Godmorgon på er! Bloggen stod tom i måndags och igår, var alldeles för trött och har kommit hem sent båda dagarna. Planen var att jag skulle utvärdera måndagens ridpass med Hanky men bättre sent än aldrig!
Vi hade markarbete men blandade trav- och galoppbommar, Hanky taggade igång och fick för sig att släppa loss lite. Han märker när det är mer erfarna ryttare på ryggen men han är alltid väldigt go och snäll. Det krävs av en som ryttare att få honom avslappnad och mjuk men det är viktigt att inte tappa tålamodet, vara mjuk och absolut inte bli stark och fast i handen. När han går som bäst är känslan helt fantastisk, ett bra ridpass med en bra känsla kan man leva på länge. Vi avslutade passet exakt så som jag ville, han gick lågt och avslappnat i både skritt och trav. Jag är så lycklig över att få ta hem honom över somrarna, en häst jag alltid kommer att älska.

Igår 28/2 var det som vanligt skola, vi började 09.25 och slutade 14.40. Dagen rullade på i skolan men jag har saknat Carro lite för mycket nu när vi inte träffats på 1 och en halv vecka. Hon har varit sjuk men idag mådde hon bättre så jag gick hem till henne efter skolan och följde med henne på markarbetsträning. Det gick bra för henne och hennes fantastiskt fina häst Bella! Att kolla från marken när olika ryttare tränar ger en så mycket inspiration, alla hästar är helt olika och det är det som gör en så motiverad till denna sporten, att komma överens med ett så pass stort djur. Jag älskar min sport!

Bloggar mer om denna dagen ikväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lovet börjar gå mot sitt slut och jag behöver plugga. Har inte så mycket som måste göras men vill vara ute i god tid inför de kommande proven i veckorna.
Jag satsa mer i skolan och jag känner av tydligt var min gräns går. Jag är väldigt skoltrött och vill mer än allt annat bara gå ut skolan med bra betyg. Efter sommarlovet börjar jag 9:an och jag vill plugga vidare djurvård på gymnasiet, har nästan bestämt mig vilken gymnasie jag vill gå på och det känns som ett bra val. Att kombinera skolarbetet med djur är min dröm, jag har ända sedan jag varit liten velat bli veterinär och som det ser ut just nu lever den drömmen kvar. Det krävs mycket av mig som person men jag slutar inte kämpa för det, även fast att jag är skoltrött så finns det en del av mig att plocka fram till 9:an.
Jag blir lätt stressad när jag inte varit ute i godtid med att plugga inför ett prov och problemet med mig är att jag lägger allt åt sidan och vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja arbeta i. Jag behöver fler strategier och mer inspiration för att inte tappa för mycket! Jag var i en jobbig period innan jul som gjort att jag missat mycket och fått ta igen en del, men jag har inte gett upp för det!
Jag gör alltid så gott jag kan och mer kan jag inte, det är ganska uppenbart!
Jag vet att jag inte är ensam om att tycka skolan är jobbigt men man får kämpa i sin egen takt och det viktigaste av allt, jämför dig aldrig med någon annan. Alla har olika förutsättningar och alla har olika sätt att lära in sig på, vissa lättare och vissa lite svårare.

Likes

Comments

Hej! Efter en lång paus är jag äntligen tillbaka, blogg feelingen vaknade och efter en veckas lov att hinna samla ytterliga krafter så går planeringen på högvarv.
Lite mer än 3 månader kvar till sommarlovet så jag behöver verkligen lägga upp ett schema för att få ihop vardagen. Skolan, hästarna och bloggen tar tid som många andra också vet, ibland känns ett dygn alldeles för kort.

Snart ny månad och jag skojar inte om jag säger att jag aldrig varit såhär uppbokad som jag är i mars. Känns på något sätt riktigt skönt att ha mycket att göra, tiden går så mycket snabbare om dagarna.

Just nu ligger planen att publicera ett blogginlägg om dagen och det jag främst bloggar om är min vardag, älskar personligen att läsa om andras vardagar och få inspiration. Alla har så olika sätt att leva sina dagar på!


Likes

Comments

Igår stod bloggen tom, ursäkta för det. Var väldigt trött efter skolan igår och hade inte bloggen i tankarna. Igår var en riktigt seg dag i skolan, timmarna gick extra långsamt och vi gjorde verkligen ingenting på lektionerna. Det är skönt med mjukstart men ibland kan det vara riktigt segt när vi bara sitter ner i klassrummen och i princip bara pratar om hur lovet varit och vad vi ska göra denna terminen.

Vilken dag börjar/började ni skolan?

Idag har vi inte gjort så mycket mer än vad vi gjorde igår, vissa lärare är sjuka och då blir ofta inte lektionerna desamma när vi har en vikarie. Idag slutar vi runt 14.15, just nu har vi en lång rast med ett Arbetspass intryckt mitt i rasten i 40min. Just denna veckan har vi ingenting att jobba med så vi sitter i cafeterian och tar det lugnt.

Likes

Comments

Nu ska jag vända tillbake på mitt dygn och ställa klockan på 07.30, att somna är för mig inget problem vilket jag vet många andra har svårt med.
Idag har jag ridit, blev inte Hanky utan jag red en skimmel som heter Sid. En stark men väldigt snäll ponny, har ridit han några gånger innan. Idag jobbade vi igång hästarna efter lovet. När man rider han så måste man jobba med halvhalter, han är en typisk häst som smyger sig från arbetet genom att öka. Det gäller att ha en mjuk men tydlig hand, han var väldigt fin i slutet av passet. Han var bra ställd och böjd och lyssnade fint. Ska bli spännande och kul att hoppa honom nästa vecka, han hoppar väldigt fint men är pigg och stark. Det är väldigt nyttigt för mig att rida lite såna hästar då Hanky är helt tvärtemot.
Jag fick även reda på att jag ska ha Hanky som sommarhäst denna sommaren, längtar ihjäl!

Likes

Comments

Sista sovmorgonen imorgon innan man är tillbaka till vardagsrutinen. Får ångest bara jag tänker på skolan, vad sker här näst liksom. Borde inte tänka så, borde leva i nuet. Jag börjar få mer och mer prestationsångest inför 9:an som närmar sig med stormsteg, slutbetyg och gymnasium. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte bryr mig om mina betyg nu i 8:an, men det är inget jag tänker att dölja. Jag visar egentligen inte så mycket utåt, jag håller det inom mig och tänker varför får jag aldrig det högsta betyget. Jag tänker inte ge upp men det börjar bli riktigt tröttsamt, betygskriterierna är riktigt konstiga och orättvis enligt mig och jag vet att jag inte är ensam om den åsikten.
Jag kör på, gör mitt bäst och lägger om mina planer. Försöka bli bättre på att plugga i tid och lägga mer fokus på det nödvändiga i en text. Vissa dagar har jag lättare att koncentrera mig på skolarbetet men vissa är kaos.
Jag kör på två veckor stenhårt innan semestern, vill hellre ligga före de andra innan jag åker så att jag inte har lika mycket att göra under resan.

Imorgon är det ridning, har saknat min lilla Hanky!

Att vakna upp och se sig runt i rummet med citat som gör dagen, det finns inget bättre!

Likes

Comments

Med denna bilden säger jag godnatt.

Likes

Comments

Alla har varit där. Tonåren och sena nätter går hand i hand. Tankar snurrar, helst vill jag somna och vakna ett dygn senare som en ny människa! Tanken var att klockan skulle ringa 07.00, haha säger jag bara. Lycka till, till mig själv. Det skulle förvåna mig rejält om jag kommit upp ur sängen efter 3 timmars sömn! Lugna alla vuxna där bakom skärmen, detta händer ENDAST på loven. Jag är faktiskt bra på att lägga mig i tid när det är vanlig vardag. Alla har varit där, det finns inte någon som kan svära på att de aldrig varit uppe hela natten.
Jag skulle egentligen till hfrk tidigt på morgonen men åker kanske dit på kvällen imorgon istället, annars blir det på söndag.
Jag måste ut lite, jag ska iallafall försöka tvinga mig själv att åka till Hööks imorgon. Med andra ord om jag hinner vakna innan dem stänger, hehe.

Nu ska jag faktiskt släcka mobilen, utan någon ställd klocka och bara sova tills mamma eller pappa väcker mig.

Med denna säger jag godnatt!

Likes

Comments

Jag kommer snart inte kunna räkna på mina fingrar hur många gånger jag kollat om på säsong 1 och 2 av Skam. Idag har jag kollat klart på hela säsong 1 marathonet på NRK och nu är jag inne på säsong 2 marathonet. Imorgon ska jag kolla klart på säsong 2 och sen kolla om på säsong 3.
Jag är totalt förälskad i den serien och jag vet att jag inte är ensam. Har skrivit ett inlägg om Skam innan, men hur många gånger jag än har kollat på alla 3 säsonger så blir det inte mindre spännande för det. Det blir ju inte sämre när säsong 4 släpps till våren detta året, någon här är beroende. Hands up för den!

Idag kom jag upp i tid men har inte gjort så mycket, var ute på en lång promenad med hunden vid lunch. Åkte aldrig till Hööks då jag kom på att mitt busskort inte gäller på jullovet och hittade inget här hemma. Det får bli imorgon eller till helgen! Ridningen börjar på måndag så jag hinner köpa det jag ska tills dess.
På lördag ska jag till HFRK och kolla ponny klasserna. Vill även till IKEA och handla ramar till mina posters, har väntat lite för länge nu på att få upp alla tavlor!

Godnatt på er, hoppas ni har haft en fin dag!

Likes

Comments

Jag behöver inspiration. Jag läser andras bloggar, kollar runt på andra sociala medier och försöker fånga idéer. Det är inte lätt, jag vill att allt jag skriver ska fånga intresset hos många olika målgrupper. Jag känner att det därför är viktigt att jag verkligen får tid att tänka igenom mina inlägg. Mycket handlar ju även om rubriken, vissa rubriker lockar mer än andra, inte sant? Jag har själv svårt att komma på bra rubriker, det blir ofta att jag skriver självaste inlägget och sen slänger ihop en rubrik.
Ni andra bloggare, hur gör ni för att fånga läsarens uppmärksamhet?
Egentligen har jag all tid i världen att leta inspiration och skriva massor med inlägg nu på lovet, men det är som att idéer kommer och går. När man kommer in i vardagen så är det mycket mer som händer runt omkring än som man lägger mer märke till. Detta lovet har jag lagt allt åt sidan och för det mesta bara vilat upp mig och varit för mig själv. Jag personligen tycker om att bara sitta hemma, ta en promenad med hunden och bara ha såna dagar där ingenting händer.

Imorgon ska jag kämpa mig upp och kanske ta en sväng till Hööks, är i behov av ett par nya ridbyxor och några par ridstrumpor. Jag har ett par ridbyxor som passar och som jag verkligen avgudar att rida i. Blir antagligen ett par till fast i en annan färg.

Att man kan sakna något så mycket!

Likes

Comments