Hej hopp!

Hoppas att ni mår bra? Själv sitter jag upptagen med hur mycket plugg som helst, men det är okej. Lever fortfarande på minnet av Bali.

Tänkte att jag skulle skriva om det sjuka som hände i Filippinerna (Manila) när vi mellanlandade där. I vanliga fall är man i transit, och kan alltså röra sig fritt. Eventuellt behöver man gå igenom en till säkerhetskontroll eller liknande som vi gjorde i Kuala Lumpur, men här fanns ett litet litet väntrum och en disk med Cebu Pacific skyltar. Men det finns också en skylt där det står olika gate:er så vi tänkte att vi går väl bara dit så kommer våran gate sen. Men innan vi han vidare blev vi stoppade av en säkerhetsvakt som sa att vi skulle vänta i det lilla väntrummet. Det som bör tilläggas här var att klockan var ca 1 på natten och vi hade våra boardingkort och vi var hungriga. Någon från Cebu Pacific skulle komma och kolla våra biljetter. Okej tänkte vi, det är väl ändå förståeligt. Tillslut kom en tjej från Cebu Pacific som kollade på våra biljetter och började skriva ner uppgifter från mitt pass på ett papper. Vi frågade varför och hon sa att det var standard procedure till immigration. Har aldrig varit med om det tidigare, att någon kräver att få skriva ner ens passuppgifter när man är i transit. På en flygplats är man på internationell mark, och vi skulle inte gå ut i Filippinerna utan bara åka vidare. Men sen plockar hennes kollega upp sin telefon och är påväg att ta et kort på mitt pass. Jag frågar varför och hon säger att de måste ha en kopia. Då frågar jag om det är hennes arbetstelefon eller privattelefon och hon tittar frågande på mig och säger att det är en privattelefon. Alltså hon tänkte ta kort på mitt pass med sin privata telefon. Det är helt sinnessjukt. Vi försökte hela tiden fråga varför de behövde informationen, vi hade uppgett den när vi bokade biljetterna. Jag ringde pappa och han sa bara: ge inte ut någon information alls. Ring security. Lite visste han att security stod bredvid oss hela tiden och sa att vi skulle göra som hon på Pacific sa när han inte såg förvirrad ut. Man kan inte låta en okänd människa ha en bild på ens pass och framförallt inte i Manila. Nu tror jag naturligtvis ingenting illa om henne, men allt jag har hört om Manila är negativa saker och jag vill inte ha mina passuppgifter på den svarta marknaden. Tänk om hon förlorade sin telefon. Vi hade också ett brittiskt par med oss som inte heller tänkte ge informationen. Det hela slutade med att vi gick ut genom immigration som de i så fall sa att vi kunde göra men vi höll inte på att komma ut där heller. De hänvisade oss tillbaka till cebu pacifics disk. Det brittiska paret fick inte komma igenom så de sa bara till oss att springa haha. Så sen fick vi gå igenom security igen och sedan hitta vår gate. Det var tur att vi hade ett par timmar i Malina för annars hade vi aldrig hunnit.

Det var vår lilla historia från det. Det är otroligt vilken skillnad det kan vara från land till land och framförallt från Sverige. När vi landade i Kuala Lumpur på vägen hem hade vi absolut inga sådana problem utan där var det bara att gå.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tillbaka i Hong Kong och har haft min sista föreläsning här någonsin! Nu väntar bara tentor. Så sinnessjukt att jag bara har varit i skolan 35 dagar denna termin för föreläsningar!

Nu är det snart dags att börja plugga till tentor, men det får bli imorgon!

  • 46 readers

Likes

Comments

Vilken dag! Först monkey forest, sen risfälten och sist ett vattenfall! Hade många apor som klättrade på mig och ville ha bananer, så vi fick till några bra bilder.

  • 79 readers

Likes

Comments

Alltså!! Här är lite bilder från våra dagar här och också lite bilder på villan! Lever livet och vill aldrig åka hem! Är också fulltaliga nu med Miira och Agnes!

Åker hem på torsdag så ska se till att njuta ordentligt nu! ❤

  • 109 readers

Likes

Comments

Alltså dagen vi hade igår!!!! Kommer aldrig aldrig glömma den! Vi fick en solsäng precis vid poolen, och det första vi gjorde var att beställa in en flaska champagne! Sen fortsatte vi bara hela dagen att beställa in allt möjligt! Helt otroligt vad mysigt vi hade. De hade även en pool i baren där man kunde hänga och dricka drinkar!

Idag flyttar vi in i vår villa! Uppdaterar så fort jag har lite bilder därifrån!

  • 132 readers

Likes

Comments

Igår var vi på Uluwatu på templet, där det fanns huuur mycket apor som helst! Vi hyrde en chaufför för dagen för 280kr, vilket är hur billigt som helst för en hel dag!

Sen åkte vi till padang padang och stranden och sen till blue point för solnedgången! En helt fantastisk dag!

  • 138 readers

Likes

Comments

Första dagen på Bali var amazing! Helt fantastiskt vilken dag vi hade igår! Flygresan var fruktansvärd haha kan berätta mer om den sen men de i Manila på flygplatsen var kaos dåliga och en person tyckte det var helt rimligt att ta passkopior på våra pass på sin privata telefon! Trots att vi var i transit! Så sjukt!

Nu är vi här i alla fall och bor på ett hotell tills söndag då vi checkar in i vår egna villa med egen kock!!

  • 155 readers

Likes

Comments

Det har gått och blivit otroligt fuktigt här i Hong Kong! Det är ca 27-28 grader och 91% luftfuktighet! Har nog aldrig svettats så mycket som jag gör just nu!

I helgen var Peo och Gustaf här, och det har varit fantastiskt mysigt! Vi har gått runt i hela staden, gjort dragons back och ätit god mat! Nu har de dragit vidare till Macao!

  • 187 readers

Likes

Comments

Liksom alla andra är jag i chock över vad som i fredags hände i vårt fina, starka land! Men chocken gick snabbt över till stolthet när jag såg vilka fina medmänniskor alla blev. Satt här borta och grät över hur otroligt stolt jag är över vårt land och alla medborgare. Vi kommer ta oss igenom!

Jag tänker på er alla där hemma och önskar jag kunde krama om er! Ta hand om er! ❤

  • 220 readers

Likes

Comments

Två hikes på två dagar. Vem är jag ens? I går gjorde vi Kowloon Peak, som på många sätt liknar Lions Rock, bara att den är lite mer till vänster. Naturligtvis var det lika jobbigt denna gång med alla trappor! Är verkligen ur form på ett helt orimligt sätt... men vackert var det i alla fall! Spelar ingen roll hur soligt det än må vara, det är alltid lite disigt i Hong Kong..

  • 266 readers

Likes

Comments