Header

Nöjd tjej med min vante, som hon skulle gömma överallt.

Vi är mitt uppe i en flytt just nu och Stella är väldigt fundersam över vad det är som händer. Mycket tid går till plugget och till att packa ihop lägenheten. Vilket resulterar i mer eller mindre galen hund på promenaderna och man skulle kunna tro hon är 8 veckor gammal igen. Lilla Busan. Fick springa av sig lite ikväll så hoppas hon är nöjd någon minut imorgon bitti.

Ska försöka ta mig iväg och spåra lite imorgon iallafall, hon behöver det och jag behöver komma ifrån stressen. Får se om jag får sällskap eller om det bara blir jag och Stella. Hoppas på att kunna göra något längre spår, men återstår och se hur koncentrerar hon är. Återkommer med resultat!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag stod det spår på schemat igen och det gick helt okej måste jag säga. Började halvdant då hon inte riktigt kunde jobba i kärnan då det var någon annan lukt som lockade väldigt mycket. Svårt att styra vad som varit där innan. Men, vi fick även ut något av det. Även om hon jobbade mycket ut ifrån spåret så märktes det väldigt tydligt när hon jobbade i kärnan. Hon blev lugn och jobbade på väldigt bra med nosen i backen. Körde två spår på samma plan och efter det fick hon pausa och vi gick till en annan plats. Där la vi ett spår i skogen (tidigare spårat på plan) över pinnar och genom snår. Gisses vad hon överraskade där. Trodde aldrig hon skulle ta spåret utan att stanna för en pinne, men det gjorde hon! Om jag får säga det själv var det nog dagens bästa spår. Synd vi inte filma det!

Annars la vi in en vinkel, och med tanke på att vinden var ganska svår idag så gjorde hon det helt okej. Det är det spåret som är på videon. Hon tappade lite där efter vinkeln som ni kan se och bröt strax efter då jag kände att det inte var någon mening att traggla spåret ut. Men i början så jobbar hon på fint och är endast näring en liten bit i början och hon verkade inte speciellt berörd av att det försvann heller. Och vinkeln tar hon ganska bra då doftpartiklarna troligtvis hamnat ungefär där hon går eftersom de blåste ganska bra då jag gick det. Så hon får godkänt och taggar till nästa gång och hoppas på att kunna gå något längre spår då!

Tror dessutom hon är påväg in i löp då jag har en väldigt gnällig hund här hemma, så återstår att se om hon även var lite påverkad av det idag. Tycker hon kan löpa nu så vi slipper gå och vänta på de...

Likes

Comments

När hösten börjar gå mot vinter ❄️

Likes

Comments

Oj vad roligt det var att spåra igår morse! Stella levererade och så roligt att se framsteg på så lite. De få gångerna vi spårat innan har jag haft vatten med godis i, samt godis i spåret. Det har alltså mer blivit ett godissök... Denna gången var Nathalie med som har superkoll på spår och hjälpte mig och Frida med hur vi ska lägga grunderna till personspår. Så denna gången körde vi endast med vatten, och försökte få hundarna att arbeta i spårkärnan. La tre spår med vatten som näring, och mellan 10-20 meters långa spår. Första klippet i filmen är Stellas tredje spår och där är det stor skillnad från de två första spåren. Sedan fick hon vila i bilen en stund och vi bytte plats på vart vi la spåren. När jag la det fjärde spåret avslutade jag med 6 meter utan näring. Till och börja med drar hon fram till spåret och är riktigt taggad, och tar även de sista 6 meterna utan näring utan problem. Så roligt att se! Något fundersam i 2 sekunder över att näringen var borta men följde mina fotspår framåt ändå. Så avslutade med att köra ett spår helt utan näring, vilket är det sista klippet i filmen. Som ni ser är hon även där något fundersam men tar sig ann spåret ändå! Längtar så tills vi ska spåra på lördag igen, så bli så roligt och se hur hon tar sig ann spåren då!

​Var ju även ner på stan och miljötränade, och hon chockade mig. Trodde jag skulle ha med mig en väldigt uppspelt, stressad och allmänt jobbig hund. Hade med mig en hund som var helt tvärtom. Hon gick majoriteten av den sträckan vi gick fot, hon drog knappt i kopplet och var förvånansvärt lugn. Hon satt och skakade något när vi satt på en bänk och kollade på allt folk, så lite stress fanns det nog. Men så mycket bättre det gick än vad jag hade väntat mig! Jag måste höja min förväntningar jag har på henne, hon kan så mycket mer än vad jag tror... Måste ändra inställning, skämmes på mig! 

Nu ska jag kolla på dessertmästarna och sen säger vi godnatt och taggar för en ny träningsdag imorgon!

Likes

Comments

Ikväll har vi spenderat tiden med att träna och avslutade med en springtur med Micke och Ajax, Stella levererade förvånansvärt bra! Sprang på framåt och brydde sig inte om Ajax försök till lek 4 av 5 gånger, vilket jag inte trodde alls. Tror det är ett bevis på att hon tycker löpning/drag är riktigt roligt, vilket jag tycker är roligt. Får se om hon har samma fokus framåt när vi ska åka skidor i vinter, ser fram emot det så mycket!

Annars har den övriga träningen också gått bra. Vi övade bara på starter på en rallylydnadsbana, då det är vårt största problem. Tre missar, tre hyfsade vilket jag tycker är helt okej och nästa gång siktar vi på fler! Gick alltså endast fram till starten och när hon höll fokus på mig hela tiden, så fick hon världens belöning för att befästa att starten är rolig! Så får se om det ger något resultat. I föll också ner en pollet för mig... Insåg varför hon gärna hoppar efter leksakerna hela tiden. Svaret är så enkelt som: hur många gånger har du kört omväntlockande med leksak? Eh, typ en... Det är ju så simpelt att det nästan är skrattretande. Hon har ju slutat hoppa 9 av 10 gånger efter godis på grund utav det, så varför inte göra det med leksak? Bara jobba vidare!

Nu är backen ompackad för imorgon bitti åker vi iväg och spårar! Ska bli riktigt roligt då vi ska få lära oss lite mer grunder. (Observera Stellas snygga dragsele, lila såklart!) Återkommer hur de gick! Ska även iväg och miljöträna nere på stan då husse ska klippa sig.

Nu säger vi godnatt!

Likes

Comments

Jag tror att många tänker på någonting negativt när de hör ordet "terrier". Detta är förknippat med hundar som inte kan slappna av, som springer tills de stupar, tjurigare än få och allmänt jobbiga att leva med. Absolut tjurigheten finns hos Stella, hon ger sällan upp och kämpar på glatt. Men, hon kan lika väl slappna av en hel dag om hon måste det. Utomhus är svårare, men det är mitt fel för det är träning som har kommit på sidan.

Men majoriteten av alla dagar har jag aldrig en negativ tanke på henne. Hon är så jäkla rolig att jobba med och vi lär oss mycket. Hon lär mig att inte ge upp på en gång och jag lär henne massor med saker. Hon är tjurig, det går inte stoppa under stolen. Men genom detta lär hon mig att vara ännu tjurigare, att ger jag upp så kommer vi aldrig framåt. Jag tror jag utvecklas mer som hundförare att faktiskt få kämpa, testa nya sätt för att se vad som funkar för oss etc än om jag skulle haft en hund som gav mig allt jag sa. Visst, ibland önskar jag att hon kunde vara en sådan valp. Men det är de dagar jag är trött och inte riktig orkar på samma sätt, jag är mänsklig.

Så det jag ville säga är, en terrier är inte vad alla säger sig att de är. Terrier är även dom individer med olika egenskaper. Vissa är typiska terriers, vissa inte. Jag älskar min terrier och hon ger mig så mycket glädje och kärlek i livet. ❤️

Likes

Comments

Ibland inser man att den enda som aldrig kommer lämna min sida, oavsett vilka snedsteg jag gör i livet, är du.
Du gör mig hel.

Likes

Comments

Hejsan! Tänkte försöka ladda upp videon från dagens spår men det ville inte datorn så ni får gå in och kika på instagram om ni är intresserad: hannahostman ! Det gick iallafall bättre än förväntat och hon jobbar på bra för att vara andra gången. Jag är nöjd och ska fortsätta jobba så kommer vi nog få ihop något bra tillslut. Ska nog köra något med två andra tjejer om två veckor så ska jag få tips och idéer för att jobba framåt och vidare. Ska bli riktigt kul!

Annars har Stella fått besök av sin bästis igen som ska vara hos oss några dagar. Var hos oss förra veckan också och är svårt att koppelträna med två unghundar samtidigt vill jag lova. Så Stella får lite dispans medan bara jag kan gå med dom (med selen, i halsbandet får man inte dra alls). Men när Henke kommer hem från jobbet och båda  två kan gå med dom tillsammans så kommer det vara stenhårt på att hon inte får dra något. Detta glömde jag bort förra veckan även när Henke var med och det har visat sig hela veckan i form av filosofin, fortast framåt vinner. Promenaden vi precis var på gick över förväntan dock och hon kan bara hon vill. Eller snarare, det går bara jag tjurar på de tio gångerna hon ska tjurrusa fram i kopplet för att ta sig fram vilet resulterar i att hon flyger bakåt och jag får ont i armen... ​Tur du inte väger mer än cirka 10 kilo. Men efter att hon inser att det inte går att ta sig fram hur fort man än springer så går hon för det mesta fint med lite påminnelser emellanåt. 

Nu ska jag invänta mamma och tagga för tenta imorgon!

Likes

Comments

Om någon har missat detta så är våran favoritfärg lila, och allt som går att ha i lila är ju såklart ett måste. Tycker bara hon är så jäkla snygg i lila så det är ju bara ett stort plus. Beställde ett regntäcke och en leksak för någon dag sedan som hon godkänt. En bild på regntäcket får ni senare! Leksaken invigde vi idag på ett snabbpass där vi lekte och försökte träna stadga i ligg, vilket vi är väldigt dåliga på... Så fort jag tar upp leksaken så flyger hon upp ur position, om det bara är jag som hoppar runt och fjantar mig utan leksak går det bättre, men fortfarande inte bra. Så vi får korta tiden med krav, och jobba oss uppåt. Så kommer det också sitta en vacker dag.

Hur ligger vi till annars? Jo, det går framåt i det mesta måste jag säga. Jag har en mer följsam hund än sist jag skrev, hon är mer lyhörd än på länge och hon jobbar faktiskt riktigt bra tillsammans med mig. Kommer börja träna mer med långlina på henne när vi tränar med de andra för att jobba in detta att det är hon och jag, även om hon har möjligheten att komma närmare de andra (därav säkerheten med långlina att kunna stoppa henne om det skulle behövas). Har gått över förväntan de gånger jag gjort det (jag måste börja lita på henne mer...) även om hon någon gång har velat springa efter någon flygande boll, eller springande hund. Jag gör detta även för att kunna ge henne de belöningar som hon tycker mest om, det vill säga jaga efter den flygande bollen och själv bli jagad av mig, eller komma tillbaka med leksaken och kampa.

Det är otroligt lärorikt att träna tillsammans med andra och diskutera sina svagheter. Att få tips och trix men framförallt peppning om att vi kommer att klara av momenten. Många gånger tvivlar jag och att faktiskt få höra från andra att vi jobbar på bra gör så mycket. Jag har fått massor med tips på hur jag ska göra med Stella för att inte nosa igenom hela området, utan nosa får man göra innan vi går in på träningsplanen. Vi har fått tips på hur vi ska göra för att få till starterna på rallylydnadsbanorna, då hon majoriteten av gångerna inte alls hänger med de tre första skyltarna och sedan jobbar hon på bra och så mycket annat. Att ha träningskompisar är nog ovärderligt när det gäller hundträning, eller egentligen all sorts träning.

Imorgon förmiddag ska vi ge oss på detta med spår igen, la ett spår för någon vecka sedan men var för svår störning för att vi skulle kunna genomföra det på det sättet vi ville. Sedan vid nästa planerade spårtillfälle blev jag sjuk så det ställdes in... Så imorgon kör vi igen och hoppas att hon kopplar på söknosen och jobbar på bra. Ska bli spännande och se hur hon jobbar. Får se om jag får med mig Henke att filma, eller om jag lyckats på något annat sätt. Ser fram emot det iallafall! Tror det blir lite mer stadga lek också, beroende på hur lång sovmorgon Stella bestämmer att vi ska ha. Återkommer med resultat och säger godnatt för denna gången.

Likes

Comments

Idag tog jag en extra dags ledig efter en heldag i Gävle igår. Välbehövlig sovmorgon och spenderat den i skogen med Stella, Charlie och Lisa. Tappade bort oss lite så en "långpromenad i skogen" resulterade i kompass och karta tillslut. Men hem hittade vi trötta och nöjda, med illaluktande hundar. Ungefär som en skogspromenad ska vara? Svar ja. Hela jag blir glad i själen över att se hur lycklig Stella är över att få springa fritt i skogen, hon hoppar, springer och ler. Där trivs både hon och jag. Bort från stan, de tråkiga gatorna, alla bilar och människor. I skogen trivs vi som bäst.

Likes

Comments