Min skoldag var väldigt bra, jag kände inte att jag var nära på att dö i alla fall.
Måndagar är väldigt tuffa för de flesta av oss, jag startar till exempel skoldagen med två timmars matte, jag ser alltid till att jag har någonting med mig att äta, idag var det en banan.
Jag hade min andra franska lektion och OJ vad det det är jobbigt. Jag hatar verkligen B-språks lektionen, har aldrig varit bra på språkstrategier eller att memorera nya ord, osv.
Under historia lektionen blev jag väldigt orolig... Det finns vissa i min grupp som inte ens vet vem Malcom X är, jag dömer inte dem men trodde alla kände till honom, han är ju ändå så historisk.
Efter skolan har jag alltid en egen liten tradition att äta, jag hoppas att ni också har det för mat är bra, mat är gott.
Bilden jag infoga var inte från idag men det brukar se ut så.
Jag går till skolan och hem, det är en 25-30 minuters sträcka så jag blir väldigt hungrig hahaha.
Ett par timmar senare efter jag ätit tränar jag, just idag sprang jag runt mitt skogsområde.
Jag var så trött och ingen var hemma så jag bestämde mig för att beställa pizza vilket i princip aldrig är fel;)

Likes

Comments

Igår natt, var jag och mina vänner på utebio i Rålis.
Det var jätte härligt, vi var där en timme innan filmen spelades och alla dansade lite till musiken som de spelade under tiden. Allt var i 70-tals tema, till och med musiken.
Det fanns Foodtrucks som bland annat sålde pommes, det var mycket som man fick gratis. Jag, jojo och Alex gick runt och fick choklad, Cola och vegansk kaffe. Det fanns folk som delade ut glass.
Filmen vi såg var Saturday night fever med John Travolta.
Jag rekommenderar verkligen att gå på detta om man vill ha kul och skratta väldigt mycket, det är gratis och man kan ta med sig filtar, mat osv.
Vi hade det jätte mysigt.

Likes

Comments

Som de flesta var jag nervös som fan, det enda som underlättade stressen och nervositeten var att jag inte var den enda med fjärilar i magen. Jag visste att alla andra var lika nervösa som mig.

Jag träffade min kompis innan vi började för att vi inte ville vara ensamma och i värsta fall gå fel, om man är två så är det dessutom lättare att hitta runt skolan.

I min mentorsgrupp är vi 11 personer, 9 tjejer och två killar. Alla är jätte trevliga och ser framemot att lära känna dem bättre. Nervositeten släppte sig under dagen och nu längtar jag dit igen.

Till er som läser detta inlägg och inte valt ett gymnasium än så vill jag bara säga att det inte är så svårt som man tror, det är ett mycket viktigt beslut som kan avgöra ens framtid men i fall man väljer fel program så finns det lärare, studievägledare och kuratorer som hjälper dig med det.

Själv valde jag SA (samhällsvetenskapsprogrammet) med inriktning beteende Rudbeck i sollentuna. Jag har alltid velat bli psykolog så detta program är perfekt för mig. 

Det är okej att vara nervös inför första skoldagen, det enda jag kan säga som kommer få er att må bättre är att nästan alla är det och att det går över.

Ta hand om er!

Likes

Comments

Idag åt jag brunch med Astrid. Det var ett brunch ställe som heter Stockholm Brunch Club.

Maten var väldigt god och personalen var jätte trevliga!!

Ha en bra helg. :)))​

Likes

Comments

Idag bestämde jag mig för att laga lax med pasta.

Laxens marinad består av hemmagjord pesto av:

  • färsk basilika,
  • cashewnötter,
  • olivolja,
  • pinjenötter,
  • vitlök,
  • parmesanost,
  • salt och peppar.

Jag la den i ugnen på 200*c i 25 minuter.

Jag kokade vatten och hällde i färsk pasta, när den var al dente (klar men lite att tugga i) blandade jag en hemmagjord skaldjursås recept. Jag toppade pastan med halverade körsbärs tomater och ta-da!!

Likes

Comments

I torsdags var jag hos min vän, Astrid. Vi pluggade fysik och efter ett tag kände vi att vi inte orkade mer, så vi fixade mellis. Vi gjorde smoothie bowls och det var så himla gott, även fast det tog typ 1 timme att fixa allt !! Sen tog det ytterligare 1 timme att fota allt MEN det var så värt det.

Likes

Comments