Allmänt, Psykisk ohälsa

Göteborg levererade gött väder hela dagen idag vilket förvånar mig faktiskt. Dock blåser det en del här på balkongen.

Jag gjorde mitt nationella tal idag i svenska, jag hade sån ångest och panik över det igår för jag kände att jag inte skulle bli godkänd. Fick B som betyg på det talet. Så det är väl bra,eftersom jag trodde att mitt tal var helt borta bland molnen.

Pratade med min lärare om matteprovet som vi egentligen ska göra imorgon, jag hade inte fått tillgång materialet för än idag så jag ska få göra det nästa vecka istället. Jag har varit så otroligt stressad denna veckan med alla inlämningar och prov där jag måste prestera bra för ett bra slutbetyg.


Likes

Comments

Jag har haft mitt akvarium i ca 1,5 år nu, det är en hobby som jag verkligen tycker om att pyssla med och lägga ner mycket tid på. Mitt nuvarande akvarium rymmer 315 liter och är väl "stort" om man tänker på nybörjarakvarium, men även väldigt litet om man jämför med dem som har ett stort intresse för hobbyn.

I mitt akvarium går det 8 slöjstjärtar som är en variant på guldfisk, 2 pansarmalar och 2 ancistrusmalar. Jag tycker det är alldeles lagom mängd fiskar för detta akvariet. Mina fiskar är superviktiga för mig och hjälper mig att varva ner. Jag har mitt akvarium precis bredvid sängen så jag socialisera med dem, tro det eller ej, fiskar är faktiskt väldigt smarta och sociala djur. Dem simmar mot mig om jag går in på rummet och simmar till mig om jag lägger mig i sängen på andra sidan. Fina är dem med.

Något jag och pappa funderar på är att skaffa sjöhästar, enda problemet är att sjöhästar är svåra djur och dem lever i saltvatten. Saltvattensakvarium är suuperfina men dem är väldigt svåra att sköta om med tekniken. Jag hade somsagt velat ha ett, men jag har inte tillräckligt med erfarenhet för det tyvärr.

Alla åsikter är mina egna

Likes

Comments

Fotografier

Idag tänkte jag dela med mig av ett litet tips som hjälper dig att fota snyggare bilder till t.ex bloggen, instagram, snapchat osv. Det du behöver kostar ingenting, inte en krona! Detta tipset kände jag till halvt sen innan men kom på en liten tvist på det.

Detta är alltså om bakgrunder på det du fotar, t.ex frukostbilder, uppläggning av saker osv. För att detta ska bli snyggt kan man använda sig av olika mönster på bakgrunden. Då är mitt tips, tapeter!

Det finns supermånga fina tapeter överallt som man kan köpa. Dock kostar en lång rulle mellan 100-400kr att köpa, dessutom kanske man inte ens behöver allt. Så igår var jag och mamma på Rusta och skulle köpa en marmortapet som jag tittat på till just detta ändamålet. När vi väl kom dit insåg jag att man kunde få med sig tapetprover hem. Istället för att köpa en hel rulle kan du alltså bara ta med ett tapetprov.

Jag valde marmortapeten jag tittat på sen innan, en vit och några med lite glitter i.

Marmortapeten är lätt min favorit bland dessa och den lär dyka upp mer på bloggen framöver! Hur fina är inte glasögonen förresten? Jag köpte dem nere i Spanien nu när jag var där

Länk till marmortapeten : HÄR

Likes

Comments

Fotografier, Mat

Det var massa skoj inne i centrum idag, foodtrucks, loppis, musik, utställningar osv. Mamma, jag och lillebror åkte ner och kollade vad som fanns. De hade en otroligt god burgare som ni ser nedan. Sen åkte vi hem och tog det lugnt ett tag innan jag och mamma åkte och övningskörde.

Idag var det första gången jag var ute och körde på vanliga vägen och det var väldigt nervöst. Jag är alltid så stressad att ingen annan ska bli besvärad av mig och jag gillar inte att vara ivägen. Men det gick bra och jag blev "bara" omkörd två gånger. Så farligt var det inte.

Likes

Comments

Outfit, Resor

Hemma, äntligen hemma.

Jag är helt slut efter idag, flyget tog kål på mig fast än jag sov mig igenom halva. Har tagit en massa bilder och videor som jag ska redigera och få över till min dator. Är helt tom, helt lost. Vill bara sova.

Likes

Comments

Fotografier, Resor

Vid 9-10 gick vi upp och käkade frukost, fixade oss och sen åkte vi till marknaden som inte låg så långt bort. Jag hittade massa grejer som jag är supernöjd med, köpte blandannat stenar och kristaller. Sen när jag och I precis skulle betala den sista grejen för dagen blev vi attackerade från ovan av fågelbajs :)) Jag fick inte så mycket på mig som tur var men I's keps blev helt förstörd och vi var inte dem enda som blev träffade. Vi tvättade av oss lite snabbt och åkte direkt hem och duschade.

När vi duschade klart la vi oss utanför och solade ett tag, vi gick upp för I blev trött och illamående av sina mediciner. Nu har vi legat på rummet några timmar.

Likes

Comments

Resor

Idag skulle vi egentligen på marknaden och handla lite, slutade med att vi åkte till fjärilshuset i närheten. Marknaden var stängd och vi skulle ta det en annan dag vilket antagligen blir imorgon. Men vi åkte iallafall till fjärilshuset och tittade. De hade massa fjärilar där och andra djur. Det var såå mycket fina djur, blandannat en wallaby som är en mindre typ av kängru. Vi åkte sen och handlade mat och åkte sen tillbaka. Vi låg på rummet och gick sen och åt, sen gick jag, I och hans lillasyster och letade efter en viss affär längre bort.

Likes

Comments