Header

Två gånger tog vi en uber till Hanauma Bay som är en strand känd för sin fina natur och grym snorkling. Så vi hyrde snorklingsutrustning (light version) och simmade runt och såg både fiskar och koraller av alla möjliga slag. Längesen jag verkligen snorklade på djupare vatten, så det var roligt att göra det igen trots att jag hela tiden var rädd att det skulle komma en haj haha... Det har faktiskt varit två attacker där de senast åren så lite nojig var man allt. Under vintern ska man även kunna se blåvalar om man tittar långt ut i havet, men den turen hade vi dessvärre inte någon av gångerna...

Hanauma Bay är dock en av de väldigt få stränderna på Hawaii som kostar pengar att besöka, men dock endast en liten avgift. Vi frågade någon local varför och fick svaret att dem ville bevara den så orörd och i så fint skick som möjligt under längsta möjliga tid. Det var väl en fin tanke tyckte vi, haha.

Vi tog oss sedan till en annan liten strand som ligger väldigt nära, och aldrig i mitt 19-åriga liv har jag sett så turkost vatten. Vattnet såg nästan photoshoppat ut, har inte gjort något alls med det på bilderna ovan så förhoppningsvis får ni en rättvis uppfattning. Vi blev dock lite besvikna för stranden i sig var inte så badvänlig, då det var väldigt strömt och vågorna slog hårt mot klipporna, istället fick vi glödjas över att den åtminstone var väldigt fotovänlig!


Night xx.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

The USS Missouri

The USS Arizona Memorial

En del av det som fortfarande kunde skymtas av slagskeppet

USS Bowfin Submarine

En massiv bildbomb från när vi besökte Pearl Harbor under första veckan på Hawaii. Uppdateringen här har varit under all kritik (mer än det), men jag antar helt enkelt att livet kom emellan. Så slänger upp lite inlägg efter hand istället.

Anyway, det absoluta måstet när man besöker Hawaii tycker jag är att besöka Pearl Harbor. Vet knappt om man kan säga att man varit på Hawaii annars, eller klart man kan men känns som en alldeles för stor tabbe att göra. Är väldigt intresserad av historia, tro det eller ej, och att besöka detta memorial är något jag alltid velat göra så det var en häftig känsla att äntligen befinna sig där. Memorialet var otroligt vackert, mäktigt och stoltheten hos det amerikanska folket var tydlig genom hela upplevelse. Det går gratisbåtar ut till USS Arizona Memorial som byggts precis ovanför där slagskeppet vilar, vilket innebär att man fortfarande kan se delar av skeppet som sjönk den 7 december 1941. Overklig känsla. Fick även reda på att skeppet fortfarande läcker ut stora mängder olja, men av ren respekt emot de omkomna har man valt att inte göra någonting åt det. Känner mig som en riktig historielärare nu, men I get so caught up in the moment haha.

Vi bestämde oss även för att besöka ubåten USS Bowfin slagskeppet USS Missouri. Fun fact, för er som sett filmen Battleship så är det på detta skepp som filmen faktiskt utspelar sig. Dessa kostade en liten slant att besöka, men enligt mig absolut värt!

Har så otroligt mycket mer bilder från Pearl Harbor och ännu mer känslor. Denna plats lämnar ingen oberörd och får en verkligen att tänka igenom och reflektera över historien. Amerikanarna vet vad dem gör, allt i sin ordning. Pearl Harbor är uppe i absoluta toppen tillsammans med mängderna av vattenfall och de fantastiska paradisstränderna och är förmodligen det absolut största måstet under Hawaii-vistelsen. Är otroligt glad och tacksam över att besökt denna plats.

In loving memory.

Likes

Comments

I could get used to this. Hade världens härligaste måndagseftermiddag tillsammans med två av mina klasskompisar som avslutades med middag och solnedgång. Kan inte komma på ett bättre sätt att avsluta dagen på. Här har måndag helt plötsligt blivit en utav mina favoritdagar, tillsammans med alla andra veckans dagar. Finns verkligen ingenting att klaga på här. Älskar denna ö och människorna jag får möjligheten att spendera tid med och inspireras utav. På torsdag flyger jag och några kompisar till Kauai, som är en utav dem andra öarna här. Det ska bli så sjukt roligt och vi har planerat så många häftiga ställen vi ska besöka (!!).

Att åka hit är utan tvekan det absolut bästa beslut jag någonsin tagit. Gråter av tanken att jag en dag måste åka hem, men skrattar när jag tänker på att jag snart åker igen. xx.

  • Travel

Likes

Comments

Bildbomd från en av söndagens roadtrip destinationer - Paradise Cove.

  • Travel

Likes

Comments

En lördag helt i min smak! Igår efter skolan hyrde vi en bil som vi ville ha nu över helgen eftersom det är en del saker till som vi vill se, men som är utspridda över hela ön. Så lättaste sättet att ta sig runt var helt enkelt att fixa en bil (roadtrip feeling). Vi körde upp längst östkusten och la oss på en strand för att ta igen några förlorade timmar från natten innan (tro inte att vi va bakis...). Tanken var egentligen sen att vi skulle åkt till North Shore och kollat på en surftävling med proffssurfare från hela världen men tävlingen blev faktiskt inställd på grund av för höga vågor där och alldeles för osäkert vatten. Lite tråkigt, men det får bli nästa gång! Istället tog vi det väldigt lugnt och fortsatte bara köra längs med kusten och stannade till på de ställen vi ville. Ingen stress, vilket är så himla skönt när man är lyckligt lottad och har lediga dagar!

Framåt kvällen drog vi oss bort mot Aloha Stadium, vilket är den största stadion här på Hawaii, för att kolla på en Amerikans fotbollsmatch. Tro det eller ej, men är faktiskt lite intresserad av det och brukar kolla SuperBowl varje år, men har aldrig sett en match live innan så det var häftigt att äntligen få göra det! Det var en college match och inte NFL, men det var ändå en grym upplevelse och det var kul att vi drog dit trots att allting var väldigt last minute, men det brukar ju oftast bli bäst då!

Vill verkligen att tiden här ska gå långsammare. Varje dag är olik den andra och bara under dem här två veckorna som gått har jag fått uppleva så mycket häftiga grejer som jag alltid drömt om, och skapat så många härliga minnen tillsammans med nya personer som jag föralltid kommer minnas och hålla kärt. My Hawaii-Ohana.

xx.

Likes

Comments

Instagram@hannaahcarlsson