View tracker

Hejsan, längesedan!!
Jo nu är jultiden igång, så fort thanksgiving var över så flög höst prydnaderna ner och jul/vinter grejerna upp. Precis som under halloween så är husen och tomtarna dekorerade med blinkande ljus och tomtar och snögubbar (som står på fortfarnade grön mark) som lyser i massa färger. Inne har vi satt upp små prydnads tomtar, tavlor med massa christmas quotes och annat juligt.

Igår hade barnen panckake breakfast på skolan så jag följde med dit, förutom pancakes så serverades cinnamon buns (tyvärr inte svenska, måste ta o baka ett gäng nån dag så amerikanarna får smaka på riktiga bullar), croissants, bacon, eggs, sausage, frukt m.m.
Varför der heter pancake breakfast när det serverades massa annat var för att det va en tävling. Så barnens pappa var en av två som gjorde pannkakor, han gjorde bluberry donut pancakes och den andra som gjorde cinnamon swirl panckakes. Åh vad gott det va!!
Barnen blev ju såklart jätteglad också när deras pappa vann 31-27 (I think)!

Efter det åkte vi vidare till barns & nobles, en bokaffär, där T skulle ha ett sångframträdande med sin singers gruop från skolan. Hon va jätte duktig och såg så fin ut! Själva uppträdandet tog säkert max en kvart men de var jätte duktiga och efter det satte vi oss ner på statbucks några minuter som finns inne i b&n sedan skjusade de hem mig och de åkte vidare till deras farmor.

Efter jag varit hemma en timme eller så så fick jag ett sms från linda där hon frågade om hag ville åka till IKEA, mitt svara; öhh ja!!!!!! ÄLSKAR IKEA. Mitt happy place, gick det så skulle jag kunna flytta in dit.

Så vi åkte dit och det första vi gjorde va att äta mat, självklart åt vi swedish meatballs med potatismos, lingonsylt och brunsås.

Sedan gick vi och shoppa, köpte bara några ljus och ett litet fat och några söta små röda pumlor. Men sedan kom vi till food market/bistron. Handlade för 52 dollar, bland annat köpte jag sill, knäckebröd, gifflar, lingonsaft, lösgodis och julmust. Önskar att jag kunde få tag i zeunerts julmust mem aja ikeas duger. Hoppas jag, har inte smakat än.

Vi var inte där särskilt länge bara 2 timmar eller så men det gjorde verkligen min dag. IKEA is my happt place!

Men nu ska jag forsätta julpyssla lite, kommer mer om det sedan. Också ska jag försöka friskna till lite mer, blev ju sjuk förra sömdagen igen är fortfarande inte helt 100% frisk.

Ha det bra där hemma, vi hörs/sen nångång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag den 25 November,  (en månad kvar till jul) så firas thanksgiving här. Hela veckan har vi förberett mat i stora mängder.

Ugnen gick sönder i söndags, tre cranberrie pie brändes men allt fixade sig tillslut och idag kom de 40+ personer hit för att fira thanksgiving hos min hm's mammas hus. Vi åt massa mat och hade de trevligt och spelade massa mario cart. Let me just tell you, I'm the boss at that game.

Jag fick prova på riktig amerikans turkey som man får se i filmer, potatismos med gravy och cranberry sauce. Till efterätt blev det bland annat chocolate pie, apple pie, cranberry pie & pumkin bread.

Likes

Comments

View tracker

Hejsan alla! Just nu är jag uppe New Hampshire, vi ska vara här över veckan och fira. thanksgiving. Ska bli så kul att fira det och få uppleva det.

Men i alla fall i lördags så åkte jag med två andra au pairer, en från Australien och en från Finland, till Princeton university för att se de spela. Det va så kul att kolla på fattade ingenting typ men det va riktigt kul, skulle gärna vilja lära mig.
De tävlade om vem som skulle vinna championshipet och Princeton vann såklart! #goprincetontigers

Det var verkligen intressant att kolla på matchen och efter den var slut så fick man gå ut på planen, det var riktigt coolt!

Men nu ska jag återgå till vardagen, få se hur dagen blir. Hörs hej! 👋

Likes

Comments

Kom på för någon dag sedan eller så att jag faktiskt inte lagt upp några bilder alls på Philadelphia, så här kommer det några. Så fin stad!

Likes

Comments

Halloween närmar sig med storsteg och jag har nu varit här i 3 månader och 3 dagat. Allt går verkligen jätte bra känner jag, även om det inte är lätt alla dagar. Att jobba dom au pair är inte alltid en dans på rosor. Det är ett jobb där du tar hand om barn och barn är inte alltid lätt att ta hand om, de bråkar ovh tjafsar och de skriker och blir sur och arga. Men med allt jag får uppleva och vara med om så är det värt det!

Och nu har vi redan kommit till slutet av oktober och det är dax för halloween. Imorgon - lördag, ska vi ha en fest här hemma och idag har vi börjat fixa med att städa runt i huset, göra cupcakes och pumpkin carving. Imorgon blir en full dag med fotbollsmatcher för barnen och fortsätta göra klart runt här i huset och baka ihop mer halloween treats.

Likes

Comments

Så här kan det se ut ibland om tjejerna får tag på smik och sminkborstar.

Likes

Comments

Så det kan ha hänt att jag har köpt en ny kamera.

Love it!

Likes

Comments

Det märks att halloween närmar sig, folk har sedan länge börjat dekorera sina tomtar och hem med läskiga (och söta) halloween utsmyckningar. Typ vart annat hus har i alla fall nånting framme. Rätt kul eftersom jag verkligen gillar halloween och hemma i Sverige är det väl egentligen inte en sån big deal. Inte lika stor som här i alla fall.

Så här kommer lite bilder från hur det ser ut runt i vårt hus.

Likes

Comments

För några veckor sedan så upptäckte min hm att äldsta dottern T hade löss, som hon hade fått från summer camp, och efter flera olika behandlingar som inte rikigt har funkat så kom i onsdags en man från Center for lice control och skulle först bara ta bort allt på T men han föreslog att både min hm och jag skulle kolla om vi också hade fått.

Hon hade redan innan kollat mig lite snabbt men inte hittat något och hon hade kollat sig själv också men inte hittat något, men tur som vi har så när han kollade så hittade han ett ägg och någon vuxen på mig och sedan när han kollade min hm hade även hon fått så det var bara att sätta sig ner och få en behandling.

Så kan nu säga att jag fått löss för första gången vid 20 års ålder. Men som tur va så hade det i alla fall inte börjat kliat men att veta att man har haft det är ändå rätt äckligt.

Och glömde nästan säga det men hela kalaset gick på 600 dollar...
Det var väl värt det eftersom vi alla är löss fri nu och även om det onte var jag som betalade så sved det till lite gran

här är en ett inlägg min hm gjorde fb för typ en månad sedan när hon först upptäckte att T hade löss

Likes

Comments