Såhär kan alltså en vanlig tisdag se ut för mig, dock är det ju mycket som kan skilja dagarna åt då de ser olika ut beroende på tävlingar, väder, om nån häst ska till veterinären eller ska skos osv. Rider dessutom inte alltid bara ut som jag gjorde denna dagen utan lägger in lite ridning på ridbanan då och då. Kommer förmodligen när det blir mer sommar göra så att jag går upp tidigare och gör tre hästar och sen tar det lugnt under dagen och rider på kvällen eftersom det när det bli högsommar kommer vara alldeles för varmt för att rida under dagen, men det är inte mig emot.. :)

8.00 Vaknar oftast av mig själv strax innan åtta och sen äter jag frukost besående av crumpets och te. Alltså älskar crumpets, haha kunde ju inte hålla mig för första tuggan innan jag tog kortet.

9.00 Försöker alltid vara i stallet till senast nio och komma igång med ridningen, här står alla fem hästar så fint och väntar när jag ska ta in dom. (Vilket förövrigt bara är för mig att öppna grinden så går alla in i stallet i sin box, har aldrig varit så behändigt att ta in fem hästar förut)

10.00 Ute och rider häst nr 1, denna dagen var det Milly som tidigare varit skadad men som nu får sättas igång igen vilket hon är lyckligast över. För er som undrar hur fotot kan vara taget från marken när jag är ute och rider så var det för att öppna en av alla 1000000 grindar som man måste öppna och stänga när man rider här. :) :) :)

11.00 Häst nummer två för dagen vilket var Codie. Detta är alltså hästen som vinner 130cm klasser easy och kan bli riden av ett barn på 4 år. Hon har ju verkligen fattat att det är enklast att vara en snäll häst, en såndär riktigt superstat-häst.

12.00 Sista hästen innan lunch var Molly. 6 år och full av bus, försökt att bocka av mig ett par gånger men har ändå lyckats fånga mitt hjärta.

13.00 Luuuuunch, och detta är ju helt klart standardlunchen om man inte ska kalla det en andra frukost eftersom det basically bara är macka med lite mer te till det. hahah älskar att jag även här inte kunde hålla mig från första tuggan.

14.00 Gör i ordning näst sista hästen Ice, stoet som jag ska tävla så småningom. är lite tjock för tillfället men mycket energi har hon ändå. Inte den lättaste hästen då hon gärna testar sin ryttare och har mycket personlighet men ack så jag gillar henne efter att ha passerat det stadiet.

15.00 Ute på tur med dagens sista häst Charlie, som är en lat och tjock liten häst men som gillar att jaga kor och är bäst när det kommer till att öppna och stänga grindar från hästryggen vilket kommer till stor användning här.

16.00 Kommit in i huset och börjar göra mig i ordning för kvällen. bilden är tagen från sängen så hann förmodligen med att sitta still och chilla en stund också innan jag skulle iväg.

17.00 Hittade en sovande Toby utanför dörren när jag skulle gå till bilen för att åka in till Cambridge. Ännu ett djur som har fångat mitt hjärta. Väl i Cambridge plockade Maja upp mig för att åka vidare till Hamilton.

18.00 Tränade mig själv lite medan några av mina kompisar hade ultimate-frisbee träning i Hamilton. Detta är ju dock inget som hör till vanligheterna, är väl typ första gången jag tränar på ett halvår kanske?

19.00 Efter en timme av löpning blandat med några enkla styrkeövningar var jag mer eller mindre död och tittade på de sista 15 min av mina kompisars frisbeeträning. Åkte sen hem till en kompis och tvätta av mig och bytte om innan vi åkte vidare mot alla tisdagars höjdpunkt.

20.00 och 21.00 Dessertnight- man måste väl fylla på lite kalorier när man har gjort av med lite. Kan även tillägga att jag hann äta lite middag bestående av pizza innan detta för att vara helt säker på att jag fortfarande går plus kalorimässigt. ;) (Priset för denna fantastiska tvårätters middag var dessutom ynka 11 dollar. 5 dollar för Pizzan och 6 dollar för desserten=66 svenska kronor)

22.00 Kom hem och skrev i min kära dagbok innan jag släckte sänglampan för denna dagen.

Likes

Comments

Kan inte fatta att det redan har gått en månad sen jag kom hit, redan en sjättedel gjord. Men som jag älskar att vara här. Kommer numera bra överens med alla hästarna och har hittar några riktigt fina vänner. Solen skiner allt oftare och dom dagar den inte gör det blir det aldrig kallare än 16-17 grader ändå. Så ja, kan väl konstatera att jag har det rätt så bra här just nu.

För övrigt drar tävlingssäsongen igång på riktigt nästa helg så kommer inte ha så jättemånga helger lediga framöver. Tycker dock att det ska bli otroligt kul att få hänga med som tävlingsgrop och få känna på livet i en hästbuss också, så kommer nog inte lida så mycket av det. Har dessutom börjat kika på lite hopptävlingar och träningstävlingar i terräng för min egen del så det känns också väldigt spännande. Behöver dock träna lite mer innan jag känner mig helt redo då hästen som jag får ha som "min" och kommer tävla med är ett sto med mycket vilja haha, men tycker om henne mycket ändå.

Vardagarna ser ganska lika ut och såhär efter en månad börjar jag äntligen få in lite rutiner vilket jag älskar. Tänkte att jag ska försöka ta en bild i timmen någon dag och lägga upp här, det är garanterat ett roligare sätt att visa hur en "normal dag" kan se ut istället för att skriva det.

Likes

Comments

Den senaste helgen spenderades med mina fina vänner i östkust-staden Mt Maunganui. Vi firade en av tjejerna som fyllde år, solade, badade i havet och träffade även lite nya trevliga människor. Hade en sån där riktig toppenhelg. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att gå upp på själva berget som staden har fått namn efter, och så vackert det var! (och pulshöjande haha)

Likes

Comments

Ett litet urplock från mitt fotoalbum från de senaste dagarna.

Alltså mina dagar är alla så lika men ändå inte. Känns som det enda jag gör är att rida men inser när jag tittar igenom mina bilder att det har hunnit bli lite mer än så. Bland annat så åkte jag och Wendy på Calf-club i torsdags, vilket är en riktig NZ-grej. Ett par gånger om året så anordnar alltså varje skola en dag då eleverna får ta med dig sin kalv eller sitt lamm eller om dom har nåt annat bebisdjur som kan passa in. Sen tävlar man  med dom mot varandra i hur fint dom kan gå, inkallning osv. Har ingen aning om vem som kommer på en sån här grej men det var såå roligt att se på i alla fall. 

Sen sist jag skrev har jag också hunnit vara på säsongens första tävling, min första utgång med tjejerna i Hamilton, jag har hunnit fira en au-pair som fyllde år genom att äta massa mat och har dessutom lyckats bränna mig lite i ansiktet i endast 16 graders värme och knappt nån sol så börjar förstå det folk säger om att solen i NZ är stark.

Likes

Comments

Under mina nästan två veckor här finns det vissa ord som eller "sayings" som jag har reagerat lite extra på att det inte är den engelska jag har lärt mig. Så om nån någonsin åker hit så har jag några ord som kan vara kul att veta vad som betyder.

Kiwi- Kan ju börja med det viktigaste ordet, kiwi. Här är inte kiwi bara en frukt, utan även en fågel som bara finns här (vilket NZ är relativt känt för) vilket då i sin tur har gjort att nya zeeländare kallar sig själva för kiwis, och landet för kiwi-country. Det kan bli relativt rörigt när man pratar om kiwis här på grund av detta. Dock äskar jag det ändå, haha.

Togs- Alltså den här hade jag knappt kunnat gissa mig fram till om inte mina underbara värdföräldrar hade berättat för mig, men det här är kiwi-ordet för bikini. Man säger alltså varken bikini eller swimsuit här utan man säger togs.

Jondals- Det är ordet tror jag dom kom på bara för att göra livet för oss som kommer hit lite svårare, men det är alltså sandaler. Företår liksom inte vitsen med att bara byta ut en bokstav i ordet. Jandals, sandals är ju typ samma sak ändå, dock fattar folk typ hundra gånger bättre om man säger jandals än om man pratar om sandals.

Capsicum- Kanske bara är jag som helt hade missat att paprika på engelska inte är pepper utan capsicum. Detta är det man använder här hur som helst, kommer man in i en butik och frågar om pepper eller paprika kommer inte många förstå vad du pratar om.

Dairy- För mig betyder det här ordet mejeri, och det gör det också här, men om någon säger "I'm going to the dairy" kan det också betyda att den ska till en typ av ett mini-market.

Sweet as- Förmodligen det "kiwi-ordet" som används mest av kiwisarna, och det är för att du kan använda det lite närsom. Finns kanske inget direkt översättning till svenska på det men det kan ju typ användas istället för att säga cool eller awesome.

Likes

Comments

Idag har det alltså gått två veckor sen jag tog mina väskor och lämnade mitt trygga Sverige, känns inte som att det har gått så lång tid men när man tänker på allt jag har hunnit vara med om sen jag kom hit känns det mindre konstigt.

Igår red jag hur som helst "bara" tre hästar och alla skötte sig faktiskt bra. På kvällen åkte vi åter igen på en dessert night som visade sig bli både dinner och dessert när vi märkte att det bara var fyra där och att bara en av oss hade ätit middag. Otroligt gott var det i alla fall och den som kom på dessert night varje tisdag var ju ett geni, kan inte annat än älska den traditionen. Idag hann jag rida fyra hästar under dagen och alla gjorde precis det dom skulle vilket resulterar i nöjd ryttare och nöjda hästar.

​Kan ju definitivt inte klaga på utsikten jag får när jag rider i alla fall, ibland kan jag bara känna att det här inte borde kallas ett jobb.

Likes

Comments

Tänk vad ett toastopp kan göra, för oss resulterade det att vi fick se allt detta påväg hem från Waihi. Vi hann se långt ifrån allt men av det vi hann se var allt så otroligt vackert. Vi kom överrens om att vi måste åka tillbaka någon gång med mer tid och bättre kläder för det där stället var ju bara waow.

Likes

Comments

Med Auckland i backspegeln styrde vi bilen mot Waihi på söndag eftermiddag. Egentligen var det på grund av att en av tjejerna ville på en vegomarknad men den hann tyvärr stänga innan vi kom dit vilket gjorde att vi hade tid att se oss om kring lite inne i Waihis lilla centrum. Det var ett väldigt mysigt litet samhälle men lite caféer här och där men också lite andra sevärdheter.

​Det som det som stod i mest centrum var att staden en gång hade drivit en guldgruva. Det som vi tittade på var bland annat en gammalt pumphus och delar av gruvan. Den hade dock kollapsat för ett par år sedan så det gick inte att se mer än det vi såg uppifrån. Märkes tydligt att gruvan var något de var stolta över då det satt skyltar om det lite här och var och dom hade dessutom haft någon typ av event om det under helgen.

Likes

Comments

Utsikten från hotellet//The Sky Tower // Auckland från en färja // Utsikt från the Skytower

Alltså den senaste helgen kan ju bara beskrivas på ett sätt- Bäst. Jag och mina fina Au Pair kompisar har hunnit se så mycket och haft så kul tillsammans så vi hade inte kunnat haft det bättre. Vi åkte upp till Auckland på fredagen och möttes av storstadsatmosfären som jag älskar. Höga byggnader, mycket folk, mycket som händer, ja en storstad helt enkelt. Vi bodde jättebra och hann med allt i från att haika på Rangtoto Island till att åka upp 200m i the Sky Tower, till att bara gå längs gatorna och titta i butiker, på byggnader och på människor. Måste säga att jag är otroligt fascinerad över hur stor den här staden är. Till och med från 200m upp i luften mitt i Auckland kan du inte se staden "slut". Så häftigt, men och andra sidan så bor ju en tredjedel av hela Nya Zeelands befolkning där så det kanske inte konstigt ändå.

För övrigt är jag imponerad över att jag vågade stå på glasgolvet högst upp i tornet och att vi fyra tjejer fick två jobberbjudanden under helgen, varav ett välbetalt barnvaktsjobb som vi tackade ja till.

Likes

Comments