​Här kommer blandade bilder från den senaste tiden på skolan. En tid som innehållit mycket traktplanering och många lektioner utomhus. 

Vilket klassrum vi har va!? Känner mig nästan bortskämd när jag tänker på hur fin den första tiden på skolan har varit, om man bortser från det rena teoriarbetet  (som det svurits en del över). Att få tillbringa så många dagar ute, äta färska blåbär till mellis, dricka kaffe där det smakar som bäst, få sin dagliga dos med friskluft innan skoldagen är slut, osv. Speciellt när hösten varit så här fin! Underbart.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skolan

En ganska så fuktig fredag med regn ute i skogen. Även en enorm drös med älgflugor som jag aldrig har upplevt innan, vilka äckl kryp! Men en väldigt givande dag kunskapsmässigt. Kände att man fick lära sig saker som man verkligen kommer att ha nytta av, det är inte varje dag, haha.

Likes

Comments

Den här veckan har varit väldigt praktisk, vilket passar mig alldeles utmärkt. Kanske inte min favoritpraktik att leta kusar i vattnet egentligen, men att gå "tipsrunda" i vadarbyxor med vattenkikare i Hedströmmen är ju faktiskt väldigt kul! Vi såg ut som ett gäng vingliga grodanbolls på skattjakt.

Igår kväll fick vi våra kårfunktioner, alla måste ha en speciell uppgift under första året. VI har en båtmärstare som sköter skolans båt, idrottsmästare som arrangerar innebandy osv. Jag blev pr-mästare. Det innebär att jag ska vara med och göra reklam för skolan bland annat, tror det kan bli kul!

Efter mötet var vi många som gick på puben. Jag hänge där till stängning och sen någon annanstans. Blev en lång natt så det var tur att jag gett mig själv sovmorgon idag. Började halv tre, och då kollade vi på olika bergarter osv. Så man kan väl inte säga att dagen idag har varit så tung direkt.

Ha det bra!

Likes

Comments

Hoppas att det är mot den här bilden jag är på väg. Ljuger om jag säger att jag tycker att skolan är enbart kul och att jag inte har några problem med måndagar just nu. Gäsparna kan vara långa och saknaden efter mycket och många är stundvis väldigt stor. Vill vara hemma hos hundarna, i skogar jag känner till, se fjällen som brinner och ha nära till mina nära och kära. Ibland känner jag mig så himla långt bort. Men snart är de här åren över, jag är hemma igen, och kommer säkert undra var den här tiden egentligen tog vägen.  Och förhoppningsvis har jag ingen måndagsångest över mitt jobb.

Likes

Comments

Skolan

Inte förrän första tentan är gjord har jag tid att sätta mig ner och berätta att flytten till Skinnskatteberg är gjord.

De två första veckorna har varit intensiva, mycket nytt att ta in! Men jag tror nog att jag är på väg att landa lite mer i lugnet snart. Är en del småfix att ordna med i lägenheten innan den är helt klar, men det roddar vi nog snart ihop. Skolan och miljön runt omkring är fantastiskt fin, verkligen underbar skulle jag säga. Klassen består av en hel hop med trevligt folk, 48 stycken är vi. Gud vet när jag har lärt mig alla nya namn!? Aja, det kommer garanterat bli bra det här i alla fall.

Ska försöka bli bättre på att uppdatera mig. Men nu blir det tacofredag med min favoritkille.

Puss&Kram

Likes

Comments

Skolan

Jag har nu avverkat ett skogligt basår i Uppsala och hunnit landa hemma igen. En landning som har varit både underbart bäst och hemsk.

Även om jag ännu inte har "blivit något" än, så känner jag att jag har kommit någonstans. Börjat på en ny bana (som känns helt rätt!), träffat massa nya grymma människor, lärt mig massor med nya saker, tagit ett motorsågskort (fast axeln höll ramla av), upplevt en ny stad, och haft det allmänt bra under det här året.

Men lika bra som det har varit där nere har det varit att komma hem igen. Till familjen, hundarna, naturen utanför bron, promenaderna runt skogen, alla underbara människor runt om mig, fjällutsikten, Agdas café, allt det här finfina som Uppsala aldrig kommer att slå. Som att en kväll som den här sitta ute på altanen när det smattrar på taket och ljusen värmer gott tillsammans med tekoppen i min hand.

Det svarta hålet efter hemkomsten har varit jobbet. Där jag tyvärr inte alls fått det bemötandet jag hade hoppats på. Blev sjukskriven halva förra veckan och jobbar 50% den här. Men nu verkar det som att det finns en hållbar plan för mig efter semestern. Blir så besviken och arg när jag tänker på att dom lät mig gå och få ont ännu en gång. Hoppas att min skada lär dem något så att det blir bättre för andra i framtiden, tvivlar dock på det.

Så många dagar vi har spenderat i dessa kläder ute i skogen alltså! Inte alltid på bra humör med störta entusiasm eller med bästa väder. Men ändå kan jag nu sitta och sakna det, för det var väldigt kul och det blev en del skratt åt varandras misstag. Samt många intressanta och roliga diskussioner i kojorna. Och KAFFE, massor av KAFFE! Vad vore livet utan kaffe? Vikten av kaffets viktighet har verkligen printats in under året, och bäst smakar det i skogen.


Att köra skotare i två veckor var ju helt klart en av höjdpunkterna under året. Så kul! Fast man var väldigt skraj i början. Och fick ta sig en extra funderare innan man lastade på stockarna. Men även fast folk funderade lite extra blev det fel sortiment i travarna, haha.

En av alla glada dagar, i underbart väder! ;)

Likes

Comments