View tracker

Igår var vi på en Hike, badade i vattenfall och njöt av solen. Det var svinvarmt, tydligen typ 39 grader. Ska inte klaga är snart hemma i kalla Sverige igen. Igår så hände det inte så mycket mer efter vår Hike, hade pannkaksmiddag och drack vin, perfekt kombination. Idag var det lejon i vårt område så började vår dag med det, rätt bra start på dagen faktiskt. Två dagar tills jag är hemma nu och det ska bli skönt. Längtar efter min säng och mina kläder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 73 readers

Likes

Comments

View tracker

Sydafrika

De senaste två dagarna har jag spenderat i Kruger, det har bestått av bilsittande och ännu mer bilsittande. Men det har varit helt fantastiskt, så mycket djur och grymma utsikter. Svinigt varmt men väldigt bra.
Idag ska vi på Hike och sen kommer dagarna flyta på som vanligt innan jag åker hem på måndag.

Likes

Comments

View tracker

När vi väcktes igår morse av att Brass står och skriker att vi lämnar om 5 min för survival, packa sovsäck, kniv och pannlampa så ville jag dö! Klockan var fem på morgonen och jag sov sååå gott. Vi har iallafall spenderat de senaste 24 timmarna ute i bushen och den enda mat vi fått är den vi har vunnit, blev ett äpple, kaffe och en macka samt stick bread. Vi hittade dock ett borehole så hade fri tillgång till vatten hehe, skulle egentligen ha 0,5 l. Men det var faktiskt kul, ett tag så var det fruktansvärt, svinvarmt och örk. Men på kvällen var det rätt mysigt och sen så var det bara nattpasset kvar innan vi var klara. Under hela natten så hade vi pass om vilka som höll elden levande och höll valt för hyenor och lejon. Fick passet mellan 2-3... Kul. Men duschen och frukosten imorse var så uppskattad, ALDRIG varit så gott med mat haha.
Tidigt imorgon bitti lämnar vi för två dagar i Kruger parken så kommer tillbaka till Campfire på fredag kväll.

  • 94 readers

Likes

Comments

Sydafrika

Glömt när jag uppdaterade er senast, men i helgen åkte vi iallafall på roadtrip till Mariepskop. Ett heeelt fantastiskt ställe där vi stammade över natten. Simmade i floden, grillade och allmänt tog det lugnt. Idag åkte vi ännu högre upp för att kolla på utsikten. Ni kan ju se själva, så underbart! 9 dagar tills jag står på svensk mark, ofattbart.

Likes

Comments

Sydafrika

Vi bestämde oss för att sova ute inatt, vilket betyder att man sover i ett typ utsiktstorn. Man får inte lämna tornet för då riskerar man typ livet haha. Men det va sååå fint, helt fantastisk solnedgång igår och soluppgång imorse. Annars har vi haft många bushwalks, gamedrives och igår spenderade vi dagen med bushbabiesarna. Barnen här har lov nu och då hängde vi med dem. Idag ska vi till ett reptilcenter....

Likes

Comments

Sydafrika

Första hela dagen i Sydafrika och även exakt två veckor tills jag står på svensk mark igen. Bor på campfire academy och idag har vi varit på ett rehabiliteringscenter som tar hand om vilda djur som blivit skadade och sedan om det går sätter tillbaka dem i det vilda igen. Det var helt fantastiskt så mycket djur som man kan se på nära håll. Igår hade vi turen att se massa lejon, en hel familj.

Likes

Comments

Zimbabwe

Bildbomb från de senaste dagarna, i söndags var vår lediga dag så jag och Fiona bestämde oss för att paddla kanot. Gick över förväntan, sen hade vi picknick på Castle kopje och avslutade dagen med tre rätters middag på Imire lodge. Dagarna här innehåller allt från ridning, till att räkna gnuer, elefantträning, white rhino tracking, bygga borehole till att skyffla bajs och vara i skolan. Imire är verkligen så fint och här är även den absolut bästa maten jag fått i Afrika. Frukosten är bästa målet på hela dagen. Vi jobbar tre pass om dagen; 6-9, 10-12 och 14-16.

Likes

Comments

Zimbabwe

Länge sen... Under veckan har vi fortsatt med vår överlevnadskurs, vi har haft first aid, gjort fällor, night drives och game drives. I torsdags så kom veterinären för att klippa av ett öra som var fullt med fästingar. Så äckligt men intressant att kolla på. Det var även shonanight i torsdags då en kvinna kommer hit och lagar typisk shonamat och berättar om kulturen och barnen från skolan kommer hit och sjunger och dansar. Igår var avslutningsdagen på kursen och vi fick hitta skydd, bygga vårt eget vindskydd, laga mat över elden och även starta elden själv. Har blivit många promenader med elefanterna och mycket bushwalks.

Likes

Comments

Zimbabwe

Den här veckan så är det en man som heter Dolf här, han är 83 år och jobbar med anti poaching och att lära ut bush skills. Igår så lärde vi oss tracking, bygga flotte och leadership, vad för sorts ledare vi är och hur vi är som personer. Riktigt intressant, jag blev choleric, phlematic och mellancholic. Jag leder på ett aggressivt sätt och saknar sensitivitet och måste jobba på att stanna upp och lyssna på andra. Tyckte det stämde rätt bra. Efter det så gick vi hem med elefanterna, det är helt sjukt vad de är stora. Asså wow.

Likes

Comments

Det är okej att vara avundsjuk, det hade jag varit om jag var er. Idag är min första dag på projektet, ska bli spännande. Vet endast att vi ska rida nu på morgonen. Kul

  • 136 readers

Likes

Comments