Header

Aloha, drog igång tidigt imorse eftersom skolan började vid redan 9.00. Mycket info idag, men ser fram emot morgondagen då lektionerna och schemat rullar igång på riktigt!

Efter skolan gick vi ner till en lagun i Waikiki (absolut en av det finaste platserna jag sett) och promenerade sen en bit längs med stranden bort till Ala Moana shopping mall, som är det största shoppingcentret på hela Hawaii och det är ju alldeles lysande att det endast ligger 10 minuter från skolan tycker jag (!!). Hur fint som helst och grymt utbud av butiker, blev totalt kär i två väskor som jag förmodligen går inom och köper senare i veckan och kanske slänger upp någon bild här också!

Märker redan nu att jag inte kommer hinna uppdatera lika mycket som jag vill och planerat. Det händer så mycket under dagarna och man vill verkligen uppleva & göra så mycket man bara kan, but I'll do my best. Imorgon ringer klockan tidigt då vi tänkte dra till stranden en sväng innan skolan börjar vi kl 13, så borde egentligen gå och lägga mig nu men är alldeles för insatt i Carrie Bradshaw & Mr. Bigs relationsdrama just nu så det lär nog bli ett avsnitt till innan jag sluter ögonen idag.

night, H

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Travel

Likes

Comments

Aloha Hawaii! I söndags var min första heldag här i Honolulu, Hawaii och har svårt att tänka att det kunde blivit en bättre start! Vi var ett gäng på fem personer som hyrde en bil och sedan körde vi i ungefär 30 minuter utanför Waikiki till Maunuwilli Falls. Först hikeade vi ett väldigt tropiskt och grönt klimat, har aldrig sätt så gröna och stora träd i hela mitt liv innan, och efter ungefär 20 minuters hike öppnade det sig ett vattenfall (!!). Har alltid haft en dröm om att bada i ett vattenfall! Vi simmade, hoppade från klipporna och klippte en och annan bild. Det som var extra charmigt med detta vattenfallet var att det inte fanns några badvakter eller andra typer av restriktioner, vilket det tyvärr finns vid en del vattenfall här på Hawaii nu eftersom det blivit så himla himla populärt att besöka dem.

Sedan körde vi längst kusten in till Waikiki igen, bytte om och fräschade upp oss innan vi gick ut och åt middag. Tanken var egentligen att vi skulle dra på en strandfest efter det, men där någonstans kände jag att min jetlag fick övertaget...


xx, H

  • Travel

Likes

Comments


London Heathrow Airport. Idag bar det av till Los Angeles, flyget gick redan vid 9.50 imorse så det blev en tidig uppstigning och det känns nu. Tidsskillnaden är redan helt knasig, känns som jag varit vaken i två dygn. Hade världens härligaste taxichaufför som körde mig till terminalen på Heathrow idag, ville nästan sitta kvar i bilen en stund med honom och bara prata hahah. Slutar verkligen aldrig förvånas över hur trevliga och gästvänliga majoriteten av alla britter är! Känner mig alltid så väl bemött när jag är där och jag längtar tills jag får en lite längre vistelse igen.

Anyways, måste bara slå ett slag för Heathrow! Flygplatsen har verkligen allt - butiker i överflöd, restauranger för alla och aktiviteter man kan göra i väntan på flyget. Gick och drömde mig bort i alla exklusiva butiker - Gucci, Hermes, Chanel, Prada, YSL, Louis Vuitton you name it. Har verkligen ett ohälsosamt intresse för sådana saker, men dem är ju bara för drömmiga (!!!) Efter att ha klämt på några Valentino väskor och provat way too many Fendi solglasögon med butiksexpediten, glömde jag nästan bort att käka frukost. Josse, jag vet att du inte förvånad hahah (miss you)! Blev kär i ett par solglasögon från Jimmy Choo och även ett par från Dior, så förhoppningsvis blir ett inköp av ett av paren någon gång under resan.

Köpte trots allt frukost på Pret a Manget och mitt när jag sitter där och trycker i mig min den sneglar jag över lite på informationstavlan gällande avgångarna. Då står det helt plötsligt "flight closing" på mitt flyg... att säga att hjärtat hamnade i halsgropen är en underdrift. Brukar vara väldigt lugn, samlad och ha koll på läget när jag är ute och reser men det är dem sista orden som stämde in på mig i den situationen. Sprang mot gaten fast besluten om att jag ska med det planet till varje pris. Blev ju inte lugnare när jag inser att jag måste åka tåg till gaten, ja det är alltså tågförbindelser mellan gaterna på Heathrow, behöver jag säga att det är en stor flygplats och att avståndet från mig till gaten ungefär kändes som från Halmstad till Göteborg? Men, tro det eller ej - jag hann med flyget.


Sitter nu på LAX och väntar på att vi ska borda till Honolulu. Önskar verkligen jag var framme nu, ska aldrig mer klaga över restider till destinationer i Europa igen haha. Men resan har än så länge varit hur smidig som helst så ska egentligen inte klaga! Ska försöka sova hela flygresan så jag inte kommer fram och ser ut som en zombie som jag gör just nu.

Next stop - HAWAII.

  • Travel

Likes

Comments

biggest girl crush rn

London. Landade i underbara London för ungefär två timmar sedan och tog sedan en taxi till hotellet som jag ska sova på inatt. Älskar att sova på hotell haha. Känns sjukt härligt att denna resa dragit igång och jag ser verkligen fram emot allt den har att erbjuda! Hoppas bara inte den går för fort...

I ren Hannah anda vaknade jag såklart upp med 38 graders feber imorse och halsont. Var inte ens förvånad, mitt flyt ungefär... men fick efter många om & men utskrivet penicillin på dem få timmarna jag hade innan jag var tvungen att dra till Göteborg. Så om några dagar är jag förhoppningsvis 100% återställd igen. En annan mindre förvånande grej var ju såklart att min väska hade några kilos övervikt när jag checkade in idag... Lagom oroväckande med tanke på att jag inte ens dragit igång min shopping ännu, men får antagligen köpa en till väska när jag är på Hawaii, no problems.

Har nästan precis klivit upp ur badet (viktigt med återhämtning & avslappning i allt resande), sitter nu och dricker lite te och ska snart slå på en serie. Ska dock försöka komma i säng i tid för kl 7.30 imorgon kommer taxin & hämtar mig and I'm of to Los Angeles! Favorite city number 2.

Night, xx H

Likes

Comments

Instagram@hannaahcarlsson