Den senaste helgen spenderades med mina fina vänner i östkust-staden Mt Maunganui. Vi firade en av tjejerna som fyllde år, solade, badade i havet och träffade även lite nya trevliga människor. Hade en sån där riktig toppenhelg. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att gå upp på själva berget som staden har fått namn efter, och så vackert det var! (och pulshöjande haha)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ett litet urplock från mitt fotoalbum från de senaste dagarna.

Alltså mina dagar är alla så lika men ändå inte. Känns som det enda jag gör är att rida men inser när jag tittar igenom mina bilder att det har hunnit bli lite mer än så. Bland annat så åkte jag och Wendy på Calf-club i torsdags, vilket är en riktig NZ-grej. Ett par gånger om året så anordnar alltså varje skola en dag då eleverna får ta med dig sin kalv eller sitt lamm eller om dom har nåt annat bebisdjur som kan passa in. Sen tävlar man  med dom mot varandra i hur fint dom kan gå, inkallning osv. Har ingen aning om vem som kommer på en sån här grej men det var såå roligt att se på i alla fall. 

Sen sist jag skrev har jag också hunnit vara på säsongens första tävling, min första utgång med tjejerna i Hamilton, jag har hunnit fira en au-pair som fyllde år genom att äta massa mat och har dessutom lyckats bränna mig lite i ansiktet i endast 16 graders värme och knappt nån sol så börjar förstå det folk säger om att solen i NZ är stark.

Likes

Comments

Under mina nästan två veckor här finns det vissa ord som eller "sayings" som jag har reagerat lite extra på att det inte är den engelska jag har lärt mig. Så om nån någonsin åker hit så har jag några ord som kan vara kul att veta vad som betyder.

Kiwi- Kan ju börja med det viktigaste ordet, kiwi. Här är inte kiwi bara en frukt, utan även en fågel som bara finns här (vilket NZ är relativt känt för) vilket då i sin tur har gjort att nya zeeländare kallar sig själva för kiwis, och landet för kiwi-country. Det kan bli relativt rörigt när man pratar om kiwis här på grund av detta. Dock äskar jag det ändå, haha.

Togs- Alltså den här hade jag knappt kunnat gissa mig fram till om inte mina underbara värdföräldrar hade berättat för mig, men det här är kiwi-ordet för bikini. Man säger alltså varken bikini eller swimsuit här utan man säger togs.

Jondals- Det är ordet tror jag dom kom på bara för att göra livet för oss som kommer hit lite svårare, men det är alltså sandaler. Företår liksom inte vitsen med att bara byta ut en bokstav i ordet. Jandals, sandals är ju typ samma sak ändå, dock fattar folk typ hundra gånger bättre om man säger jandals än om man pratar om sandals.

Capsicum- Kanske bara är jag som helt hade missat att paprika på engelska inte är pepper utan capsicum. Detta är det man använder här hur som helst, kommer man in i en butik och frågar om pepper eller paprika kommer inte många förstå vad du pratar om.

Dairy- För mig betyder det här ordet mejeri, och det gör det också här, men om någon säger "I'm going to the dairy" kan det också betyda att den ska till en typ av ett mini-market.

Sweet as- Förmodligen det "kiwi-ordet" som används mest av kiwisarna, och det är för att du kan använda det lite närsom. Finns kanske inget direkt översättning till svenska på det men det kan ju typ användas istället för att säga cool eller awesome.

Likes

Comments

Idag har det alltså gått två veckor sen jag tog mina väskor och lämnade mitt trygga Sverige, känns inte som att det har gått så lång tid men när man tänker på allt jag har hunnit vara med om sen jag kom hit känns det mindre konstigt.

Igår red jag hur som helst "bara" tre hästar och alla skötte sig faktiskt bra. På kvällen åkte vi åter igen på en dessert night som visade sig bli både dinner och dessert när vi märkte att det bara var fyra där och att bara en av oss hade ätit middag. Otroligt gott var det i alla fall och den som kom på dessert night varje tisdag var ju ett geni, kan inte annat än älska den traditionen. Idag hann jag rida fyra hästar under dagen och alla gjorde precis det dom skulle vilket resulterar i nöjd ryttare och nöjda hästar.

​Kan ju definitivt inte klaga på utsikten jag får när jag rider i alla fall, ibland kan jag bara känna att det här inte borde kallas ett jobb.

Likes

Comments

Tänk vad ett toastopp kan göra, för oss resulterade det att vi fick se allt detta påväg hem från Waihi. Vi hann se långt ifrån allt men av det vi hann se var allt så otroligt vackert. Vi kom överrens om att vi måste åka tillbaka någon gång med mer tid och bättre kläder för det där stället var ju bara waow.

Likes

Comments

Med Auckland i backspegeln styrde vi bilen mot Waihi på söndag eftermiddag. Egentligen var det på grund av att en av tjejerna ville på en vegomarknad men den hann tyvärr stänga innan vi kom dit vilket gjorde att vi hade tid att se oss om kring lite inne i Waihis lilla centrum. Det var ett väldigt mysigt litet samhälle men lite caféer här och där men också lite andra sevärdheter.

​Det som det som stod i mest centrum var att staden en gång hade drivit en guldgruva. Det som vi tittade på var bland annat en gammalt pumphus och delar av gruvan. Den hade dock kollapsat för ett par år sedan så det gick inte att se mer än det vi såg uppifrån. Märkes tydligt att gruvan var något de var stolta över då det satt skyltar om det lite här och var och dom hade dessutom haft någon typ av event om det under helgen.

Likes

Comments

Utsikten från hotellet//The Sky Tower // Auckland från en färja // Utsikt från the Skytower

Alltså den senaste helgen kan ju bara beskrivas på ett sätt- Bäst. Jag och mina fina Au Pair kompisar har hunnit se så mycket och haft så kul tillsammans så vi hade inte kunnat haft det bättre. Vi åkte upp till Auckland på fredagen och möttes av storstadsatmosfären som jag älskar. Höga byggnader, mycket folk, mycket som händer, ja en storstad helt enkelt. Vi bodde jättebra och hann med allt i från att haika på Rangtoto Island till att åka upp 200m i the Sky Tower, till att bara gå längs gatorna och titta i butiker, på byggnader och på människor. Måste säga att jag är otroligt fascinerad över hur stor den här staden är. Till och med från 200m upp i luften mitt i Auckland kan du inte se staden "slut". Så häftigt, men och andra sidan så bor ju en tredjedel av hela Nya Zeelands befolkning där så det kanske inte konstigt ändå.

För övrigt är jag imponerad över att jag vågade stå på glasgolvet högst upp i tornet och att vi fyra tjejer fick två jobberbjudanden under helgen, varav ett välbetalt barnvaktsjobb som vi tackade ja till.

Likes

Comments

Likes

Comments

Har haft ganska fullt upp dom två senaste dagarna och därav inte bloggat under den tiden heller. Igår red jag fem hästar som var olika snälla, några snälla som lamm medan andra verkligen gav mig en utmaning. Efter att jag hade ridit dom var klockan relativt sent på eftermiddagen så då var det bara att springa in för att hinna duscha och göra i ordning mig för kvällen som skulle erbjuda min första dessert night.

Dessert night är en grej som en grupp au-pairer här i Cambridge och i Hamilton går på varje tisdag kväll på ett urmysigt ställe i Hamilton. Resturangen/Caféet har nämligen ett erbjudande på tisdagar att alla desserter kostar 6 dollar (vilket alltså motsvarar 36 svenska kronor) istället för 12. Vi var totalt 9 stycken där, och alla var sååå mysiga så det känns jättebra att ha hittat några som man kan umgås med här. Blev dessutom frågad om jag ville följa med dom upp till Auckland i helgen och tackade givetvis ja så jag har verkligen något att se fram emot då också. Är så taggad.

Snällaste hästen här som heter Codie.// Väldens godaste dessert //Vägen jag går mellan huset och stallet// Dagens fina väder

Idag har jag "bara" ridit tre hästar, men har också hunnit med att prata med mina squad-babes Frida och Maria på skype vilket var så roligt, kärlek till dom <3 Vädret har dessutom varit ganska bra för första gången sen jag kom hit så idag känns som en väldigt skön dag som jag nu kan avsluta på ett lugnt sätt.

Likes

Comments