View tracker

Igår stod bloggen tom, ursäkta för det. Var väldigt trött efter skolan igår och hade inte bloggen i tankarna. Igår var en riktigt seg dag i skolan, timmarna gick extra långsamt och vi gjorde verkligen ingenting på lektionerna. Det är skönt med mjukstart men ibland kan det vara riktigt segt när vi bara sitter ner i klassrummen och i princip bara pratar om hur lovet varit och vad vi ska göra denna terminen.

Vilken dag börjar/började ni skolan?

Idag har vi inte gjort så mycket mer än vad vi gjorde igår, vissa lärare är sjuka och då blir ofta inte lektionerna desamma när vi har en vikarie. Idag slutar vi runt 14.15, just nu har vi en lång rast med ett Arbetspass intryckt mitt i rasten i 40min. Just denna veckan har vi ingenting att jobba med så vi sitter i cafeterian och tar det lugnt.

Likes

Comments

Nu ska jag vända tillbake på mitt dygn och ställa klockan på 07.30, att somna är för mig inget problem vilket jag vet många andra har svårt med.
Idag har jag ridit, blev inte Hanky utan jag red en skimmel som heter Sid. En stark men väldigt snäll ponny, har ridit han några gånger innan. Idag jobbade vi igång hästarna efter lovet. När man rider han så måste man jobba med halvhalter, han är en typisk häst som smyger sig från arbetet genom att öka. Det gäller att ha en mjuk men tydlig hand, han var väldigt fin i slutet av passet. Han var bra ställd och böjd och lyssnade fint. Ska bli spännande och kul att hoppa honom nästa vecka, han hoppar väldigt fint men är pigg och stark. Det är väldigt nyttigt för mig att rida lite såna hästar då Hanky är helt tvärtemot.
Jag fick även reda på att jag ska ha Hanky som sommarhäst denna sommaren, längtar ihjäl!

Likes

Comments

Sista sovmorgonen imorgon innan man är tillbaka till vardagsrutinen. Får ångest bara jag tänker på skolan, vad sker här näst liksom. Borde inte tänka så, borde leva i nuet. Jag börjar få mer och mer prestationsångest inför 9:an som närmar sig med stormsteg, slutbetyg och gymnasium. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte bryr mig om mina betyg nu i 8:an, men det är inget jag tänker att dölja. Jag visar egentligen inte så mycket utåt, jag håller det inom mig och tänker varför får jag aldrig det högsta betyget. Jag tänker inte ge upp men det börjar bli riktigt tröttsamt, betygskriterierna är riktigt konstiga och orättvis enligt mig och jag vet att jag inte är ensam om den åsikten.
Jag kör på, gör mitt bäst och lägger om mina planer. Försöka bli bättre på att plugga i tid och lägga mer fokus på det nödvändiga i en text. Vissa dagar har jag lättare att koncentrera mig på skolarbetet men vissa är kaos.
Jag kör på två veckor stenhårt innan semestern, vill hellre ligga före de andra innan jag åker så att jag inte har lika mycket att göra under resan.

Imorgon är det ridning, har saknat min lilla Hanky!

Att vakna upp och se sig runt i rummet med citat som gör dagen, det finns inget bättre!

Likes

Comments

Med denna bilden säger jag godnatt.

Likes

Comments

Alla har varit där. Tonåren och sena nätter går hand i hand. Tankar snurrar, helst vill jag somna och vakna ett dygn senare som en ny människa! Tanken var att klockan skulle ringa 07.00, haha säger jag bara. Lycka till, till mig själv. Det skulle förvåna mig rejält om jag kommit upp ur sängen efter 3 timmars sömn! Lugna alla vuxna där bakom skärmen, detta händer ENDAST på loven. Jag är faktiskt bra på att lägga mig i tid när det är vanlig vardag. Alla har varit där, det finns inte någon som kan svära på att de aldrig varit uppe hela natten.
Jag skulle egentligen till hfrk tidigt på morgonen men åker kanske dit på kvällen imorgon istället, annars blir det på söndag.
Jag måste ut lite, jag ska iallafall försöka tvinga mig själv att åka till Hööks imorgon. Med andra ord om jag hinner vakna innan dem stänger, hehe.

Nu ska jag faktiskt släcka mobilen, utan någon ställd klocka och bara sova tills mamma eller pappa väcker mig.

Med denna säger jag godnatt!

Likes

Comments

View tracker

Jag kommer snart inte kunna räkna på mina fingrar hur många gånger jag kollat om på säsong 1 och 2 av Skam. Idag har jag kollat klart på hela säsong 1 marathonet på NRK och nu är jag inne på säsong 2 marathonet. Imorgon ska jag kolla klart på säsong 2 och sen kolla om på säsong 3.
Jag är totalt förälskad i den serien och jag vet att jag inte är ensam. Har skrivit ett inlägg om Skam innan, men hur många gånger jag än har kollat på alla 3 säsonger så blir det inte mindre spännande för det. Det blir ju inte sämre när säsong 4 släpps till våren detta året, någon här är beroende. Hands up för den!

Idag kom jag upp i tid men har inte gjort så mycket, var ute på en lång promenad med hunden vid lunch. Åkte aldrig till Hööks då jag kom på att mitt busskort inte gäller på jullovet och hittade inget här hemma. Det får bli imorgon eller till helgen! Ridningen börjar på måndag så jag hinner köpa det jag ska tills dess.
På lördag ska jag till HFRK och kolla ponny klasserna. Vill även till IKEA och handla ramar till mina posters, har väntat lite för länge nu på att få upp alla tavlor!

Godnatt på er, hoppas ni har haft en fin dag!

Likes

Comments

Jag behöver inspiration. Jag läser andras bloggar, kollar runt på andra sociala medier och försöker fånga idéer. Det är inte lätt, jag vill att allt jag skriver ska fånga intresset hos många olika målgrupper. Jag känner att det därför är viktigt att jag verkligen får tid att tänka igenom mina inlägg. Mycket handlar ju även om rubriken, vissa rubriker lockar mer än andra, inte sant? Jag har själv svårt att komma på bra rubriker, det blir ofta att jag skriver självaste inlägget och sen slänger ihop en rubrik.
Ni andra bloggare, hur gör ni för att fånga läsarens uppmärksamhet?
Egentligen har jag all tid i världen att leta inspiration och skriva massor med inlägg nu på lovet, men det är som att idéer kommer och går. När man kommer in i vardagen så är det mycket mer som händer runt omkring än som man lägger mer märke till. Detta lovet har jag lagt allt åt sidan och för det mesta bara vilat upp mig och varit för mig själv. Jag personligen tycker om att bara sitta hemma, ta en promenad med hunden och bara ha såna dagar där ingenting händer.

Imorgon ska jag kämpa mig upp och kanske ta en sväng till Hööks, är i behov av ett par nya ridbyxor och några par ridstrumpor. Jag har ett par ridbyxor som passar och som jag verkligen avgudar att rida i. Blir antagligen ett par till fast i en annan färg.

Att man kan sakna något så mycket!

Likes

Comments

Jag kan inte vara den ända som ibland bara älskar när det är grått och blåsigt ute när man sitter inne med tända ljus och bara myser. Idag har jag, mamma och min lillebror varit och fikat hos mormor.
Imorgon blir antagligen en dag hemma, kanske träffar någon kompis. Får se lite vad jag känner för och hur vädret kommer att bli. Försöket att komma upp vid 09.30 idag gick inte så bra. Vaknade istället 11.0, men imorgon ska jag ge det ett försök igen! Blir egentligen bara mer trött under dagen om jag vaknar för sent.

Hur har er dag varit?

Med en sovande katt på mina ben och klockan ställd på 09.30 så säger jag godnatt!

Likes

Comments

Varje kväll, runt 00.00 så somnar jag alltid! Sen vaknar jag efter 2 timmar, går upp, borstar tänderna, ger min katt sin medicin och sen somnar om. Från och med imorgon ska jag fixa mig och allt annat runt om kring mig vid 22.00 så att jag bara kan somna och komma till ro.
Klockan ringer 09.30 imorgon bitti, det kommer antagligen sluta med att jag ändå vaknar vid 11. Men jag ger mig själv ett försök.
Idag (igår) var jag med Fia hela dagen, vi har bara umgåtts och haft det mysigt. Älskar verkligen dagar där ingenting är planerat och man bara tar allt som det kommer. Får njuta sista lediga veckan innan skolan, går dock bara 13 skoldagar innan jag är ledig ytterliga 2 veckor och det ska bli så skönt att få komma till sitt andra hem efter 1 års väntan sedan sist. Alltid lika mysigt att komma tillbaka!

Gran canaria 2015

Likes

Comments

Wow säger jag bara! 2016 har verkligen levererat, drömmar har gått i uppfyllelse och jag har bara känt mig lycklig näst intill hela året, nu lämnar jag 2016 men minnena lever fortfarande kvar. Sommaren var helt fantastisk, att få haft Hanky för mig själv och dela den lyckan med mina närmsta vänner är svårt att sätta ord på.

2017 vill jag bara fortsätta leva i nuet, jag vill fortsätta med bloggen nu när min utrustningen är hel igen. Massor av foton ska tas och jag vill fortsätta leva mina dagar med familj och vänner.
Har som mål att prestera och höja mina betyg i skolan detta året, lägga upp nya strategier för hur jag ska komma så långt som möjligt.
Ridningen vill jag utvecklas mer inom, både från marken och hästryggen. Jag vill fortsätta utvecklas med Hanky men samtidigt rida fler och olika hästar, vilket jag har möjligheten till då jag rider på ridskola. Där finns alltid många fina hästar och som man både lär och lär sig av.

Den 28:e januari åker jag med familjen till Gran canaria i 2 veckor, året kan ju inte starta på ett bättre sätt!

Hoppas ni har fått en bra start på det nya året!

Likes

Comments