View tracker

Allmänt, Kläder

Jag har världens beslutsångest inför hösten som har börjat komma nu. Jag vill ha en ny jacka men jag vet inte vad för jacka och börjar smått få panik snart. Tänkte att jag skulle köpa en ny bomberjacka, jag har en vanlig svart som jag använder i stort sätt hela tiden men vill kunna växla lite. Hittade denna typ lila röda jackan som jag dör för, men vad matchar med den färgen? 

Har på den senaste tiden blivit så himla förtjust i kappor. Jag har aldrig innan gillat kappor av olika slag för att jag inte tycker att de passar på mig men nu vill jag bara ha en. Jag har försökt hitta den perfekta kappan men har än så länge inte hittat någon som är perfekt enligt mig, förutom den bruna där uppe. Den är helt perfekt, perfekt längd, perfekt form det är bara färgen som jag vill spy på. Varför var den tvungen att vara brun av alla färger. Jag vill gärna ha en svart eller typ beige eller ljusgrå kappa men hittar ingen som jag verkligen dör för. 

Jag ska försöka leta vidare efter den perfekta höstjackan men just nu lutar det åt att jag köper bomberjackan, det är alltid fint med en bomberjacka tycker jag och de är så himla sköna att ha på sig. Tror dock inte att man kan ha för många jackor, hehe, så det kanske blir att jag köper någon kappa om jag hittar någon fin!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Veganism

Jag har nu försökt att bli vegan, jag har inte direkt gjort något helhjärtat försök än men jag tänker faktiskt att jag ska bli helt och hållet vegan inom en snar framtid. Jag tror dock att det kommer bli en utmaning. Jag vet ju inte vad jag ska byta ut typ ägg med, eker typ mjöl men men. Jag vill främst se hur min kropp skulle må av en helt vegansk kost och dessutom är jag inte den som tycker om kött eller liknande, jag dricker aldrig mjölk så sånt klarar jag mig utan. Det finns ju plantbaserade alternativ till allt sånt ändå i princip. Jag ska iaf ge detta ett försök och se vad som händer!

Igår köpte jag Alpros sojamjölk, egentligen bara för att liksom testa sojamjölk, som jag hade i min smoothie. Jag blev väldigt förvånad av denna "mjölk" faktiskt. Jag tänker alltid att allt plantbaserat kommer att smaka planta eller typ jord men av det jag kände smakade det typ ingenting.

Jag har även provat en annan vegansk produkt från Alpro, Go On som är typ kvarg antar jag. Den åt blandade jag också bara smoothies med. Har lärt mig att man kanske inte ska blanda smoothies med typ kvarg produkter, det blir ju typ som yoghurt men den blir väldigt tjock och inte direkt så smoothie-aktig om man säger så.

Hittade även typ det bästa någonsin när jag skulle köpa frysta bär förra veckan. Fryst passions frukt?! Hur gott? Det är små frysta söta kluttar av passions frukts puré. Jag har haft dessa i mina smoothies som jag gjort men man kan väl egentligen ha dom till vad som egentligen.

Likes

Comments

View tracker

Var påväg att skriva ett väldigt taggande inlägg om hur jag börjar skolan imorgon, om hur taggad jag var och hur jag hade allt under kontroll och var helt redo för skolstarten. Innan jag kunde göra det hände någonting som inte alls var förväntat, någonting som gjorde så att allt blev kaos i huvudet. Nu låter det som att det hänt värsta grejen, vilket det antagligen inte är för alla runt omkring mig, men för mig var det här det sista jag trodde skulle hända.

Tidigare i sommar kom jag in på en kurs på Stockholms Universitet, inte ett helt program utan bara en kurs. Kriminologi 1. Jag som inte trodde att jag skulle komma in på något av mina val då jag vid första antagningsbeskedet var på reservplats typ 100+ på alla mina val men när det var dags för andra antagningsbeskedet hade jag helt plötsligt kommit in på Kriminologi kursen på SU. Det var någonting som jag tyckte var väldigt spännande och eftersom att jag inte kom in på mina två program jag hade sökt blev jag ändå glad att jag skulle få plugga någonting, hur konstigt det än låter.

Kursstarsten på Kriminologi 1 är imorgon, tisdagen den 30/8. Jag tänkte planera allt i detalj idag så att allting var redo imorgon bitti när jag ska åka. Hade börjat skriva en To do-list för vad jag idag skulle behöva fixa innan imorgon när jag fick ett mail som kaosade allt. I det mailet stod det nämligen att jag blivit antagen på det Internationella marknadsföringsprogrammetMälardalens Högskola. Mitt förstahandsval. ​I Västerås.

Jag hade aldrig förväntat mig att jag skulle bli antagen på det programmet. Vid andra antagningsbeskedet var jag på reservplats typ 50 och nu, samma dag som programmet börjar, har jag blivit antagen. Jag har ingen bostad i Västerås, jag har inget material, inget schema, jag har aldrig ens varit på denna skola och de har redan börjat. Paniken is real. Allt snurrar i huvudet, jag har gjort en pros and cons lista för att hjälpa mig bestämma mig. Inte nog med att detta kommer lite plötsligt måste jag ge de ett JA eller NEJ innan imorgon 08.00.

Så nu är vi här, jag har inte längre något under kontroll, jag har ingenting helt klart planerat och jag har ingen aning om hur jag ska göra.

Likes

Comments

Allmänt

Det är någonting som känns helt rätt med ett par Nike skor till ett par svarta jeans och en skjorta. Det är någonting som känns så business aktigt men att det ändå blir väldigt casual med skorna.

Jag har länge varit sugen på att köpa ett par Nike Air Max Thea och hittade det perfekta paret för mig på Zalando. Jag höll koll på dom ett tag och fick helt plötsligt ett mail av Zalando som sa att skorna var på rea. Hurra! Jag skickade iväg ett sms till min pappa, som precis åkt iväg på en fiskevecka med sina kompisar, i panik för att jag tänkte att dom kanske skulle sälja skit. Jag beställde då ett par, fick hem dem några dagar senare, skit taggad var jag och ville bara börja använda dom på direkten. Kommer hem och öppnar kartongen och ser direkt att dom aldrig kommer att passa, försöker pressa ner fötterna iaf men det va ingen höjdare.

Besviken som jag var la jag ner skorna i kartongen igen, gick in på Zalandos hemsida för att påbörja min retur, bestämmer mig då för att beställa en ny storlek för jag skulle helt klart ha dessa skor! När jag då går in på skorna igen på hemsidan ser jag att det nu va 30 % rea på de istället för 20% som det var första gången jag beställde, tänkte att pappa skulle bli lite gladare med detta paret eftersom att priset va ännu lite lägre. Gick och väntade på det nya paret i en helg och sedan fick jag hem dom igen. Super glad och taggad även denna gång. Kom hem och satte på mig dom och blev kär. Dom här skorna är så himla sköna, eller inte så himla sköna första gången man har på sig dom och bestämmer att man ska gå en mil hem...men efter det har dessa skor varit en dröm.

Nu när jag springer runt på möten är det så skönt att ha ett par skor som både är väldigt snygga och supersköna att gå i.

Likes

Comments

Det bästa med studenten är självklart hela dagen, den känslan man har precis innan man ska springa ut och den känslan man har precis efter. Det är en helt otrolig dag, antagligen en av de bästa man kommer att uppleva i sitt liv.

En sak är dock lite extra kul, enligt mig och säkert många andra. Presenter. Det är alltid någonting man ser fram emot, på julafton, på sin födelsedag, det är alltid lika spännande. Nu till studenten önskade jag mig inte så mycket saker men de sakerna som jag önskade mig var lite dyrare än vad jag normalt önskar mig.

Jag fick en av de två sakerna som jag önskade mig av mina föräldrar och sedan massa pengar, blommor och lite annat kul från resten av släkten och vänner.

Fick då min älskade MacBook Pro som jag velat ha ett väldigt bra tag nu, jag är så nöjd med denna och är hur glad som helst att mina föräldrar köpte den till mig!

Jag fick även en upplevelse på Live it av min syster och kompis. Det var en glassprovning för två, en väldigt kul grej liksom som jag kommer dela med någon speciell person.

Av Emma och Tove fick jag även två stycken champagneglas med ett fint rött hjärta på med diamanter runt. Super fina!

Likes

Comments

​Idag gick jag och Emma upp tidigt för att åka iväg till stan och äta brunch. Vi båda blev väldigt sugna på brunch igår kväll så vi bestämde att vi skulle äta det idag. Vi har länge velat gå till STHLM Brunch Club efter att vi har blivit suktade på Instagram av alla våra vänner som går dit och äter. 

Jag älskar belgiska våfflor så det va rätt självklart att jag skulle ta det, så belgiska våfflor med bär och grädde tog jag medan Emma tog american pancakes med bär och grädde. Båda vi var lite besvikna när vi gick där ifrån, det var inte riktigt någon wow-upplevelse med det vi åt. Jag ångrade mig när vi var på väg därifrån och ville egentligen ha typ någon macka eller liknande men så kan det bli ibland. Det är enligt mig också väldigt dyrt och jag skulle nog spenderat de pengarna bättre på något annat ställe. 

Dock vill jag dit igen för att prova någon annan mat, tillexempel någon av deras mackor eller någon juice eller någon annan smoothie. Det var iaf ett väldigt mysigt ställe och är väldigt härligt att gå till och sitta där och äta med någon kompis.

Likes

Comments

Det har nu gått en helg men det är fortfarande svårt att fatta, fatta att jag precis har klarat 12 år av skola, fatta att jag precis har tagit studenten. Att det nu är slut på mina tre år på Upplands-Brogymnasiet, inte den bästa skolan men de bästa människorna. Att jag nu inte kommer att få träffa mina kompisar i klassen varje dag längre känns tufft men jag vet att vi träffas igen. 

Dessa tre år har varit fyllda med många känslor, mycket stress och underbara stunder. De personer som jag träffat och fått vara med kommer ha en del av mitt hjärta för evigt. Det är dessa personer jag tänker på när jag tänker tillbaka på mina år på denna skola.

Mina år har inte alltid varit lätta, det har gått mycket upp och ner. Det har hänt mycket saker med vänner, mig själv och många olika tankar har rullat runt i mitt huvud. Det har varit många gånger jag velat ge upp på allt, dessa gånger har jag alltid haft människor runt omkring mig som kunna få mig att tro på mig själv igen, tro att jag klarar av detta och det gjorde jag. Det är dessa människor som har blivit väldigt bra vänner som jag kommer ha med mig hela livet, som jag kommer se upp till hur mitt liv än ser ut. 

Jag lämnar nu dessa tre år bakom mig med huvudet högt och vet att jag klarade detta, klarade alla motgångar, all stress och allt som hör gymnasiet till. Jag har med mig all erfarenhet och all kunskap med mig i bagaget och lever vidare på mitt liv. Det som jag har lärt mig under den här tiden i mitt liv kommer alltid vara viktig för mig.


Likes

Comments

Personal

...vädret Stockholm haft de senaste dagarna

...nya låtar från Veronica Maggio

...mina top tre låtar just nu

...en månad kvar till studenten

...19 skoldagar kvar på hela gymnasiet

...alla vänner som gör mina dagar bättre

Likes

Comments

Allmänt

I 7 år har musikhjälpen funnit i Sverige. Den har sänts veckan innan jul varje år sedan 2008 och har samlat ihop oerhört mycket pengar för alla möjliga bra ändamål. Ett nytt tema varje år har skapat möjligheten för alla att hitta det som de brinner för att skänka pengar till.

Musikhjälpens tema detta år är "Ingen ska behöva fly undan klimatet" och detta har varit deras motivering:

Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken, de senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Men det går att göra skillnad. Genom att jobba förebyggande kan konsekvenserna av katastroferna lindras och människoliv räddas.

Genom att skänka pengar till Musikhjälpen kan man hjälpa till så mycket. Man behöver inte skänka en gigantisk summa, bara själva gåvan är otrolig. 50 kronor kan räcka till cement till grunderna på säkra toaletter, och 50 kronor är inte så mycket pengar. Att en liten del av våra egna pengar kan vara en del för att rädda flera miljoner människors liv. Detta är någonting som jag aldrig kommer försåt hur stort det verkligen är.

Musikhjälpen har redan nu i skrivande stund samlat ihop över 7 miljoner kronor med hjälp av oss, vi helt vanliga människor. Detta stänger dock på lördag så nu är det dags att ge någonting för de som inte har mycket kvar att ge. En perfekt present till de man inte redan köpt julklappar till där även de som kämpar för att överleva får någonting. 

Klicka på någon av bilderna så kommer ni direkt till Musikhjälpen och kan lyssna samt önska låtar eller också ta reda på olika sätt man kan sänka pengar!

#mh15

Likes

Comments