Alltså herregud, kan inte betona nog hur JOBBIG och TIDSKRÄVANDE denna processen är, alltså att söka till colleges i USA utan någon som helst hjälp från organisationer. 

Håller på att söka in till lite olika skolor på lite "olika nivåer". Alltså har jag några säkra skolor, som jag i princip vet att jag kommer komma in på, och sedan har jag några på högre nivåer och även en Ivy League-skola, min drömskola Cornell University. Att komma in på en ivy league känns rätt så omöjligt, då deras krav är helt sjuka, men man kan ju alltid försöka iallafall. :) Det börjar närma sig nu, och jag får reda på vilka skolor jag kommit in på inom några månader, så det känns lagom läskigt. Men sjukt kul!! ​:D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag bestämde mig för att åka till USA för studier trodde jag att det bara var att söka in till valfri skola, skicka lite dokument, skaffa VISA och sedan åka. Oj vad jag hade fel.

Jag började mina förberedelser för cirka ett halvår sedan, och det känns som att jag inte kommit någonstans.

Först måste man hitta en skola som man är intresserad av, och det är ju verkligen jättelätt när det finns över 3500 stycken att välja mellan... när man sedan hittat sin drömskola måste man kolla så att skolan är godkänd av CSN, så att man får lov att ta studielån om man vill det.

När man gjort detta bör man läsa igenom alla "application steps" som ska stå på skolans hemsida, alltså allt du måste inkludera när du söker in.

Inte bara behöver man bevis från sin gymnasieskola att man tagit examen, bevis om finansiering från CSN, officiella betyg, ett uträknat GPA, rekommendationsbrev, ett personal statement, en uppsats och flera olika ifyllda dokument, men man måste även skriva SAT och TOEFL.

För att inte snacka om kostnader. Bara att skriva SAT kostar typ 900 kr och TOEFL kostar hela 2500 (!) kronor. Att söka in till skolor kostar också, den summan brukar ligga på cirka 400 kronor per skola. Så det är definitivt inte en billig process.

Jag har än så länge hittat skolor som jag är intresserad av, jag har bokat SAT-prov och TOEFL-prov, jag har fixat rekommendationsbrev, jag har kontaktat CSN och jag har påbörjat min ansökan till skolorna. Det som är kvar är alltså att skriva proven, skriva ett personal statement + eventuell uppsats och sedan invänta svar ifrån skolorna.


När jag blir antagen kommer jag att ansöka om scholarship och sedan ska jag fixa mitt VISA och boka flygbiljett, sen åker jag!


Likes

Comments