Header

Spenderade som sagt hela eftermiddagen i skogen igår med ett gäng hundar och hundägare. Gisses vad roligt det var att få introduktion av detta. En vacker dag ska jag tävla i detta. Stella är tyvärr inte hunden för det, eftersom hon har jakten i sig och tror det kommer vara väldigt svårt att få till henne tävlingsmässigt. Men, jag ska absolut fortsätta att köra detta bara som en rolig aktivering där kraven är noll. Vi har redan kört lite hemma i Högarna där hon har fått söka, och då har hon blivit väldigt trött och tyckt det varit roligt. Så ska fortsätta med det som aktivering och nu har jag lite mer kött på benen hur man ska göra och köra. Så det känns kul!

Det är också dags att dra igång med spåren igen och bara jag har köpt in blod ska vi ut i skogen och göra viltspår. Herregud vad jag har längtat efter det! Äntligen är det dags att kunna köra det och är så peppad på att se hur hon tar det. Har hon tyckt att annat sök och spår varit roligt är jag nästan övertygad om att hon kommer älska det. Får se om det blir en tur till Högarna till helgen och börja med det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det blev inte mycket bilder i påsk, men det blir så när det inte finns el att ladda telefonerna med och man sparar på de batterier man har. Men det var mysigt med familj och vänner och trots vädret så hade jag nog inte kunnat önska mig mycket mer i slutändan. Jag har världens finaste familj.

Annars ekar det tomt här emellanåt. Men livet rullar på i 120, och att jag har fått en helg att faktiskt andas på. Sovit, umgåtts med syrran och annat smått och gott har uppskattats. Jag och Stella ligger för tillfället fortfarande i sängen och laddar upp inför att åka och lära oss mer om sök i eftermiddag. Det ska bli spännande!

Annars har jag fått fler glädjande nyheter - jag har fått jobb på häktet och kommer jobba där i sommar. Det innebär att jag både i sommar och höst kommer infinna sig på trygghetenshus och börja arbeta med min dröm. Livet är verkligen inne i en period då det levererar. 2017, är mitt år. ❤

Likes

Comments

Några bilder från att Pontus och Mia var här.  Herregud vilken mysig och välbehövlig helg! Även om både jag och Mia fick en släng av rejäl huvudvärk så gick det ändå över och vi kunde njuta tillsammans. Fiska, köra skoter och äta planka hos mamma som avslut innan vi åkte mot stan igen. Bilderna talar för sig själv, efter tentastressen var det väldigt behövligt att komma ut i skogen och igår fick vi det glada beskedet att både jag och Mia klarade tentan med bravur. Bästa pluggpartnern man kan ha! ❤

Likes

Comments

Livet har tagit en helomvändning och det har inneburit tre veckor med att knappt andas. Det har varit så mycket i skolan blandad med så mycket praktiska saker som ska fixas och ordnas. Det har däremot resulterat i att flytt kommer, teoretiska i jägarexamen klarat, sommarjobb ordnat osv osv. Kommande vecka blir inte ett undantag av att inte hinna andas. Idag ska hela lägenheten packas ner, för att råplugga till tentan i Gävle på torsdag, för att plocka med mig Mia och Pontus hem och njuta av livet med dom för att avsluta med att flytta på söndag. Efter söndag hoppas jag på att kunna andas, även om jag vet att den veckan bjuder på ny kurs och intro på jobbet.

Att livet kan vara så planlöst samtidigt som det är så mycket att se fram emot. Stella, vi kommer få ett bra år tillsammans ❤

Likes

Comments

Ett dagsplock av den senaste tiden. Vädret har varierat från vårväder och bar mark till full vinter igen. Det får gärna hålla i sig ett tag till, iallafall några veckor så vi kan njuta av sportlov och påsk. Men vi har njutit massor i finvädret när det har tillåtits, och Stella har hunnit med att börja löpa också. Vi börjar gå mot slutet av det så nästa vecka ska vi ut på isen och springa av oss tillsammans med allt besök från Bollnäs. Vi längtar!

Jag har även varit iväg och lyssnat på en föreläsning om spår, och är så taggad med att komma igång! Så nu ska jag försöka köpa en bok och lägga upp mål och en riktigt planering.

Likes

Comments

vi har hunnit med en hel del sedan sist jag skrev. Hunnit med en agilityträning, som gick helt okej. Måste fortsätta jobba med att jobba ifrån mig. Men vi körde mest för att göra av med energi den gången och gjorde bara saker vi kört innan och hade jäkligt roligt. Imorgon ska vi iväg igen med träningsgänget och vi blev hela 7 stycken som ska iväg. Så hallen är bokad två timmar med agility och fika! Ska bli riktigt roligt.

Vi har hunnit med skogspromenad med min lillebror och hon skötte sig så bra! Inkallning och andra kommandona lyssnade hon så fint på. Vi körde lite muskelbyggande i form av kasta leksak i djupsnö. Vi fastnade i diket på grund av djupsnön - jag fick mig iallafall ett gott skratt när hon låg där. Lillatoker ❤ Vi körde även lite uppletande av både mig och nicke och efter det var vi trötta och nöjda!

Hunnit med en skidtur ensamma där hon förvånade mig och drog på riktigt bra mest hela vägen! Innan har hon inte velat dragit när vi varit själv men nu levererar damen!

Hunnit med ytterligare två promenader där Stella lyssnade riktigt bra ena och andra drog hon iväg på egna äventyr. Det är därför vi jobbar på att vara lös i urskogarna hemma hos mamma och jobbar på inkallningen dagligen när vi är inne i stan och skogarna där. Men det är balsam för. själen för både mig och Stella! En timmes skogspromenad per dag skulle göra livet gott för så många!

Sist men verkligen inte minst har vi idag haft en mysig dag tillsammans med Frida och Malin. 1 mil skidor med paus för fika och surr efter halva biten. Så roligt att hon drog på bra hela vägen förutom sista biten då hon var trött och sprang bredvid istället. Då fick matte jobba istället- vilket också behövs! Nu hoppas jag på att det kan komma massor med snö så spåren kan bli bättre så det inte blir lika ansträngt att åka, som nu när allt mest är is. Hoppas på många fler härliga skidturer i vinter iallafall!

Viktigt att inte glömma: vi har hunnit med massor med soffmys också! ​

Likes

Comments

Behöver säga att vi hade en underbar lunchpromenad i finvädret? 1 timme unnade vi oss mitt i tentan. Hoppas på samma väder imorgon att samla energi i! För tenta ska skrivas hela veckan.

Likes

Comments

Morgonen började med att bjuda på vacker himmel. Fortsatte förmiddagen med att skriva och lämna in examinationsuppgift 3. Sen tog jag och Stella en promenad med mål att upptäcka något nytt. Vilket vi gjorde! Utan att egentligen veta vart vi var eller skulle, hittade vi en runda med majoriteten skogsväg, på 5 km. Den rundan ska vi gå fler gånger! Älskar lugnet i skogen, om ni missat det... Det enda tråkiga är att jag inte törs släppa Stella här i stan så hon måste gå i långlina. Bättre än vanligt koppel men vill helst ha henne lös. Men men. Hon är dessutom inne i någon period då hon har lock för öronen. Senaste gångerna vi gått med långlina har hon lyssnat väldigt bra och har knappt haft sträckt lina. Det har hon tagit igen senaste veckan, med att sträcka linan konstant och lyssna väldigt dåligt. Tur det går över.

Nu ska jag beställa litteratur för nästa kurs, anmäla intresse för att vara lekmannaövervakare samt sätta in förstorningarna som kom igår i ramarna. Återkommer med resultat!

Likes

Comments

Behöver jag säga mer än att vi haft en mysig dag? Herregud vad Stella tyckte det var roligt och skönt att få åka ner till sjön och bara få springa, vara och busa efter några kalla innedagar. Hon är så lättsam som i princip lägger sig och sover i mitt knä på skotern och springer för glatta livet när vi kommer mer på sjön. På första filmen kör vi i 40 km/h och damen springer om oss. Behöver jag säga att hon är snabb och ser ni vilka långa steg hon tar? Hon tyckte det var otroligt roligt att få springa bredvid skotern och sprang alltid efter den som körde fortast... Jag och mamma saktade ner för att hon inte skulle behöva springa allt vad hon hade, tji fick vi.  Då tog hon efter henke istället som körde fortare, mycket roligare!

Springa, busa, äta korv och gömma hälften- en dag i Stellas smak. ❄

Likes

Comments

När graderna är närmare - 20 grader är det varma kläder som gäller.  Det jobbiga med att det är så kallt är att det är då det är så extremt fint väder ute. Jag älskar kylan på grund av det. Tycker det är mysigt med täckbyxor och dunjacka, powerstövlar, mössa och handskar. När det biter i kinderna och solen skiner. Det jag hatar är att det inte går att vara ute allt för långa stunder, då protesterar Stella.

Ett år har du varit hos oss idag, älskade tokfia ❤

Likes

Comments