En helg fylld med födelsedagsfiranden gick i raketfart och jag & lillkillen brummade tillbaka till Malmö igår kväll. Två ett års kalas har vi hunnit busa på och fått välbehövlig kvalitetstid med nära och kära. Det är skönt och pausa från all stress i vardagslivet och bara koppla av då och då. Hur mysigt är det inte med en lekpark på stranden? Gunga med denna utsikt är verkligen är fröjd för ögat och om jag längtar efter vår, sommar, sol & bad nu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mitt mellan en massa kalasfirande är det ändå balsam för själen och vara hemma på landet. Iaf när vi passar på och njuter av vårvädret vid havet.

Likes

Comments

Känner mig fortfarande som 25 men nu vart jag visst 27 år fyllda. Dagen till ära fick jag sovmorgon och frukost på sängen innan vi begav oss till Emporia för lite ärenden, shopping och pizzadejt på Vapiano. Både jag och Mattias älskar deras pasta och pizzor. Yummie alltså.

Grym start på min födelsedag. Det tackar jag mina killar för. Dom är i världsklass alltså. Jag och lillkillen fortsatte sedan mot Blekinge i strålande solsken och avslutet kvällen med soffmys och syskonnys. En av de bästa födelsedagarna jag haft. Förmodligen den bästa faktiskt.

Likes

Comments

När Theos Mormor & Morfar var på besök sist så fick han detta fina set från Lindex av dem. För övrigt är han mitt emellan två storlekar nu. 80 är för litet men 86 för stort i de flesta kollektionerna. Dessutom har han en tendens och behöva bodys och tröjor i ny stl tidigare än byxor och tights. Men han får helt enkelt växa i allt nytt fint han har fått så sitter det som en smäck så småningom.

Likes

Comments

Det har varit fullt upp den senaste tiden med uppsatsskrivande och seminarieprepp för min del samtidigt som vi hållt sjukstuga mer eller mindre hela förra veckan. Sen hade vi en helg med faddrarna på besök och så blev självklart jag bombförkyld. Igen. krafterna är nästintill som bortblåsta lagom till när en har tusen saker och fixa. Tur att jag har världens bästa sambo som rår om mig, Theo och hushåll när jag behöver en dag för och ladda energinivån. Så idag har vila varit prioritet ett. Ovanligt men välbehövligt för och ta mig igenom en hektisk vecka.

Likes

Comments

Snö ligger på marken men solen skiner och idag är det fredag och det vankas långhelg! Theo bestämde sig för och vakna 06.30 (vilket är tidigt för den annars vanliga sömntutan) och vi har hunnit morgonmysa och göra sconesfrukost. Idag kommer tant Erran till storstaden och innan dess ska jag seminariepreppa, få iordning mig själv och lägenheten. Hoppas ni får en härlig helg finisar!

Likes

Comments

Bjöd häromdagen på lite sneakpeak bilder på det senaste i Theos rum och här får ni en hel bildbomb. Barnrummet är inte speciellt stort, men desto mysigare är det. Han fullkomligt älskar och leka med sina leksaker och mysa i sitt stora lektält som även och gå och ha som sänghimmel eller vad nu fantasin sätter gränser för.

Likes

Comments

Lillkillen tar sig numera framåt på egen hand med bestämda kliv. Han började gå med stöd när han var 9 månader, och släppte taget och gick helt själv när han var strax över 11 månader och han varit som en studsboll överallt och ingenstans sen dess.

Nu när han kan gå och busa mycket utomhus behövdes ett par stabila skor och ha på förskolan. Ett par klassiska Kavat fick det bli efter många tips och mycket forskande. Dessa är modellen yxhult och fodrade, men jag tror ändå han kan ha dem till sommaren. Han har fått öva på och gå i dem i helgen och får inviga dem på förskolans lekplats idag.

Likes

Comments

Lillkillen har börjat på Föris! Först blev han placerad på en förskola som kändes så fel och oorganiserad för och veckan efter få en plats på vårt förstahandsval. En nybyggd förskola på Mobilia med 5 minuters gångavstånd med vagnen. HUR smidigt som helst. Efter 2 veckors inskolning kan både jag och sambon konstatera att vi känner oss oerhört väl bemötta av all personal och förskolan är väldigt kreativt uppbyggd och superfin. Det känns verkligen bra och tryggt och vi ser fram emot och se hur Theo kommer utvecklas där.

Han går på en tvåspråkig avdelning där pedagogerna både talar finska & svenska. Det är så roligt och få ge han chansen och utveckla två språk direkt. För min egna del har det enbart varit lärorikt.

Theo har gått bananas bland allt nytt och inskolningen har gått jättebra. Han är lite ledsen från och till men det är nog alla Inskolningskids. Han kommer gå där från 09.00-15.00 ca 3 dagar i veckan till och börja med, så denna mamman slipper studera på nätterna. Halleluhja! Handskas med högskolestudier igen med en busig 1 åring och en sambo med nytt krävande jobb har varit allt annat än smidigt och lätt. Det har varit blod, svett och tårar och en oerhörd stress med och få ihop vardagen den senaste månaden. Därmed är det så skönt att Inskolnings-karusellen nu är över.

Theo kommer förmodligen trivas ännu mer på föris ju mer han kommer in i det. Han är ju så otroligt nyfiken och aktiv och där har han en helt ny värld och utforska med nya kompisar. Så även om det stundtals även varit tufft för oss föräldrar med inskolningen, känns det numera bara så rätt, tryggt och roligt och kunna lämna han där för 100 % bus i en lärorik miljö.

Likes

Comments

Efer att ha laddat upp med energi hela helgen är sambon frisk och alla utvilade. Städa, tvätta och handla står på agendan och möjligtvis en tripp till babyproffsen. Älskar när både jag & sambon är lediga samtidigt på vardagarna så vi kan hitta på saker utan att halva Malmö också är där.

Likes

Comments