag kommer förmodligen bara vara hemma och ha en mys dag men ska ta en promenad vart fall. Jag kände att jag behövde en lugn dag hemma, eftersom jag är så otroligt trött. Jag har blivit beroende av en serie som heter Nashville och det kommer förmodligen bli några avsnitt av den serien. Apropå Nashville så handlar den väldigt mycket om musik, kärlek, drama och en del annat men samtidigt så är det mycket om alkohol och hur en tjej har relation min sin mamma samt sin morbror som har vart alkoholist. Låter kanske inte så otroligt uppiggande serie men för mig är det intressant. Inte för att den serie är sann historia men den är rätt verklighets passerad då det gäller en del saker. Jag bara älskar den vart fall, inte bara hemska delen men allt är fantastiskt bra och en mysig serie. Se den!

-

Jag sprang upp för trapporna för att sedan få en syn av dig, vi skulle krama varandra och säger hej då för den här gången .. Jag hade vart och hälsat på, hälsat på och myst runt hela helgen. Jag kom upp och du öppnar dörren och jag får syn på 2 äldre karlar som dricker öl, inte lättöl i en fin miljö .. menar stark öl i köket. Jag blir vansinnig, hela jag blir röd i ansiktet och det skriker inom bords. Vi har en diskussion du och jag, om hur du ska sluta dricka och sluta umgås med en del personer som inte alls är bra för dig. Hur ska detta sluta? så går mina tankar. Jag är så ledsen samtidigt som jag är arg .. eller förbannad helt enkelt. Du lovade mig (inte första gången) att du ska sluta dricka, sluta med allt och försöka bli en bättre människa. Jag sa flera gånger att jag kan hjälpa dig med allt och kommer alltid finnas vilken tid på dygnet det är. Jag kommer alltid stötta och vissa att det finns ett annat liv .. jag sa många gånger denna dagen att jag inte kommer finnas i ditt liv om det fortsätter som det gör och att ingen kommer vilja vara med dig om det fortgår .. därför behöver du tänka om. Vi sa att vi älskade varandra den dagen och krama varandra med tårar på kinden. Jag satte mig i bilen och var så trött, trött på att jag behövde ta det här samtalet med en vuxen människa som även behöver kunna förstå sånt själv. Jag sov och var ledsen hela resan hem och försökte släppa tankarna .. 

Många delar i sitt liv man minns.

Likes

Comments