Header

Denna helg kommer verkligen bli rolig!

Idag tränade jag och Ari för Cissi på ÄRK det var skönt att få lite hjälp samt att hon skulle få se om det var någon skillnad på honom från sist jag red honom för henne. Stor skillnad tyckte hon och mer arbetsvillig och bättre muskler. Vi arbetade mycket med galoppen idag samt förvänd galopp som är vår stoooora svaghet, han byter ju mer eller mindre om du sitter lite snett i sadeln så de var klurigt för honom och mig. Men det gick bra till slut, han vart väldigt jämn och fin.

Imorgon är det dags för vår första pay n jump, är sinnes sjukt nervös men ändå taggad. Vi kommer åka till tierp och starta en 80cm. Var jätte länge sedan jag var ut och tävlade... ska försöka att endast se de som träning och att ta mig igenom banan är mitt mål, spelar ingen roll hur många rivningar eller fel det blir så vill jag bara ta mig från start till mål.

Vädret imorgon är inget att hurra över, står spöregn på min väder app, hela dagen. Framhoppningen är även utomhus, jippi ser fram emot det. Kommer uppdatera er direkt efter, om ni vill ha super snabb update, följ mig på instagram hannah.samuelsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Manikyr och tandläkaren, lyxigare än man själv har det.

Jaha då har jag nog gjort allt med Ari nu, checkat allt man kan checka. Tänderna kollades dag, jättefina tänder och igår skoddes han och stod såklart som ett lamm. Han är fit for fight nu, en till massage i November bara.

Nu ska han joggas imorgon och Torsdag, så kör vi igång sen igen.
Tygo va också fin i munnen, lite små saker hon fixade till, men inga större saker. Så skönt, han lär dock ta de lugnt några dagar.

Hösten är verkligen här på riktigt... löven är på marken och vindarna och regnet är här. Var det ens någon sommar? Känns inte som det. Men men, bara att jobba på. Lite mysigt är det ju men inte lika skönt som sommaren. Fryslort här.

Likes

Comments

Min häst, säger jag bara. Wow känner jag mestadels när jag sitter på honom nu.

Idag var det äntligen dags för hoppträning för Johanna, men denna gång körde vi på hemma plan. Vi började med att få lydnad och träna rakrikning över bommar, kort avstånd i trav sen öka och några fler travbommar med längre avstånd så checkade så både gas och broms funkade. Fortsatte i galopp sen och rullade på det med olika galoppsprång, 9 ena gången sen kanske 6 sen kanske 7, Johanna sa antal och jag red på det. Var roligt att se hur lydig han var tillbaka och kunde jobba i lugn och fin galopp utan avbrott, verkligen en förbättring. Efter han var mjuk, lydig samt vi kände oss nöjda så fortsatte vi vidare på en 5,50 och skulle få honom att "hoppa igenom" hela kroppen så vi rullade på det och Johanna höjde för varje gång. Vi avslutade på ett 120 hinder. Det var ca 4år sedan jag hoppade sånna höjder, senast var på Pumba.

När jag hoppade 120 eller mer på Pumba så kände jag mig säker och inte rädd för fem öre att hon skulle stanna eller göra några dumheter efter hindret. Den känslan fick jag idag, säkerhet. Han är inte lätt min häst men han är otroligt ärlig på hinder. Johanna hade kunnat höja ännu mer och han hade gladeligen hoppat. Hoppas så mycket att han fortsätter vara såhär ärlig samt att han är snäll och ärlig på tävlingar, det är a och o.

Känns underbart att ha en sån bra tränare också, som är hård men rättvis. Hon och jag har mer eller mindre bestämt att nästa helg ska jag och Ari åka på Pay n Jump, dock kommer tandläkaren på Tisdag så hoppas han inte har så mycket så han inte behöver vila efter.

Min fina Ari Behn.

Likes

Comments

Halloj allihopa,

Jag och Julia har fått möjligheten att få ett rum i stallet och använda som vår sadelkammare, alltså bara våra saker kommer vara där inne. Det känns oerhört skönt, dels för man kan dumpa hundarna där när man är i stallet för att mocka osv utan att dem är i vägen. Sen att få ha sitt egna space, känner verkligen att jag behöver det. Stora sadelkammaren är fin och rymlig, men saknar att ha sitt lilla egna liksom. Så den sista Oktober ungefär kommer vi börja fixa med sadelkammaren, har redan nu börjat kikat på tips och idéer för att få sån fin sadelkammare som möjligt. Det är verkligen super kul att kolla omkring på massa olika lösningar. Har ni några bra lösningar och ideér?

Det som vi har kommit fram till nu är att vi ska ha en plats för hundarna, en bädd eller något samt ett galler man kan ställa för när dom är där. Sen tvingar mamma oss att ha någon form av fika hörna till henne, såklart. Men sen hittade vi några bra lösningar att hänga upp schabrak samt skydd. Kommer givetvis lägga ut före och efter bild när vi ska fixa.

Drömmen vore väll ändå att ha en sån här stor och fin sadelkammare!

Likes

Comments

Gårdagen började med ett trimnings pass på ridbanan med Tygo i ca 45min. Otroligt stel i sidorna så det blev huvud fokuset. Men vart mjuk och fin mot slutet. Har mestadels galopp tränat honom på sistone, mest pga underlaget på ridbanan efter allt regn men också för att få ha lite kul och även träna konditionen.

Efter jobbet åkte jag med Ari till ÄRK och hoppade socker bitar på stora banan samt arbetade med gramanen. OTROLIGT fin och lydig. Tog endast 10min att få in honom i transporten denna gång! Men ni kan ju förstå irritationen när han står såhär nonchalant på rampen... meeen han kändes ju som en miljon att sitta på, som tur var.

(Svar nej, de går inte att använda spö eller linor, det som funkar är uttålighet samt kedjegrimskaft och mutor!)

Likes

Comments

Tänkte börja med en ny grej jag kom på här om dagen
Tanken är så att jag kommer skriva en gång varje vecka de Topp 3 nyheter som jag tycker är roligast/intressantas/något man bör diskutera om. Kan vara vad som helst inom ridsporten, testar detta så får vi se hur länge jag håller på med det.

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/insamling-till-ryttare-som-forlorade-hast.htm

Vet inte om någon har missat denna hemska "nyhet". Artikeln handlar om det värsta som kan hända när man är ute och transporterar sin häst. En lastbil kör in i transporten bakifrån och hästen överlever inte. Att det finns så förbannat korkade idioter ursäkta ordvalen, men seriöst ska man inte kunna köra sin häst exempelvis till och från tävlingar, kanske till veterinären eller något annat utan att vara livrädd för trötta bilister, arga bilister eller bara folk som är allmänt dum i huvudet? Det räcker med att miljarders med folk dör i bil olyckor på grund av dessa faktorer. Ska detta även börja drabba oskyldiga djur? Håll avstånd, inte bara när du ser en transport utan överlag! Självklart händer olyckor, men man ska väll kunna se snäppet före för att undankomma en olycka, kanske hålla extra avstånd när de är en transport isåfall det kommer djur eller något så den behöver bromsa. Kör lugnt och sluta stressa, det kommer inte göra så du kommer fram fortare bara för du skriker massa ord eller lägger dig i arslet på bilen framför. Är så less på idiotiska människor. Mina tankar går till familjen som fick vara med om denna hemska olycka. Ni kan läsa mer om artikeln och familjens egna ord i länken ovan.

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hoppning/tre-svenska-ryttare-satsar-pa-varldscupen.htm

Snart är det äntligen dags för världscupen och självklart kommer Sveriges egna ridsports Zlatan vara med, Peder Fredricson men även Douglas Lindelöw samt Henrik Von Eckermann. Som vanligt satsar Svenskarna på att vinna. 15 Oktober drar de igång och i April är det final dags i Paris.

Tror alla häst intresserade människor kan relatera när man säger att under EM fick vi svart på vitt att Peder Fredricson förmodligen inte är mänsklig och hästen All In (Allan) har vingar. Ska bli så sinnesjukt kul att följa dessa nu efter EM när man sätt vad dem kan göra tillsammans.

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/de-har-tavlar-om-segern-i.htm

Detta är något jag verkligen ser fram emot, den 17 Oktober kommer tv3 att släppa en ny serie som Malin Baryard håller i. Vad jag har fattat så är det ett program som handlar om att ryttare som ska lära sina pappor att rida, papporna har aldrig ridit förut. Vinsten är en fem årig häst som Malin har valt ut. (Skulle inte sitta helt fel) Har även sätt på Nellies blogg att hon kommer gästa programmet. Ser verkligen fram emot detta och kommer följa det!

Tycker det visas alldeles för lite ridsport på TV så hoppas tittarsiffrorna blir skyhöga.

Likes

Comments

Vi börjar sakta men säkert att starta upp bloggen igen

Ingen vet när jag ska klara av att faktiskt ha en blogg och uppdatera en gång om dagen, minst. Men det ligger och lurar i mina tankar hela tiden att jag vill blogga. Så let's try this again.

Ari och jag kämpar på, han testar mig till 1000 men så är det ju med alla hästar. Man har liksom en sån period och man ber till Gud att det är testnings period och inte att det för alltid kommer vara såhär. Vissa dagar är han underbar att rida, vissa inte lika underbar. Är väll mest hanteringen vi kämpar med nu faktiskt. Transportering, duscha och klippa är våra svårigheter at the moment. Duschningen går framåt planen är att schamponera honom i veckan. Alva kom ut och klippte honom i Torsdags, ja det var inte en dans på rosor det är allt jag kommer säga. Men det viktigaste är att jag vunnit över honom varje gång. Aldrig gett mig. Så det är bara att fortsätta kämpa på.

Julia har skadat sig Tygo är även han mitt ansvar nu, faktiskt väldigt nyttigt för mig som vill ha två hästar att få ha så här mycket nu, det är jobb vanligtvis Måndag till Söndag (ja ni läste rätt, hela veckan) sen två hästar samt även hjälpa till med hundarna här hemma när jag kommer hem. Det är en hel del, men på något sätt så går det ihop.

Så ni kommer få följa både Ari samt Tygo i denna blogg. Kommer lägga ut många tips och trix samt övningar. Är det något speciellt ni vill att jag skriver om eller gör, skicka en kommentar, skriv till mig om du känner mig eller skicka ett mejl hannahsamuelssonn@gmail.com

Likes

Comments

Mina nya bästavänner, Ipren och nässprey.
Har varit sjuk nu i cirka 1månad till och från. Började efter studentveckan och har inte försvunnit efter det. Blir "frisk" i några dagar sen blir jag sjuk igen.

Idag ska jag jobba, ett kortpass på fyra timmar. Har känt mig extremt hängig idag. Nyst 24/7 och även blivit hes igen. Somnar hela tiden och dåligt blodsocker. Men måste testa jobba har varit hemma 3dar från jobbet nu. Får se om det blir värre av det men måste testa. Har ju Dylan med mig till jobbet som support.

Ari fick ju som sagt kiropraktik igår (säger man så? Kiropraktik?) vilodag till Tisdag så inte roligt från stall delen.

Imorgon ska jag och Julia hämta en kattunge som ska flytta in i stallet. Ska försöka ta ett par bilder på den.

Likes

Comments

Transporteringen gick bra till slut med lite musli. Men avstod ifrån att åka till ridklubben då han vart uppstressad av transporteringen i början. Red ett pass på banan hemma istället och det gick faktiskt bra. Tränade på galoppombyten och i traven på halv halter, avslutade med skritt på ängen med Meja&Cosmos.

Kiropraktorn var även ut och han satt fast lite grann i vänster sidan. Får se om det blir nå bättre nudå, han ska först vila lite sen igångsättning.

Likes

Comments

Kiropraktor, transportering och miljöträning står på dagens schema. Inte den ordningen, tror ni fattar.

Ari har haft det väldigt svårt att gå själv i exempelvis skogen samt bara gå fram/tillbaka med mig på ryggen till banan. Med andra hästar går det bra och han är lugn. Men på tävlingar går det ej att följa efter andra hästar. Därför tänkte jag testa & se hur han reagerar på att åka till ÄRK som är en typisk tävlingsplats. Stor anläggning med lite allt möjligt. Just nu är det väldigt lugnt där när folk har semester och hästar är på bete. Ser det som en fördel då han får lära sig med en lugn omgivning från början.

Har absolut ingen aning om hur han kommer reagera men det återstår att se.

Klockan 13,00 kommer kiropraktorn och kollar igenom några hästar i stallet samt Ari. Han känns stel och ej arbetsvillig i vänster varvet och jag vill veta varför.. har hört mycket gott om denna kiropraktor så få väll se då vad han säger!

Uppdaterar er senare i EM.

Likes

Comments