​Nu tar jag mitt pick & pack och tackar för mig! På återseende, New York <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som jag har fasat för detta inlägg...men idag är det väl dags. Ni är ju några stycken som har bett mig skriva varför jag har tagit beslutet att åka hem, vad mina planer för kommande år är och vad jag kommer sakna/inte sakna osv. Ska försöka få med allt utan att skriva en lång roman hehe.

Så, varför har jag valt att åka hem? Mitt val har helt och hållet att göra med mina studier faktiskt. Den egentligen enda anledningen till att jag åker hem är för att jag är missnöjd med min utbildning här och tror att jag kan lära mig mer på ett svenskt universitet. Jag är och har alltid varit en väldigt ambitiös tjej i skolan och siktar alltid mot att få högsta betyg. Här har jag haft lite otur med många lärare, jag känner att jag inte lär mig på deras lektioner vilket gör att det känns som att jag på något sätt "wastar min tid". Det är inte skolan det är något det är fel på alls, utan skolsystemet i USA är väldigt annorlunda och efter två terminer på college har jag insett att det svenska universitet-skolsystemet nog passar mig bättre. College här är som gymnasiet: man har obligatoriska lektioner, läser 5-6 ämnen samtidigt och har ett flertal prov och inlämningar under terminens gång. På svenska universitet är det istället föreläsningar, som ofta inte är obligatoriska och man läser ofta bara max 2 kurser parallellt för att sedan ha prov på allt man lärt sig i slutet av kursen. Även om det kan bli mycket plugg tror jag att det passar mig bättre att få lägga upp min tid lite mer själv och att kunna fokusera på enbart 2 kurser i taget.

Vad ska jag då börja på för skola till hösten? Jag har sökt till Handelshögsskolan i Stockholm och det är stor sannolikhet att jag kommer in där, om man tittar på tidigare års betygskrav. Handels har alltid varit en liten dröm och ifall jag inte åkte till College hade jag förmodligen börjat där direkt. Men college lockade lite mer och eftersom det har varit en ännu större dröm sedan jag började spela fotboll kändes det som ett helt rätt beslut. Och PRISA GUDARNA för det säger jag bara med tanke på hur kul mitt senaste år har varit. Med tanke på att Handels är Sveriges bästa universitet och en toppskola i både Europa och Världen känner jag dock att det nu är rätt beslut att åka hem för att börja där, även om det förmodligen innebär ett lite mindre glassigt liv. Hade det inte varit för Handels hade jag definitivt stannat kvar, även fast det amerikanska skolsystemet är som det är. Det ska bli väldigt spännande att börja på Handels och jag tror att det kommer vara extremt givande och lärorikt :)

Har det varit ett lätt beslut? Detta kan nog vara det jobbigaste beslutet jag behövt ta i mitt 19-åriga liv. Fortfarande nu, när det gått flera veckor sedan jag bestämde mig, kan jag få ångest-attacker och börja fundera helt seriöst på att stanna istället. Jag har gråtit mig till sömns varje natt den senaste veckan. Det går lite i vågor, ibland ser jag fram emot att komma hem och börja Handels, och ibland är det det sista jag vill göra. Jag vet att detta kommer fortsätta hela sommaren, och det kommer förmodligen komma stunder då jag skickar en snap till Andrea och säger att jag kommer tillbaka. Det är nog inte förrän (om) jag verkligen börjar på Handels som jag kommer ha bestämt mig helt.

Vad kommer jag sakna/inte sakna? Att komma på saker jag kommer sakna är väldigt lätt: Jag kommer sakna min nya familj, jag kommer sakna att bo med kompisar som man klickar så bra med, jag kommer sakna alla mina vänner jag har skaffat här, amerikanare som svennebananer, jag kommer sakna mina tokiga bästisar Klara & Klara, jag kommer sakna att tillhöra ett lag och spela fotboll varje dag, jag kommer sakna att ha 40 minuter från världens bästa stad, jag kommer sakna party-bruncher, jag kommer sakna att pröva nya, coola restauranger på helgerna, jag kommer sakna New Yorks uteliv, jag kommer sakna att ha ett helt hav med barer, rooftops, restauranger och klubbar att välja mellan till skillnad från Stockholms lilla utbud, ja listan kan göras lång med alla fördelar som finns att stanna. Men allra allra mest av allt kommer jag sakna min allra bästa vän, syster, livskamrat och soulmate. Att inte bo i samma rum som Andrea går inte att föreställa sig just nu. Att inte ha någon som lagar god mat till mig, tar hand om mig och får mig att må så himla bra som bara hon kan få mig att må. Att inte ha någon som jag kan umgås med varenda liten sekund av dygnet och ändå ha saker att prata om precis hela tiden. Att inte ha min soulmate vid min sida. Det känns helt enkelt piss.

Det finns såklart fördelar med att komma hem också, jag har ju världens bästa familj som väntar därhemma på mig. Det ska bli underbart att gå i mataffärer och stoppa ner lite vad som helst i varukorgen utan att behöva tänka på prislappen hehe och det ska bli underbart att ha ett kök där det alltid finns ingredienser till att laga vad som helst. Måste erkänna att det på något sätt även ska bli lite skönt att inte behöva spela fotboll varje dag, att inte känna press på sig precis varje dag och kunna lägga upp sin träning lite mera själv. Men det är väl det. Jag ska planera in mycket resor så jag alltid har nåt att se fram emot och inte går in i någon slags depression i höst hehe. Nej, nu är jag väldigt negativ, men det är bara för att det är så jag känner just nu. När jag kommer hem och träffar min familj och alla mina kompisar vet (hoppas) jag att allt kommer kännas mycket bättre.

Likes

Comments

​Igår var det Lexis tur att bli firad for the big 21! Temat var en dag på Hawaii och Lexi var i sitt esse :-) 

Likes

Comments

Hola amigos, y lo siento por mi ausencia!

​Nuså mina vänner, kan jag tala om för er att jag och min kompanjon har skrivit klart alla våra finals och kommer inte ha något plugg på 3 hela månader!! Befrielse känslan är obeskrivlig. Det firade vi med taco middag hos våra kära taco vänner!! Idag har vi varit i City en sista gång innan hemfärd. Tanken på att jag inte kommer ta LIRR in till the big apple på några månader ger mig mardrömmar. But I'll see you soon!! Imorgon ska Lexi firas (Alfreds gf) så då blir det lite barbeque party hos oss. Sista partyt innan jag åker hem så fysatan vad vi ska gå all in!!

Likes

Comments

Sista skoldagen samt 3/4 finals avklarade, vilket jag firade med en harmonisk ​joggingtur i Hicksville. Så himla härligt att kunna jogga ute klockan 6 på kvällen i bara shorts och tischa!!

Likes

Comments

Återigen en helt fantastisk söndag i vårt kära Hicksville! ​Att börja en söndags morgon med american pancakes, hemmagjord chokladsås, Alfreds gitarrspelande, sol och 33 Kuhl familjen kan nog vara det bästa sättet att börja en söndag på. Vill börja alla mina morgnar på detta sätt tack!! Dagen rullade sedan på med ekonomi-plugg i solen och chill musik i bakgrunden, inte så jobbigt att plugga då faktiskt. Sedan bestämde vi oss för att köra en burgare till middag, och jag fick äntligen prova Five Guys för första gången. Väldigt positivt överraskad måste jag säga! 

Likes

Comments

På tisdag fyller Harry år, vilket vi firade i lördags med partybrunch på Poco följt av barhäng på Flat Iron och korv, öl och pretzels på Beer Garden innan jag, Oliver och Andrea tog tåget hem och som vanligt åkte hela vägen till Babylon där vi fick ta en taxi hem (måste ju hålla sig till traditionerna eller hur??). Vi väntade in Harry och hans kompisar innan vi hade en väldigt rolig efterfest hemma hos oss ;-) Ville aldrig att kvällen skulle ta slut, så kom i säng när dagen ljusnade och fåglarna kvittrade. Men det var det så värt!! Sista party-brunchen och troligtvis sista gången jag går ut i City denna vår. Känns helt förjävligt kan jag tala om för er. Går inte att beskriva hur kul vi har när vi går ut tillsammans. Jag och mina bästa kompisar <3

Likes

Comments

I torsdags inledde vi helgen på en rooftop på Lower East Side. Rosévin, strålande väder och utsikt över halva New York var en perfekt start på en grym kväll.

Likes

Comments

- Jag har väldigt lätt för att gråta
Jag är en väldigt känslig liten varelse och har därmed väldigt lätt för att gråta. Medan många har svårt att minnas senaste gången de grät, kommer jag på det ganska direkt eftersom det troligtvis var igår. Skämt åsido. Exempelvis har jag börjat gråta alla 4 gånger jag har berättat för olika personer att jag ska stanna i Sverige efter sommaren, även fast jag gått igenom i huvudet precis vad jag ska säga (ett manus som jag glömmer så fort jag öppnar munnen och tårarna börjar rinna). Detta är dock en egenskap jag försöker bli av med och har faktiskt bättrat mig någorlunda detta år.

- Jag är mamma-beroende
Även fast vi befinner oss låångt borta från varandra har jag inte kommit över min dåliga vana att ringa min lilla mami så fort det är någonting. Hänger kanske lite ihop med ovanstående punkt då jag ringer henne så fort tårarna letar sig fram. Jag och mamma har pratat i telefon i princip varje dag sedan jag kom hit, och ifall jag inte ringt henne under dagen får jag ett sms dagen efter där det står: "Du hörde inte av dig igår!!!". Tror faktiskt mami är lika Hanna-beroende som jag är mamma-beroende ;-)

​- Jag står alltid upp för mina åsikter
Någonting jag ofta får höra är att jag är bra på att stå upp för mig själv och andra. Jag är ärlig och ifall jag tycker att någon behandlar någon fel säger jag genast ifrån. Jag har alltid varit en väldigt bestämd filur och jag hatar när folk tror att de kan köra med mig eller andra lite svagare personer. Jag kan tappa hakan ibland när jag hör hur någon inte vågar säga ifrån och låter andra styra och bestämma över en. En sak är i alla fall säker, mig kör man inte över i första taget.

​- Jag älskar att planera
Att planera roliga saker kan vara bland det bästa jag vet. Jag är inte en person som inte vet vad helgens planer är när det är fredag, det är bestämt sedan veckor tillbaka haha. Jag är beroende av min kalender och skriver upp allting i den, små saker som stora. Jag har även massa post-it lappar på datorn där jag bland annat planerar exakt vad jag ska plugga veckans alla dagar. Att jag gillar att planera gör att jag ofta är ute med saker (plugg hehe) i god tid, vilket passar mig då jag annars lätt blir stressad. Tur är väl att jag bor med en person som älskar att planera nästan lika mycket som jag gör haha. Varje torsdag planerar vi matsedeln för nästa vecka och varje söndag planerar vi kommande helgers planer. Sommarplaner, och planer för kommande år och framtid kommer även in i samtalen minst en gång om dagen haha. Dock gillar jag att hitta på spontana aktiviteter ibland också :-) 

Likes

Comments

​Där var fotbollen officiellt avklarad!

​Idag hade vi vårens Fitness-test, vilket avrundar fotbollen för våren. Imorgon har vi bara en lätt skoj-träning innan det är dags att lägga fotbollsskorna på hyllan. Hur gick testet då? Jodå, tackar som frågar! Precis som i höstas var det jag och Andrea kvar sist på banan när Beep testet var igång, varpå ett fan (aka Morgan Miller i laget) ropar: "ROOMIE GOALS". Haha. Trodde aldrig att jag skulle klara mig så länge med tanke på mina 4h sömn jag fått natten innan (får berätta om mina sömnproblem imorgon) och mina skor som var de halaste jag varit med om, men det gick minsann sin väg, och jag slog mitt personbästa från i höstas innan både armar och ben la av haha. Andrea slog inte bara sitt egna rekord, utan troligtvis lagets rekord genom tiderna, vilket till och med chockade mig med tanke på att hon innan nämnt något om att hon skulle ta det lugnt och gå av när hon kände sig hyfsat nöjd (??) Hon kan vara lite svår att förstå sig på den där tjejen ;-)

Likes

Comments