Header

Livet har tagit en helomvändning och det har inneburit tre veckor med att knappt andas. Det har varit så mycket i skolan blandad med så mycket praktiska saker som ska fixas och ordnas. Det har däremot resulterat i att flytt kommer, teoretiska i jägarexamen klarat, sommarjobb ordnat osv osv. Kommande vecka blir inte ett undantag av att inte hinna andas. Idag ska hela lägenheten packas ner, för att råplugga till tentan i Gävle på torsdag, för att plocka med mig Mia och Pontus hem och njuta av livet med dom för att avsluta med att flytta på söndag. Efter söndag hoppas jag på att kunna andas, även om jag vet att den veckan bjuder på ny kurs och intro på jobbet.

Att livet kan vara så planlöst samtidigt som det är så mycket att se fram emot. Stella, vi kommer få ett bra år tillsammans ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ett dagsplock av den senaste tiden. Vädret har varierat från vårväder och bar mark till full vinter igen. Det får gärna hålla i sig ett tag till, iallafall några veckor så vi kan njuta av sportlov och påsk. Men vi har njutit massor i finvädret när det har tillåtits, och Stella har hunnit med att börja löpa också. Vi börjar gå mot slutet av det så nästa vecka ska vi ut på isen och springa av oss tillsammans med allt besök från Bollnäs. Vi längtar!

Jag har även varit iväg och lyssnat på en föreläsning om spår, och är så taggad med att komma igång! Så nu ska jag försöka köpa en bok och lägga upp mål och en riktigt planering.

Likes

Comments

vi har hunnit med en hel del sedan sist jag skrev. Hunnit med en agilityträning, som gick helt okej. Måste fortsätta jobba med att jobba ifrån mig. Men vi körde mest för att göra av med energi den gången och gjorde bara saker vi kört innan och hade jäkligt roligt. Imorgon ska vi iväg igen med träningsgänget och vi blev hela 7 stycken som ska iväg. Så hallen är bokad två timmar med agility och fika! Ska bli riktigt roligt.

Vi har hunnit med skogspromenad med min lillebror och hon skötte sig så bra! Inkallning och andra kommandona lyssnade hon så fint på. Vi körde lite muskelbyggande i form av kasta leksak i djupsnö. Vi fastnade i diket på grund av djupsnön - jag fick mig iallafall ett gott skratt när hon låg där. Lillatoker ❤ Vi körde även lite uppletande av både mig och nicke och efter det var vi trötta och nöjda!

Hunnit med en skidtur ensamma där hon förvånade mig och drog på riktigt bra mest hela vägen! Innan har hon inte velat dragit när vi varit själv men nu levererar damen!

Hunnit med ytterligare två promenader där Stella lyssnade riktigt bra ena och andra drog hon iväg på egna äventyr. Det är därför vi jobbar på att vara lös i urskogarna hemma hos mamma och jobbar på inkallningen dagligen när vi är inne i stan och skogarna där. Men det är balsam för. själen för både mig och Stella! En timmes skogspromenad per dag skulle göra livet gott för så många!

Sist men verkligen inte minst har vi idag haft en mysig dag tillsammans med Frida och Malin. 1 mil skidor med paus för fika och surr efter halva biten. Så roligt att hon drog på bra hela vägen förutom sista biten då hon var trött och sprang bredvid istället. Då fick matte jobba istället- vilket också behövs! Nu hoppas jag på att det kan komma massor med snö så spåren kan bli bättre så det inte blir lika ansträngt att åka, som nu när allt mest är is. Hoppas på många fler härliga skidturer i vinter iallafall!

Viktigt att inte glömma: vi har hunnit med massor med soffmys också! ​

Likes

Comments

Behöver säga att vi hade en underbar lunchpromenad i finvädret? 1 timme unnade vi oss mitt i tentan. Hoppas på samma väder imorgon att samla energi i! För tenta ska skrivas hela veckan.

Likes

Comments

Morgonen började med att bjuda på vacker himmel. Fortsatte förmiddagen med att skriva och lämna in examinationsuppgift 3. Sen tog jag och Stella en promenad med mål att upptäcka något nytt. Vilket vi gjorde! Utan att egentligen veta vart vi var eller skulle, hittade vi en runda med majoriteten skogsväg, på 5 km. Den rundan ska vi gå fler gånger! Älskar lugnet i skogen, om ni missat det... Det enda tråkiga är att jag inte törs släppa Stella här i stan så hon måste gå i långlina. Bättre än vanligt koppel men vill helst ha henne lös. Men men. Hon är dessutom inne i någon period då hon har lock för öronen. Senaste gångerna vi gått med långlina har hon lyssnat väldigt bra och har knappt haft sträckt lina. Det har hon tagit igen senaste veckan, med att sträcka linan konstant och lyssna väldigt dåligt. Tur det går över.

Nu ska jag beställa litteratur för nästa kurs, anmäla intresse för att vara lekmannaövervakare samt sätta in förstorningarna som kom igår i ramarna. Återkommer med resultat!

Likes

Comments

Behöver jag säga mer än att vi haft en mysig dag? Herregud vad Stella tyckte det var roligt och skönt att få åka ner till sjön och bara få springa, vara och busa efter några kalla innedagar. Hon är så lättsam som i princip lägger sig och sover i mitt knä på skotern och springer för glatta livet när vi kommer mer på sjön. På första filmen kör vi i 40 km/h och damen springer om oss. Behöver jag säga att hon är snabb och ser ni vilka långa steg hon tar? Hon tyckte det var otroligt roligt att få springa bredvid skotern och sprang alltid efter den som körde fortast... Jag och mamma saktade ner för att hon inte skulle behöva springa allt vad hon hade, tji fick vi.  Då tog hon efter henke istället som körde fortare, mycket roligare!

Springa, busa, äta korv och gömma hälften- en dag i Stellas smak. ❄

Likes

Comments

När graderna är närmare - 20 grader är det varma kläder som gäller.  Det jobbiga med att det är så kallt är att det är då det är så extremt fint väder ute. Jag älskar kylan på grund av det. Tycker det är mysigt med täckbyxor och dunjacka, powerstövlar, mössa och handskar. När det biter i kinderna och solen skiner. Det jag hatar är att det inte går att vara ute allt för långa stunder, då protesterar Stella.

Ett år har du varit hos oss idag, älskade tokfia ❤

Likes

Comments

2016 gjorde jag ett av mina absolut bästa beslut i livet, köpte Stella. Så som denna hunden har påverkat mig och tog en så stor bit av mitt hjärta. Ibland tror jag att jag är omänskligt fäst vid henne. Men bara tanken utan henne får mig att blir tårögd. Denna damen har gett mig så mycket i livet. Vi har upptäckt så mycket tillsammans. Lärt oss massor. Men någonstans där på vägen har jag insett att jag tappat en sån stor del av mig själv också.

Den där bilden förklarar mitt liv under 2015. jag har aldrig mått så bra, varit så pigg och glad någonsin. Min kropp gjorde inte ont. Min axel och rygg som jag har haft problem med länge funkade som det skulle. På bilden drog jag 90 kg i marklyft och mer därefter. Jag var stark och hade en sund kropp. Jag orkar kliva upp på morgonen utan att ens fundera en extra gång. 

Men under 2016 hände massor med saker, på gott och ont som gjorde att träningen blev lidande. Jag mår inte längre bra i min kropp, eftersom den gör ont dagligen. Nacken tar stryk av plugget, mina höfter har blivit sneda igen och axeln är tillbaka på ruta ett. Så mitt måste under 2017 är att hitta tillbaka till den träning som gjorde min kropp bra, som gjorde mig pigg och glad. Istället från orkeslös och en soffliggare. Jag  är inte en sådan person, inte egentligen.

Att jag offrade min träning Stellas första månader hos oss hade jag gjort igen, alla dagar i veckan. Men för allt annat som det inte är värt att spendera tiden på, som att ligga i soffan och kolla på serier halva dagarna, är det inte värt att offra mitt välmående för. Hädanefter kommer det bli striktare planering av mina dagar, och se till att jag får in min träning. För i slutändan, är det bra för både mig, Stella och min Sambo. En glad och pigg Hannah, gynnar alla.

Sen har jag självklart planer för mig och Stella med, men det kommer mer om det i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Nu är vi redan inne i 2017 och på torsdag har vi haft Stella ett helt år. Herregud vad tiden går fort och vad långt vi har kommit om jag blickar tillbaka. Tänkte försöka se om jag kan göra ett inlägg med bilder och videos från detta året. Men får se när det blir. Infogade några bilder från de senaste dagarna: kan konsten att sova på olika sätt, och ändå se så otroligt söt ut. Samt sitta i snön och sura för att det blåser i hennes ansikte, då går hon hellre in i värmen och sover.  Så vi fick vända, igen för hon vägrade gå. Knäppa älskade tokhund!

På lördag har jag bestämt att vi ska åka till stugan och vara ute i all snö som har kommit! Samt förhoppningsvis åka skidor för mig. Stella får nog springa bredvid och strosa på - så som hon vill ha det. Samtidigt som jag vill inviga hennes nya dragsele om någon av dom passar. Har nämligen sålt hennes gamla då den tyvärr blivit liten  (vad hände där??) och verkade inte bekväm med den modellen. Så har beställt två olika modeller nu från dogmania så får se vilken av dom som passar - om någon gör det. Vilken det blev återkommer jag med!

Likes

Comments