Header

Igår natt alltså den 31 juli hände det något speciellt, min morbror och hans sambo fick äntligen sin lilla bebis som vi alla väntat på i 9 månader. Är en stolt kusin till denna lilla flicka, jag ska lära henne allt jag kan! Hon är en underbart fin liten tjej och jag älskar verkligen henne
Igår var vi på BB och hälsade på och jag kunde inte släppa min blick ifrån henne, det var en underbar känsla! Längtar tills jag får träffa henne igen

Väljer att inte lägga upp någon bild då jag vill visa min respekt till både henne och hennes föräldrar då vem som helst kan se bilden vilket jag inte vill!

Nu till något helt annat, jag hoppade ju igår som jag skrev i lördags att jag skulle. Vi har en del att slippa på men det kommer så småningom, jag märker själv att min ridning har blivit bättre och att jag rider mer med sitsen. Han kommer lätt nära hinderna, det är därför viktigt att jag inte släpper honom för tidigt.
När han väl hoppar, hoppar han väldigt fint!
Jag hoppade en bana några gånger och tog om vissa linjer som han kom fel in på! Han har väldigt bra kondition så han blev inte så speciellt svettig och även inte heller speciellt trött, han kändes riktigt bra mot slutet när vi höjde lite. Jag tror att vi slutade på 1m, banan var inte 1m utan ett hinder var lite högre! Jag tycker inte man behöver hoppa så högt om man inte behöver det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Både igår och idag har det varit segt med uppdatering från min sida, haft fullt upp hela dagarna! Mina föräldrar är iväg i 4 dagar så min mormor sover hemma hos oss. Har varit i stallet nästan hela dagarna, min mormor har ändå varit tvungen att åka hem till sig varje dag och flytt städa och lite sånt. Igår red jag förresten på hackamoret för första gången och han lyssnade super på det, vi red en liten runda i skogen i alla gångarter både igår och idag. Idag regnade det när vi red ut så vi red barbacka på tunna regntäcken.
Imorgon står det hoppning på schemat, vi ska hoppa en bana! Jag och Alice har fixat en av de stora sommarhagarna och nu har vi ställt ut hinder där så imorgon inviger vi vår lilla gräsbana. Det ska faktiskt bli väldigt kul!

Standard när han kommer ut i hagen efter att jag har svampar honom..

Från dagens uteritt

Mys ponny

Likes

Comments

Efter denna veckan som är kvar har jag och Hanky bara en vecka tillsammans kvar för denna sommaren, jag kommer självklart fortsätta rida honom på ridskolan vilket tröstar mig lite.
Denna veckan som är kvar har jag lite små planer för oss. Imorgon ska jag rida ut med Alice i skritt och trav, ska nämligen testa honom på Hackamore utav en anledning, på lördag ska jag rida ett mer avslappnade pass vilket han behöver och på söndag blir det hoppning. Idag red jag ut med Alice, vi red ganska lugnt. Mest skritt och trav, vi tränade på att korta och länga traven. När jag länger traven på Hanky fattar han lätt galopp så därför är det viktigt att jag håller tillbaka honom lite samtidigt som jag ökar så att han kommer upp mer.
Denna sommaren kommer jag sent att glömma

Likes

Comments

Hanky får dubbla guldstjärnor idag, han var så himla fin idag! Han lysande på allt förutom i galoppombytena från vänster till höger där vi har det lite svårt men förutom galoppombytena samarbetade han bra. Vi tränade på tempoväxlingar, skänkelvikning och samlade galoppfattningar då han ofta får för sig att dra upp huvudet i galoppfattningarna. Men idag kändes galoppfattningar kontrollerade och samlade, vilket var målet.
Han fick även ha lindor på alla fyra för att vi ska passa in någorlunda i dressyrvärlden, dock vet jag inte om det blev den snyggaste lindningen.
Imorgon blir det lite lugnare ridning då han fortfarande har lite sommarlov och sk ta det lugnt emellanåt.

Likes

Comments

Socker, socker och ännu mer socker. Jag ska ta tag i att ha bättre kontroll på vad jag stoppar i min kropp, jag vill absolut inte gå ner i vikt eller andra saker som har med utseendet att göra för det behöver jag verkligen inte! Det jag vill komma med detta inlägg är att jag vill få kontroll på mitt dagliga socker intag, jag märker själv att jag små äter och inte tänker mig för vad jag stoppar i mig. Socker kan ha en negativ hälso påverkan på vår kropp både nu och i framtiden, det är därför jag vill få kontroll över mitt sötsug redan i ung ålder.
Har läst en del bloggar och fått inspiration från olika håll, något en youtuber som heter Ida Warg sa var att det är svårare att få bort sitt sötsug genom att bara sluta med onyttigheter rakt av, utan att man istället ska få bort sötsuget genom perioder. Tex att man har som mål att äta så lite socker som man kan inom 2 månader, då kan man ta bort bit för bit. Exempel vis att man ena veckan tar bort läsk och godis, jag tror på den här kuren då det pågår under en längre tid då jag vet att man lätt kan få huvudvärk osv.
Något jag försöker göra är att jag äter tex en banan istället för en kakbit, frukt innehåller också socker men inte lika höga mängder och inte samma socker.
Jag personligen tycker inte man ska förbjuda sig själv att inte äta socker, en chokladbit på lördagar eller en fika med en kompis måste man få göra tycker jag!
Jag kommer självklart uppdatera er om hur det går under "detoxen", nu under sommaren kommer det nog vara svårare då det kan bli en glass eller två.. Men efter sommaren kommer det nog bli lite enklare!

Har ni några tips på hur man kan få bort sitt sötsug?

Likes

Comments

Likes

Comments

Som jag skrev innan skulle jag och Alice rida ner till stranden med hästarna. Det gjorde vi också som planerat, hästarna var hyfsat lugna när vi red dit. Fick hoppa av några gånger och leda dem men det var pga säkerheten vid vägarna så att dem inte skulle hoppa rakt ut när en bil kom eller liknande. När vi väl kom ner till stranden total vägrade båda hästarna att gå i, det tog verkligen stopp. Vi testade hoppa av dem och leda i dem men det gick inte och när jag väl försökte få i Hanky när jag satt på honom försökte han få mig ur balans. Han stegrade och kastade runt med huvudet, han lyckades dock inte slänga av mig!
Till slut gav vi upp, det känns onödigt att trycka på en häst framåt med båda skänklarna och spö utan att få en reaktion framåt. Det kan till slut sluta illa för både häst och ryttare när en häst som i Hankys fall stegrar och slänger sig till höger och vänster.
Vi red hemåt och då var dem lugna, när vi kom till skogen vid stallet red vi igenom dem ordentligt då det inte riktigt blev av vid stranden och vi hoppade även några små stockar vilket gillades av båda hästarna och av oss.
Vi får helt enkelt se om det blir några fler uteritter till stranden med Hanky innan han ska tillbaka till ridskolan.

Likes

Comments

Godmorgon! Vaknade nyss, hade ställt klockan igår då jag annars går upp tidigast halv 12. Får alltid dåligt samvete när jag sover bort dagen, känns som att man missar så mycket. Idag ska jag och Alice rida till stranden med hästarna på eftermiddagen, det ska bli riktigt kul! Har aldrig ridit till stranden förut, Hanky hatar dock vatten så det kommer bli en liten utmaning tror jag. Mitt mål e att hålla mig kvar!
Ikväll har vi bokat bord på pinchos klockan halv 9. Jag får äta en ordentlig lunch så att jag klarar mig!

Likes

Comments

Vilket väder vi fick idag, inte för varmt men verkligen inte kallt. Man får njuta av sommaren mest den är här! Vi har ätit god mat och åkt en runda runt Nyhamn med en kanalbåt som tog ca 1 timme. Köpenhamn är verkligen en fin stad och framförallt finns det rolig shopping för oss som älskar att shoppa. Jag köpte en poncho från Esprit och det var allt. Det är rätt dyrt i Danmark och vi var inte där för att gå i affärer, det skulle dock inte gjort mig något!

Imorgon blir det stranden med hästarna, ska bli spännande om min lilla fegis häst går i vattnet eller står kvar vid kanten och fjantar sig.

  • Vardag
  • 104 readers

Likes

Comments