Så vart har jag hållit hus denna vecka 👀 Jag är otroligt stolt över mig själv som inte hittat på för mycket galenskap i den här uttråkan av sjukskrivningen. Jag har inte längre ont förutom spänningar och när man rör på mina kinder. Tog min sista morfin tablett i måndags för att kunna sova 😍 Nu hoppas jag bara att svullnaden snart minskar för den är jag riktigt trött på. Orkar inte gå runt och se svullen ut hela tiden och sen vill jag kunna äta mat.

Så under veckan har jag spenderat lite tid i stallet med Emelie och hästarna. Riktigt mysigt att åka ut till stallet, borsta och kolla på när hon rider. Vi var där i onsdags och nu har jag sån hästabstinens så att jag ska provjobba i ett stall nästa vecka. Längtar men vi får se hur mycket jag faktiskt orkar hålla igång! Jag är inte superpigg nu när man går ner i vikt och äter soppa till mat.

Förövrigt så har jag tagit flera promenader för att det är bra att göra om man orkar enligt min läkare. Då ska svullnaden minska snabbare (även om jag tycker det tar sjukt lång tid) men kylan ska tydligen vara superbra iallafall. Skulle inte förvåna mig om jag lyckas halka den här vintern och få operera käken igen... redan halkat en gång 😉 Nej men den mesta av min tid den här veckan har bestått utav stall, vara hemma och kolla film, varit hos tandläkaren och fått gummisnoddar att ha på tänderna, promenerat, ätit middag hos Niklas och haft riktigt tråkigt. Fy!

Just nu sitter jag iallafall nyduschat och insmord i brun utan sol. Dricker en Nocco till frukost och tänkte göra iordning mig idag. Sminka mig och fixa mig lite inför ikväll för att det var så längesen man gjorde något och förhoppningsvis så kommer någon rolig människa över ikväll. Jag är så uttråkad!!!

Ska även ringa ett stort samtal idag och i helgen ska jag gå på hundmässan. Mer avslöjar jag sen!

Ha en bra fredag guys ❤

XoXo
Hannah Öster 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Visst är det spännande att sociala medier har blivit en sån stor trend nu under 2017? Instagram stories bland annat har växt otroligt mycket och nu varvat Snapchat i antal användare. Twitter har ökat antalet tecken från 140 till 280 (say what). Vi umgås som aldrig förr i våra Facebook- grupper.

Snart är årskiftet här och vi som arbetar över sociala medier har massor med att se fram emot!

Vad har vi att se fram emot och vad kommer att vara störst?


1. RÖRLIGA VIDEOSAR

Det började under 2016 och ökade drastiskt under 2017 och beräknas bli ännu större nästkommande år. Rörliga klipp och videosar kommer att bli ännu större och jag kan säga att det här är plattformen vi alla borde syssla med 2017. Facebook pushar videosar in i sina algoritmer, Facebook lanserade under 2017 Facebook Watch, där dem ska försöka utmana både Youtube och Netflix.

Enligt Svenskarna och Internet har det dagliga videotittandet på internet fördubblats på tre år. Idag beräknas 27 % av svenskarna kolla på en video dagligen.

Målgruppen.

Framförallt bland de yngre, 12-15 åringarna så är video i fokus. I åldersgruppen tittar 86% på youtube dagligen.

2018 kommer att slå alla tidigare år i konsumation av sociala medier. Vi kommer att ta mer plats på internet och flera kommer att joina "sociala medier". Även företag har börjat ta plats mer och mer på internet. Bland annat affären Wish.com har endast marknadsfört sig via sociala medier... jag antar att du aldrig sett ett Wish plagg i en affär?


2. GRUPPER

Yes! Det har blivit mycket mer populärt nu att använda sig utav grupper. Och inte bara grupper där du och dina närmsta kompisar skriver privat utan främst sidor på facebook.

Med statistiken 81% av facebookanvändarna använder Messenger och hela 63% deltar i grupper. Endast 49% skriver egna inlägg. Det bevisar ännu mer att vi vill använda sociala medier för att prata med varandra och vara ifred. Att jaga likes har nu blivit mindre populärt.

Man kan kolla på #metoo- rörelsen där grupper har skapats enbart för kvinnor, transpersoner och ickebinära varit grogrunden för många av de branshspcifika uppropen. Finns hur många tjejgrupper som helst just nu!!! (Som feminist, varför får inte killarna vara med?;)

Under 2018 kommer vi att få se att företag kommer att söka sig in i våra chattbubblor. Det kommer att skapas flera grupper, nichade grupper och vi kommer att kommunicera mer och mer online. Personligen så tycker jag att något måste företag som Tree och Comviq kanske bege sig in på detta sätt också. Sist jag köpte en ny telefon valde jag tre som jag tycker mindre om men det är också bara för att jag vet att jag 90% kommunicierar online och därför inte smsar.


3. INFLUENCER

Influencer trenden har väl ingen missat. Idag så kallar sig var och varannan person sig för influencer, ovansett om dem har 200 besökare eller 200.000 besökare på sina kanaler. Tänk på detta, varför har det blivit så populärt att vara en influencer? Här är nog svaret på dig som vill lyckas med din internet branch.

Vi har under 2017 sett mer och mer influencer tas kraft. Idag så jagar varenda människa med blogg samarbeten och många går och drömmer om att en dag.... kunna leva som Kenza.

Många har börjat betala mer för att sin marknadsföring på sociala medier. Problemet är att vi som konsumenter har blivit allt mer reklamtrötta och även åp sociala medier. Eftersom att varannan gymnasieelev väljer att använda en adblocker för att dölja annonser på nätet så innebär att influencers kommer att stå för marknadsföringen av produkter mer och mer 2018.

Vi litar mer på vanliga personers omdömen än företagens egna budskap. Där så kommer influencer marketing in. Vi behövs nu mer än någonsin.

Under kommande år så kommer flera företag förstå den verkliga styrkan bakom influencers. Dem kommer att inleda relevanta samarbeten då deras produkt är nishade till personens eventuella vardag/ budskap. På så sätt kan dem nå ut till rätt målgrupp. Vill även tillägga att de influencers som är oseriösa, inte följer regler eller kommer riktigt bra överens med sina följare att tappa både intäkter och populäritet.4. STORIES 

Det började med Snapchat, sedan Facebook och Instagram. Det verkar som att Facebook går mer mot chatt och grupper och så har vi på Instagram gått allt mer mot det snabba försvinnande Stories-formatet. Så om jag tidigare nämt att grupper och chatter är det mest användbara just nu. Vad är det som gäller? Jo såhär är det att Instagram har utveckat även en chatt funktion och med användarantalet är störst idag. Eftersom att dem har satsat mer på att efterlikna funktionen på Snapchat så kommer Instagram stories överlägset vinna under 2018 även om Facebook nu hittat nya påhitt.

Man kan inte heller förminska Snapchat för att 95 % av tjejerna i åldrarna 12-15 år använder Snapchat, enligt Svenskarna och Internet. Men Snapchat kanske gör sitt återvändo snart när vi har börjat använda oss utav influencers även där!!

Nu lockas vi mer av ett här-och-nu- formatet på Stories än det tillrättalagda och "perfekta" Instagram- flödet. Det snabba försvinnande sänker också våra kvalietskrav som blivit sotrt i och med den ökade konkurrensen i det vanliga flödet. Idag jagar vi inte lika mycket likes som vi jaga Stories.

Under 2018 så kommer Stories- formatet att fortsätta utvecklas och vi kommer se ännu mer kreativa sätt att använda det och flera funktioner kommer att tillkomma. Ett superenkelt sätt att göra en video - något fler kommer att upptäcka och utnyttja under 2018.

Vad tror ni kommer att hända under 2018? Lämna gärna en kommentar om du gillade innehållet ❤

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

Började dagen på bästa sätt! Inte det att jag inte kunde sova men när jag steg upp klockan tio imorse så hade vi lansering av våra Power lips liquid 😍 Jag läängtar så efter att få ha dem i handen!! Kolla in de fantastiska färgerna 😳👇


Ja och sen resterande dagen har jag betalat fakturor, arbetat lite på mitt företag, försökt sova mera och göra ganska behövliga saker från sängen 😉 Nu när jag fastar äter jag gärna grädde, måste hålla uppe kalorierna 😊

Bättre måndag kan man väl inte ha? Lanseringen som sålde slut på hela lagret, ligga kvar i sängen hela dagen och arbeta från datorn!! Förstår ni?? Skippa jobbiga mornar och måndagar som företagare 😍

Ja och så var jag och Emelie ute hos Jossans hästar för att mocka och så. Fick sån hästabstinens... en gång hästtjej - föralltid hästtjej 😍 Kolla lillen, im dying 

Nu är jag äntligen hemma och taggad på vad som kommer här näst!!! Ska försöka bli av med min överskottsenergi och ta lite smärtstillanden så att jag kan sova ikväll. Längtar! Känner mig duktig som fan som faktiskt inte lyckats sova nu på dagen. Det är så himla typsikt mig men jag har inte kunnat nu. Ni vet när man väl får sova så sover man inte och så tvärtom.

Vi hörs lite senare guys ❤

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

MOBBAD - SITTPALLAR - FAKE NAMN

Jag har gått ner hela tre kilon på en vecka, levt i någon annans kläder, varit smink och BH lös den senaste veckan och nu närmar sig klockan mot fyra och det är en ny vecka! För att väcka er på bästa sätt tänkte jag down here bjuda på lite mer personliga saker som mig, för att lära känna mig lite lite bättre.

Det känns just nu orimligt att sova. Kanske för att jag princip bara varit inne i några dygn nu? Och igår åt jag bättre än vad jag gjort tidigare så nu har jag massor med onödig energi. Har legat och läst bloggar, hemsidor, googlat knäppa saker och jag har t om bestämt att den 2018.06.25 så åker jag på en road trip!!! Hahaaha förstår ni min lilla ADHD hjärna? En aninge för mycket mat (läs 100 kalorier) och jag går bananas med hundratusentals tankar i hjärnan.

Så nu kör vi

  • Jag har en gång faktiskt haft ett annat namn. Nu var inte mitt namn påriktigt men jag hade ett annat namn som blev väldigt välkänt och anledningen till att jag valde att ha ett annat namn - var för att vara anonym. Jag hade en period när jag var 16år där jag gillade att testa gränser, vara ute hela nätterna och umgås med faktiskt väldigt hemska människor och därav var det tryggare att heta någonting helt annat. Det blev ju sedan också bevisat eftersom att jag fick samtal där jag dom sa att borde våldtas och min familj skulle mördas... men det kan vi ju ta någon annan gång. Med detta så hade jag även ett legitimation....
  • Jag har faktiskt en gång varit en mobbare och jag har en gång blivit mobbad. Det hela började väl någon gång i grundskolan med att jag blev mobbad för att jag red, sen fryste min bästa kompis ut mig, jag blev misshandlad och kallad ful, tjock och hora. Minns faktiskt inte allting för att det mesta har jag idag förträngt! Jag minns att jag även mobbade en kille i min grundskoleklass och en tjej i min gymnasieklass. Den ena var lite mulligare och luktade lite och den andra var och har anorexia idag. Det var superdumt av mig!!! Men jag gjorde det bara för att jag mådde själv dåligt.
  • Jag är väldigt irriterad på mig själv just nu... eftersom att jag inte köpt en gul stickig tröja 😂 Jag vet så töntig sak men ack så viktig!!! Jag hade ju lovat mig själv att klicka hem en. Det skulle ju vara jag, gul tröja, skepparmössa och min leopard jacka den här hösten 💔 (Även om det inte är världens finaste kombo men ni förstår) Vilka problem...
  • I duschen så har jag en dröm... om att få en sittpall! Det är nästan ett måste. Jag älskar att duscha sittandes och fundera på ingenting och göra konstiga ljud med munstycket. Det är helt enkelt min grej. Jag tror att jag har hittat min grej när det kommer till avkoppling. Inte bada, inte duscha utan sittduscha!!! Man bara sitter där istället för att stå för att det är så himla jobbigt och omotiverande. Jag hatar att duscha egentligen men man vill ju inte lukta skunk. Men nu är ju problem solved om jag får en stol i julklapp 😍

Ser ni!!! Det ser ju ganska mordernt ut? Inget för gamlingar? Inget att skämmas över?

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har nu dragit igång ett projekt som hjälper svältande barn i Malawi. När jag läste om hur deras situation där borta var så kunde jag helt enkelt inte låta bli att beröras utav det. Jag går runt nu och klagar över att jag får äta barnmat och flytande kost i sex veckor efter min operation, tänk er då vad barnen i Malawi går igenom då!?

Så mitt hjärta blöder och jag ska göra mitt yttersta för att förverkliga mitt mål mot 300 matpåsar den här månaden! Genom att köpa bara en matpåse så kan du hjälpa ett barn att få mat och värme i en hel månad. Matpåsen kostar för dig endast vad en middag på stan kan gå på men för barnen är det värt precis allt!

Sen eftersom att jag är väldigt för kvinnors rättigheter så kommer nu det allra bästa i det här projektet. Genom att jag skänker matpåsar till skolorna i Malawi så leder det också till att föräldrarna skickar iväg sina flickor till skolorna istället för att dem ska gå hemma. Jag kan bara tänka mig under vilka hemska omständigheter som dom kvinnorna och barna lever under och nu får dom äntligen börja gå till skolan!

Självklart kan ni få gåvobevis! ❤

vill du vara med och bidra? Skriv till mig ❤️​

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

gått ner två kilo - äter ingenting - uppsvullen

Börjar känna mig som en människa igen trots att jag lever på nyponsoppa och barnmat 😍 Jag har gått ner två kilo sen i tisdags och kan nu svälja saker utan att det rinner ur munnen. Bara igår var jag tvungen att äta framför spegeln, över en disko med papper redo - nu är det bara vinkla upp huvudet lite och hälla.

Jag kan fortfarande inte tugga, alltså inte röra min käke så mycket och jag är fortfarande lika uppsvullen. Jag mumlar och känner mig omotiverad ( läs deppig ) för att jag är så himla uttråkad och trött på all smärta. Det är inte sån där smärta som man ligger och gråter för utan mer en jobbig jävel som aldrig släpper. Svårt att beskriva det men för dig som gör en käkoperation- var inte rädd för smärtan. Det jobbiga är helt enkelt att du inte kan äta, prata eller vistas ute för att du ser ut som en tjockis i ansiktet men hela du är platt 😂 Jag kan inte heller än dricka ur ett sugrör för att halva mitt ansikte är bort donat, typ som en lokalbedövning.

Morfinet och smärtstillandet vill jag inte ta eftersom att jag bara får ont i magen utav det och jag känner inte att det är värt att min kropp ska behöva gå på såna saker om jag klarar mig utan. Och som sagt, den värsta "smärtan" är bara att du är inkababel till att röra dig. Jag har lite ont i nacken och är supertrött men det blir bara bättre och bättre för varje dag som går. T ex idag har jag orkat prata med babe och bloggat!

Hur operationen gick

Jag är fortfarande väldigt chockad över att jag inte grät eller fick panik där innan jag skulle sövas ner. Jag var rätt lugn ( men det kan ha berott på alla tabletter som man fick ta innan ) tills att jag låg där nere på "uppvacket" och hörde en annan tjej skrika. Jag ville verkligen inte få panik då eftersom att jag vet att det kommer göra så mycket mer ont om jag får panik än om jag bara tar det lugnt. Så jag höll för öronen och sen så kom en sjuksköterska och sa att hon grät för att hon blev chockad efter operationen. Förstår ni? Att man är super nervös och sen när allt är över så "pustar" man ut. Det var alltså inte för att det gjorde ont som hon grät.

När jag sen skjutsades in i operationssalen, fick prata med narkosläkarna och mina kirurger. Det var tre stycken kirurger som sågade av min käke! 😉Nej men sen fick jag panik! Men inte utav att jag var rädd utan för att dom la på en jävla mask som var minimal och jag kunde inte andas. Det sista jag minns var att en narkosläkare sa att jag skulle tänka på något kul. Sen var det goodnight...

När jag sen vaknade upp på uppvaket igen så var jag helt virrig och massor med personal sprang runt om mig och jag förstod ingenting tills jag fick ett sugrör i munnen som jag inte kunde suga på. Hahahaha nej men då skulle jag få någon dryck men det gick fan inte att dricka. Sen vart jag iväg skjutsad till min avdelning och helt plötsligt kom min familj inrusande och började skrika att jag var blek.

- No shit! Som om man inte hört den förut 😉

Men allting var väl som det skulle och operationen enligt kirurgerna sade att jag blödde näsblod under operationen och därför var jag så blek. Men vad vet jag! Summan av kardemumman... det jag minns var att jag drömde om hundar på operationsbordet och att jag sen vakna upp när jag hörde min familjs röster.

Ja så nu vet ni vart jag har varit medans jag inte alls varit aktiv här! Har ni frågor är det bara att ställa dem och så hörs vi med dagarna som går när jag orkar ❤

Gooosh- ser ut som en tjockis 😂

MMmmm barnmat ❤

Visst var jag het i mina sjukhus kläder? 😉

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

Har nu varit här sen 07.30 och är super hungrig!! Jag har än bara fastat sen midnatt men känner mig mer hungrig nu än vad jag brukar känna mig om jag inte äter. Har fått massor med smärtstillande redan trots att jag inte ska sövas ner förrän kl 11. Känner faktiskt att jag redan börjar må illa och är rätt trött.

Ska nog ta och vila lite nu och så hörs vi när jag mår bättre!! ❤️

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

båda mina käkar ska sågas av 

Har jobbat och shoppat hela dagen! Jag klagar faktiskt inte på att jobba med network marketing eftersom att jag får göra precis hur jag vill. Om jag sover bort hela dagen eller jobbar extra den andra dagen, vilken tid jag jobbar spelar helt enkelt ingen roll - eftersom att jag jobbar för mig själv. Sån frihet!

Har handlat lite nödvändigheter som halsduk, trosor, Contouring cream kit, byxor och så åt jag med mamma och company på Vapiano till lunch. Nu står mannen i mitt hjärta och gör Juice till mig. Vilket jag kommer att leva på i sex veckor.

Dagen innan operationen- kan inte förstå det!

Det är som att en liten ny resa börjar för min del och än kan jag inte förstå att jag ska opereras. Snart så ska jag äta min allra sista måltid på sex veckor, jag ska ta och jobba lite med bloggen och mina sociala kanaler och jag ska byta lakan för att sen duscha med ett speciellt medel som tar bort all smuts inför imorgon.

Imorgon klockan 07.30 så ska jag befinna mig på Karolinska Institutet för att undersökas och förberedas inför min SEX TIMMAR LÅNGA OPERATION. Som jag sagt till mina familjemedlemmar, att dör jag så ärver dem allting som jag har men mina fonder ska skrivas på min lillebror Andreas. Det är endast om jag dör imorgon 2017.12.05 av denna operation. Hahaha! Ni förstår ju hur lite jag faktiskt förstått att jag ska opereras imorgon när jag skämtar och skriver om något sådant. Jag kommer säkert att bryta ihop strax innan jag sövs ner medans nu kan jag skämta om mitt testamente 😉

Jag kan garantera att det kommer för och efterbilder när allt är klart och så fort jag mår okej efter all smärtstillande och narkosmedel så kommer jag att uppdatera er om upplevelsen av att vakna där på operationsbordet och känna hur min käke sågas av 😂

Visste ni att det endast är 70% som klarar av en sån här tung operation utan men? Alltså är det då 30% stor chans att någon av nerverna som sitter i min käke, aldrig någonsin fungerar igen! Men jag är ändå inte uppstressad av det eftersom att då kommer det bara kännas som att jag inte har någon känsel på just det lilla området OCH det finns chans att nerven kommer tillbaka inom ett år. Det är aldrig försent om man tar hand om sig själv 😉 Just nu har jag typ som en bild i mitt huvud om vilken sorts värk och om hur det kommer att kännas när jag opereras och jag är ju ganska van med att mina fingrar och läppar donar bort men då av migränen. Så det kommer nog att ordna sig 💃 Kan ju även nämna att det är total fasta efter 23 ikväll 😊

Hoppas att du som kanske också ska göra en sådan operation vill följa min resa!! För nu startar den påriktigt 😍


Ser ni skillnaderna på dem?? Tänker inte ens skriva ut vilka som är för och efterbilder för det förstår ni ju!

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

Nu mår jag ju lite bättre än vad jag gjorde igår! Men vilken fantastisk dag det var igår och oj så mycket inspiration och matkoma jag hade. Igår så tog jag och min älskling och gick till Ulfsunda slott, som är proménadavstånd till och åt en ordentligt hotellfrukost. Morgnen sög verkligen eftersom att när jag vakna så gick jag direkt till badrumspegeln för att sminka mig men märker då att mitt ena finger har donat bort!! Alltså det var som att den sov eller någontig och jag fick använda mina andra fingrar för att sminka mig 😂 Nej men sen efter ett tag så blir jag lite virrig och tappar känsel i hela min högra hand. Åh eftersom att jag inte heller hade fått huvudvärk så tänkte inte jag på att det var migrän. Sen försvann känsel i läpparna och då var det ju bara att ge upp men ikke!! Det var som att jag gick runt med migrän hela dagen men det där anfallet kom aldrig. Jättekonstigt.

Efter våran frukost begav jag mig till Scandic Angalis för att gå på en workshop! (Mitt emellan där spelade jag också in en vlogg) Var supergivande och inspirerande att få höra alla entreprenörer berätta om sina historier till toppen. Och förhoppningsvis så står jag där om redan tre-fyra månader 😍

Idag är det måndag den fjärde december tjugiohundrasjutton och jag sitter i soffan och ska jobba med mina sociala kanaler, ha jobb möten, Mall of scandinavia och så ska jag till banken. Vi hörs under dagen ❤

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

Jag är tillbaka imorgon guys! Ligger efter en väldigt intensiv dag med frukostar, workshopar och allt möjligt i något migrän tillstånd. Men jag lovar att jag är tillbaka imorgon för att köra ännu hårdare ❤

Nu ska jag krypa ner i sängen, lägga ifrån mig mobil och stänga av tvn och försöka må bättre! Btw ser ni hur julmysigt vi har gjort det här hemma 😍

XoXo
Hannah Öster 

Likes

Comments

Hannah.oster@hotmail.com