Fick följa med min fina karl och blivande civilingenjör på bal i helgen. På självaste slottet i Uppsala, vilken saga! Inte varje dag man får ta på sig balklänning, skåla med champagne, dricka ur fyra olika glas, dansa vals och känna sig lite som en prinsessa. Verkligen inte varje dag. Men denna dag var alldeles, alldeles underbar!

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Jag klarade mattetentan, som jag var nästan säker på att jag kuggat. Så glad!! Så skönt att inte behöva ha något som släpar efter. Var så nervös att jag inte vågade öppna kuvertet med tentan förrän efter skolan. Tänkte att jag inte skulle förstöra hela dagen om jag hade kuggat, haha. Firade med att adventsfika i efterskott hos Linnéa ikväll. Fick en drömfångare av henne, för att jag sovit så dåligt på slutet. Hon är ju bara underbar den där flickan!

I helgen har jag varit hos Hampus och pysslat om honom och lägenheten litegranna. Han har haft jättemycket och göra, och jag har ännu ingen panik över tentorna som kommer. Köpte lite julklappar i lördags också, så nu är jag nästan klar med det. I söndags åkte jag på Rusta och köpte en plastgran, som skogsmästarstudent kändes det inte helt rätt. Meen, hellre en plastgran än ingen gran! Det blev så mysigt.


Likes

Comments

Vi lär oss för tillfället om ekonomiredovisning. Skickar lön till Inga till höger och vänster och gör fel. Tur att vi bara gör det på låtsas, annars hade nog fängelset varit nära. Vi har inte riktigt koll på momsen och fakturorna än, haha.

Idag har vi varit så trötta att vi mest skrattat åt problemen, skönt på något vis, och inte ovanligt. Men blemman på min tunga skvallrar om att jag borde sova lite bättre inatt. Hoppas att hostan som förföljt mig i en vecka nu låter mig vara bara.

Imorgon är det fredag och då får jag äta tacos och åka till Hampus, ska bli så mysigt.

Likes

Comments

Snart kan jag inte protestera när mina klasskompisar på skämt kallar mig för surjämte. Gud vad jag faktiskt känner mig ovanligt sur! Jag som alltid varit morgonpigg orkar inte kliva upp på morgonen (Hampus kliver upp före mig!?). Jag som typ alltid haft prestationsångest inför prov/tentor har knappt orkat plugga på tentan som vi har imorgon. Orkar inte engagera mig i någonting egentligen. Dock orkar jag tydligen känna mig stressad, vilket inte är en så bra kombination.

Hoppas på att få lite mer energi nu när en av mina favoritmånader närmar sig. Älskar December. Adventsljusstakar, mer levande ljus, lussebullar, pepparkakor, glögg, kärlek, fixa julklappar, julmusik, Sunes jul, mys, snö (förhoppningsvis), osv. December är ju bara hur mysig som helst!

Jag hoppas att ljusen i December ska vinna över de mörka dagarna och den mastiga högen av plugg som väntar innan jul. Så att jag kan få njuta av min favorithögtid så mycket som möjligt!

Likes

Comments

Hej!

Har varit förskräckligt frånvarande senaste tiden. Sjuk lite nu och då samtidigt som tempot trappats upp i plugget med antågande tentor. Har alltid tyckt att jag varit ganska stresstålig, men efter den här perioden känner jag mig lite tveksam. Har varit helt slut och det är anledningen till att ni hört så lite från mig.

Förra veckan hade vi tre tentor, två större och en lite mindre. Även i måndags startade vi dagen med en lite mindre tenta (men nog så svår eftersom jag inte pluggat på den). De mindre tentorna har jag fått tillbaka och vet att jag klarat dem, så nu har i alla fall lite tyngd lättat från mina axlar. Hoppas på att få tillbaka de andra så fort som möjligt så att man kan släppa den kursen och fokusera på den nya helt och hållet (om man klarat dem vill säga).

Man tänker att "nu är det äntligen över", efter tentorna. Sen blir man snabbt påmind om att det börjar om igen.

Förra helgen var ett enda stort kalas. Pub på fredag kväll. Drevjakt under lördagen då vi som går första året gick i drevet. På Lördag kväll var det jaktsittning, en finare middag med dans natten lång.

Likes

Comments

​Här kommer blandade bilder från den senaste tiden på skolan. En tid som innehållit mycket traktplanering och många lektioner utomhus. 

Vilket klassrum vi har va!? Känner mig nästan bortskämd när jag tänker på hur fin den första tiden på skolan har varit, om man bortser från det rena teoriarbetet  (som det svurits en del över). Att få tillbringa så många dagar ute, äta färska blåbär till mellis, dricka kaffe där det smakar som bäst, få sin dagliga dos med friskluft innan skoldagen är slut, osv. Speciellt när hösten varit så här fin! Underbart.

Likes

Comments

Skolan

En ganska så fuktig fredag med regn ute i skogen. Även en enorm drös med älgflugor som jag aldrig har upplevt innan, vilka äckl kryp! Men en väldigt givande dag kunskapsmässigt. Kände att man fick lära sig saker som man verkligen kommer att ha nytta av, det är inte varje dag, haha.

Likes

Comments