Jag är inne på Zara. Jag är helt medveten om att jag är inne på Zara. Jag är helt medveten om var jag är, vem jag är där med och vad jag gör.

Från ingenstans säger du mitt namn och visar mig en tröja, och jag tänker; vem är du? Känner jag dig? Var är jag? Vad gör jag här? Alla känslor inom loppet av tre sekunder. Jag blundar, skakar på huvudet och ser dig i ögonen, och förstår äntligen vem du är. Jag svarar "ja, den var fin!"

Vi fortsätter i affären och jag stannar upp, kollar och granskar dig, och tycker att jag känner igen dig. Det är ju du. Du som jag för fem minuter sen inte kom ihåg vem du var. Du är samma person, och jag är långt, långt härifrån.

Vi går till nästa butik, ytterligare en till, och till sist en fjärde butik, och detsamma inträffar gång på gång, om och om igen.

———————————————————————

Jag går lite stressat ut från klassrummet som en dag kanske kommer vara mitt hemklassrum.

 Jag hatar stora folkmassor och vill egentligen bara springa ut därifrån.

Då kommer ni ut från det andra klassrummet. Så oväntat men ändå inte oväntat alls. Jag visste att du skulle vara här, men jag hade ingen aning om dig, du den andra. Jag kommer inte ens ihåg när vi sågs senast. Vi har en bra relation, men jag blev nästan svimfärdig när du kom ut därifrån. Jag var inte beredd, inte beredd på att stöta på allt och alla här. Det blev för mycket för mig. Jag säger hej, stressat, och försöker ta mig lite längre ut i korridoren, där inte så många befinner sig. Mamma letar efter mig och förstod inte var jag tog vägen, och ni likaså.


———————————————————————

Jag är så ledsen. Jag är så långt in i mina tankar just nu, så jag kommer inte ens ihåg vad ni, mina närmsta vänner, heter eller hur ni ser ut. Jag kopplar inte era ansikten med någon jag känner. Jag är så långt borta i mina egna tankar, så jag uppfattar inte ens de jag känner. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helgen gick så snabbt, det kändes inte ens som att den hann komma. Lite för ofta som jag kan känner så efter en helg, tråkigt. Men vad jag har denna helgen erbjudit då? Jodå, ganska mycket skoj. Vi började vid nio på fredagen och skoldagen flöt på, dock ganska segt på grund av många inställda lektioner som inte lärarna hade meddelat om så att sitta i skolan i ungefär två timmar i onödan istället för att sova var ingen höjdare enligt mig. På eftermiddagen så bestämde sig jag och två kompisar för att vi skulle ha Idol-mys. Men jag vet verkligen inte vad som hände med mig då, som jag skrev på fredagen så känns det inte som att jag är på god fot med alla kompisar eller familjen just nu, och det ledde till ett litet sammanbrott. När vi kom in på Coop så kändes det som att jag skulle spy så fort jag såg mat för jag var så äcklad. Tyckte synd om mina kompisar för jag var verkligen en tragisk människa då.. Men de fick mig att köpa lite godis iallafall för annars skulle jag ångra mig sedan! Jag åkte hem och de åkte vidare för att köpa lite annat, jag kom hem, åt jättegod Tacos med familjen och mitt humör vände med en gång. Tindra och Klara kom sedan och då hade vi det superkul som vanligt!


På lördagen så gick jag upp runt nio tiden och åt amerikansk frukost, gott som vanligt. Sedan åkte jag och mamma till Lindholmen för att gå på Polhemsgymnasiets Öppet Hus. Jag blev så glatt överraskad och det känns verkligen som en skola jag skulle kunna gå på. Så kul! Sedan åkte vi och kollade på en match som min bror spelade och därefter åkte vi till IKEA för lunch. När vi var klara på IKEA åkte vi hem och jag det mest lugnt. Vid halv tio mötte jag fem kompisar och vi hade det kul! Jag kom hem runt tolv och somnade sedan vid ett.


Idag har jag inte gjort mycket alls. Ätit söndagsmiddag! Jag ska snart ta tag i lite tvätt och liknande och jag har övat och skrivit färdigt en engelska presentation som jag ska ha antingen på tisdag eller fredag. Dessvärre håller jag på att bli sjuk. Så himla tråkigt och så opassande - halloween, lov och skolan i högsta hugg - så det är väl inte det roligaste just nu. Men jag ska snart gå ned och äta lite kvällsmat (efter att tvätthögen är borta) och dricka te så det förhoppningsvis känns bättre imorgonbitti.

Jag hoppas verkligen att ni alla haft en bra helg! Kram.

Likes

Comments

Dessa nio låtar är otroligt bra och väldigt olika vissa utav dem. Lyssna bara!!!

Likes

Comments

Jag avskyr att jag alltid är så otroligt känslig, samtidigt som det är en utav mina bästa egenskaper då jag alltid bryr mig.

Det är jobbigt att vara känslig för jag bryr mig om så små grejer. På det senaste så har jag känt att jag inte riktigt har varit på god fot med alla mina kompisar. När jag skriver detta så är det en speciell person jag tänker på. Denna personen är någon som jag inte är super nära med, men som jag ändå tycker om att umgås med.

Jag avskyr att känna att man inte duger. Att känna att jag kommer i andra hand, och att jag ibland till och med väljer mig själv i andra hand, ganska ofta.

Idag har jag haft gråten i halsen hela dagen, men framförallt nu på eftermiddagen/kvällen. Om jag redan har något i huvudet som tynger ned mig så blir det också automatiskt mycket lättare att väldigt små saker påverkar mig oerhört mycket.

Jag hoppas att detta går över under kvällen och att det är bra imorgon igen. Men det är helt okej att känna sig lite extra ledsen då och då, för under vissa perioder så är det stressigt och mycket press på en själv, men jag är nog bättre på att tala om det för andra än vad jag är på att följa det själv.

Likes

Comments

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Hmm, svårt! Men förmodligen Gossip Girl eller Vänner. Två otroligt fina och bra serier med mycket karaktär och starka intryck!

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Inte så mycket faktiskt. Polis var något jag tyckte verkade roligt (tycker fortfarande), men även advokat har jag velat bli länge.

3. Vilken är din favoritdoft?

Citrus dofter, tycker att det luktar helt ljuvligt och tryggt. För ett tag sen skulle jag nog ha sagt typ vanilj och dofterna som hör dit, men eftersom min kära mor lätt får ont i huvudet av tunga dofter så har jag blivit mer förtjust i ljusa och lugna dofter.

4. Om du skulle få en dotter idag, vad skulle du döpa henne till då?

Karolina, Michaela, Sol, Josephine, Sigrid, Juni, Ehline, Zara eller Evelyn (+ typ 20 andra namn hehe)

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Jag skulle vara ärlig mot folk. Jag skulle säga allt jag tycker om dem, oavsett hat eller kärlek. Jag skulle samla alla som betyder något värdefullt för mig på en och samma plats, köpa jättemycket mat och snacks, och bara leva livet. Tills jorden skulle gå under..

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Svår fråga. Jag är väldigt nöjd med att vara tjej och jag är glad över att jag kan vara med och påverka hela livshistorian när det kommer till jämlikhet av all dess like. Om jag var kille så skulle jag vara feminist, vilket jag är nu, så det är ingen skillnad. JO, nu kom jag på det. Jag skulle nog spela hockey. Det kanske låter ofeministiskt av mig att säga så, men när jag går in för något, då går jag in helhjärtat, och det finns inte ens hälften så många "tjejlag" som "kill-lag", så det är därför.

7. Vad gör du om tio år?

Förhoppningsvis har jag hittat någon som jag vill spendera resten av mitt liv med, förmodligen jobbar jag, eller så studerar jag. Spelar ingen roll. Jag sitter inte och äter chips i soffan hela dagarna iallafall. Jag umgås nog mycket med nära och kära. Jag hoppas att jag och min partner bor i en fin lägenhet i Göteborg också. Men viktigast av allt; jag hoppas att jag älskar varje del av mig själv, insida som utsida.

8. Vilken är din bästa danslåt?

Jag dansar inte så mycket till musik, jag sjunger mest *svin dåligt host host*, men alla låtar som har en bra text som är lätt att sjunga med i och som såklart har lite tempo.

9. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Skulle inte kunna hantera det, hehe. Nä, men jag hade självklart skänkt fruktansvärt stora delar av summan. Jag skulle unna mig, min familj och mina kompisar saker.

10. Vad tycker du om ordet hen?

Samma som jag tycker om han och hon. Mänskligt! Hen behövs.

11. Vad gör dig riktigt förbannad?

När folk dömer, när folk mobbar, när folk trakasserar, att förlora en match, när all mat är slut, när jag har lite pengar på kontot, när jag saknar någon för mycket, när jag vaknar på morgonen, och så vidare och så vidare.

12. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Hyfsat tror jag! Jag är iallafall lik mina föräldrar nu.


Likes

Comments

Jag har sen nian börjat bli mer och mer intresserad och fascinerad av kläder och olika stilar. Jag tycker att det är otroligt roligt med kläder och är glad över att jag bor i en "storstad", för då får jag uppleva så himla mycket olika stilar och människor.

Jag vet inte riktigt hur jag skulle definiera min stil, men den är nog hyfsat speciell men ändå lite vanlig. Jag försöker göra den unik och rolig med hjälp av detaljer, oavsett små eller stora.

Jag tänkte dela med mig av lite olika outfits som jag haft på senaste och ni kommer säkert känna igen några eftersom jag ibland lägger in en och annan outfit-bild.

Likes

Comments

Me too är ett försök till att få männen att träda fram. Genom att alla kvinnor och flickor och tjejer som någonsin har blivit sexuellt trakasserade, vare sig ord eller handling, lägger upp en bild på Instagram eller gör något annat synligt på sina sociala medier, till exempel Snapchat, Instastory, Här, Facebook, etc, så ska vi tillsammans försöka upplysa männen om hur många de vet som har blivit utsatt för detta, och kanske ställa dem en tankeställare. Jag la upp på min Instaatory!

Likes

Comments

Tjaaa! Hur är det? Med mig är det bra, men det har varit en väldigt omtumlande dag. Dagen började med att en kompis blev tagen av polisen för trimmad moppe, värt! Sedan fick jag ett raseriutbrott på idrotten för att vi tydligen från ingenstans skulle spela fotboll, och våran vikarie som vi hade visste ju självklart iiiingenting om våran klass. Dels blev jag irriterad för att våran klass är väldigt tävlingsinriktad, dels för att alla i min klass vet att jag är skadad och det är såpass kort tid tills jag får börja spela igen och då känns det extra segt om jag missar fotbollen när det endast är två ynka veckor (två veckor av ett och ett halvt år typ) tills jag får vara med igen.

På eftermiddagen var jag med om den konstigaste och mest obehagliga tillställningen i mitt liv. Ni i Mölndals kommun har något väldigt konstigt som väntar på er. Jag är fortfarande i chock och vet inte hur jag ska hantera detta, haha. Men det har varit en dag fylld med skratt i alla fall och det skadar ju inte såklart.

Nu pluggar jag, som förövrigt går åt skogen då jag hela dagen har känt mig ofokuserad, kanske med tanke på polishändelsen i morse, men jag ska försöka samla mig efter middagen och plugga lite fysik i och med att vi har prov på torsdag. Jippie! NOT.

Kram på er så länge!

Likes

Comments

.. och nu förväntar ni er säkert något jätteroligt och spännande. Men det är inte mer spännande än stavelsen P L U G G . Men tro det eller ej, så ser jag faktiskt fram emot det. Idag ska jag skriva klart en stor SO-uppsats och sedan njuta av fredagen, och på lördag ska jag bänka mig vid matbordet med godis, sköna kläder, uppsatt hår och inget smink och planera, skriva och plugga så mycket jag kan. På söndag tänkte jag kolla på lite fotbollsmatcher som min bror spelar och sedan ska jag hem till min pappas styvmama som ska hjälpa mig med min spanska. En otroligt skön och chill helg, men de funkar minst lika bra. Jag har precis lämnat in en viktig labbrapport i Biologi också, så det känns även det väldigt skön att ha överstökat. Det går bra nu! Hoppas att ni också känner så. Jag har fått tillbaka motivationen lite nu, bortsett från hur det var i början av veckan. Mycket har nog med atmosfären som är just nu. Mysigt och fint med höst.

Dessvärre vaknade jag nog på ett utav de värsta sätten idag. Med brutal mensvärk. Först kunde jag inte avgöra om det var just mensvärk, om jag var sjuk eller om jag var hungrig. Det visade sig vara mensens tur att komma. Jag trodde att jag skulle dö, men efter att ha fått kramar av alla familjemedlemmar så grät jag bara i en timma istället. Jag har extra tabletter jag tar just på grund utav min brutala mensvärk, men idag hjälpte inte ens de + Alvedon??? Jobbigt läge, I can tell.

Ha det så bra så länge, kram!

Likes

Comments

Hej igen allihop! Jag mår bra, lite trött och obrydd, men bra. Det går bra med skolan och allt som hör dit, men jag känner att jag inte har så jättemycket motivation just nu. Det är där jag menar att jag är "obrydd", som enligt tekniken inte är ett riktigt ord, men som är mitt favorit ord-ish. Hur mår du?

Jag hade utvecklingssamtal i fredags, och jag var ju självklart jättenervös innan, eftersom läraren i fråga har all makt egentligen. Men det gick super bra och jag blev lite stolt över mig själv. Det känns alltid lite pirrigt innan och under utvecklingssamtalet att ens föräldrar får reda på ens riktiga jag, haha! Förstår ni? Men som sagt, det gick bra och jag är glad.

Imorgon, onsdag, så ska jag tillsammans med min skola åka till Gymnasiemässan. Kul, men nervöst. och på torsdag ska jag dit med mamsen. Nu börjar jag få lite kalla fötter inför gymnasieval och vilken linje jag ska gå. Och vilken linje med inriktning jag ska välja. Jag tror dock inte att jag är ensam! Jag längtar som tusan till gymnasiet och det går nog inte en enda dag utan att jag tänker på det. Just nu i skrivande stund sitter jag typ och grinar för att det finns så mycket att välja på. Det låter väldigt bortskämt, men jag tror att många kan känna igen sig. Det är så överväldigande när det finns så mycket att välja på, så man är så rädd att välja fel. Det är min mardröm!

Någonstans i detta kaoset ska man hitta sig själv också. Jag har förändrats väldigt mycket som person, åtminstone när det kommer till utseende och kläder, vilket jag anser vara något positiv för jag känner mig tusen gånger mycket tryggare nu när jag lämnar hemmet än vad jag gjorde förut, och det känns också som att jag uttrycker mig ganska mycket mer genom min klädsel. Trots att min stil är ganska sammankopplande så är den fortfarande väldigt svår att sätta ord på. Men det är väl någon blandning av vintage och Street-stil och ibland blandat med lite business-stil. Jag tycker iallafall att mode är väldigt roligt och jag trivs i mina kläder. Däremot så är jag inne i en sån himla "ful"-period just nu. Jag har fruktansvärt mycket finnar och vill mest av allt bara ligga inne och gömma mig under täcket, men det funkar inte riktigt så antar jag.

Jag har precis skrivit in en massa datum i min kalender på Öppet hus på gymnasieskolor som jag kan tänka mig. Men nu har jag suttit vid den här datorn lite för länge, har pluggat en del i eftermiddag också. Så nu sa jag gå och gosa med vovven och sedan bänka mig framför TVn och kolla på fotbollsmatch! Ha det så bra kära vänner! Här nedan får ni lite olika bilder från en tid tillbaka och som senast idag.

Likes

Comments