Precis färdig i stallet efter att ha lastat in hö, städat och ridit. Liksom igår åkte Benji på ett markarbetspass i värmen.
Fokuset både igår och idag var att försöka få honom balanserad. Tror jag skrev på min förra blogg att när hans hovar slår i varandra ,eller som jag brukar säga "klickar", är det ett tecken på att han är i obalans.
Det kan bero på att han släng travar och på senaste tiden har det varit skälet. Men både igår och idag fick jag en jämn trav dock skulle jag önskat att den var lite fräschare. Han får också en finare form!

Nu ska jag i alla fall hem, käka och sedan dra iväg för att se vad det är för fel på mina ben.

Likes

Comments

Drar till stallet om någon timme för att rida ut en sväng med Benji sedan direkt iväg till festivalen!!

Men nu ska jag ta det lugnt i solen

Likes

Comments

Åkte till stallet vid 18:00 då jag slutade 16:00 och ville ta det lugnt innan jag drog iväg igen.

Benji skrittades ut i 30 minuter i solnedgången och härliga värmen. Funderade först på att rida ut eller rida markarbete men kände att jag inte hade lust till något utav det. Det tycker jag också är viktigt, att man inte tvingar sig på uppgifter utan att man väljer att göra något annat om man verkligen inte känner för det. Så kan man inte tänka hela tiden så klart men om jag verkligen inte har ett dugg lust att rida markarbete är det bättre att jag tar det en annan dag jag har mer energi till det.

Imorgon har jag inte bestämt vad jag ska göra men på lördag blir det förhoppningsvis träning för Marie och på söndag hoppträning för Roland.

Likes

Comments

Jag ler som en idiot men om man träffar Tova Helgesson är det väl självklart att man tar en selfie.

Maskinen var grymt bra igår!! Först ställde vi oss i mitten ca. 10 meter från staketet längst fram men stog inte där länge... Folk började pressa bakifrån fram mot scenen där det stod vakter som pressade bakåt. Tillslut blev vi så trötta på att nästan ramla att vi gick och ställde oss längre ut på kanten där vi såg minst lika bra.

Kunde bara typ 3 av deras låtar men det var kul ändå, nu taggar vi Zara Larsson och Markus Krunegård imorgon!!

Likes

Comments

Jag har tänkt lite på saken med att ha häst efter Benji och har alltid varit stensäker på att jag vill det, skulle inte kunna tänka mig ett liv utan. Det är givetvis sant men senaste veckorna börjar det luta åt ett annat håll.

Det finns två nackdelar med att ha häst, att det tar tid och att det hindrar en från att göra annat man vill, men annars är hästlivet helt underbart. Jag är en person som gärna vill göra allt, vill liksom fullfölja alla mina drömmar och gärna testa på andra grejer. Jag skulle jätte gärna vilja gå på en annan sport vid sidan om ridningen men jag kan inte för att jag har Benji och skolan, som jag båda bryr mig om.

Min högsta dröm just nu är att gå på ett Ivy League college i USA och resa runt i världen. I min framtidsplan, i förhållande till vad jag vill göra, finns det inte plats för häst. Efter Benji vill jag göra nya saker, saker som jag inte har kunnat göra nu. Jag vill samla på mig så mycket kunskap och erfarenhet som möjligt.

Intresset för hästar har absolut inte svalnat, jag vill inget mer än att utvecklas med Benji, men jag vill hellre satsa på min utbildning och göra annat jag också tycker om när jag har chansen till det. Men vem vet, planer kan ändra sig och det kan lika väl bli så att jag står där med en häst om några år. Det är bara att jag vill få chansen att göra andra saker.

Misstro mig inte nu... JAG VILL INTE BLI AV MED BENJI. Jag älskar Benji med hela mitt hjärta!

Likes

Comments

Så var det onsdag och första skoldagen är avklarad men idag börjar det på riktigt. Som vanligt är jag sjukt trött och har sovit alldeles för få timmar.

Ikväll blir det Malmöfestivalen och Maskinen spelar!
Benji rids nog ut igen då det bara blev markarbete förra veckan.


Vi hörs mer under dagen!

Likes

Comments

Lite bilder på vad som har hänt i sommar. Sommaren börjar med att jag och familjen åker på en mysig trip till Amsterdam och fortsätter med Benji ner till AW en vecka och sedan direkt till Mannerhorns gård. Drar iväg till Spanien en vecka och kopplar sedan av sista veckorna hemma i Malmö.

Jag har hunnit medprecis allt jag vill. Jag har hunnit resa, koppla av, lägga tid på Benji och vara med min familj och mina vänner. Även fast jag inte har spenderat en dag nere på stranden i Malmö har jag ändå haft det grymt härligt. Bättre sommar finns inte. Men sommaren är ite helt slut än utan bara sommarlovet. På fredag, sista dagen av Malmöfestivalen spelar Markus Krunegård.

Vi hörs 


Likes

Comments

Den här dagen har varit helt underbart mysig, härligt avslut på ett långt sommarlov. Imorgon är vi tillbaka i gamla rutinerna och jag ska återigen försöka få ihop livet.

Idag har jag i all fall äntligen fått mig en ny telefon, en iPhone 6 i rymdgrå! Haft en vit 4s i fyra år och på senaste tiden har den varit helt knäpp. Skärmen på den är helt sprucken och den klarar inte av att vara vid liv utan att den laddas hela tiden. Är så nöjd med min nya telefon! inte bara för att den funkar prima utan också för att kameran är helt underbart bra!!

Nu ska jag i alla fall avsluta detta fantastiska lov på absolut sämsta sätt, sitta och rensa nästan 1000 bilder sen är det natti natti... Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Jag rider alltid med bett på Benji. Anlednigen till det är för att han går mycket bättre med det.

Jag har provat ridit bettlöst men min slutsats är att han helt enkelt är för svag för att kunna jobba på det och samtidigt blir han väldigt springig. Någon gång har jag fått ner honom i form men bara något steg men trivs bäst med att rida på bett. Han är fortfarande för svag och behöver fortfarande stöd från bettet så det är väl därför jag inte rider bettlöst.

Jag har, som ni säkert vet, ett Micklem Multi-Bridle som har tre bettlösa funktion, en mild, ''medium'' och en för starka hästar. Jag har provat alla tre men använder helst det starkaste. Benji är en häst som tar alla chanser han får för att slippa jobba och blir väldigt lätt springig och kan skita fullständigt i vad ryttaren vill. Därför väljer jag att använda den hjälp jag kan få.

När Benji blir mer självbärig kommer jag absolut prova rida bettlöst oftare.

Läs också mitt andra inlägg om vad jag tycker om Micklem här.

Likes

Comments