Nya Zeeland

Sååå vi har spenderat våra första dagar i Nya Zeeland, det har varit helt fantastiskt. Landskapen här är obeskrivligt vackert. Vädret är väldigt skiftande så det kan gå från sol till regn väldigt snabbt. I fredags åkte vi till Hot Water Beach, en strand där man kan gräva hål ner i marken och vattnet bli då varmt efter deg gjorde vi en walk till Cathedral Cove... WOW. Magiskt sååå fint, tog ett dop där innan vi begav oss tillbaka till hostellet. I lördags var det dags att åka till Waitomo, waitomo är känt för alla grottor med glowworms i. Vi fick på oss asheta våtdräkter och sen efter instruktioner så begav vi oss ner i grottorna. Det var extremt roligt, vi fick hoppa ner från små vattenfall och glida runder i simringar flera meter under ytan. Magiskt.
Idag är det dags för Hobbiton, vår tour börjar snart. Tyvärr ösregnar det idag men så kan det vara.

Likes

Comments

Nya Zeeland

Holaaaa, nu har vår resa börjat på riktigt. Vi är nu på väg mot Hot Water Beach från Auckland där vi har spenderat de senaste dagarna. Vi stannar i hot water beach tills imorgon. Vädret just nu är katastrof, 19 grader och regn. Men vi överlever. Vi har även planerat resten av vår resa nu och hur många dagar vi kommer spendera på varje ställe innan vi beger oss mot Sverige igen.
Puss på er, vår mat har faktiskt blivit helt ok. Ovan ser ni vår röda curry som vi åt igår.

Likes

Comments

Sry för dålig uppdatering, de senaste dagarna har jag gjort allt möjligt.
-Onsdag: hängde vi i City och sen ikväll var vi i Bondi för avskedsfest för Frida.
-Torsdag: var vi hemma hos Olivia för att sortera ut hennes rum och städa lite.
- Fredag: var jag superturistig och gick på Zoo senare på kvällen käkade vi ute.
-Lördag: åkte vi till Grounds of Alexandria, ett suuupermysigt ställe där vi hängde några timmar, käkade god lunch och bara mös runder.
-Söndag: bestämde mig för att åka till Blue Mountains, tog evigheter att ta sig dit men det var absolut mödan värd.
Måndag(idag): sista riktiga dagen som vi kunde göra vad som helst, morgondagen kommer bestå av packning. Idag bestämde vi oss för att gå en coastal walk så vi tog färjan till Watsons Bay och gick till fyren där. Åt Fish And chips till lunch innan vi drog hem för att promenera längs med Operahuset och under Harbour Bridge en sista gång.

  • 14 readers

Likes

Comments

Australien

Dagarna här flyter på och vi gör massa saker varje dag. I söndags så checkade jag in på Hostel och det är här jag kommer på tills det att vi åker vidare till Nya Zeeland. Resten av söndagen så gick vi mest runder i city, allt för att inte somna. Drack kaffe vid Darling Harbour osv. I måndags gick vi en Coastal Walk med Frida, vi gick från Maroubra till Malabar, jätte fin walk och det var perfekt väder. Här är rätt kallt just nu, bara typ 24 grader. Igår så tog vi färjan över till Manly. WOW. Såååå fint, verkligen ett av mina favoritställen än så länge. Idag har vi än så länge inga planer så vi får se vad som händer.

Likes

Comments

Australien

GOTT NYTT ÅR då.... helt sjukt, känns fantastiskt att fira in året här. Vi började dagen igår med att åka hem till Linn där vi lagade middag, typisk svensk sommarmat. Drack bubbel, badade i poolen och bara njöt av att fira in det nya året här. Sen fick vi till Rose Bay typ för att se fyrverkerierna på Harbour Bridge, här smäller man ju bara från ett ställe och man kan inte köpa raketer som privatperson. Det var sååååå fint, WOW. Sjuka raketer. Magiskt. Sen skulle alla lämna samtidigt för att ta sig vidare till olika fester, bussen satt typ fast i trafiken så slutade med att vi gick. Var framme på festen halv 3 och var hemma imorse vid 6 så måste ändå säga att det var en lyckad kväll. NU ska jag facetimea med Julia hemma och fira in det nya året med dem också. Senare idag flyttar jag till hostel, ska bli kul.

Likes

Comments

WOW, igår var varmaste dagen på hela året. Sydney slog till med 40 grader och det var fruktansvärt haha. Vi flyttade från vårt airBNB till Kellyville där jag bor tills på söndag hos Ollie på grund av värmen så låg vi vid poolen hela dagen. Dagen innan så gick vi över Harbour Bridge och gick runder i Sydney. På kvällen var vi hos Frida för att föra och sen gå ut, vi var på Topo och det var grymt kul. Vid ett drog jag och Olivia oss hem och det var skönt med en tidig kväll. Idag bestämde vi oss för att göra en coastal walk, så vi gick från Coogee till Bondi. Vi avslutade kvällen med fantastisk thaimat och öl i Bondi.

Från Harbour Bridge

En av stränderna från coastal walk // thaimat

  • 33 readers

Likes

Comments

Australien

Är äntligen framme i Sydney efter 1,5 dygn på resande fot så kom jag fram min tid igår morse. Spenderade dagen med att se mig omkring i Sydney tillsammans med Ollie. Var vid Operahuset, Bondi, Harbour Bridge och gick genom Newtown. Bor även de två första dagarna här i Newtown och imorgon så åker vi till Kellyville för att bo där.

Likes

Comments

Resor

Hola!
Bloggen är uppe igen inför nästa stora resa som är Australien. Men här är lite bilder från Barcelona, jag och Elin tog en weekend där för att hälsa på Barcelona. Jätte fin stad, fina barer, fina gator, god mat och bra väder.

Likes

Comments

Igår var vi på en Hike, badade i vattenfall och njöt av solen. Det var svinvarmt, tydligen typ 39 grader. Ska inte klaga är snart hemma i kalla Sverige igen. Igår så hände det inte så mycket mer efter vår Hike, hade pannkaksmiddag och drack vin, perfekt kombination. Idag var det lejon i vårt område så började vår dag med det, rätt bra start på dagen faktiskt. Två dagar tills jag är hemma nu och det ska bli skönt. Längtar efter min säng och mina kläder.

  • 113 readers

Likes

Comments

Sydafrika

De senaste två dagarna har jag spenderat i Kruger, det har bestått av bilsittande och ännu mer bilsittande. Men det har varit helt fantastiskt, så mycket djur och grymma utsikter. Svinigt varmt men väldigt bra.
Idag ska vi på Hike och sen kommer dagarna flyta på som vanligt innan jag åker hem på måndag.

Likes

Comments