View tracker

Jag har varit extremt dålig på att blogga nu men det har varit för att jag har haft lite annat att stå i. (Sen att jag är otroligt glömsk har ingenting med saken att göra). Det här är iallafall några av bakverken jag har gjort på sistone! Och som ni kanske ser så älskar jag att baka med bär! Passar nu till sommaren. Hoppas ni alla får en fin måndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 233 readers

Likes

Comments

View tracker

150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl

Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller fryst
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.


Receptet kommer ifrån tidningen hembakat! Och jag tror det här kommer att bli en favorit för mig :)

Likes

Comments

View tracker

​Jag tänkte ha en liten tävling här på bloggen och den är även på min instagram! Kommentera med erat favoritbak antingen här eller på instagram! Vinnaren får välja två bakverk som han/hon vill dela med två andra!

Vinnaren dras i helgen! :)

Kolla även in på hannahsbakning på instagram!

Likes

Comments

​Här har ni mitt favoritrecept! Det blir inte bättre än såhär! Så gott med maräng,grädde och bär.


Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 ½ tsk maizena majsstärkelse
¾ tsk vitvinsvinäger


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum.

2. Vispa i maizena och därefter vinägern i skummet.

3. Rita 6 rundlar, 8–10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.

Toppa med färska bär och grädde! :)


Receptet kommer ifrån min favorittidning. Tidningen hembakat! :)

Likes

Comments

​Gjorde den här supergoda franska blåbärskakan igår! Det ska egentligen vara hallon istället för blåbär men det funkar lika bra ändå om man inte har några hallon hemma. Bra att tänka på är att ta lite mindre blåbär än vad det står i receptet eftersom blåbär är lite rinniga. 


2 ägg
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
200 g hallon, frysta
100 g smör, kylskåpskallt


GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

3. Bred ut smeten i formen. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna. Servera den gärna med en klick grädde.


Receptet är ifrån tidningen hembakat! :)

Likes

Comments

​Det här receptet kommer ifrån Ulla i Småland. Några vi varje sommar brukar åka och hälsa på. Det är ett av mina favoritrecept! :)


100 gram smör/margarin

2 dl socker

1 nypa salt

2,5 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 ägg



Gör såhär

Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt sen övriga ingredienser. Smörj en pajform, lägg upp persikorna och ha sedan in ugnen på 180 grader i ca 30 min.

Den här kakan är ganska lös i och ska vara det. Den blir seg och krispig på ytan och kanterna.



Likes

Comments