Wow, wow, wow vad gott det här ÄR!!! Jag köpte en receptbok som heter Power Snacks och i den finns det massa mellanmål som är bra för både knopp och kroppen. För att göra det här ska du enligt min bok göra använda:

250 g grönkål

2 msk olivolja

2 nypor socker

2 nypor havssalt

1. Värm ugnen till 150 grader . Ta bort den grova stammen och andra grova delar, använd endast bladen. Skölj och torka riktigt torrt med hushållspapper. Riv bladen i munsbitsstora bitar och blanda dem med olja och socker i en skål. Vänd runt så att bladen täcks väl.

2. Bred ut hälften av bladen i ett lager med mellanrum emellan, på en plåt eller i en stor ugnsform. Strö över havssaltet och ugnsbaka i 4 minuter längst ner i ugnen.

3. Rör om och vänd sedan på plåten så att bladen längst bak hamnar längst fram. Ugnsbaka i ytterligare 1-2 minuter (jag tog nästan 4 minuter till), tills bladen är frasiga och och ö'tt bruna i kanterna. Upprepa med resten av kålbladen och salt. Servera de genast, de är godast att äta samma dag.

TIPS!!
Det är viktigt att ställa plåten/formen på nedersta falsen i unge, där värmen är lite skonsammare. Kålbladen bränner lätt vid så titta till dem regelbundet.

FUN FACT!!
Förutom att gröna grönsaker innehåller mängder av C-vitaminer, folsyra och järn främjar det även blodcellernas syresättning.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mat & Recept

Igår var jag och handlade en massa saker, bland annat Grekisk yoghurt. Ända sedan det har jag tänkt på hur jag ska göra en smoothie till frukost med den. Så. Direkt på morgonen tog jag fram min blender/mixer, ja vad ni nu vill kalla det och blandade ihop:

Grekisk yoghurt

En STOR näve med blåbär (helst handplockade)

En halv avokado (andra halvan använde jag till topping)

Mjölk

En liten näve havregryn (eller bestäm själv hur mycket du vill ha)

Något sötningsmedel typ vaniljpulver etc. 

Det blev lite för tungt för min mixer att klara av att släta ut alltihop (eller så beror det på att jag inte pallade att värma blåbären innan jag slängde ner dem i mixern:/// ) men jag var inte bitter. Smakade faktiskt bättre när blåbären inte mixats så det gav med sig. Dock rörde jag om lite lätt med en sked för att det skulle blandas någorlunda. Sedan toppade jag med ännu mer blåbär, avokado, min hemgjorda müsli, chiafrön och handplockade björnbär. Thank me later, enjoy!
nos vemos

Likes

Comments