Header

​Jag har så mycket idéer med mitt hår. Jag tröttnar alltid jätte snabbt på min frisyr och färg och gillar att prova nytt. Ena dagen vill jag vara mörkhårig och den andra vill jag vara ljus. Tycker det är otroligt fint med lugg. Vill vara modigare och prova!

Likes

Comments

Jag verkligen älskar fina foton. Finner någon slags harmoni i att sitta och kolla igenom pinterest. Jag äger tre systemkameror men är otroligt dålig på att använda dom..

Likes

Comments

Och så till det här otroligt stora ämnet som vi alla har drabbats av någon gång i livet. Olycklig kärlek. Finns inget jag hatar så mycket. Mig drabbade det i februari. Det gjorde otroligt ont och kändes som alla hejdå jag någonsin har behövt säga. För mig har det hjälpt att skriva. Skriva ner allting man känner. Allting man inte känner. Och varför man känner det. Det var varit en viktigt läkningsprocess i det hela. Jag kommer aldrig låta någon annan få läsa det jag har skrivit, för det är mitt. Men det har hjälpt mig, och jag tror att man på något sätt får utlopp för det man känner. Och får ut det på ett bra sätt. Det har varit tufft men idag är allting så mycket bättre igen.Det trodde man inte för någon månad sen. Återigen tillbaka till- allting går!

Det kommer nya kärlekar och nya sorger. Det är bara så. Livets gång <3

Likes

Comments

Den här dagen har varit bra. Jag har jobbat och nu sitter jag hemma och försöker komma på vad jag ska laga för mat.. Inser redan nu att det blir ett problem att komma på.
Köpte en ny jacka ifrån Nelly jag blev kär i! Har jag sagt att min favoritfärg är blått?

Likes

Comments

Jag känner alldeles för många människor som viker sig för andra. Lever för andra och inte för sig själv. Visst det är viktigt att bry sig om och vårda sina relationer till de människor man har närmast hjärtat. Förut var jag en person som behöll dom människorna som tog bort varje del av mig som var jag. Dom tog bort mitt glada jag, dom fick mig att känna mig som en sämre version av mig själv. Jag har lärt mig att man kan inte älska alla, och alla kan inte älska mig. Hade det här varit ett år sen så hade jag gjort allt i min makt för att behålla någon som sårat mig, eller behandlat mig som mindre värdefull, bara för att jag var van. Sen så sa en person till mig att jag kan inte låta mig själv behandlas dåligt när jag aldrig någonsin skulle låta någon behandla någon jag älskar på samma sätt. Idag handlar det bara om respekt och hur man visar att man bryr sig om varandra. Jag har gjort mig av med de människor som inte förtjänar min tid. Jag hade en person i mitt liv jag gjorde väldigt mycket för men fick aldrig någonting tillbaka. Såna människor ska man inte ha kvar och idag är jag glad att jag har blivit så stark i mig själv och har tillräckligt med självrespekt för att göra mig av med dom människorna som tar bort det bästa ur mig. En gång älskad men aldrig glömd. I slutet av dagen så handlar det om hur man behandlar varandra, vissa människor bara tar och tar och uppskattar ingenting man gör för dom. En mening som ekar i mitt huvud är det Grynet brukade säga &quot;ta ingen skit". En väldigt bra och sann mening. Vi har bara detta liv och det kan ta slut när som helst och man ska inte spendera sin dyrbara tid på människor som inte tar hand om den.

Likes

Comments

Hur tar man sig ut ur sin depression? det är så viktigt att prata om det, mår man dåligt och inte pratar om det så är det inte så konstigt att man senare exploderar av alla en tankar. Det är nog det sunda att göra, explodera alltså. Men framförallt att prata om det. Jag drog länge på det, trodde att det skulle gå över, att det skulle sluta kännas. Jag tyckte det var pinsamt att vara ledsen, jämförde mig mycket med andra och tänkte att hon/han skulle inte bli ledsen över det som jag var ledsen över. Det finns inget pinsamt i att må dåligt, lika som det inte är skämmigt att må dåligt över att man har någon annan sjukdom. Alla har sån vriden bild om den här sjukdomen, det är så klart att det är för att den är svår att förstå, och så är den lite läskig också. Ensam är inte stark. 

Likes

Comments

​Jag minns henne. Som om det vore igår. En väldigt osäker,vilsen,och nedtryckt själ. Hon fann inte en anledning till att gå upp ur sängen på morgonen. Fann ingen anledning till att tro på att allting så småningom skulle bli bättre. Jag minns hur hon varje kväll somnade med en ångest som inte går att beskriva med ord utan bara du som har känt den själv kan förstå. Så många människor runtomkring men ändå så ensam.


Jag försöker komma på hur det kunde bli så illa. Vad det var som utlöste det jag hamnade i. Försöker hitta pusselbiten till varför jag blev den jag var. Jag tror det är många saker som spelade in. Idag är det inte lätt att bli vuxen. Det här började redan när jag var tonåring. Tvivlet på en själv trots att jag alltid fick beröm för att jag gjorde bra ifrån mig och för att jag var en snäll och bra människa. Jag vet att jag är en person med ett stort men känsligt hjärta. Jag ger allt och tror alltid godhjärtat om alla. Ni som läser det här förstår nog inte hur det var. Hur man kan må så dåligt i sig själv och tappa tron på att man ens skulle vara värd något. Känna att ingen skulle märka om man försvann. Det som gjorde att jag blev djupare deprimerad var att jag tänkte tankar som att det skulle snart bli bra, det är bara en period sen så var det mörka och jobbiga borta.


Vad vill jag med den här texten då?

Jo. Jag vill kunna hjälpa andra som känner att livet inte är värt att leva. Jag vill verkligen hjälpa. Jag vet. Jag vet att det blir bättre. Jag vet hur det är att sitta där och känna att det inte finns någon annan utväg. Känna att hela världen är emot en. Jag vet hur den känslan är. Men man ska veta att det finns hjälp att få! Men, det man aldrig få glömma är att ha tålamod. Det tar tid att hitta tillbaka. Det kommer ta tid att känna någon slags lycka. Det kommer ta tid att skratta igen, men tillslut när någonting är riktigt riktigt roligt, då kommer du att bubbla upp i skratt igen, och just i den stunden kommer du att känna att det går, att man kommer en pytteliten bit för varje dag som går. Så snälla fina du som läser det här och känner att det inte går. Det gör det! Jag klarade av det.

Det är ingen quick fix. Man får jobba hela livet med att älska sig själv. Lära känna sig själv och veta att man är värdefull,viktig och älskad. Och att det är många människor som uppskattar dig och ser saker hos dig som du inte ser själv. 

Det viktigaste man kan göra när man har blivit deprimerad är att prata, prata,prata. Det är det viktigaste! När man är ensam med sina tankar så blir man lätt nedstämd. När jag var ledsen så gick jag jämt iväg. Låtsades som att allt var i sin ordning och satt sedan och grubblade på saker tills huvudvärken slog till.

När man är i en depression är det inte helt ovanligt att man blir destruktiv mot sig själv, i förhållanden och mot vänner. Man försöker hitta något som känns, något som är något annat än smärta. Det bästa man kan göra här är också att lyfta fram hur man mår. Man är inte besvärlig, konstig eller dålig för att man mår psykiskt dåligt. Man kan inte välja att bli deprimerad men man kan faktiskt välja vilken väg man vill ta. Även fast det är läskigt och man kanske inte ibland ser någon utväg. Men tro alltid på att det finns hjälp att få! Jag önskar att jag kunde göra skillnad. Jag önskar att någon läser det här och finner hopp om att man kan bli frisk. 

Jag vill inte att det här ämnet ska vara något som man inte kan prata om. Att det är något som är för jobbigt att prata om. Det är alldeles för många liv som släcks och det får inte vara så. Det kan inte vara så. Det måste uppmärksammas mer. 

Jag har lärt mig hur jag ska hantera mig själv, Jag vet att om jag får ångest så pratar jag om det med någon direkt och den kan komma med andra perspektiv på mina tankar och man får känna framförallt att man inte är ensam. Jag är idag otroligt mycket starkare och en mycket gladare och självsäkrare tjej. Tack alla som alltid funnits där. Ni är guld.


Så snälla fina du som sitter där.

Det går <3
(PS. Alla borde se "30 liv i veckan" som sänds på svt)

Likes

Comments