Okej dagens slutsatser innan kl 12:

1. Det finns väldigt många universitet i Madrid.

2. Det finns väldigt många universitet bredvid mitt.

3. Följ inte efter folk med ryggsäckar för du inte orkar kolla google maps. Pga: se ovan punkt 1/2.

4. Management läraren ser ut som mr bean -30 år.

5. Det är viktigt att halvskratta åt lärare även om dom ställer sig framför en annan person (5 cm avstånd) och frågar om du inte gillar fotboll så kan du gå härifrån! Dålig start för dig, gillar dig redan inte! *skrattar för sig själv* *kollar sig runt efter reaktion* 

6. Även om skämten är halvt ej PK. Vad har Nederländerna någonsin gjort egentligen? Tycker ni inte alla kineser/taiwan/ thailand / Asien ser exakt likadana ut? Svarta också!! Han *kollar sig lite runt lite mer desperat efter reaktion* *försöker rädda det med att alla ser likadana ut, han har ju glasögon.. 

7. Även om det står en sal på schemat.. låt dig inte luras. Det står en fotnot med generella klassrum för det övergripande ämnet. 

8. Det är kallare här än i Sverige..11 grader och 18 i Sverige.. Så alltså har det förändrats från 40 till 11 på mindre än en vecka. Wopido. 
Likes

Comments

Har tänkt nu på att jag borde ändå sätta igång och skriva. Så 4 utkast har varit. 24 h..48 h i madrid...48 h+ 24 h... Ja ni fattar. Hur som helst!

Första dagarna var väldigt kaos, boende jag bokat svarade aldrig så vart lite hemlös..sov lite på flygplatsen första natten ja en uteliggare kom fram till mig och börja skrika puta madre eller osv för jag hade tydligen tagit hans plats...tydligen märker man sin plats genom sätta en tidning, ja man lär väl sig något nytt varje dag?

Men för att inte tråka ut er med min misär så bor jag faktiskt någonstans nu. Mycket weedlukt överallt, ja för jag bor med en holländsk kille och en tjej från hong kong som älskar "JAYS". Ja som sagt nya saker varje dag?:) . Samt en fransk tjej.


Hur är madrid då? 

Mycket tapas (som kan vara allt från friterat allt och en baugettbit) Man får över en tapas för varje drink man beställer, så för att bli mätt behöver du ibland också bli rätt full. Om man vill anpassa sig till seder då.

Sangrian är överförväntan, mucho bien ,(kolla vad ja kan va) mer saft förmodligen men passar ju bra om du inte vill bli så full med en tapas per drink.

Ingen kan engelska. Första jag lärde mig var, izquirda och derecha, vänster höger. Klarade mig långt på det. Inte ens international office i skolan texx...

Tunnelbanesystemet är svinbra, lätt att hitta utan izquirda och går väldigt fort.

Folk lever här, de tar siesta, dricker och äter efter jobbet, umgås hela tiden. Sen är de väldigt finklädda också, Typ Chica tanter som går med små klackar och fönat hår.

Så nu ska jag äta lite tapas med en engelsk tjej, som gillar att sjunga hela tiden. (Missförstå mig inte med hela tiden. Det är inte relativt hela tiden. Det är ett definitivt hela tiden) Man kan ju inte riktigt slå till folk & skrika håll käften efter en gång man träffat dom.. nej men bortsett från att hon är ett sånt födelsedagskort man öppnar som sjunger är hon hur söt som helst.

Så adios! 


Likes

Comments