Posted i: Suppe

Jeg kan simpelthen ikke få nok af varm, hjemmelavet suppe her i den triste og grå efterårskulde. Der er bare noget ved at komme hjem efter en lang og hård dag på arbejde eller studie, og efter kort tid i køkkenet kunne sætte sig ned med en dejlig varm skål suppe. Men hvilken suppe skal det være denne gang? Spurgte jeg mig selv, og kom ret hurtigt frem til, at det naturligvis måtte blive den helt klassiske kartoffel-porresuppe. Den går man nemlig aldrig galt i byen med! Derfor følger her mit bud på den klassiske suppe. Jeg valgte at toppe suppen med en gang hjemmelavede rugbrødscroutoner, så dem får i selvfølgelig også lige opskriften på. Velbekomme!


Klassisk Kartoffel-porresuppe:

Prepping tid: 15 min - Koge tid: 25-30 min

Til 4 personer.

Ingredienser:

1 kg. økologiske kartofler

4 økologiske porre

3 forårsløg

1 alm. løg

Ca. 1 cm ingefær

2-4 dl. minimælk

Olivenolie, salt, peber, rosmarin

Fremgangsmåde:

Løg, forårsløg og ingefær hakkes, og puttes i en gryde med lidt olivenolie. Porrerne skylles og skæres i skiver. Kartoflerne skylles og skæres i mindre stykker.
Blusset under gryden tændes nu, og løg blandingen svitset ved høj varme. Der krydres med salt, peber og rosmarin. Nu tilsættes kartoffel og porre, og det vendes sammen med løg blandingen. Der hældes nu kogende vand i gryden, så det lige præcis dækker ingredienserne, og blusset skrues ned på medium varme. Der tilsættes lidt ekstra salt, puttes låg på gryden, og suppen skal nu koge, til kartoflerne er udkogte (ca. 30 min.).

Når kartoflerne er udkogte, blendes suppen. Herefter bringes den i kog, og mælk tilsættes, til suppen får den ønskede konsistens. Der smages til med salt og peber.


Rugbrødscroutoner:

Ingredienser:

3 skiver rugbrød

Olivenolie, hvidløgsolie, salt,

Fremgangsmåde:

Rugbrødsskiverne skæres i tern. En pande varmes med en blanding af olivenolie og hvidløgsolie (gerne rigeligt af det). Når olien er varm, steges rugbrødsternene, til de er sprøde. Herefter køler de af på et stykke køkkenrulle. Super enkelt!

Suppen serveres nu, og croutonerne stilles ved siden af, så de kan drysses over suppen.


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Posted i: Suppe


Når vi nærmer os den kolde tid, og der skal skrues op for indendørshyggen, er der intet som en god, varm suppe. Og her om efteråret, når det er sæson for græskar, er dette en oplagt hovedingrediens!
Hokkaido græskaret i sig selv, har ikke særlig meget smag at byde på, men man kan med fordel koge en masse spicy smag ind i suppen bl.a. ved hjælp af frisk chili og ingefær.

I får her mit bud på en lækker, cremet og spicy efterårssuppe, som er super let at lave, da den hverken kræver meget forberedelsestid eller mange ingredienser. Velbekomme!


Spicy Hokkaidosuppe:

Prepping tid: 10 min - Koge tid: 20-25 min

Til 2 personer.

Ingredienser:

1 økologisk Hokkaido græskar

1 alm løg

1 stort fed hvidløg

4-5 forårsløg

3-4 friske chilier

Ca. 2-3 cm ingefær

150 ml madlavningsfløde

Olivenolie, salt, peber & paprika


Fremgangsmåde:

Løg, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær hakkes groft og sættes til siden. Herefter skraldes græskaret groft. Det gør ikke noget, hvis der stadig er spor af skrald. Græskaret skæres over, kernerne fjernes og det skæres i mindre stykker.

Nu svitses løg/chili/ingefærs blandingen i en gryde med olivenolie, salt, peber og paprika. Tilsæt eventuelt chili- og/eller hvidløgsolie, for at forstærke smagen.
Der hældes kogende vand i gryden, så det lige netop dækker ingredienserne, og græskaret tilføjes.

Der hældes nu vand i gryden, så det dækker alle ingredienserne. Blusset skrues ned på medium varme, og blandingen skal nu koge i 20-25 min. Når græskaret føles blødt, hældes vandet fra, og suppen blendes groft. Herefter tilsættes madlavningsfløden, og suppen blendes, til den har en blød og rund konsistens.


Suppen smages til med salt og peber og serveres med creme fraiche og et stykke brød.


Likes

Comments

Posted i: Travel

Står du og mangler inspiration til, hvor din næste Europa ferie skal gå hen? Så kan jeg på det aller varmeste anbefale at tage til Algarve kysten i Portugal!

I slutningen af min sommerferie i år, var jeg en uge ved Algarve kysten i Portugal, og det er simpelthen den fedeste Europa ferie, jeg længe har været på! Jeg vil i indlægget her dele nogle billeder fra min tur, og fortælle kort om de forskellige steder.

Lissabon

Vi boede lige i mellem to byer, Portimão og Alvor, hvilket var et glimrende udgangspunkt for at tage på nogle ture. En af dem gik til Portugals smukke hovedstad, Lissabon. Lissabon er bl.a. kendt for de hyggelige sporvogne, som kører gennem byens snørklede og stejle gader. Besøger man Lissabon, er en tur i en af dem et klart must!
En anden ting, som ikke bare Lissabon, men Portugal generelt er kendt for er de mange opdagelsesrejsenede. På billedet til højre ses Padrão dos Descobrimentos, som er et monument rejst på 500 års dagen for Henrik Søfarerens død. Finder man derfor Portugals historie og opdagelsesrejsende spændende, er dette klart et besøg værd! Monumentet findes i området Belém, som du kan læse mere om i linket.

Lagos

En anden helt fantastisk by ved Algarve kysten, er byen Lagos. Lagos er den hyggeligeste lille by med masser af små shops, fine brostensbelagte gader og en hel masse historie! En af seværdighederne er Forte da Ponta da Bandeira , som i 1700 tallet skulle beskytte byen fra piratangreb.

Lagos er også, udover at være en hyggelig og historisk by, et fantastisk udgangspunkt for sejlture, så man kan opleve Algarvekystens smukke klippeformationer helt tæt på. Der sejler diverse tur-både fra havnen ud på havet, hvorfra man kan hoppe i små både, og sejle helt tæt på klipperne. En kæmpe oplevelse!

Praia do Vau

Sidst men ikke mindst bød vores lokale strand i Portimão på det smukkeste mini costal-run. Der er simpelthen intet som at gå i bikini og vådt hår, med solen i nakken og kigge ud over den smukkeste natur. Derfor er Praia do Vau Beach også klart et besøg værd! (Billederne i toppen af indlægget er også fra Praia do Vau)

Likes

Comments

Posted i: Dessert


I søndags havde jeg inviteret min familie over på middag i anledning af min fødselsdag i sidste måned, og hvilken god undskyldning for at udfolde evnerne i køkkenet! Til en god middag hører der sig naturligvis også en god dessert, og jeg vil derfor dele opskriften på den jeg valgte at lave. Nemlig min yndlings dessert - chokolademousse. Jeg elsker at lave chokolademousse, da det er forholdsvis nemt, mega lækkert og så kan man lave uendelig mange versioner af det! Her følger opskriften på den version jeg lavede.

To farvet chokolademousse:

​Tilberedningstid: 10 min - Køletid: 1 time

Til 6 personer.

Ingredienser:
6 æggeblommer
60g sukker
0,5 l. piskefløde
40g Änglamark mørk chokolade
40g Änglamark hvid chokolade med lemon

Fremgangsmåde:
Pisk piskefløden til flødeskum og put i en skål. Hæld sukker og æggeblommer i en anden skål, og pisk til det bliver hvidt. Del herefter æggemassen i to lige store portioner. Smelt chokolade over vandbad og bland den mørke chokolade i den ene del af æggemassen og den hvide i den anden del. Vend herefter flødeskummen i de to skåle. Fordel først den mørke mousse ligeligt i 6 portionsglas/skåle og herefter den hvide. Stil moussen på køl i ca. en time, gerne mere.

Jeg foretrækker disse chokolader fra Änglamark, da de for det første er økologiske og super lækre, og for det andet fordi de findes med så mange forskellige smage, hvilket gør det utrolig let at variere moussen fra gang til gang. Jeg brugte denne gang den mørke og den hvide med lemon, men chokoladen findes også med bl.a. mint, karamel og lakrids. Moussen kan selvfølgelig også sagtens laves med bare én farve, hvorimod det også er muligt at kaste sig ud i enten tre eller flere farver. Det eneste man gør er blot at dele æggemassen i det antal smage man ønsker, og tilsætter herefter de forskellige chokolader.


Likes

Comments

Posted i: Salat

Kender I det, når det er fredag, aftensmadstid og man har lyst til at hygge med noget let og lækker mad, men ikke kan finde ud af hvad? Sådan havde jeg det i fredags, da jeg sammen med min skønne barndomsveninde Kira, skulle købe ind til aftensmad. En super god løsning på dette problem er klart en god salat, synes jeg! En salat er sund, lækker og kan laves på så uendelig mange måder, og det elsker jeg. Hvis I har brug for lidt inspiration til hvordan man får en salat til at blive til et helt måltid, eller bare lidt tips til, hvad man kan komme i, så kommer der lige en opskrift på fredagens menu.


Vegetarsalat med lun topping:

Tilberedningstid: 15 min

Til 2 personer.

Salat:
100g friske spinatblade
Cherrytomater
Frisk mozzarella
Slikærter
Avocado

Spinatbladene skylles, cherrytomater, mozzarella, slikærter og avocado skæres i stykker. Det hele blandes sammen i en skål og serveres. Da avocadoen giver en dejlig cremethed til salaten, er en dressing ikke nødvendig. Kan dog tilføjes ved behov.

Topping:
1 Aubergine
250g champignon
SpiZe olivenolie
Krydderrier efter eget valg

Auberginen skæres i skiver og drænes for vand. Dette gøres ved at putte lidt salt på og lægge et stykke køkkenrulle over. Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte, herefter skæres auberginerne i mindre stykker. Det hele steges nu i olivenolie med krydderrier efter eget valg. Toppingen hældes nu i en skål og serveres.

Jeg elsker at bruge disse olier fra SpiZe, når jeg laver mad. Det er en super nem måde at få smag i sin mad på, de smager dejligt og naturligt igennem og så findes de med alle mulige forskellige smage. Jeg brugte chili, hvidløg og lemon til at stege aubergine og champignon i.

Her fik i mit bud på en sund og lækker måltidssalat, som oven i købet er vegetarisk. Den kan også hurtigt gøres vegansk, ved at fjerne mozzarellaen. Det var alt for nu.

KNUSSER fra mig


Likes

Comments

Hej og velkommen til!

Efter meget lang tids overvejelse har jeg endelig valgt at lave en blog. De som kender mig ved sikkert, at jeg længe har gået meget op i at dele ekstraordinære billeder fra mit liv på min elskede Instagram account, hvilket med tiden har sat tanker omkring en blog igang hos mig. Jeg har i noget tid argumenteret lidt frem og tilbage med mig selv om, hvorvidt jeg skulle begynde at blogge eller ej. Jeg er dog allerede nu, ved mit første indlæg, enormt glad for min beslutning, og er rigtig spændt på at komme igang med at dele en masse lækre madopskrifter med jer, som har lyst til at følge med!

Lidt om mig: som der også står skrevet i min præsentation, er jeg en 21 årig pige fra Storkøbenhavn, som elsker at rejse og opleve verden samt spise, lave, og ikke mindst anrette god og sund mad.

Jeg har netop afsluttet to sabbatår, hvor jeg har arbejdet som lærervikar. Og jeg elsker mit job! Jeg elsker faktisk mit job så højt, at jeg lige om snart begynder på lærerseminariet, og jeg glæder mig helt vildt! Men for at starte studie, har man jo brug for en computer, og jeg vil derfor, her i mit første blogindlæg, dele mit nyeste køb med jer. En MacBook Pro - så er jeg også top klar, til at komme ordentligt i gang med at blogge!

Det var alt for nu. Jeg håber virkelig, at jeg fangede jeres interesse, og at I har lyst til at følge med fremover!
Massere af knus fra mig


Likes

Comments