Det är sjukt hur bekväm man blir när man är ledig från skolan en längre tid, inga tider att passa, ingen klocka som ringer och inga måsten.
Just nu vill jag att tiden ska stå stilla, känner bara en sån inre stress av att tiden går alldeles för fort. Imorgon börjar vardagen med rutiner och en massa måsten, bara känslan av att behöva ställa klockan, gå upp, fixa sig och åka till skolan är som att jag ska bestiga ett berg.
Blir så trött på just denna känslan, mitt huvud säger att det inte är några problem men det går liksom inte ihop med det övriga i kroppen! Alla känslor snurrar runt och det tar aldrig stopp.
Jag behöver ut och rensa mina tankar, att ta hunden på en lång promenad kan vara till stor hjälp! Att ringa en nära vän och bara prata några timmar om allt mellan himmel och jord är också ett stort plus om man lever med ångest. Att prata eller skriva om det och inte skämmas över det är så sjukt viktigt och att våga öppna upp sig är något som kan få andra att inse att man inte är ensam.
Jag mår personligen bra av att lätta på mina tankar, prata eller skriva ut. Jag tycker det har blivit lättare med tiden att öppna upp mig och bli mer öppen om saker som exempel vis min ångest och hur jag lever igenom mina dagar. Vissa dagar är rent åt helvete medans vissa dagar är toppen, jag håller ofta min ångest inom mig och vill inte att det ska påverka andra i min omgivning. Så ska det egentligen inte vara men jag blir bättre!
Jag vill försöka nå ut till fler och förmedla mer kunskap kring phykisk ohälsa. Jag vill hjälpa andra som mår dåligt, jag vet hur det känns och genom att bara nämna det är till stor hjälp tycker jag.
Något som har hjälpt mig är Therese Lindgrens självbiografi "Ibland mår jag inte så bra", den har gett mig så otroligt mycket mer kunskaper och jag rekommenderar alla att läsa den boken.

Det är viktigt att prata, skäms inte och försök inte gömma dig! Det viktigare av allt som jag tidigare nämnt, DU ÄR INTE ENSAM.

Likes

Comments

Lovet börjar gå mot sitt slut och jag behöver plugga. Har inte så mycket som måste göras men vill vara ute i god tid inför de kommande proven i veckorna.
Jag satsa mer i skolan och jag känner av tydligt var min gräns går. Jag är väldigt skoltrött och vill mer än allt annat bara gå ut skolan med bra betyg. Efter sommarlovet börjar jag 9:an och jag vill plugga vidare djurvård på gymnasiet, har nästan bestämt mig vilken gymnasie jag vill gå på och det känns som ett bra val. Att kombinera skolarbetet med djur är min dröm, jag har ända sedan jag varit liten velat bli veterinär och som det ser ut just nu lever den drömmen kvar. Det krävs mycket av mig som person men jag slutar inte kämpa för det, även fast att jag är skoltrött så finns det en del av mig att plocka fram till 9:an.
Jag blir lätt stressad när jag inte varit ute i godtid med att plugga inför ett prov och problemet med mig är att jag lägger allt åt sidan och vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja arbeta i. Jag behöver fler strategier och mer inspiration för att inte tappa för mycket! Jag var i en jobbig period innan jul som gjort att jag missat mycket och fått ta igen en del, men jag har inte gett upp för det!
Jag gör alltid så gott jag kan och mer kan jag inte, det är ganska uppenbart!
Jag vet att jag inte är ensam om att tycka skolan är jobbigt men man får kämpa i sin egen takt och det viktigaste av allt, jämför dig aldrig med någon annan. Alla har olika förutsättningar och alla har olika sätt att lära in sig på, vissa lättare och vissa lite svårare.

Likes

Comments

Hej! Efter en lång paus är jag äntligen tillbaka, blogg feelingen vaknade och efter en veckas lov att hinna samla ytterliga krafter så går planeringen på högvarv.
Lite mer än 3 månader kvar till sommarlovet så jag behöver verkligen lägga upp ett schema för att få ihop vardagen. Skolan, hästarna och bloggen tar tid som många andra också vet, ibland känns ett dygn alldeles för kort.

Snart ny månad och jag skojar inte om jag säger att jag aldrig varit såhär uppbokad som jag är i mars. Känns på något sätt riktigt skönt att ha mycket att göra, tiden går så mycket snabbare om dagarna.

Just nu ligger planen att publicera ett blogginlägg om dagen och det jag främst bloggar om är min vardag, älskar personligen att läsa om andras vardagar och få inspiration. Alla har så olika sätt att leva sina dagar på!


Likes

Comments

Igår stod bloggen tom, ursäkta för det. Var väldigt trött efter skolan igår och hade inte bloggen i tankarna. Igår var en riktigt seg dag i skolan, timmarna gick extra långsamt och vi gjorde verkligen ingenting på lektionerna. Det är skönt med mjukstart men ibland kan det vara riktigt segt när vi bara sitter ner i klassrummen och i princip bara pratar om hur lovet varit och vad vi ska göra denna terminen.

Vilken dag börjar/började ni skolan?

Idag har vi inte gjort så mycket mer än vad vi gjorde igår, vissa lärare är sjuka och då blir ofta inte lektionerna desamma när vi har en vikarie. Idag slutar vi runt 14.15, just nu har vi en lång rast med ett Arbetspass intryckt mitt i rasten i 40min. Just denna veckan har vi ingenting att jobba med så vi sitter i cafeterian och tar det lugnt.

Likes

Comments

Nu ska jag vända tillbake på mitt dygn och ställa klockan på 07.30, att somna är för mig inget problem vilket jag vet många andra har svårt med.
Idag har jag ridit, blev inte Hanky utan jag red en skimmel som heter Sid. En stark men väldigt snäll ponny, har ridit han några gånger innan. Idag jobbade vi igång hästarna efter lovet. När man rider han så måste man jobba med halvhalter, han är en typisk häst som smyger sig från arbetet genom att öka. Det gäller att ha en mjuk men tydlig hand, han var väldigt fin i slutet av passet. Han var bra ställd och böjd och lyssnade fint. Ska bli spännande och kul att hoppa honom nästa vecka, han hoppar väldigt fint men är pigg och stark. Det är väldigt nyttigt för mig att rida lite såna hästar då Hanky är helt tvärtemot.
Jag fick även reda på att jag ska ha Hanky som sommarhäst denna sommaren, längtar ihjäl!

Likes

Comments

Sista sovmorgonen imorgon innan man är tillbaka till vardagsrutinen. Får ångest bara jag tänker på skolan, vad sker här näst liksom. Borde inte tänka så, borde leva i nuet. Jag börjar få mer och mer prestationsångest inför 9:an som närmar sig med stormsteg, slutbetyg och gymnasium. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte bryr mig om mina betyg nu i 8:an, men det är inget jag tänker att dölja. Jag visar egentligen inte så mycket utåt, jag håller det inom mig och tänker varför får jag aldrig det högsta betyget. Jag tänker inte ge upp men det börjar bli riktigt tröttsamt, betygskriterierna är riktigt konstiga och orättvis enligt mig och jag vet att jag inte är ensam om den åsikten.
Jag kör på, gör mitt bäst och lägger om mina planer. Försöka bli bättre på att plugga i tid och lägga mer fokus på det nödvändiga i en text. Vissa dagar har jag lättare att koncentrera mig på skolarbetet men vissa är kaos.
Jag kör på två veckor stenhårt innan semestern, vill hellre ligga före de andra innan jag åker så att jag inte har lika mycket att göra under resan.

Imorgon är det ridning, har saknat min lilla Hanky!

Att vakna upp och se sig runt i rummet med citat som gör dagen, det finns inget bättre!

Likes

Comments

Med denna bilden säger jag godnatt.

Likes

Comments

Alla har varit där. Tonåren och sena nätter går hand i hand. Tankar snurrar, helst vill jag somna och vakna ett dygn senare som en ny människa! Tanken var att klockan skulle ringa 07.00, haha säger jag bara. Lycka till, till mig själv. Det skulle förvåna mig rejält om jag kommit upp ur sängen efter 3 timmars sömn! Lugna alla vuxna där bakom skärmen, detta händer ENDAST på loven. Jag är faktiskt bra på att lägga mig i tid när det är vanlig vardag. Alla har varit där, det finns inte någon som kan svära på att de aldrig varit uppe hela natten.
Jag skulle egentligen till hfrk tidigt på morgonen men åker kanske dit på kvällen imorgon istället, annars blir det på söndag.
Jag måste ut lite, jag ska iallafall försöka tvinga mig själv att åka till Hööks imorgon. Med andra ord om jag hinner vakna innan dem stänger, hehe.

Nu ska jag faktiskt släcka mobilen, utan någon ställd klocka och bara sova tills mamma eller pappa väcker mig.

Med denna säger jag godnatt!

Likes

Comments

Jag kommer snart inte kunna räkna på mina fingrar hur många gånger jag kollat om på säsong 1 och 2 av Skam. Idag har jag kollat klart på hela säsong 1 marathonet på NRK och nu är jag inne på säsong 2 marathonet. Imorgon ska jag kolla klart på säsong 2 och sen kolla om på säsong 3.
Jag är totalt förälskad i den serien och jag vet att jag inte är ensam. Har skrivit ett inlägg om Skam innan, men hur många gånger jag än har kollat på alla 3 säsonger så blir det inte mindre spännande för det. Det blir ju inte sämre när säsong 4 släpps till våren detta året, någon här är beroende. Hands up för den!

Idag kom jag upp i tid men har inte gjort så mycket, var ute på en lång promenad med hunden vid lunch. Åkte aldrig till Hööks då jag kom på att mitt busskort inte gäller på jullovet och hittade inget här hemma. Det får bli imorgon eller till helgen! Ridningen börjar på måndag så jag hinner köpa det jag ska tills dess.
På lördag ska jag till HFRK och kolla ponny klasserna. Vill även till IKEA och handla ramar till mina posters, har väntat lite för länge nu på att få upp alla tavlor!

Godnatt på er, hoppas ni har haft en fin dag!

Likes

Comments

Jag behöver inspiration. Jag läser andras bloggar, kollar runt på andra sociala medier och försöker fånga idéer. Det är inte lätt, jag vill att allt jag skriver ska fånga intresset hos många olika målgrupper. Jag känner att det därför är viktigt att jag verkligen får tid att tänka igenom mina inlägg. Mycket handlar ju även om rubriken, vissa rubriker lockar mer än andra, inte sant? Jag har själv svårt att komma på bra rubriker, det blir ofta att jag skriver självaste inlägget och sen slänger ihop en rubrik.
Ni andra bloggare, hur gör ni för att fånga läsarens uppmärksamhet?
Egentligen har jag all tid i världen att leta inspiration och skriva massor med inlägg nu på lovet, men det är som att idéer kommer och går. När man kommer in i vardagen så är det mycket mer som händer runt omkring än som man lägger mer märke till. Detta lovet har jag lagt allt åt sidan och för det mesta bara vilat upp mig och varit för mig själv. Jag personligen tycker om att bara sitta hemma, ta en promenad med hunden och bara ha såna dagar där ingenting händer.

Imorgon ska jag kämpa mig upp och kanske ta en sväng till Hööks, är i behov av ett par nya ridbyxor och några par ridstrumpor. Jag har ett par ridbyxor som passar och som jag verkligen avgudar att rida i. Blir antagligen ett par till fast i en annan färg.

Att man kan sakna något så mycket!

Likes

Comments