Står du og mangler inspiration til, hvor din næste Europa ferie skal gå hen? Så kan jeg på det aller varmeste anbefale, at tage til Algarve kysten i Portugal!

I slutningen af min sommerferie i år, var jeg en uge ved Algarve kysten i Portugal, og det er simpelthen den fedeste Europa ferie, jeg længe har været på! Jeg vil i indlægget her dele nogle billeder fra min tur, og fortælle kort om de forskellige steder.

Lissabon

Vi boede lige i mellem to byer, Portimão og Alvor, hvilket var et glimrende udgangspunkt for at tage på nogle ture. En af dem gik til Portugals smukke hovedstad, Lissabon. Lissabon er bl.a. kendt for de hyggelige sporvogne, som kører gennem byens snørklede og stejle gader. Besøger man Lissabon, er en tur i en af dem et klart must!
En anden ting, som ikke bare Lissabon, men Portugal generelt er kendt for er de mange opdagelsesrejsenede. På billedet til højre ses Padrão dos Descobrimentos, som er et monument rejst på 500 års dagen for Henrik Søfarerens død. Finder man derfor Portugals historie og opdagelsesrejsende spændende, er dette klart et besøg værd! Monumentet findes i området Belém, som du kan læse mere om i linket.

Lagos

En anden helt fantastisk by ved Algarve kysten, er byen Lagos. Lagos er den hyggeligeste lille by, med masser af små shops, fine brostensbelagte gader og en hel masse historie! En af seværdighederne er Forte da Ponta da Bandeira , som i 1700 tallet skulle beskytte byen fra piratangreb.

Lagos er også, udover at være en hyggelig og historisk by, et fantastisk udgangspunkt for sejlture, så man kan opleve Algarvekystens smukke klippeformationer helt tæt på. Der sejler diverse tur-både fra havnen ud på havet, hvorfra man kan hoppe i små både, og sejle helt tæt på klipperne. En kæmpe oplevelse!

Praia do Vau

Sidst men ikke mindst bød vores lokale strand i Portimão på det smukkeste mini costal-run. Der er simpelthen intet som at gå i bikini og vådt hår, med solen i nakken og kigge ud over den smukkeste natur. Derfor er Praia do Vau Beach også klart et besøg værd! (Billederne i toppen af indlægget er også fra Praia do Vau)

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments


I søndags havde jeg inviteret min familie over på middag i anledning af min fødselsdag i sidste måned, og hvilken god undskyldning for at udfolde evnerne i køkkenet! Til en god middag hører der sig naturligvis også en god dessert, og jeg vil derfor dele opskriften på den jeg valgte at lave. Nemlig min yndlings dessert - chokolademousse. Jeg elsker at lave chokolademousse, da det er forholdsvis nemt, mega lækkert og så kan man lave uendelig mange versioner af det! Her følger opskriften på den version jeg lavede.

To farvet chokolademousse:

Til 6 personer.

Ingredienser:
6 æggeblommer
60g sukker
0,5 l. piskefløde
40g Änglamark mørk chokolade
40g Änglamark hvid chokolade med lemon

Fremgangsmåde:
Pisk piskefløden til flødeskum og put i en skål. Hæld sukker og æggeblommer i en anden skål, og pisk til det bliver hvidt. Del herefter æggemassen i to lige store portioner. Smelt chokolade over vandbad og bland den mørke chokolade i den ene del af æggemassen og den hvide i den anden del. Vend herefter flødeskummen i de to skåle. Fordel først den mørke mousse ligeligt i 6 portionsglas/skåle og herefter den hvide. Stil moussen på køl i ca. en time, gerne mere.

Jeg foretrækker disse chokolader fra Änglamark, da de for det første er økologiske og super lækre, og for det andet fordi de findes med så mange forskellige smage, hvilket gør det utrolig let at variere moussen fra gang til gang. Jeg brugte denne gang den mørke og den hvide med lemon, men chokoladen findes også med bl.a. mint, karamel og lakrids. Moussen kan selvfølgelig også sagtens laves med bare én farve, hvorimod det også er muligt at kaste sig ud i enten tre eller flere farver. Det eneste man gør er blot at dele æggemassen i det antal smage man ønsker, og tilsætter herefter de forskellige chokolader.


Likes

Comments

Kender I det, når det er fredag, aftensmadstid og man har lyst til at hygge med noget let og lækker mad, men ikke kan finde ud af hvad? Sådan havde jeg det i fredags, da jeg sammen med min skønne barndomsveninde Kira, skulle købe ind til aftensmad. En super god løsning på dette problem er klart en god salat, synes jeg! En salat er sund, lækker og kan laves på så uendelig mange måder, og det elsker jeg. Hvis I har brug for lidt inspiration til hvordan man får en salat til at blive til et helt måltid, eller bare lidt tips til, hvad man kan komme i, så kommer der lige en opskrift på fredagens menu.


Vegetarsalat med lun topping:

Salat:
100g friske spinatblade
Cherrytomater
Frisk mozzarella
Slikærter
Avocado

Spinatbladene skylles, cherrytomater, mozzarella, slikærter og avocado skæres i stykker. Det hele blandes sammen i en skål og serveres. Da avocadoen giver en dejlig cremethed til salaten, er en dressing ikke nødvendig. Kan dog tilføjes ved behov.

Topping:
1 Aubergine
250g champignon
SpiZe olivenolie
Krydderrier efter eget valg

Auberginen skæres i skiver og drænes for vand. Dette gøres ved at putte lidt salt på og lægge et stykke køkkenrulle over. Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte, herefter skæres auberginerne i mindre stykker. Det hele steges nu i olivenolie med krydderrier efter eget valg. Toppingen hældes nu i en skål og serveres.

Jeg elsker at bruge disse olier fra SpiZe, når jeg laver mad. Det er en super nem måde at få smag i sin mad på, de smager dejligt og naturligt igennem og så findes de med alle mulige forskellige smage. Jeg brugte chili, hvidløg og lemon til at stege aubergine og champignon i.

Her fik i mit bud på en sund og lækker måltidssalat, som over i købet er vegetarisk. Den kan også hurtigt gøres vegansk, ved at fjerne mozzarellaen. Håber I kan bruge det! Det var alt for nu.

KNUSSER fra mig


Likes

Comments

Hej læsere!

Jeg vil på denne regnfulde torsdag dele en lille glæde med jer. Til min fødselsdag her for ikke så længe siden, fik jeg disse smukke smykker af mine søstre. Øreringene fik jeg af min ældste søster Isabella på 13, og hun har selv lavet dem, hvilket gør dem helt unikke! De er så smukke, og jeg er virkelig glad for dem. Af min yngste søster Sofie på 11, fik jeg den smukke halskæde. Stenen er krebsen, som er mit stjernetegns, lykkesten, og den har derfor også en helt særlig betydning. Jeg elsker at få smykker i gave, da man kan have dem i mange år og tænke tilbage på dem, man i sin tid fik dem af.

Ellers håber jeg, at I alle sidder inde i tørvejr og nyder "sommeren". Jeg har været på arbejde hele dagen, og sidder nu i sofaen og er helt glad i låget over de danske kvinders sejr i EM semifinalen!

Det var alt for nu,
KNUSSER fra mig.


//Hi everyone!

On this rainy Thursday I wanna share something that makes me happy with you. Not long ago it was my birthday and for present I got these beautiful jewelry from my lovely sisters. The earrings I got from my oldest sister Isabella who's 13 years old and she made them herself, which makes them really unique! The necklace I got from my youngest sister Sofie who's 11 years old. It's Cancer, my zodiac signs, lucky stone and that's makes it special to me. I love getting jewelry for my birthday because you can safe it for many years and it'll always make you think of the person who gave it to you.

I hope you're all enjoying the summer. I've been working all day and now I'm sitting on the couch all happy about Denmark' s victory in UEFA euro woman's football semifinals.

That was it for now,
Xxx

Likes

Comments

Hej og velkommen til!

Efter meget lang tids overvejelse har jeg endelig valgt at lave en blog. De som kender mig ved sikkert, at jeg længe har gået meget op i at dele ekstraordinære billeder fra mit liv på min elskede Instagram account, hvilket med tiden har sat tanker omkring en blog igang hos mig. Jeg har i noget tid argumenteret lidt frem og tilbage med mig selv om, hvorvidt jeg skulle begynde at blogge eller ej, og er allerede nu ved mit første indlæg enormt glad for min beslutning, og er rigtig spændt på at komme igang med at dele mine oplevelser med jer, som har lyst til at følge med!

Lidt om mig: som der også står skrevet i min præsentation, er jeg en 21 årig pige fra Storkøbenhavn, som elsker at rejse og opleve verden samt spise, og ikke mindst anrette, god og sund mad. Jeg er fan af travel- og foodblogs, og mine passioner for disse to ting gør derfor, at netop de emner vil fylde meget på bloggen.
Jeg har netop afsluttet to sabbatår, hvor jeg har arbejdet som lærervikar. Og jeg elsker mit job! Jeg elsker faktisk mit job så højt, at jeg lige om snart begynder på lærerseminariet, og jeg glæder mig helt vildt! Men for at starte studie, har man jo brug for en computer, og jeg vil derfor, her i mit første blogindlæg, dele mit nyeste køb med jer. En MacBook Pro - så er jeg også top klar, til at komme ordentligt i gang med at blogge!

Det var alt for nu. Jeg håber virkelig, at jeg fangede jeres interesse, og at I har lyst til at følge med fremover!
Massere af knus fra mig


//


Hi and WELCOME!

I've been thinking about making a blog for quite a long time now and I finally decided to do it! Those of you who knows me know that I love posting pictures from my life on my instagram account, and because of that passion I started thinking about making a blog. And while writing this very first post of mine I'm already very happy about my decision! I've decided to blog in both danish and english so that all of you can follow!

Who am I? As it says in my presentation I'm a 21 year old girl from Copenhagen who loves to travel the world, exploring new destinations and eating healthy, delicious and well served food. I'm fan of travel- and foodblogs and therefore these two topics will often be found on the blog.
After graduationg high school two years ago I've been working as a substitute teacher. And I LOVE my job! I actually love it so much that I'm gonna start studying to become a teacher. To start studiyng you need a computer and therefore I'm gonna share my newest buy with you. A MacBook Pro - which also means that I'm more than ready to start blogging!

That was it for now. I really hope I got your attention and you wanna follow my life here on the blog!
Xxx

Likes

Comments