Header
View tracker

YES! Nu har jag och Aida äntligen tagit tag i att boka våra två första resmål till vintern. Vi kommer ha nästan två månaders ledighet ifrån skolan här i Shanghai vilket vi skall utnyttja till fullo! Känns så skönt att man kommer ha så många veckor i solen <3 Tänk vilket år jag kommer ha haft här i Asien. Shanghai är verkligen min favoritstad och jag trivs extremt bra här, och på det så skall jag få backpacka runt bland andra fantastiska länder både i januari och februari.

Thailand

Vårt första stopp på vår resa kommer då bli Koh Samui, Koh Pangang och Koh Tao! Den sistnämnda ön är jag nog mest taggad på och hört väldigt gott om. Har varit i Thailand en gång tidigare med familjen, men har ärligt talat inte så stor koll på vart vi var då.

Bali

Efter thailandooo drar vi vidare till Bali som jag verkligen ser fram emot!

Nej, nu måste jag börja förbereda mig inför class och sluta drömma mig bort hehe. Idag står chinese language på schemat vilket är jättekul! Vi kommer ha ett litet test på chinese characters och pinying vilket säkert kommer gå toppen. Efter skolan kommer vi troligtvis fortsätta boka resor! Vi har två länder till vi vill hinna med efter bali innan vi tillslut åker hem till Shanghai igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Yellow Mountains i Huangshan. Tyvärr var det väldigt dimmigt dagen vi åkte upp på bergstopparna. Har sett bilder som folk tagit soliga dagar där uppe och då är det verkligen WOW. Var fortfarande väldigt häftigt när man vandrade upp och ned för alla dessa trapport uppe i bergen ( mina ben var döda flera dagar efter ) och ibland fick en skymt av bergstoppar och fina vyer. Har dock planer på att åka tillbaka hit till våren så jag får uppleva de gula bergen på riktigt!


Likes

Comments

View tracker

Under vår vistelse i huangshan både bode vi, åt och spenderade kvällarna på hot springs. Hela nationalparken ekade kusligt tom under de dagarna vi var där och det stora hotellet vi bode på likaså. Jag och min syster upprepade hela tiden hur det kändes som att vi var med i en skräckfilm, vilket vi både tyckte var awesome.

Området där vi bodde var extremt vackert. Ett tag kändes det lite som att vi inte behövde ta gondolerna upp på bergstopparna eftersom naturen, vattenfallen och allt här nere var så fint. Nu när jag bott i Shanghai i lite mer än två månader och varje dag får uppleva den sämre luften ( vilket jag knappt märkt av alls ) blev jag smått chockad när luften här kändes så ren. Man kände hur solen träffade en på riktigt och det luktade så gott och rent. En massa fågelkvitter kändes mysigt att höra också.

Första kvällen när vi anlände till Huangshan vandrade vi från vårt hotell till de varma källorna som låg på andra sidan bäcken. På den korta promenaden gick vi förbi stora övergivna hus och hotell som såg riktigt förfallna ut. Plötsligt går jag och min syster förbi ett hus och tvärstannar för då sitter en jättestor apa några meter från oss och stirrar. Vi backar långsamt och börjar gapflabba för vi blev så chockade.. Apan fortsätter stirra på oss och då ser vi att det fanns fem till apor precis bredvid och alla börjar långsamt närma oss. Hela familjen ( min, inte apans ) börjar springa därifrån skrattande. Jäkla skräckområde haha. Väldigt roligt var det i alla fall.

Likes

Comments

Hej golden week och oktober!

Vi och alla andra i Kina har just nu en veckas ledighet, vilket betyder att det kryllar av folk här i Shanghai. Jag har dock inte märkt av det speciellt mycket eftersom vi bosatt oss i soffan under två dagar och vilat. Min hosta är tillbaka igen och det låter som jag är döende. R.I.P. Eftersom jag varit en Shanghai resident nu i mer än en månad ( wow ) så tänkte jag börja tipsa om lite affärer, produkter, restauranger och sådant som börjat bli mina favoriter här nere. Först ut en av mina favoritaffärer - MINISO.

MINISO är en affär som nästan har allt. Finns flera stycken utspridda över hela Shanghai och vi brukar gå till en som ligger i en shoppingmall några minuter från oss. Som man kan se på bilderna ovan har jag köpt både parfym, nagellack, lotion, facial brush, vattenflaskor & kaffekoppar. Har även köpt riktigt fina anteckningsblock och pennor, och de andra i mitt hushåll har köpt på sig lite ansiktsprodukter. Det bästa med affären?? Att ALLT är jättebilligt!

Alla kropps- och ansiktsprodukter kostar mellan 10-30 rmb vilket är ungefär 13 - 39 svenska kronor. Facial brushen vi köpte gick på 79 rmb, och kvalitén känns lika bra som andra dyrare märken där en sådan kostar över tusenlappen. Även om det är så billigt så känns inte produkterna i affären som skit, utan jag har varit riktigt nöjd med allt hittills. Skall man köpa något till sitt hem eller till sig själv är det den här affären jag tycker man skall besöka först.


Likes

Comments


Jobbigt när man gör så mycket på dagarna att man inte har någon aning om vad man skall skriva om... Ovan är i alla fall lite bilder från den senaste veckan!

En snabb sammanfattning om vad vi gjort - Ätit goda middagar, luncher & bruncher. Turistat lite inom Shanghai och besökt Yu Garden. Hittat en ny bar vi älskar på grund av den grymma musiken som spelades och surprisingly goda drinkar för 20-40 kr, Perry´s! Spelat biljard och kastat pil. Shoppat kläder och ansiktsprodukter. Haft after school hemma hos oss i soffan där Paradise Hotel självklart visats. Börjat med olika projekt i skolan, bland annat ett där planen är att vi skall skapa ett riktigt litet företag här i Shanghai. Testat maten i skolan som faktiskt smakade väldigt bra om man väljer rätt! Kostar även bara 10 kr... Plånkis tackar mig.

Ja, det var väl lite av det som hänt de senaste dagarna! Just nu sitter jag i sängen med en kopp te och förbereder lite frågor till en intervju vi skall ha med en organisation inom skolan i morgon. Vi valde vakterna som står vid varje ingång... Får se hur mycket information vi kan få ut av de gamla gubbarna och om vi ens kommer förstå varandra! Spännande :D Senare i kväll ser det ut som att det blir bowling med klassen! BaiBai

Likes

Comments

Välkommen helg!!

I går på kvällen fick vi reda på att dagens lektion skulle bli inställd, gött. Vi har gått i skolan varje dag nu sedan i söndags så passade fint med några ledig dagar. Kurserna vi läser nu är Chinese Business, Chinese Law och E-commerce. Hittills flyter de på bra och känns lagom intressanta. Lärarna vi har är helt okej. Det kan vara lite svårt att förstå dem ibland när de pratar engelska med sin kinesiska accent och de är även lite röriga. Det jobbiga är att det känns som man slängs tillbaka till gymnasietiden eftersom de tar närvaro på alla lektioner, och att det är viktigt med class performance, dvs vara engagerad på lektionen genom att diskutera/räcka upp hand/svara på frågor och sådant. Jag känner mig inte helt hundra när jag skall prata och presentera för andra på engelska så känns lite jobbigt! Men det löser sig! :)

Bilderna ovan är från i går. Planerna var att ha tacokväll framför idol här hemma, men eftersom lektionen blev inställd blev det lite ändringar... Vi tog oss in till Bar Rouge som hade ladies night där det blev lite drinkar och se på the bunds fina utsikt. Blev ett litet stopp på M1NT för dans innan vi bestämde oss för att dra till ett karaokeställe! Har länge varit taggad på att åka till någon karaokebar så jag var riktigt peppad. Vi köpte ett rum som man fick vara i några timmar och då fick man även lite öl och snacks. Det var verkligen så kul!! Har suttit och skrattat till videos från kvällen hela morgonen.

Likes

Comments