Snö ligger på marken men solen skiner och idag är det fredag och det vankas långhelg! Theo bestämde sig för och vakna 06.30 (vilket är tidigt för den annars vanliga sömntutan) och vi har hunnit morgonmysa och göra sconesfrukost. Idag kommer tant Erran till storstaden och innan dess ska jag seminariepreppa, få iordning mig själv och lägenheten. Hoppas ni får en härlig helg finisar!

Likes

Comments

Bjöd häromdagen på lite sneakpeak bilder på det senaste i Theos rum och här får ni en hel bildbomb. Barnrummet är inte speciellt stort, men desto mysigare är det. Han fullkomligt älskar och leka med sina leksaker och mysa i sitt stora lektält som även och gå och ha som sänghimmel eller vad nu fantasin sätter gränser för.

Likes

Comments

Lillkillen tar sig numera framåt på egen hand med bestämda kliv. Han började gå med stöd när han var 9 månader, och släppte taget och gick helt själv när han var strax över 11 månader och han varit som en studsboll överallt och ingenstans sen dess.

Nu när han kan gå och busa mycket utomhus behövdes ett par stabila skor och ha på förskolan. Ett par klassiska Kavat fick det bli efter många tips och mycket forskande. Dessa är modellen yxhult och fodrade, men jag tror ändå han kan ha dem till sommaren. Han har fått öva på och gå i dem i helgen och får inviga dem på förskolans lekplats idag.

Likes

Comments

Lillkillen har börjat på Föris! Först blev han placerad på en förskola som kändes så fel och oorganiserad för och veckan efter få en plats på vårt förstahandsval. En nybyggd förskola på Mobilia med 5 minuters gångavstånd med vagnen. HUR smidigt som helst. Efter 2 veckors inskolning kan både jag och sambon konstatera att vi känner oss oerhört väl bemötta av all personal och förskolan är väldigt kreativt uppbyggd och superfin. Det känns verkligen bra och tryggt och vi ser fram emot och se hur Theo kommer utvecklas där.

Han går på en tvåspråkig avdelning där pedagogerna både talar finska & svenska. Det är så roligt och få ge han chansen och utveckla två språk direkt. För min egna del har det enbart varit lärorikt.

Theo har gått bananas bland allt nytt och inskolningen har gått jättebra. Han är lite ledsen från och till men det är nog alla Inskolningskids. Han kommer gå där från 09.00-15.00 ca 3 dagar i veckan till och börja med, så denna mamman slipper studera på nätterna. Halleluhja! Handskas med högskolestudier igen med en busig 1 åring och en sambo med nytt krävande jobb har varit allt annat än smidigt och lätt. Det har varit blod, svett och tårar och en oerhörd stress med och få ihop vardagen den senaste månaden. Därmed är det så skönt att Inskolnings-karusellen nu är över.

Theo kommer förmodligen trivas ännu mer på föris ju mer han kommer in i det. Han är ju så otroligt nyfiken och aktiv och där har han en helt ny värld och utforska med nya kompisar. Så även om det stundtals även varit tufft för oss föräldrar med inskolningen, känns det numera bara så rätt, tryggt och roligt och kunna lämna han där för 100 % bus i en lärorik miljö.

Likes

Comments

Efer att ha laddat upp med energi hela helgen är sambon frisk och alla utvilade. Städa, tvätta och handla står på agendan och möjligtvis en tripp till babyproffsen. Älskar när både jag & sambon är lediga samtidigt på vardagarna så vi kan hitta på saker utan att halva Malmö också är där.

Likes

Comments

Theo har haft 2 veckors inskolning på förskolan och om både bakterier och virus har fått härja i vårt hem sen dess. Först fick Theo en mild förkylning, som slog ner sig som en bomb på mig för och hitta pappan i hushållet i helgen.

Visst att vi var förbereda på detta men det är ändå så tråkigt. När alla dessutom åkt på någon mildare men jobbig magsjuka också. Blööh för dessa infektioner men någon gång ska ju lillkillen ändå bearbeta dem. Kan ju alltid hoppas att vi är immuna mot de flesta kommande bassiluskerna för enligt BVC kommer barnen och drabbas av MINST 12 infektioner det första året på förskolan.. Bara till och bunkra hem halva apoteket!

Idag har lillkillen varit riktigt trött och sover nu gott för natten. Vi ska passa på och beslagta soffan för och mumsa på glass och kolla ikapp serier. Hoppas ni haft en trevlig helg och får en härlig kommande sportlovsvecka!

Likes

Comments

Theos rum har länge varit prio numero uno och få iordning gällande renovering/inredning. Här kan han leka och busa av sig med sina leksaker (även om allt annat än leksaker är roligast och leka med). Senaste inköpet blev förvaring från stuva serien från Ikea. Klädhängaren är handgjord och köpt via instagramkontot @c.by.c.

Likes

Comments

Det första 2 Månaderna detta året har varit intensiva. Intensiva som aldrig någonsin förut. Mitt i allt nytt kaos hade vi en rejäl kalashelg för vår 1 åring! Det blev kvalitetstid med nära och kära, ett gottebord med Cheesecake till tårta och en himla massa fina presenter till Vår fina Theo! Han fick en helt ny garderob i princip, vilket han behövde med tanke på att han började förskolan veckan efter. Det blev en full rulle kanelbulle helg och om vi slocknade i soffan alls 4 (katten inkluderad) på söndagskvällen. Tack för ett mysigt 1 års firande allihopa. Jag hoppas Theo tyckte det vara lika kul som hans föräldrar gjorde. Det tog lång tid och inse att han faktiskt passerat sitt allra första år.. Även om det varit turbulent har han förhoppningsvis hängt med i svängarna och vi allihopa har varit så redo för ett nytt år fyllt med nya färdigheter och lära sig, en massa bus, lek, äventyr och mängder, ja överflödiga mängder med kärlek!

Likes

Comments

Kanske ett helt vanligt datum för dig men så oerhört speciellt för oss. Nämligen dagen då vår lilla kille bestämde att han var redo för världen. Igår var det hans första födelsedag och i väntan på kalas och stora födelsedagsstårtor fixade Mattias mini tårtor som vi mumsade på. Som han gottade sig och kladdade. Han fick helt fria händer vilket resulterade i att både han och stolen åkte i duschen efteråt. Att få duscha med stolen var definitivt en utav dagens höjdpunkter kan jag ju meddela. Utöver tårtkladd härjade han hela kvällen med nya leksaker som Farmor & gamlafarmor kom med och somnade verkligen som en prins och sov gott i hela 14 timmar. Hans första födelsedag var förhoppnings magisk och även om han inte kommer minnas den så väl så hade han verkligen en dag utöver de vanliga. Precis som födelsedagar ska vara.

Likes

Comments

Jag kan inte för något i världen förstå att min lilla prins fyllt ETT år! vad hände? Känns både som tiden stått still och gått i världens raketfart sedan den 25/5 - 2015 när jag kom ut från toaletten med världens leende och ett positivt graviditetstest i ena handen. Det var det näst bästa ögonblicket i mitt liv. Den lyckan, spänningen och känsloksrusellen fortsatte till den dagen jag kände hans lilla hjärta mot mitt på utsidan av kroppen. Sen den dagen har ingenting varit sig likt och nu har han förgyllt vårt liv till det bättre i ett helt år. Självklart ska det firas med dunder och brak och vi började med bus i ett ballonghav för och fortsätta med paketöppnande och frukostmys.

Likes

Comments