View tracker

Bildmässigt har det varit en tråkig dag idag då typ inga bilder togs alls i princip. Har några stycken på Got7 men orkar inte lägga in dem just nu haha...

Så vaknade rätt tidigt imorse, började göra mig iordning och upptäckte att det knappt går att få igång min plattång, tror det kan vara volten? watten? styrkan? elektricitetens kapacitet i plattången inte matchar med uttagen här riktigt så det gick sådär helt enkelt. Platt blev det till slut men tog dubbelt så lång tid så blir att blåsa håret och försöka platta det så tills nästa gång.. tråkigt värre.

Strax efter halv 11 tiden tror jag det var så började jag bege mig bortåt dit Hitouchen med Got7 skulle vara vilket är typ.. 7 stationer bort från mig. Möter upp en tjej från Filippinerna som jag pratat en del med på twitter och umgicks med henne hela dagen. Hade fått tag på 3 biljetter till hitouchen och jisses vad snabbt det gick. Man hann knappt att säga hej innan allt var över. Är svintrött så blir en snabb beskrivning bara;

Första rundan: Mark och Jackson
De sitter ner bakom ett podium typ och håller upp sina händer och jag går fram, tittar på Mark och säger Hej, ler och high fivear och går över till Jackson och gör likadant. Båda två ger mig .. lite halvhjärtade leenden typ? De såg rätt trötta ut faktiskt. Så trots värsta energikicken från en annan så var det ändå lite av en besvikelse typ.

Andra rundan: Youngjae / Jinyoung / YUGYEOM <3
Youngjae ger mig ett jätteleende och säger hej, Jinyoung ger ett typiskt han-leende och säger hej, Yugyeom tittar mig verkligen i ögonen och ger världens största leende och säger hej. Jag hälsar på alla tre på koreanska och lyckas ropa till ett "I love youuuuu" på koreanska till Yugyeom haha. Jisses hans ögonnnn. Drunknar.

Tredje rundan: Youngjae / Jinyoung / YUGYEOM <3<3<3
Youngjae ser mig och börjar vinka tillsammans med ett jätteleende och säger högt och tydligt hej till mig, Jinyoung var först lite bakåtlutad och sen lutade han sig framåt och gav mig ett leende och sedan sa han hej med och gav en high five. Och sen kommer jag till min bebis igen. Och han tittar in i mina ögon och ger mig ett ännu större leende och säger hej sådär helt klart och tydligt. Då höll jag på att gå av i mitten. Fy helvete vilken kille. Vill bara etsa den bilden på ögonlocken verkligen för alltid. Jag bara smälter av denna kille. Uschaaaaaa.


Och sen var det slut i stort sett. Jag måste dock säga att jag tyckte det var rätt dåligt att de inte var ute mer än vad de faktiskt var. Själva eventet skulle hålla på i två timmar men det var bara ca en timme totalt som de satt och hade high touch. De kom ut allra först vid ca 15.10, pratade i ungefär 5 minuter och sedan gick de och satte sig och så tog det fem minuter extra nånstans här och där. Vid ungefär 15.40-45 så gick de därifrån och kom inte tillbaka försen efter 16.10 och körde igång igen. Så de hade "rätt" mkt paus, eller lång paus iaf. Lite snopet när en del betalat så sjuuuukt mkt pengar för detta och sen inte kunnat gå på alla sina biljetter typ. Lite surt.

Men men. För min del var det verkligen helt värt det och jag är superledsen över att jag missar deras fanmeeting imorgon men så är det.

Imorgon blir det istället Denden town och försöka hålla i stålarna och inte handla varenda liten Sailormoon grej jag ser..................................................


Gonatt!


/hanna


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Ja idag var det en "spännande" resa man gjorde. Jag har nämligen åkt över till Japan för en veckas "semester" för att fylla på mitt visum för Korea. Dock åkte jag hit ett par extra dagar eftersom GOT7 (min favorit grupp) har dels fanmeeting och dels Hitouch event här i Osaka så tänkte jag skulle försöka komma med där!

Flygresan gick sådär.. jag hatar att flyga och är väldigt rädd för det med även om det varit bättre nu ett par år. men idag när i närmade oss landning så var det ett jättetjockt molntäcke som vi skulle igenom som skapade turbulens så jag bara satt och grät. Fy fan.
Iallfall, framme i Osaka så tog jag mig över till tågdelen och begav mig bort åt mitt airbnb. Efter en tids mekande med wifi (som verkligen inte funkade) och efter en motvillig hjälp från tunnelbanevakterna så kom jag äntligen fram till stället. Själva stället var lätt att hitta och det är rent, fräsch och härligt. Det enda som jag egentligen har nått att klaga på är att dels är det svinkallt i lägenheten men framför allt så sover man i en sovalkov och stegen har små satans små tunna pinnar att det är ASLÄSKIGT att klättra nerför.. Och höjder är inte direkt min melodi...

Mötte upp Emil vid stationen jämte min och därefter trillade även Antonia in! De hjälpte mig att köpa lite nödvändigheter, bland annat en adapter så jag kan ladda min mobil och dator. Trodde jag. Mobilen går visserligen men inte datorn... så blir att köpa en till imorgon :'))).

Efter att ha handlat det nödvändigaste så gick vi till ett temacafe även här. Cafet vi var på idag var ett reptilcafe! Så där fanns det massor med ödlor, ormar, spindlar, sköldpaddor och UGGLOR! Två stycken små fina ugglor fanns där och jag klappade allt en mohaha. På det cafet får man även hålla i alla djur, man bara frågar personalen om hjälp såvida de inte själva kommer bort med ett djur till en.

Efter cafet hjälpte Emil mig att köpa lite mat och sedan begav vi oss hemåt åt varsitt håll. Imorgon har jag faktiskt inte en aning om vad jag ska göra och snart dör datorn med så blir att googla upp lite aktiviteter inför imon på mobilen sen. Tråkigt värre.


Gonatt!

Likes

Comments

Idag var jag på ett riktigt roligt ställe; nämligen en liten inomhuspool där man fiskar. Riktiga fiskar. Eh ja. Riktiga fiskar. På riktigt.
Det hela gick ut helt enkelt på att man fiskade fiskar med en liten krok och när/om man fick en fisk så tog man upp den försiktigt och gick till ett ställe där man vägde fisken, fick ett resultat på hur mycket den vägde och kunde välja mellan två olika tävlingar och sedan släppte man tillbaka fisken och började om på nytt. Det var faktiskt otroligt roligt och jag lyckades få upp hela FEM fiskar! Hamnade som nummer två på en av tävlingarna (vad dem gick ut på fick jag inte riktigt någon koll men tror att den ena (den jag var med i) handlade om vikten på fisken iaf) och fångade flest fiskar av dem i mitt sällskap! Jag vet inte om man alltid får pris eller hur det nu är men jag vann iaf två stycken jättefina mumintrollet brickor i två olika storlekar! Kostade ca 80 kr för en timme och var helt klart värt pengarna faktiskt. Verkligen en upplevelse!

Stället finns i Sinchon och heter Kkun Nakksi.

Likes

Comments

Seoul är väldigt kända för sin mat och sina caféer. För mig är det ett mirakel att varje ställe (som serverar EXAKT likadan mat) går runt över huvud taget, trots att det är en miljonstad liksom. Men precis som i Japan har de vissa ställen som är utöver de vanliga. Blir lite blandat restauranger och temacafén idag!

Kattcafé
Finns en drös med kattcaféer överallt i Seoul, skulle nog tippa på att det finns en i stort sett i varje kvarter. Gillar man katter är det självklart ett roligt ställe att gå på, tja, kan ju iofs vara kul för andra med eftersom det är "lite" speciellt. För en annan som är hundmänniska så.. det är kul första gången men sen tröttnar jag iallafall haha. Enligt mitt tycke är alla katter så sjukt osociala vilket gör att jag inte direkt förväntar mig något supergos med katterna, men som sagt oavsett om man gillar katter eller inte så är det ändå ett ställe att besöka för alla åtminstone en gång! Oavsett vilket café man går till så är det i stort samma; man betalar för en drink (te, kaffe, juice, smoothie, finns alltid en stor lista att välja mellan) och stannar sedan i x antal timmar. Kan finnas vissa caféer där man betalar för ett visst antal timmar.
Som sagt finns det ett kattcafé i stort sett i vilket kvarter som helst, det kryllar av dem i Sinchon, Hongdae och Myeongdong! Finns även ett här i Hapjeong :).

Hundcafé
När man googlar hundcafén här så kommer Bauhaus upp som ett av de mest populära.. jag skulle dock inte rekommendera det alls. Har visserligen bara gått till den och ett till men det är ett ställe jag aldrig kommer gå tillbaka till iaf, såvida jag inte tvingas. Helst av allt skulle jag vilja säga att man inte ska gå till hundcafén alls faktiskt men hundägare som jag är och inte träffat mina små bebisar på 9 månader så.. ibland går man helt enkelt. Skillnaden mellan hund och kattcafén är ju först och främst hygiendelen. Katter går i kattlåda.. hundarna går... precis där de står. De flesta ställen har inneskor till kunderna men det gäller ändå att se upp lite vart man sätter fötterna för att inte kliva i kiss eller bajs. Bauhaus har jag iallafall sett att de går ut med sina hundar på en promenad men det andra stället som jag själv tycker är bättre så hoppas jag att de går ut med hundarna.
Hundarna överlag är bra mkt mer socialare än katterna och köper man lite godis till dem är man ännu populärare. Det är hundarna som bestämmer på caféerna, så de går på alla möbler, stolar som bord så är man lite allergisk mot det är det bara att stå ut. Om man får lyfta hundarna eller inte vet jag dock inte..
Jag rekommenderar att istället att gå till .. hmm vad det nu heter.. som ligger precis jämte Thursday Party i Hongdae i närheten av lekplatsen. Har man Thursday Party rakt framför sig går man litegranna åt vänster så man kommer till en byggnad där man kan åka hiss upp och där är det på typ.. våning 2 eller 3!
Vill man trots allt gå till Bauhaus så finns den på en sidogata (rätt nära stora vägen) i närheten av Hapjeong station exit 5.

Djurcafé
Har ännu inte hunnit gå själv på någon av dem men i Hongdae (någonstans) finns det ett får-cafe (ja, FÅR!!), tvättbjörnscafé (sök på Haha's restaurang 401 så finns den i närheten där!) och även ett fiskecafé där man kan fiska. Har själv inte sett den i Hongdae men det finns ett fiskecafé i Sinchon på stora huvudgatan mot Yonsei University.


Kdrama/idol café/resturang
¤ Det finns en hel del cafén här i Seoul som är med i dramor (det vill säga teve serier) och ett av de mest kända är
Coffee Prince. Drama handlingen i sig handlar om en tjej som hela tiden antas vara kille och därmed får jobb på ett café där det bara anställs killar. Caféet är helt bevarat från dramat till minsta detalj tillsammans med lite extra grejer från dramat, som bilder och autografer. Det är okej att ta bilder inuti hur mycket man vill men ENDAST om man betalar för dryck eller mat där. Utan att köpa något får man inte ta bilder. När jag var där var det ett gäng på 4 tjejer varav bara tre skulle betala och den fjärde tjejen som inte köpte nått var inte tillåten att ta bilder. Hur ägaren sedan skulle ha koll på det är ju en annan fråga.. Kan även vara bra att veta att han tar rätt hutlöst dyra priser bara för att han vet att folk betalar för att få ta bilder där. Jag som inte dricker kaffe fick en kopp choklad för 7tusen won = ca 55 kr.

¤ I närheten av Coffee Prince i Hongdae ligger även Zicos yogurino cafe. För de som älskar frozen yogurt mer än vanlig mjukglass är detta ett cafe för dem! Jag tycker själv inte om det så mycket så jag tycker inte det är värt priset, är överlag lite dyrt där men de har väldigt mycket toppingalternativ vilket är bra. Förväntar man sig däremot mycket Zico grejer blir det en besvikelse. Var visserligen inte uppe på övervåningen då jag tog glassen med mig så vet inte om det är mer däruppe men nere vid kassan finns det bara ett par bilder på Zico som avslöjar att det är han som är ägaren till det.

¤ I Hongdae (det märks att man bor i närheten eller?) finns även Running Mans HaHas 401 BBQ restaurang. Det finns även ett i Myeongdong. Tyvärr har han inget "Eat all you can" vilket är lite tråkigt då det blir rätt dyrt att äta där om man inte nöjer sig med en runda kött. Smaken i sig tyckte jag inte heller var direkt någon större skillnad mot andra resturanger där man kan äta betydligt mycket mer för samma peng. Är man dock ett Running Man fan eller ett fan av HaHa så bör man gå dit! Ibland kan man även ha turen att stöta på honom då han tydligen ofta kommer dit och äter eller hjälper till...

¤ I Sinsa-dong (station i närheten av Gangnam området) finns det massor av caféer med. Ett av de kändare är AOMG's cafe Dude art som ägs av bland annat Jay Park. Ta exit 5 och gå rakt fram tills du kommer till en större väg att ta till höger på och följ sedan den vägen så finns den sedan på vänster sida!
Någonstans i närheten med ska det finnas ett café helt dedikerat till Mumintrollet som är otroligt populär här i Korea.

¤ Vid Sinsa området runt Gangnam finns även "svenska/skandinaviska" caféet FIKA. Jag tycker dock att caféet var lite väl i överpris med en dålig meny.. Tydligen tror caféet att det är "svenskt" att dricka örtsmoothie? I form av basilika och gud vet allt vad dem hade i... Eloge till dock för deras semla som de hade som serverades med varm mjölk och nån slags vit sirap undertill. Det var ändå rätt okej gott men det var allt ungefär. Inget ställe jag direkt rekommenderar att gå till men kan va kul att veta om iallafall så man har chansen att gå dit.

¤ Återigen tillbaka i Hongdae; På café Colline kan du beställa in sockervaddslatte! Koreas motsvarigheter till vissa drycker är utav denna värld.. Collines sockervaddslatte består utav antingen en jordgubbslatte eller en blåbärslatte tillsammans med en rätt rejäl pinne med sockervadd och en liten godisklubba för ca 7,500won om jag minns rätt vilket är ett helt okej pris för det. Men förvänta dig ingen latte som hemma i Sverige, det är i princip bara lite svagt smaksatt mjölk som de serverar på stället. Rekommenderas ändå för att få sig en god sockervadd!

¤ Cafeface i Hongdae har jag skrivit lite om tidigare i ett inlägg. Det är iallafall ett café där man kan printa ut en bild på sin kaffe/te/chocklad whatever i stort sett. Eller de har två rader med drycker som går att kombinera ihop med sin bild, lite som bilder på tårtor som vi har hemma i Sverige och de berättar för dig vad som går bra. De har sjukt god mjölkchoklad så rekommenderas verkligen!

¤ 3go i Hapjeong är en personlig favorit då vi lärt känna ägaren. Det är ett litet familjecafé med ett par bord inne i butiken och på sommaren har de även ett par bord ute. Ibland serveras det öl men mestadels bara alkoholfria drycker. Man kan även köpa mössor, väskor, kepsar och dyligt med deras logga på. Pojkbandet Imfact känner även ägaren så det händer ibland att man kan stöta på dem där efter Imfact själva kommer från Hapjeong området. Har inte stött på dem personligen mer än att de faktiskt gick förbi oss en varm sommarnatt och ropade hej!

¤ Inte så långt ifrån 3go finns ett litet mysigt café liknande ställe som säljer hemmagjort bröd (sjukt mycket godare än Paris Baguette och liknande kedjor) som heter Breadhouse Amsterdam. Var där bara senast nu i veckan och åt smörgåsar som är så nyttiga som det bara går. Trots liten yta med ungefär 5 stolar längs en barvägg så rekommenderar jag stället! Ägaren pratar jättebra engelska så där behöver man inte vara rädd för att prata med henne.

Likes

Comments

Här i Korea är det allt lite annorlunda när det gäller teveprogram och idoler. Först och främst är det ju en miljonindustri gällande idoler och de på riktigt behandlas som och -är- gudar i detta land. Hemma i Sverige skulle "vanligt" folk inte kunna köa utanför tvstudiorna och faktiskt komma in för att se sina idoler som här..

Så det finns ett program iallafall som heter Mnet Countdown där idoler uppträder, ibland är det förinspelningar man kan lyckas komma in på och ibland är det live shower, lite beroende på vilken fandom (fanclub) man tillhör eller ansöker att komma in genom ungefär. Vissa fanclubs har bara att så kallade guldmedlemmar får komma in och andra har att alla medlemmar får komma in upp till ett visst antal människor. Och sedan finns det den lilla lilla lilla lyckosamma gruppen som måste kämpa i timmar för att få komma in; general audience, alltså de som inte tillhör någon fanclub alls = jag (typ. är egentligen medlem i en fanclub men de släpper aldrig in min "grad" av medlemskap dessvärre).

Så hur ska man göra för att komma in på Mnet Countdown då?

Först måste man åka till DMC (Digital Media City) och leta upp en stor byggnad som heter CJ&Entertainment. I närheten där sätts det upp en lapp på onsdagar, oftast på morgonen, som man skriver upp sitt namn på (givetvis i turordning med så det gäller att komma dit tidigt! Glöm inte penna!) och sedan finns det två check-in tider som man MÅSTE vara där i tid för. Är man inte där i tid så stryks man från listan. Oftast har det varit mellan klockan 22-23 på onsdag kvällen som första tiden har varit på och mellan 5-6 på morgonen som check-in tiderna har varit. Den här onsdagen var det helt superbra tider, 21 och 6.30 vilket är väldigt tacksamt.
Under vissa perioder när det är mycket folk som promotar så gäller det att verkligen vara tidigt ute att skriva på lappen då de bara tar in 10 personer. Har man hamnat på plats 15 och över är det i stort sett ingen ide att komma på morgonen så man inte släpps in. Har man hamnat på plats 1-10 kommer man med säkerhet in och jag skulle ända rekommendera att nummer 11-15 kommer på morgonen då det oftast trillar bort folk då eftersom tunnelbana och buss inte går så tidigt på morgonen. Har man dock inte kommit in på de tio första numrena på morgonen kan man lika gärna ta sig hemåt för jag har då aldrig varit med om att de tagit in fler än de iallafall.

När man fastställt sin plats i kön på morgonen så är det bara att sitta där och vänta på en vakt från CJ&Entertainment och han kommer oftast ut från klockan 08 på morgonen, men ibland kommer han tidigare och ibland senare vilket för att det är upp till en själv om man vågar lämna stället eller inte för att värma sig någonstans. Såvida man inte skaffat någon riktigt snäll människa som står i kö och som kan ringa efter en så förlorar man sin plats om man inte är där när han kommer. Han är nämligen den som skriver upp ens namn på ett papper och ger en sitt nummer för att komma in. Han säger sedan till vilken tid på eftermiddagen du bör komma tillbaka (runt ca 15-16 nånting). När man väl är tillbaka så köar man vid samma lyktstolpe igen och väntar på att vakten kommer att leda en in till själva huset där man får sitta och vänta på att få komma in i studion. I studion är det sedan fotoförbud och om du tar smygbilder riskerar du att åka ut. Bli dock inte förvånad, det finns hur många som helst fansiter som går in med megakameror som de gömmer och tar bilder med.

För att komma till stället går det jättebra att ta både taxi (sjukt billigt här jämfört med Sverige men koreanerna själva kommer säga att du blir lurad på att det är så dyrt), tunnelbana och buss. Jag tar själv bussen från Hapjeong station; Mecenatpolis i närheten av Mcdonalds nu när jag lärt mig den (buss 271) och man hoppar av vid en station som heter någonting med YTN Tower (kan inte exakt vad den heter) men oftast har bussarna både skyltar som visar vilken station man åker till näst och de ropar ut i högtalaren på engelska med så det är lätt att ta!
Tar man taxi kan man antingen själv googla upp adressen och visa upp eller typ säga YTN Tower. Med tunnelbanan tar man exit 9 och går raka vägen fram tills man kommer till ett övergångsställe. Man fortsätter rakt över vägen och kommer till en LITEN "park", vid första byggnaderna som kommer till vänster när "parken" (en massa träd i stort sett bara) tar slut så går man mellan byggnaderna och sen är man framme. För att veta att man går rätt (linnea ;) ) så finns det ett par caféer och ett 7eleven som man går förbi.


Lycka till ! :)


/Hanna

Likes

Comments