Header

Tiden springer iväg och nu är julen redan förbi. På fredag har jag gått klart första terminen av skolan här i Shanghai och på lördag är det nyår. Vill bara att allt skall saktas ned lite. Jobbigt att veta att min resa här kommer ta slut och att åka hem till Sverige igen känns inte det minsta lockande. Dock är det flera månader kvar innan den dagen kommer och jag har många roliga saker inplanerade innan dess! Först ut är besök av min bästi Michaela nu på fredag <3


Julen måste jag även sammanfatta lite snabbt!

På morgonen när jag vaknade upp satte jag på julmusik i högtalarna och en virtuell brasa i tv:n. Jag och mina roomies tände ljus i hela lägenheten och började förbereda vår efterlängtade julfrukost som bestod av en massa gott. Inte någon traditionell frukost med köttbullar, julskinka, lussebussar och sådant jag haft extrem craving på, men underbart gott ändå. Ägghalvor lyckades vi i alla fall få fram på bordet! Charlotte och Jimmie kom över och vi på xinle lu fick oss en mysig start på julaftonsmorgon.

Vid femtiden begav vi oss mot Julia och Josefin som hade dukat upp julbord med en massa gott! Vi blev ett gäng på 20 svenskar som åt, drack och gjorde lekar hela kvällen lång. Höjdpunkten var definitivt julklappsleken som är min favorit varje år. Man kan ju bara älska stämningen som skapas under den leken haha.


Likes

Comments

Göra egna dumplings, besöka Yu Garden och lära oss kinesisk kalligrafi är några av de sakerna vi fått göra i en av de kurserna vi läser just nu, Chinese Culture! Känns som man kastas tillbaka till förskolan under dessa lektioner, vilket jag verkligen inte klagar på. Jättemysigt och intressant att få lära sig ännu mer om den kinesiska kulturen.

Likes

Comments

YES! Nu har jag och Aida äntligen tagit tag i att boka våra två första resmål till vintern. Vi kommer ha nästan två månaders ledighet ifrån skolan här i Shanghai vilket vi skall utnyttja till fullo! Känns så skönt att man kommer ha så många veckor i solen <3 Tänk vilket år jag kommer ha haft här i Asien. Shanghai är verkligen min favoritstad och jag trivs extremt bra här, och på det så skall jag få backpacka runt bland andra fantastiska länder både i januari och februari.

Thailand

Vårt första stopp på vår resa kommer då bli Koh Samui, Koh Pangang och Koh Tao! Den sistnämnda ön är jag nog mest taggad på och hört väldigt gott om. Har varit i Thailand en gång tidigare med familjen, men har ärligt talat inte så stor koll på vart vi var då.

Bali

Efter thailandooo drar vi vidare till Bali som jag verkligen ser fram emot!

Nej, nu måste jag börja förbereda mig inför class och sluta drömma mig bort hehe. Idag står chinese language på schemat vilket är jättekul! Vi kommer ha ett litet test på chinese characters och pinying vilket säkert kommer gå toppen. Efter skolan kommer vi troligtvis fortsätta boka resor! Vi har två länder till vi vill hinna med efter bali innan vi tillslut åker hem till Shanghai igen.

Likes

Comments

Yellow Mountains i Huangshan. Tyvärr var det väldigt dimmigt dagen vi åkte upp på bergstopparna. Har sett bilder som folk tagit soliga dagar där uppe och då är det verkligen WOW. Var fortfarande väldigt häftigt när man vandrade upp och ned för alla dessa trapport uppe i bergen ( mina ben var döda flera dagar efter ) och ibland fick en skymt av bergstoppar och fina vyer. Har dock planer på att åka tillbaka hit till våren så jag får uppleva de gula bergen på riktigt!


Likes

Comments

Under vår vistelse i huangshan både bode vi, åt och spenderade kvällarna på hot springs. Hela nationalparken ekade kusligt tom under de dagarna vi var där och det stora hotellet vi bode på likaså. Jag och min syster upprepade hela tiden hur det kändes som att vi var med i en skräckfilm, vilket vi både tyckte var awesome.

Området där vi bodde var extremt vackert. Ett tag kändes det lite som att vi inte behövde ta gondolerna upp på bergstopparna eftersom naturen, vattenfallen och allt här nere var så fint. Nu när jag bott i Shanghai i lite mer än två månader och varje dag får uppleva den sämre luften ( vilket jag knappt märkt av alls ) blev jag smått chockad när luften här kändes så ren. Man kände hur solen träffade en på riktigt och det luktade så gott och rent. En massa fågelkvitter kändes mysigt att höra också.

Första kvällen när vi anlände till Huangshan vandrade vi från vårt hotell till de varma källorna som låg på andra sidan bäcken. På den korta promenaden gick vi förbi stora övergivna hus och hotell som såg riktigt förfallna ut. Plötsligt går jag och min syster förbi ett hus och tvärstannar för då sitter en jättestor apa några meter från oss och stirrar. Vi backar långsamt och börjar gapflabba för vi blev så chockade.. Apan fortsätter stirra på oss och då ser vi att det fanns fem till apor precis bredvid och alla börjar långsamt närma oss. Hela familjen ( min, inte apans ) börjar springa därifrån skrattande. Jäkla skräckområde haha. Väldigt roligt var det i alla fall.

Likes

Comments

Hej golden week och oktober!

Vi och alla andra i Kina har just nu en veckas ledighet, vilket betyder att det kryllar av folk här i Shanghai. Jag har dock inte märkt av det speciellt mycket eftersom vi bosatt oss i soffan under två dagar och vilat. Min hosta är tillbaka igen och det låter som jag är döende. R.I.P. Eftersom jag varit en Shanghai resident nu i mer än en månad ( wow ) så tänkte jag börja tipsa om lite affärer, produkter, restauranger och sådant som börjat bli mina favoriter här nere. Först ut en av mina favoritaffärer - MINISO.

MINISO är en affär som nästan har allt. Finns flera stycken utspridda över hela Shanghai och vi brukar gå till en som ligger i en shoppingmall några minuter från oss. Som man kan se på bilderna ovan har jag köpt både parfym, nagellack, lotion, facial brush, vattenflaskor & kaffekoppar. Har även köpt riktigt fina anteckningsblock och pennor, och de andra i mitt hushåll har köpt på sig lite ansiktsprodukter. Det bästa med affären?? Att ALLT är jättebilligt!

Alla kropps- och ansiktsprodukter kostar mellan 10-30 rmb vilket är ungefär 13 - 39 svenska kronor. Facial brushen vi köpte gick på 79 rmb, och kvalitén känns lika bra som andra dyrare märken där en sådan kostar över tusenlappen. Även om det är så billigt så känns inte produkterna i affären som skit, utan jag har varit riktigt nöjd med allt hittills. Skall man köpa något till sitt hem eller till sig själv är det den här affären jag tycker man skall besöka först.


Likes

Comments