Tagna för någon timme sedan.

Skoldagen gick hur snabbt som helst, inte konstigt då jag började 12:50 och slutade en timme senare.. ganska ovärd dag känner jag. Men jag hann hem till den fina solen och knäppte ett par bilder.

life update: Just nu mår jag väldigt bra faktiskt! Nu när solen är framme och det är varmt kan man inte vara något annat än glad. Atm sitter jag ute med frank ocean blasting i mina högtalare och bara njuter av solen, en riktig livsnjutare!

Snart ska jag bege mig ut på min dagliga springrunda och efter det ska jag nog sätta mig vid läxorna, haha verkligen så otaggad.

Morgondagen blir iallafall inte lika rolig då jag ska på begravning... så jag skippar skoldagen eftersom begravningen kommer ta på krafterna. Usch blir deprimerad bara jag tänker på de, så ska sluta skriva nu och återgå till att ta in all D-vitamin jag kan innan solen går ner.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ett enda ord som väcker så många känslor inom många, inklusive mig. Ett ord som blivit så otroligt viktig i min vardag och för världen. En så otroligt bra tanke som blivit så missförstådd på så många olika sätt. Varför? Hur är det ens möjligt att missförstå jämställdhet som ordet faktiskt betyder?

Jag förstår faktiskt inte. För mig är det en självklarhet att vara feminist, det finns inget mer att säga? Jämställdhet borde vara en basic mänsklig rättighet och inte låta ett kön mellan dina ben bestämma att du är mer värd än andra? Detta gäller för både män och kvinnor, men eftersom kvinnor är de förtryckta i samhället så är det väl klart att man ska lyfta upp dem?

Men så fort man gör så får man höra "åh inte denna feminazi skiten" "Sverige är redan jämställt så varför ens?"

Om Sverige nu är så jämställt som nu så många säger, så säg mig då varför jag skippar att gå på festivaler av rädslan av att bli våldtagen? Varför går jag och låtsas ringer någon när jag går ensam på stan på kvällen? Varför måste jag säga att jag har en pojkvän för att få en kille att fatta ett nej? Varför känner jag panik så fort en främmande man börjar prata med mig? Varför ska män på stan busvissla på mig när jag går i kort kjol? Varför är det äckligt om en kvinna legat med flera stycken och coolt när det är en man som legat med flera stycken, Varför är jag rädd när jag ser fulla män, Varför är jag rädd om min taxi chaufför är en man, Varför får kvinnor mindre lön för samma jobb än sina manliga medarbetare som har exakt samma kompetenser, Varför ska jag få skickade dickpics mot min vilja, Varför blir en man sur på mig och kallar mig namn när jag är uppriktig och säger att jag inte är intresserad, Varför är det alltid kvinnor som blir kallade för psykos efter sina tidigare förhållanden, Varför?

"jag är inte feminist men jag tror på jämställdhet" "jag är inte feminist utan humanist, eller jämställdist, eller jämlikhetssträvare" alltså what? varför ens? DE HETER FEMINISM GET OVER YOURSELF. Jag blir så otroligt irriterad så de finns inte när jag hör saker som de. Det är så fånigt? Det är som att påpeka att grön inte är grön utan det är blå och gult blandat.

Jag tycker bara det är riktigt komiskt över att vi har en rörelse som innefattar alla människor om att alla ska vara lika mycket värda oavsett kön och så ska så många klaga över det? Vadå vill inte folk ha jämställdhet eller vad är grejen? Ses fortfarande så många tjejer som mer svaga, mer korkade och bara allmänt inkompetenta av män? På grund av ett kön? alltså hör någon ens hur dumt de låter? Det är chockerande för mig, att man säger att Sverige är en av de mest jämställda länderna, när de fortfarande finns så många brister i detta samhället. Jag blir ju rädd. Det är 2017 och alla människor oavsett kön, etnicitet och sexuell läggning har fortfarande inte samma rättigheter. Det är sjukt.

"you can't be annoyed at feminism being called feminism when the entire history of the human race is called mankind"

Så varför skulle man inte kalla sig feminist?

och då kommer ju detta motargumentet över att alla feminister hatar män? Jag hatar alla män som trycker ner kvinnor, män som objektifierar kvinnor, män som inte respekterar kvinnor, män som misshandlar, män som våldtar osv u get the drill, jag hatar alltså alla män som hatar kvinnor. Men jag hatar även alla kvinnor som gör samma sak? För det är helt enkelt inte rätt någonstans.

Om feminister hatade män så mycket som alla säger att vi gör så skulle vi väl inte lagt ner så mycket tid för att förklara för män att feminism är en bra sak och att de innefattar oss ALLA, inte bara kvinnor? För de skulle vart lite dubbelmoral ellerhur? Om inte du är en man som gör de sakerna jag nämnde ovan så varför ens ta åt sig? Det finns så många fina killar där ute som inte gör alla de hemska sakerna som väldigt många killar gör i dagsläget, som har fattat att de dem gör är helt fucked up och det är dem jag uppskattar väldigt mycket.

Men om du är en kille som fortfarande gör de nämnda sakerna, säger jag nu att de är seriöst inte okej. Det är inte okej att få kvinnor att må dåligt, det är inte okej att se oss som objekt, för de är vi inte? Att man ska jämföra kvinnor med sin mamma eller sin syster är också bara så fucked up, för att få en kille att förstå att inte behandla kvinnor illa så ska man jämföra tanken på att de är någons syster eller mamma, eller tänk om det var någon som gjorde så åt din dotter? Alltså nej? Vi är människor spelar fan roll om vi är någons syster, mamma eller dotter? Man SKA inte behandla någon så som samhället behandlar kvinnor.

Detta är ju egentligen ingens fel från grund och botten, eftersom detta sitter kvar av äldre generationer som vart och de är de som uppfostrat oss att bete oss som vi gör. Men vi är en ny generation nu och vi kan ändra på detta. Vi måste bara tänka om och göra rätt, för detta är inte de optimala samhället om du frågar mig eller vem som helst. Det gäller bara att öppna sina ögon för verkligheten och motverka det som vi ser händer i vardagen, och inte se åt sidan om man ser något man kan hjälpa att påverka.

så tjejer SLUTA. KALLA. ANDRA. TJEJER. FÖR. HOROR. Sluta bara, det är inte okej? Du blir inte en bättre människa för att du påperkar att en annan tjej ligger runt mycket? Liksom wow duktigt, vill du ha ett pris? Varför bryr du dig ens är frågan. Istället för att säga "vilken hora hon är" säg något positivt istället? Är det verkligen så hemskt att säga något snällt om någon? Sedan även STÅ UPP FÖR ER SJÄLVA och låt inte någon objektifiera dig, var inte rädd att säga ifrån. Bry dig inte om vad andra tycker om dig? Du ska inte behöva ta skit för det har vi kvinnor gjort ett bra tag nu, var inte rädd att skapa en scen för att du inte vill verka "psyko" SKIT i vad andra tycker, och iallafall vad den killen/tjejen tycker om dig som får dig att må dåligt.

och killar, börja bete er. Ser du många kvinnor som ropar att du har en nice röv efter dig på stan när du går ensam? inte? Så varför gör du det då? Ingen vill se din lilla kuk så snälla sluta skicka, vi tycker ärligt synd om din iq befriade hjärna. Sedan även våga vara er själva? Skapa djupa relationer, våga prata om känslor, våga gråta, ensam eller framför andra, våga visa känslor för det är bara fint och visar att du är människa. Våga sticka ut ur din kompis krets och säg ifrån när du hör dina kompisar prata om en kvinna på ett nedlåtande sätt, eller när du ser dem behandla en kvinna på ett dåligt sätt. VÅGA STICKA UT och GÖR SKILLNAD.


Likes

Comments

Afterwork på mellow med älskade papi<3

Älskar BBQ oumph wrap så mycket så jag tar den typ varje gång jag äter på mellow, så himla god.

Vad har hänt idag då? Absolut ingenting, vilket jag får lite ångest över för har väldigt mycket i skolan nu som byggt sig upp till en gigantisk hög med läxor, KUL! Det blir så mycket att jag skiter i att göra dem alls, hehe är så bra på att prioritera alltså!

något positivt som hänt sedan jag skrev sist är att jag sökt sommarjobb till Eurocash i Svinesund och ska på intervjuv den 9/3. Är sååå nervös, har aldrig vart på jobb intervjuv någon gång tidigare, men de kommer nog gå bra. Vad kan gå fel liksom?

Likes

Comments

Blir så inspirerad av denna boken, har haft med mig den överallt sen jag fick hem den!

De är alltså en bok med massa teckningar och "quotes" typ, älskar verkligen konceptet på de. Alltså ingen heavy reading utan läste genom denna på en timme cirka och blir så peppad på livet varje gång efter jag läst denna. Riktigt fina ritningar av Yumi sakugawa som hon heter som gjort boken.

Skulle också vilja skriva en bok någon gång, tycker det är så roligt att skriva och får verkligen ut allt jag känner och tänker på det sättet. Ni skulle bara se mina anteckningar på mobilen alltså, om man satte ihop alla anteckningar skulle de lätt kunnat bli en 100 sidors bok med bara mina tankar och känslor.

Efter varje händelse måste jag skriva av mig och sedan analysera texten så att jag kan analysera situationen från ett annat perspektiv, är det bara jag som gör så? Det blir lättare att bearbeta saker för mig. Skriver ner varje bra och dålig sak. Sedan brukar jag gå tillbaka och läsa det jag skrivit och uppleva känslorna jag kände då, vilket både kan vara bra och dåligt.

Som sagt skulle det verkligen vara en dröm för mig att skriva en bok i framtiden, något jag tänker göra!

Likes

Comments