Header

Gårdagen gick så himla fort.

Allt började med att jag kom på att jag ville åka och köpa grillen. Tänkte att då kan bara jag dra iväg och shoppa och greja. Men sen ville Marcus hellre åka och äta på furuviks brygga eller i Öregrund.

Men efter mycket om och men slutade de med att vi åkte till stan käka på de sämsta Max i Sverige och köpte grill och växter!

De blev så bra , men Meja fick en nya klättergrej tyckte hon och röjde på grillen.

När vi monterat och fixat så drog Marcus iväg på match och jag va hemma och väntade på att Lovisa skulle komma.
När hon kom så drog vi iväg och titta på Marcus match. Dom vann med 4-0 . Så Marcus va nöjd när han kom hem.

Vi klyxade Meja igår för magen har inte kommit igång efter operationen. Och hon kämpa i en timme innan hon däckade ståendes på knä och lutande i min famn. Hon va helt slut..

Tyckte så synd om henne . Men efter en timme släppte de när hon väl sov. Så jag måste städa hela huset idag känner jag.

Grillen hittar ni på Bauhaus!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagen har varit så himla mysigt .
Va först hemma , hann träffa Marcus syster en snabbis innan dom drog in till stan. Hon va snäll och hämta upp Marcus så han slapp åka buss.

Jag och Meja åkte till mamma och pappa och grilla och fika. Meja har varit riktigt nöjd och ni kommer se på bilderna nedan va nöjd och glad hon är.

Nu är vi hemma och jag gjorde plock till oss och till assistenten så nu har vi ätit och ska lägga oss och sova.

Likes

Comments

Idag åkte vi och hälsa på mitt tidigare jobb. Jobbet jag hade innan Meja kom. Den mysigaste förskolan jag har varit på.

Jag tog med mig mamma och Meja och drog iväg. Vi kom dit lagom när dom vilade. Men snart va de fullfart. Vi valde att vara i stora gruppen just för Mejas track när de är första gången.

Allt gick super bra , Meja älskade att alla barn var på och undrade saker och ville leka med henne. Hon va överlycklig över uppmärksamheten.

Hon hitta ett pippihus i min mosters kontor och de fastna hon för. Så nu vet jag va hon vill ha! Efter de skulle hon följa alla stora barn ute och dom flesta i stora gruppen ville följa efter henne , framför allt grabbarna.

Ena grabben lärde Meja att flörta och man ser verkligen hur mycket hon tar in av att vara iväg på förskola och träffa barn. Dom lärde henne hur man leker med saker i sandlådan. När man har visat de har hon inte viljat tidigare. Dom lärde henne klättra på stenar och se va nog de bästa tyckte Meja själv.

Idag är första gången jag känner känslan " min dotter har blivit så stor och skulle behöva de här"

Jag har alltid hållit mig till att jag ska vara hemma så länge som möjligt. Men de är nog dags att titta upp möjligheter att kunna leka i större grupper.

Kanske finns de något att man kan vara på en förskola i 2 timmar två/tre dagar i veckan . Eller om man ska försöka ha henne mer. Men just nu skulle 2 timmar två/tre dagar i veckan vara typ perfekt för henne. Hon skulle få leka av sig , lära av andra barn och andra barn lära sig av henne.


Men kan inte släppa kontrollen och är fortfarande alldeles för rädd för att kunna släppa de helt. Så om jag skulle börja ta de längre fram så skulle jag behöva vara med dom där två timmarna. För att se till tracken men att hon ändå får leka .

Men sen är de en sak till . Jag är så van med miljön jag har haft på jobbet och jag skulle vilja att Meja får ha den. Men när jag har läst så har inte kommunen någon sån förskola att erbjuda. Och då känner jag att vi lika gärna kan åka och hälsa på , på mitt gamla jobb.

De är mycket för att dom är ute. Mindre smittorisk än en förskola som är inne jämt och allt va de är. Då kan man även anpassa tiderna att man kommer när dom är ute så slipper hon dra på sig något.

de kommer inte hända nu, men senare igår början av nästa hade nog Meja älskat de.

Hur tänker ni runt förskola ?

Likes

Comments

Känns som livet bara flyger förbi. Allt går så fort. Har haft en assistent hela helgen och så skönt de känns. De känns så himla bra . Man kan andas ut och de va mer än 1,5 år sen vi kunde göra de . Nästan två år sedan.

Andra assistenten sitter vid Meja nu för hon sover och vi ska gå och lägga oss. Marcus ska nog titta klart på Canada - Sverige.

Imorgon blir de lugnet för Marcus jobbat natt . De gör han även tisdag och sen hela helgen.

Så vi kommer ha fullt upp här hemma och vi hoppas på fint väder så vi kan slappa ute i solen.

Likes

Comments

Efter Meja gjorde huvudoperationen så börja hon äntligen stoppa saker i munnen igen!

Hon har börjat äta puré och idag stoppade hon en KÖTTBULLE i munnen. De är stort de är jättestort för oss.

Från att vägra allt till att stoppa saker i munnen. Nu ska vi ligga på , så kommer hon förhoppningsvis börja äta vanlig mat.

Tänk den dagen som hon börjar tugga och svälja en tillexempel köttbulle. Då blir den dagen ännu större , nu är de bara stort att hon våga stoppa den i munnen och känna konsistens och smak.

Men ett stort leende så är jag så galet stolt över henne. Heja Meja!

Likes

Comments

De trillade in massa frågor om vad vi gjort på vår altan.

Igår slipa och tvätta Marcus hela altanen efter så börja han måla den , sen bytte jag av honom.

Vi har använt LASYR från ALCRO . Tryck HÄR så kommer ni till deras hemsida och där står de lite om hur man gör och så finns de en video som visar hur man gör..

Vi valde färgen björk för att få de så ljust som möjligt.
Likes

Comments

Igår kom vi äntligen hem. Alltså de är så himla skönt.

Igår när vi kom hem så började jag i sovrummet direkt. Vi satt upp spegeln på väggen. Sängborden lika så. Sen bytte jag sängkläder till de nya vi fått hem. Helt fascinerad över hur man kan göra ett tråkigt sovrum lite mysigt.
vi måste köpa sänglampor , någon växt , en tv , tavlor och krokar. Sen kommer de bli så himla bra. Tror tom att vi ska beställa hem mer sängkläder och kasta allt gammalt .


Sängkappan hittar ni HÄR , Vita påslakan hittar ni HÄR , Grå/svart påslakan hittar ni HÄR , Dra-på-lakan hittar ni HÄR

Likes

Comments

Lite snabba frågor nu på lördagens förmiddag när Marcus och Meja sover. Om ni har fler frågor så skicka dom så kan jag göra ett längre inlägg med massa roliga frågor.


Hur gammal är Meja?
- hon fyller 2 år i Juli.

Vad har hon gjort för operation ?
- nu opererade hon fram pannan två cm . De gjorde hon redan nu för att hon hade tryck i huvudet och då påverkas hjärnan.

Vad har hon gjort för operationer tidigare?
- hon har opererat bakhuvudet , händer och tracken.

Hur är din och Marcus relation nu efter massa sjukhus?
- Den är bra , man blir dock väldigt fort irriterad på varandra. ( iallafall jag )

Har du några fobier?
- Haha ja jag har nog sjukaste fobin. Min fobi är när människor rör mig! Jag får verkligen panik. JAG KAN INTE ENS KRAMA MIN MAMMA UTAN ATT FÅ PANIK.

En sköterska klappa på mitt huvud inatt och jag fick sån panik.
När Marcus petar på mig så får jag panik och blir ofta arg av de .

Hur gamla är ni?
- jag är 22 år och Marcus fyller 28 år.

Har ni fått assistenter?
- Ja vi har assistenter, 2 som är helt klara.

Vart har du köpt dina byxor ?

- dom är köpta på ZALANDO. Märket ONLY.

Vad gör ni när Meja opereras så länge?
- vi brukar alltid åka och äta frukost/brunch och sen shoppa . Ibland sover vi och ibland ligger vi och stirrar i taket av nervositet.

Likes

Comments

Gokväll alla!

Fredag kväll och Meja ser på båda ögonen , hon äter och spyr inte. Hur bra låter inte de? Hon leker och de är fullfart.

Vi ska se om de behövs morfin inatt och hur hon är imorgon . Om allt är bra drar vi cvk:n redan imorgon eftermiddag. ( vi blir kvar hela helgen )

De gick ett akutlarm så här på kvällskvisten men de är ingen i rummet och dom får inte av de så går inte att ringa in personalen och de piper hela tiden här.

Likes

Comments

Hej alla!

Igår opererades Meja , pannan stod på schemat pågrund av tryck i huvudet.
Hon åkte in på operation 8:15 och kom till intensiven runt 16. En lång dag blev de då vi väntade och väntade.

Vi åkte iväg och käka , shoppa och fika. Va konstigt att inte ha någon som sprang runt med sig. När vi kom tillbaka så passade jag på att sova 1,5 timme, eftersom Meja hade vaknat 4:15


Vi gick ner och satte oss inne på barnuppvaket.. Då märker jag att en säng rullar förbi och i sängen ligger min älskade dotter. Blicken som jag hade skrattar vi åt nu , och jag klämde ur mig ganska högt " Nu kommer hon " .

Vi fick träffa henne runt 16:30 något och hon har mest sovit sen dess. Inte lyckats behålla något som hon ätit för hon har kräks en hel del.

Nu ska vi dra slangen som sitter i huvudet och byta track förhoppningsvis får vi även dra katetern . Så hon kan röra på sig lite mer.

Hon har varit vaken korta stunder men sover mesta tiden. Inte jätte svullen just nu , får se om de kommer under dagen. Igår fick hon knappt upp ögonen.

- när dom öppnade skallen så va hjärnan ansträngd och spänd , men slappnade av under operationen -

Hon är väldigt mammig så hon satt i mitt knä i flera timmar igår innan vi förflyttade henne till sängen igen.

Hon verkar inte ha ont som tur är men vill ha väldigt mycket närhet och de kan man ju verkligen förstå efter de hon varit med om.
Jag satt med Mejas assistent till strax före fem imorse då gick jag ut och bytte av Marcus som sov. Dock så blev jag väckt klockan 8 för de va minsann andra föräldrar som lärde ha rummet jag sov i och vila så har sovit 3,5 timme inatt typ.

Inatt turas jag och Marcus om. Så vi kommer nog va ganska så trötta efter denna vecka. Men sen är vi på gång igen.

Likes

Comments