Hade en så undebar kväll idag också, men idag hade jag mina finaste vänner vid min sida. Älskar dem.

Vi var nere vid Torekov strand & tog mängder med "tumblr" bilder.
Såå mycket mys!


Vi var på väla, stranden & sitter nu i Hannas soffa kollar film & äter chips. Älskar detta, vill typ aldrig hem! Vill bo här uppe, på en gård med vår underbara Soho & cykla vid stranden varje dag.
Vilket liv det skulle varit!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej, cilla. Det var bara någon vecka sedan en sådan här riktigt bra dag varade, gissa vilken. När vi fick hem Soho ofc!

Men det var nått alldeles extra bra med denna dagen!

• Jag sov ut såå länge, gick upp typ 12!
• Var på Willys och köpte choklad, honungsmelon och jordgubbar för kvällen.
• Jag var Grönfinksmamma för en timme (en liten unge hade trillat ur boet så vi gav den lite mat och värme innan vi placerade tillbaks den).
• Tog några snygga bilder och bara nöjt i Sommar-värmen med stort S! 20 grader, What?!
• Mys i stallet med bästa D-ponnyn.
• En OTROLIGT bra hoppträning! Två små sockerbits hinder med bom imellan + bästa D-ponnyn = Perfa!
• Hemma spa alldeles ensam på övervåningen, vi snackar choklad, jordgubbar, läsk, honungsmelon, liite ostbågar (inget stort fan), dusch, fotfil, ansiktsmask, hårolja, flätor & YouTube!
• Kl är just precis nu 00:13 och jag ska sova. Yaaas, även om jag är pigg och velat ha kvar dem har dagen så ska jag ha nästan en likadan imorgon fast ingen hoppning eller hemma spa utan bara rida och chilla. Skönt.

Igga min otroligt dåliga blick, usch måste verkligen tänka på den..

Likes

Comments

Har verkligen inte hunnit blogga även om jag velat. Har haft fullt upp med Soho, planer och kompisar. Såklart skjutit upp alla helgens läxor till ikväll också, ingen klapp på axlen där!

Just nu påväg till Gekås (ullared) för att köpa lite stallsaker till lilla Soho.

Fredag

Longerade i Fredags, både i paddocken och i ridhuset. Hon var så fin, lite små jobbig eftersom hon böt varv i stort sätt varannan minut (vi hade ingen gjord) men glad var hon eftersom hon kunde dra på med rejäl fart och slänga runt med bakbenen i luften. Inte mot mig och min kompis utan ändast rakt bakåt.

Lördag

Red med min kompis & hennes mamma ute på en dressyr bana bakom stallet. Mys.

Soho hon var.. tittig. Stod inte still, backade & sprang runt med bakdelen tätt intill sig med huvudet högt, öronen riktade framåt & en liten tjej (mig) sittandes på ryggen och med stor iver till försök att bromsa. Inte stanna utan bromsa. De gick ungefär 5 varv innan hon stannande, nöjd efter att ha fått springa av sig. "Fått".

Men om man bortser från det så var hon sansad och hade en otroligt härlig galopp.

Idag blir det nog ridhuset. Hon ska få jobba lite mer idag än vad gjorde igår.Avslutade gårdagen med lite mys och flätor. Hon är verkligen enkel att göra inbackade flätor på. Döm nu inte det är i stort sätt min först. Ok? Ok.

Likes

Comments

Hon är vår!

Soho har blivit våran!

Med ett topp-resultat på besiktningen vad det bara att åka till ridcentret och checka in henne.

Awesome!

Så nu står hon i stort sätt helt oberört i stallet och väntar på sin kvällsmat.

Hon var jätteduktig idag förresten, besiktningen gick ju hur bra som helst och hon skötte sig utmärkt! Sen var det transporten och vad jag förstår var den inte heller några problem, i stallet var hon nog imponerande duktig! Hon ställde sig direkt med höet och kollade knappt vart hon var, dock så efter att maten för slut för stunden så var ju stallet och gårdplanen mer eller mindre intressan. Några små gnäggningar och en rund tur kring paddocken sen stog hon så fint i boxen!

Detta kommer att bli super!

Ny grimman för hagen - klart!

Likes

Comments

På Onsdag gäller det!


Godmorgon!

Måndag, ny vecka, ny dag, ny kunskap, ny ridning och ny längtan.
Sen blir det Tisdag. En ny förhoppningsvis solig dag med nya idéer, nya behov, nya förväntningar och spänningen når upp till maximal!
Onsdag! Det är Onsdag! Dagen då man är som absolut mest exalterad! Skola sen hem och sedan är vi framme på veckans höjdpunkt! Besiktning!!

Kanske eller kanske inte kommer Soho hem till oss, eller fem minuter från oss. Men shit i avståndet! Han blir vår! Våran första ponny! Jag känner redan nu hur otroligt exalterad jag börjar bli. Kan inte sitta still. Undrar om det var en så smart idé att skriva detta inlägget innan skolan? Nåväll, gjort är gjort och nu fokuserar vi framåt! T.ex varför inte lägga fokus på Onsdag! Låter super!

Det blir ett mini inlägg idag. Men lite update är aldrig fel ändå.

Skola nu, hejdå!!

Xoxo Hannah!

Likes

Comments

Hejsan!

*Suck* ena dagen säger man att ''nu ska jag ta detta seriöst'' sedan bara några dagar senare ''inga inlägg på typ en VECKA!'' Aja har inte haft någon insperation helt enkelt men tänkte iallafall uppdatera er om hur veckan sett ut ändå.

Fredag
Skola, urtrist men tydligen ett måste. Iallafall om du vill ha något liv efteråt. Men kan dock säga att fredagen slutade bra! Väldigt bra!
Direkt efter skolan så var det bara raka vägen hem med buss, in i huset, äta, byta om till ridkläder och ut till Markaryd. Vad betyder nu det, jo att jag fick rida Soho en snutt igen. Jättehärlig som vanligt, vi började enkelt och försökte få honom att kröka lite på nacken genom att rida på volter och slutligen i en åtta. Sedan fick jag även testa på att ta ut honom lite, alltså rida ut. Vi skrev även på papper som godkänner från både köparens och ägarens sida att besiktningen ska bli av!
Sedan åkte vi hem till Lena, min grannes syster som är hästvan (lite mer kring köp av häst menar jag då) och hjälper oss att hitta en bra tävlingsponny, där fick jag testa rida hennes dotters dressyrponny för att få känna lite hur det är att faktiskt rida en van ponny inom just dressyren.
Sen vart det bara hem.

Lördag
Inget speciellt vad jag vet, vi gick och väntade på besikningstider och fixade en ny gaderob åt mig.
Ååh juste! Jag fick en Ben & Jerry!

Söndag
Inget speciellt idag heller. Mamma och pappa var på ikea och köpte saker till gaderoben och jag gjorde inte någonting helt enkelt.

Måndag
Ingen ridning idag tyvärr, brukar ha ridlektioner på måndagar men dem var inställda. Vilket var tur för mig eftersom jag var hemma sjuk hela dagen..

Tisdag
Nu är vi framme på den sista dagen! Skola, alltid lika tröttsamt. Sen Spacy, min medryttarehäst. Brukar i vanligaste fall ha henne Onsd. och Torsd. men nu ville hennes ägare byta Onsdagen mot..idag! Eller vänta! Nej, efter skolan hängde jag med några kompisar för en av dem skulle ta sina första hål i öronen. Nämner inga namn. Seeen Spacy. Det var så härligt! Alldeles lagom blåsigt och inga moln! En klar blå himmel med en liten sol mitt i allt som just då liknade en ägg-gula. Spacy hade ett mycket bra tempo och mycket fina steg. Lät henne bara gå och springa ''fritt'' mest men jobbade även lite på volterna, mitt ute på en gräsplätt. Vi såg flera kaniner och bokstavligttalat en lite mini flock beståendes utav cirka åtta små rådjur. Jättesöta.

Så otroligt synd att faktiskt bo just med en så hemsk komun. Först bygger dem en 80km/h väg ändast trettio metr från trackens ända offentliga ridhus, sen finns där såklart inga varningsskyltar för hästar eller något övergångs ställe.
Heden har även länge varit ett tyst, jättemysigt område för gående och ridande ekipage, en stor terräng bana visar sig lite överallt bland dem ner ridna stigarna och området ringas in av träd. Allt är så fint där! Men klart som *** kommer komunen och börjar riva upp stora delar av marken för att bygga massa ***** hus där?! Ska vi inte få vara själva någonstan! Snart kommer heden vara full av äckliga små springande och skrikande barn som ska stå och glo som in i ... Ta inget på fel sätt. Har inget emot barn men ni som rider i närheten av byar måste väll någon gång känt att det kan bli för mycket? Sen så får hästar inte befinna sig nära något vatten under sommarvärmen, mer än spolspiltan i stallet. Allvarligt Båstad?! Finns typ en kilometer badstrand där inte en människa sätter sin fot under hela sommaren! Eftersom att hundar inte heller får va på den delen. Det finns alltså flera stränder här o där men hästarna får inte vara någonstans, nära områdena med många stall ska ni bygga vägar och sist men inte minst ska ni ta bort det ända lugna området som finns att rida på och bygga massa hus där? Nej usch och fy på er!
Ta inte illa upp här heller, älskar det mesta i Båstad komun, här är jättefint men vill som ryttare och flera hundra gånger mer möjligheter än att under sommaren bara rida av och an i en paddock hela tiden eller ja, under hela året.


Kom in på ett väldigt klagande ämne nu och har inte mycket mer att skriva så vi säger godnat här.

Xoxo Hannah!

Likes

Comments

Äntligen!

Har hela mitt liv dyrkat ridsporten och hästarna. Men p.g.a ekonomin så har vi aldrig kunnat äga någon. Missförstå mig inte, vi har inga problem med den! Vi har allt och lite till som man behöver. Men ni måste ju förstå att en häst liggen på 5000-6000kr i månaden (!) och mer om man vill tävla. Något jag gärna vill.
Sen vill mina föreldrar gärna ut på resor och se mer av världen också. Just därför har vi inte köpt någon.

Meeeen.
Min mamma är och har alltid gillat hästar! Dock om ens föreldrar flyttar runt till olika länder med en hela livet, så blir det ju inte så enkelt. Visst? Det var detta som gjorde att min mamma aldrig fick chansen att äga någon och bli något stort. Men bäst som hon är så vill hon iallafall att jag ska ha den chansen hon miste.


Vi ska köpa vår första ponny.
Hur gör man? Vad behöver man kolla? Vad är ett bra pris för hästen? Vad ska man säga? Hur går en besiktning till? Hur vet man att hästen inte är skadad eller lidit som ung? Hur vet man att ägaren inte bluffar?
Tusentals av frågor snurrar runt i huvudet, dag in och dag ut. Lyckligtvis känner man sin granne vars syster äger en hel del hästar. Vi kommer inte köpa utav henne, nej nej! Men hon hjälper oss att kolla hästens gångarter och hoppförmåga, även lite kring dressyren. Vilket är grymt bra!!

Kommer ni köpa hästen på bilden?

Om hon klarar besiktningen så Ja!!

Finaste lilla Soho, hur go och glad som helst. Med rätt träning kommer hon ta med mig över många banor. En riktig liten ängel är hon!
Detta kommer bli bra!
Riktigt bra!

Jag som själv nu läst på mycket om ''häst-köp'' och saker kring det och även själv varit ute och fått egen erfarenhet om det tänkte dela med mig lite om vad jag har lärt mig.

Ha tiden och pengarna!
Innan du letar efter en häst kan det vara smart att dubbelkolla några gånger om du har råd med en häst, dess försäkringar och allt den behöver ha i månaden! Tiden är också otroligt viktig att dubbelkolla!

Börja som medryttare!
Efter att du gått på ridskola ett tag så kan nästa steg vara en medryttarhäst. Som medryttare rider du några gånger i veckan, du mockar, du fixar foder och du lär dig massor! Ända skillnaden mellan medryttare och hästägare är att du inte står för kostnader och du rider inte alla dar i veckan. På så sätt kan du också kolla lite hur din tid ser ut.
Ibland kan du som medryttare ändå behöva betala en del, men 500kr i månaden som medryttare eller 6000kr i månaden som hästägare?!


Provrid alltid, Alltid!
Att provrida hästen är något av det viktigaste kring hela köpet. Se på hästen, hälsa, klappa, rida och känn efter noga! Be om att få hjälpa till att rykta, leda, vara först med att rida, släppa ut i hagen. Ja ALLT! Så att du vet om vad det är för slags häst/ponny. Gå absolut inte efter hästens utseende! Det kanske är världens mest trista färg men vem vet, kanske är det nästa Cassall Ask!
Provrid också i många olika miljöer flera gånger. På stranden, i skogen, i paddocken och i ridhuset.

Va en kunnig ryttare!
Nej du måste inte vara lika erfaren som Scott Brash eller Malin Bayard-Johnsson. Men du ska iallafall kunna skritta, trava och galoppera enligt mig. Det är skillnad för er som har hästvana föräldrar och kan hitta en lugn gammal B-ponny åt er men har ni ingen gård, inga hästar och ingen erfanrenhet så sök till ridskola i stället för en ponny! Har ni gått ridskola och vill ha en egen häst, så är det ändå alltid bättre att bara ta det lugnt och vänta ett litet tag till. Kanske ta fler lektioner för privata tränare. Dem är mycket mer strikta och erfarna än dem flesta ridskole lärarna. Eller skicka en film på när du rider till en tränare du knappt känner, då brukar dem kunna svara på om du är redo eller inte!
Jag känner en som jag personlig tycker skaffar egen häst på tok för snabbt då ingen av dem (mor och dotter) kan ens trava skärskilt bra, eller hålla tyglarna!
Jag är fjorton år, jag har ridit i elva år nu! Och jag letar först nu efter min första häst. Dels ekonomiskt men också för att en ridskola och massa ridskolehästar inte kan lära mig mycket mer! Jag kommer gå hos mer ''privata'' tränare men inte hos någon ridskola.

Ställ tonvis med frågor!
Frågor, frågor, frågor och mer frågor!
Att ställa frågor visar att du är rätt medveten om vad du behöver kunna om hästar. Att ställa frågor kommer också hjälpa dig vet hur du ska göra med din blivande häst.
Exempel på frågor är:
* Hur mycket rids hen i veckan? Hur?
* Hur ser hens foderstat ut (hur mycket foder får hen och vilket)?
* Några skador/sjukdomar?
* Hur mycket går hen i hagen?
* Tävlat? (om du har intresse kring det.)
* Hur är hen att rida ut med? Både ensam och i grupp.
* Hur reagerar hen på nya platser? (bra att veta om du ska tävla)
* Vad ingår i priset?
* Senast skodd?
* När bytte/fixade ni utrustningen senast?
* Pass?
* Vaccinerad?
* Födelsebevis (ett starkt måste!..heter det så?).
Med mera.
Du kan inte ställ för många frågor!

Be en ryttare med kunskaper om hästar att kolla på den!
Detta tipset är väldigt bra! Är det din första häst kan det alltid vara bra att be en erfaren ryttare att kolla på hästens alla gångarter och födelsebevis. Det är egentligen bra om dem kan kolla allt!

Filma!
Att filma är faktiskt mycket viktigt, du som rider ser då även hur hästen och du passar. Inte bara utseendes mässigt utan även mentalt.

Det finns hur mycket som helst att kolla! Läs på och kolla på många hästar. Och köp aldrig en häst efter en video eller snygg bild. Det kan hända att hästen på bilden inte alls är samma som den bluffaren sjusar hem till dig.Angående Soho.
Jag vill inte skriva för mycket om henne här ännu, ifall hon inte klarar besiktningen.


Xoxo Hannah!

Likes

Comments

Våren har äntligen kommit på allvar i Båstad! Sol, värme, fåglar, blommor, klar himmel och törst. Efter den ##### kalla, trista vintern så blir det stor ändring gällande törst. Man svettas och måste dricka i stort sätt hela tiden. Nej, fy!
Men nu ska vi tänka positivt om detta, det är ju ändå vår.

På vägen hem från skolan var vädret alldeles för perfekt! Solen sken, det fanns bara svaga vindar och inte ett moln på flera mils håll.
Sååå var ju bara tvungen att ta några bilder. Eller snarare selfies.


Xoxo Hannah!

Likes

Comments

Har ni testat detta spelet ännu? Svär på Guds existens (ta inte illa upp, menar inget illa mot religösa eller icke religösa!) att ni kommer älska det!

Är inte speciellt förtjust i dem flesta spel, men det här! Ohoho, det här mina vänner är kul!
Förutom när jag inte klarar en bana, men det tar vi inte upp nu.

Jag vet inte varför men kan inte få nog av det men samtidigt skapar det ingen beroende-framkallning, om ni nu förstår vad jag menar, man vill liksom sååååå gärna klara av banan men det är hur enkelt som helst att lägga ner mobilen ändå. Iallafall för mig.

Spelet går till som så att du ska klara olika banor och varje bana har olika "mål" eller "uppgifter" som du ska lösa.
Det kan vara att du måste besegra olika många monster.
Eller samla ett visst antal av dem olika föremålen.
Eller kanske ett visst antal diamanter.
Ibland har man extremt många uppgifter och ibland väldigt få eller enkla, det shiftar hela tiden.

Du kan även samla nyklar och hitta diamantet, nya figurer att spela med eller någon form av "level-poäng" som jag kallar dem, du använder dem för att "levla upp" dina figurer, alltså göra dem bättre. Många vet säkert vad jag pratar om men några kanske inte gör det.

Detta är iallafall ett jätteroligt spel som jag tänkte tipsa er om. Tror de flesta av er hade gillat det!

Detta är inget sponsrat inlägg och jag hoppas ni inte tar detta som reklam! Detta är jag som hittat ett roligt spel och vill rekomendera det till dem som inte testat det!

Xoxo Hannah!

Likes

Comments

Gomorron!

Blir inte mycket som händer idag, är hemma från skolan skönt men ändå inte. Inga detaljer behövs, eller hur? Nej tänkte väll det.
Ska städa övervåningen nu. Sen ska jag ta och plugga lite, Hem- & Konsument-kunskap kul.. Sen är jag nog fri resten av dagen. Hade tänkt att se om jag kunde ändra om i mitt rum lite grann, om jag får tillåtelse att byta nattduksbord såklart. Juste ska gå ut med Nelson lite på eftermiddagen också, blir nog så att jag tar och joggar med honom samtidigt. Om han lyckas låta bli att stanna hela tiden. Kommer nog bli jätteroligt, få komma ut lite i naturen och bara se på våren!

Igår då?
Vart tog jag vägen?
Jo, det slutade med att jag gjorde fel. Jag skolkade från skolan och cyklad runt hela dagen. Jag var inne i Båstad, i stallet, vid stranden och i Hasslöv skogen. Både vid stranden och i skogen hittade jag så mycket insperation för bilder men min mobil var urladdad så det blev ju en total miss.
Men jag fick iallafall bra med ben och konditions träning då jag var ute från klockan tolv till klockan sju på kvällen och motvinden ska vi inte ens prata om!

Vad händer ikväll då, har inga planer mer än att köpa hem lite choklad och nån läsk. Lägga mig i sägen och kolla på YouTube.
Man hoppas ju fortfarande att man någon gång inte är den framför skärmen utan snarare ''i'' den.
Jag vill börja med YouTube, ok? Ok. Men har liksom ingen erfarenhet av program och sånt. Jag kan använda IMovie men har ju ingen Apple-dator så det blir svårt. Hade även kunnat börja med att använda mammas filmkamera men det kommer ju fortfarande bli en utmaning.
Nåväl ska städa klart det lilla sista nu.

Återkommer förmodligen först imorgon men vem vet, kanske redan ikväll!

Xoxo Hannah!

Likes

Comments