Header
View tracker

Nu var det några dagar sedan jag skrev och har sedan dess invigd skidorna. Vi har en del att jobba på kan man säga, lika mycket fokus bakåt som framåt, haha! Ikväll drog jag med mig Micke och Ajax ut i skogen och skulle åka. Tror att Stella tystlöper så Ajax var ganska på henne, och hade lite fokus framåt och Stella försökte fly från Ajax. Men dom slutade iallafall på topp efter att både jag och Micke legat i snön efter någon vurpa och med endast en pannlampa eftersom mickes valde att inte fungera. Lite skratt, frustration och glädje så drog dom riktigt bra sista biten till bilen iallafall så det var roligt. Efter ett par gånger kanske det sitter! Dom lämnar oss dock snart för att bo i Vemdalen i vinter, spännande för dom men tråkigt för oss! Jag tycker det är roligt att få komma ut iallafall, och hoppas och tror att Stella också tycker de.

Nu ska vi sova och ladda om batterierna, godnatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I din värld är jag nummer ett, och kommer alltid att vara. Det är du och jag som ska vandra genom livet. Så lova att aldrig lämna min sida. Även om jag ibland inte kan ge dig allt till hundra procent. Jag kan bli irriterad på dig för att du älskar livet så mycket som du gör. Förlåt.

I helgen, i helgen ska vi springa. Göra av med energi och bara ha roligt tillsammans. Ute i skogen på ett par skidor. Jag längtar, till tystnaden och den rogivande skogen tillsammans med dig. I helgen ska vi bli nöjda. I helgen ska vi ha kul. ❤️

Likes

Comments

View tracker

Dagens långpromenad. Så härligt, men kallt tyckte Stella efter 1,5 timme. Roligt dock att se vilket intresse hon har för spåren, men jobbigt när man har henne i långlina. Ville alltså dra efter varje viltspår som passerat över vägen, roligt att se att intresset ändå är så högt - nu när hon får bli en jakthund!

Likes

Comments

Nu är tentaveckan över och ingen kan vara gladare än Stella. Eftersom det innebär att vi har tid för långpromenader och bus. Hon har en förmåga att vara väldigt tydlig med att hon tycker att det räcker med plugg! Vilket jag oftast håller med om. Som ni kanske ser på bilden är inte plugget slut för denna veckan, utan nu byter jag alkoholen och drogerna mot jägarexamen. Men det gynnar ju både henne och mig! Eftersom hon troligtvis kommer få bli en jakthund efter att jag är klar. Eller ah, jag kommer inte kunna hålla mig ifrån det om jag känner mig själv. Är ju något vi båda tycker är kul så varför inte nu när förutsättningarna kommer finnas, vilket det inte gjorde när jag köpte henne! Då var planerna andra, men nu kommer vi nog satsa på jakten och eftersök! Kommer försöka få till att starta i rallylydnad med, men när får vi se!

Hon har fått en ny bur också, eftersom vi såg en ganska obehaglig varning om den buren hon hade innan. Varit medveten om att den inte varit krocksäker och pratat länge om att vi ska köpa en ny men inte kommit till slag, men efter att ha läst att en hund blivit spetsad av buren vi hade vid krock, sa både jag och Henke att nu åker vi och köper en ny bur. Sagt och gjort står den nu i bilen. Men som ett brev på posten kom det även en varning om denna morgonen efter, att en hund försökt krypa ut genom springorna i dörren och när hunden drar sig tillbaka krossas en tand i försöket att komma loss. Så får se om vi försöker sätta något över så Stella inte kan ta sig emellan. Den är iallafall krocksäker och hon blir inte spetsad! Usch, hemska tanke.

Hade alltså en bur som såg ut såhär i gallret innan, och skarvarna hade släppt vid krocken. Usch!!

Och våran nuvarande bur, mycket bättre! Stella har dock inte godkänt den än, men förhoppningsvis tycker hon denna är bättre än den andra som hon hatade 😅

Likes

Comments

Går inte ens att beskriva vilken frihet det är att bo där vi gör nu. Stella kan springa i långlina hela promenader eller i flexikoppel utan problem. Vi har gångavstånd till stora ängar där hon kan springa och busa massor. Idag var vi ute över en timme och bara busa och sprang på ängarna, det är obeskrivligt hur högt jag värderar det. Märks att hon är så mycket nöjdare med tillvaron efter att bara få busa av sig riktigt. Att vi nu har möjlighet att göra det varje dag utan att behöva ta bilen någonstans är guld värt. Märks att det är ren glädje när hon får springa. Även om jag inte vågar ha henne lös här i stan ännu, så har vi henne i dubbla långlinor och det är en säkerhet för oss men hon kan ändå springa i princip obehindrat, precis som vi vill. Så småning om kommer jag våga släppa henne, men vill få henne mer säker på inkallning först. Får inte glömma att hon är en trotsig tonåring!

Likes

Comments

Idag fyller vår stjärna hela 1 år 🌟🎉 gisses vad tiden går fort. Började dagen med en härlig promenad ner till ängen och springa och busa lite. Det vi älskar mest. Sen har hon fått tårta och torkad oxlunga, tror hon godkänner sin födelsedag. Så himla härligt väder! Precis sådär lagom kallt, så det bara biter lite i kinderna men man får klä såg med mössa, handskar och halsduk. Exakt som de ska va! Hon är dock en pain in the ass på promenaderna, mycket nya lukter och nya ställen hela tiden så går upp i varv väldigt mycket. Ska väl bli bättre efter ett tag, hoppas jag!

Nu ska vi mysa och ladda för att skriva tenta imorgon!

Likes

Comments

Blev spårning igår och det gick faktiskt riktigt bra. Kommit fram till att hon spårar mycket bättre i skogen istället för på planen där vi brukar "värma upp". Där har hon alltid varit ofokuserad och det har inte gått bra alls. Men så fort vi flyttat oss till skogen har hon levererat! Testade lägga ett spår som vad ca 70 meter långt och tänkte att jag bryter mitt i om jag känner att jag behöver. Jisses, inte behövde jag det inte! Hon följde spåret galant som ni kan se på bilden ovan. Jag är det blåa strecket när jag gick ut spåret och Stella är den röda. Doftpartiklarna kan förflytta sig en bit så hon jobbade i spårkärnan och gjorde det super! Ni kan även se på filmen, dock lite kass kvalité och svårfilmat men bättre än inget!

Imorgon åker Stella till sin favvoMoffa (ibland tror jag hon älskar han mer än mig) och det är sista gången för henne här i lägenheten. På söndag när vi hämtar henne bor vi i Torvalla, spännande! Skönt för henne att slippa allt stök som blir nu kommande dagar. Hon har varit fundersam som det är över hur lägenheten ser ut. Och nu blir det både ny lägenhet och hennes favvosoffa försvinner. Förhoppningsvis duger även den nya! Som jag hoppas inte skjuter upp leveransen mer... Menmen, ha det gött så länge så kommer uppdatering över lägenheten och Stellas reaktion senare! Hon fyller faktiskt år snart med, ett helt år. ❤️

Likes

Comments

Nöjd tjej med min vante, som hon skulle gömma överallt.

Vi är mitt uppe i en flytt just nu och Stella är väldigt fundersam över vad det är som händer. Mycket tid går till plugget och till att packa ihop lägenheten. Vilket resulterar i mer eller mindre galen hund på promenaderna och man skulle kunna tro hon är 8 veckor gammal igen. Lilla Busan. Fick springa av sig lite ikväll så hoppas hon är nöjd någon minut imorgon bitti.

Ska försöka ta mig iväg och spåra lite imorgon iallafall, hon behöver det och jag behöver komma ifrån stressen. Får se om jag får sällskap eller om det bara blir jag och Stella. Hoppas på att kunna göra något längre spår, men återstår och se hur koncentrerar hon är. Återkommer med resultat!

Likes

Comments

Idag stod det spår på schemat igen och det gick helt okej måste jag säga. Började halvdant då hon inte riktigt kunde jobba i kärnan då det var någon annan lukt som lockade väldigt mycket. Svårt att styra vad som varit där innan. Men, vi fick även ut något av det. Även om hon jobbade mycket ut ifrån spåret så märktes det väldigt tydligt när hon jobbade i kärnan. Hon blev lugn och jobbade på väldigt bra med nosen i backen. Körde två spår på samma plan och efter det fick hon pausa och vi gick till en annan plats. Där la vi ett spår i skogen (tidigare spårat på plan) över pinnar och genom snår. Gisses vad hon överraskade där. Trodde aldrig hon skulle ta spåret utan att stanna för en pinne, men det gjorde hon! Om jag får säga det själv var det nog dagens bästa spår. Synd vi inte filma det!

Annars la vi in en vinkel, och med tanke på att vinden var ganska svår idag så gjorde hon det helt okej. Det är det spåret som är på videon. Hon tappade lite där efter vinkeln som ni kan se och bröt strax efter då jag kände att det inte var någon mening att traggla spåret ut. Men i början så jobbar hon på fint och är endast näring en liten bit i början och hon verkade inte speciellt berörd av att det försvann heller. Och vinkeln tar hon ganska bra då doftpartiklarna troligtvis hamnat ungefär där hon går eftersom de blåste ganska bra då jag gick det. Så hon får godkänt och taggar till nästa gång och hoppas på att kunna gå något längre spår då!

Tror dessutom hon är påväg in i löp då jag har en väldigt gnällig hund här hemma, så återstår att se om hon även var lite påverkad av det idag. Tycker hon kan löpa nu så vi slipper gå och vänta på de...

Likes

Comments

När hösten börjar gå mot vinter ❄️

Likes

Comments