I söndags åkte jag och Linda ner till Cape may i New Jersey för att ta en beach day. Vi tog med oss en massa mat och tog oss en road trip ner dit.

Vi låg på stranden flera timmar och doppade oss också i havet, även om det var kallt. Vid 4-5 tiden packade vi ihop våra saker och gick till bilen och åkte runt och kollade in cape may. Jätte fin liten stad med såna fina stora riktigt amerikanska beach houses. Efter ett tab av att bara köra runt åkte vi till wawa för lite bensin och mat sedan började vi den 2 timmar resan hem.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan här komer en post om hela min 4th of july.

Dagen började med att jag klev upp runt 7 och gjorde mig klar, hämtade upp Jennie, från sverige och Mailin, från tyskland, sedan åkte vi mot philly. Kl 11 var det en parad som vi kollade på, eftet det bjöds det på gratis cupcakes/tårta och kön till det var så lång och i värmen var det nästan outhärdligt.

Efter det gick vi vidare till reading terminal market, vi tänkte gå runt där kanske äta något men det visade sig vara stängt så vi gick vidare till cheesecake factory. Efter att vi suttit där ett tag gick vi vidare och satte oss i en park och bara kollade på människor ett tag. Därifrån gick vi sedan vidare mot Carlo's bakery och satt där för att fördriva tiden.

Sedan gick vi mot franklin square och the parkway där de hade ställt upp food trucks och så längs hela vägen och en scen längst ner vid museeumet. Där mötte vi också upp mat ilenia och martina som precis hade kommit in till city, då var kl runt 6 -7 kanske. Har ingen bild därifrån tyvärr men det var fullt med folk där som gick runt och väntade på mary j blinge aom skulle uppträda senare och fyverkerier vid halv 10.

Under tiden vi gick runt där så började det spöregna. Så vi gick runt och dansade i regent och hoppade runt. Har inte haft så kul på vet inte hur länge. Vi var helt genom blöta men verkligen roligaste kvällen sen jag kom hit typ haha.

Tyvärr så blev mary j blinges framträdande och fyverkerier sena pga a regnet. Och där vi stod kunde vi varken se eller höra henne sjunga så när fyverkerierna var runr en timme sen började vi gå mot bilen och när vi kom till slutet av vägen, Benjamin franklin parkway, så började de skjuta raketerna så vi fick se dem också!

Sammanfattningsvis helt underbart härlig dag! Vi hade så himla kul!

Likes

Comments

celebrations från 30 juni till 4 juli. Över helgen som var hade de massa tillställningar i Philadelphia,

Fredag

vi började våran helg med att åka in till Philly på kvällen och jätte god authentic Italian pizza på pizzeria stella. Efter der gick vi vidare till Penn's landing, har verkligen blivit vår favorit plats i stan. Kom precis i tid för att kolla fyverkerierna som började 9:30. Efter det tog vi ett varv där nere sen satte vi oss på en hammock och bara pratade.

Lördag

Träffades vi hemma hos Martina, hon bor typ i ett mansion precis bakom en country club, så deras bakgård ser ut över en golfbana och såklart har de en golfbil som vi tog en sväng med, men vi skyndade oss tillbaka för ganska precis när vi kom in blåste det upp till storm. Men vi trotsade vädret (det blev bättre ganska snabbt) och åkte till mallet för att leta shorts.

Efter mallet drog vi till sweet taco för middag, recommend recommend. de säljer även massa cupcakes där så vi köpte med oss 8 cupcakes (...) för att äta på kvällen.

Vi sov även över hos henne för att dagen efter skulle vi åka till N.Y.

Söndag

Några timmars sömn bara sedan klev vi upp vid halv 8 och gjorde oss klar på 15 min typ och körde iväg till Philadelphia för att ta bussen därifrån kl 9. När vi kom fram mötte vi upp med en av ilenias vänner från italien som nu är i N.Y. för studier.

Först gick vi till shake shack för lunch sedan gick vi vidare till central park och satt där nån timme och bara pratade. Sedan gick vi och letade ett ställe där vi kunde äta frozen yoghurt. Hittade ett och såg jätte bra ut och det var det, bara extremt dyrt, 10 dollar för en bägare med frozen yoghurt 😢

Efter det gick vi vidare till times square och sedan gick vi mot bussen för att åka hem igen.

Likes

Comments

18 juni

Den här dagen åkte jag in till Philadelphia med Jennie och träffade där Linnea och en annan svenska som bor i Delaware, men nära Philadelphia också så vi möttes upp där i värmen (fruktansvärt varmt den dagen, säkert 30 + och jätte fuktigt). i alla fall satt vi oss och åt brunch, på ett ställe som hette Green eggs café, jag tog en lox bagel, alltså en bagel med gravad lax pretty much, förutom all dill och kryddor på. Men den var riktigt god!

Det var även pride vecka hela den veckan och under söndagen var det en parad och den gick precis förbi där vi satt, så perfekt ju!

Efter det gick vi runt lite bara tog en caffe på starbucks satt där och prata säkert en och en halv timme sedan gick vi mot tåget för att åka hem!

Ett tag efter hag kommit hem kom Ilenia och martina och hämtade upp mig och vi åkte till sweet taco för middag.

19 - 23 Juni

Den här veckan hade jag barnen full dag, lite ovant men kul. Lite jobbigt också eftersom jag inte är så van vid det. Men vi hittade på massa saker. Onsdagen var min favorit dag, tror det var barnens favorit också, vi åkte till legoland! Det ligger ca 30 min härifrån i Plymouth meeting mall.

Först hade vi lunch på chick fil a, sedan åkte de en karusell som finns där inne i gallerian.

Sedan gick vi in till själva legoland. Det var riktigt coolt faktiskt och vi gick runt där inne nästan 3 timmar tror jag. De har byggt pretty much hela Philadelphia i lego!! (bilder längre ner)

På vägen hem stannade vi på McDonald's och Chipotle  (chipotle är det bästa som finns, kan nån öppa det i sverige för mig).

Förutom lite bråk i bilen påväg hem, så var det en riktigt lyckad dag!

24 juni

Dagen efter midsommar hölls ett evenemang på american swedish historical musem i south philly, vi svenskar var så taggade på det där, att få dansa runt midsommarstången och framförallt att få äta svenskt fika!

Vi kom dit jätte glada, vi betalde 12 dollar (?!!) för att komma in. Precis när vi kom in bar de ut midsommarstången så vi gick efter med alla andra och började dansa runt, gick inte så bra kanske men as kul! När det var klart gick vi in på området igen och upptäckte att vi behövde betala för allt fika, 8 dollar för en bit smörgåstårta  (?) blev jätte ledsen ju har suktat efter en bit smörgåstårta såååå himla länge nu! Men aja vi tog ett varv inne på museumet hittade en shop därinne där de sålde massa godis, kaviar, pärlsocker m.m. också svindyrt såklart.

Så vi valde att åka vidare in till Philadelphia och Penn's landing, det är verkligen jätte fint där under sommaren!

Även om vi blev lite besvikna så slutade dagen ändå riktigt bra!

Några bilder från Penn's landing/spruce street harbor park ^

Likes

Comments

Hejsan länge sedan sist. Har en hel del att skriva så ska försöka hålla mig kort men brukar ju inte vara så bra på det känner jag.

Also kommer nog hoppa lite fram och tillbaka!

Men here ve go

2 juni

För det första så har vi 2 nya svenskor i området men igen av de är i våran lcc grupp och fredagen den 2 juni åkte vi till New hope, en jätte söt liten stad som ligger precis på gränsen mellan Pennsylvania och New Jersey. En av tjejerna, Linnea följde med. Jätte trevlig tjej, hängde med henne och den andra svenska tjejen i helgen också men mer om det senare.

Älven som går igenom där delat delstaterna och på bron som går över finns det utmärkt på att precis här går gränsen. Efter jobbet hämtade jag upp alla och vi körde de ca 45 min det tar till New hope, väl där letade vi och hittade vi ett ställe att äta middag, jättefin byggnad inne och ute men maten var inte särskilt bra, smaklös och lite tråkig.

Efter middagen gick vi till bron för att kolla fireworks, jätthäftigt och bra slut på dagen!

7 juni

Dagen efter sveriges national dag åkte jag och Linda till cheesecake factory för att fira. Vi beställde in 3 "små" rätter, varav en av de var sweet potato fries,  blev en del över så tog hem det som var kvar.

30 maj

Den 24 maj fyllde Ilenia 20 så vi planerade ett surprise party den 30 maj. Blev riktigt lyckat faktikst! Linda och jag hade sagt att vi inte kunde hitta på något på kvällen för vi jobbade och Martina hade varit hemma hos Ile under dagen och efter hon slutade för dagen åkte de hem till Marti som hade huset för sig själv. Under tiden de åkte till Marti hämtade jag upp Linda och vi körde till dem och ringde på dörren med ballonger, present och tårta.
Kvällen spenderades med mycket prat och skratt, pizza och tårtan såklart. 

forts. 30 maj

På vägen till Linda fick jag också ett sms från hm.

Yes vi ska flytta!! Det flesta av er vet det väl redan och det är literally 6 min uppför vägen bara, men huset är större och jag får ett eget bardrum och vi får alla bara lite mer privacy och det bästa av allt huset har en POOL!! ska bli så skönt för nu är sommaren här och det är varmt! Och (jag) flyttar in den 18, familjen är ju uppe i Maine och jag stannar här nere, därför får jag packa de sista sakerna och sätta upp saker i nya huset. Kommer bli så bra tror jag!

9 juni

Fredag runt kl 11 tog jag en buss från Philly till New York för jag skulle ta mina sista 3 credits för det första året. Väl i New york tog jag mig från där bussen stannade till Pennsylvania station- en kort 7 min promenad. Där mötte jag upp med en tjej Sofia, som bor i Connecticut, fick kontakt med henne genom facebook då vi läste samma kurs. I alla fall så träffade jag henne och vi satt oss ner och åt lite, sedan tog vi tåget till long island. Väl där skulle skolan skicka en buss som skulle hämta upp oss men ikke sa nicke... Vi var säkert 60-70 ungdomar från all over the world, som stod och väntade på bussen. Den skulle komma vid 4:30, 4:30 kom och gick, efter 1-1,5 h så kommer typ en mini van där 6 personer får plats och hon som körde kom fram och sa att det var något fel på bussen men de skulle komma en annan in a while.. jag och Sofia kom till Hicksville stationen vid 3 kvart över 3 och vi kom till skolan efter 8.. mycket som hände där i mellan men kommer bli så mycket att skriva om så jag skippar det ha..

Kvällen bjöd på lite cider med 4 svenska tjejer, en norska, en från tyskland och en från österriket.

Lördag

Vi klev upp, åt lite fruksot, hade lektione hela dagen på kvällen natten var det typ party, drack vin, spelade beer pong, träffa massa folk. Det är kul hur man lätt känner sig bekväm med folk man precis träffat bara för man gör samma sak, lätt att relatera till andra och prata om saker.

Söndag

Vi hade lektion fram till 12:30, (tror jag) när vi var klar fick vi vår letter of completion och eftersom det var andra gången jag tog en kurs där på skolan fick jag en Certificate, känndes fancy!

Sedan när vi fick gå,  åkte jag sofia och en annan svenska, Josefin som bor på long island, till ikea som ligger ca 15 min från skolan. Där åt vi köttbullar och chokladboll och jag köpte lite lördags godis.

Efter det tog jag och sofia tåget in till NYC och så gick vi runt där ett tag i värmen och vid 7 tog jag bussen hem.

Likes

Comments

Hejsan, som de flesta (?) av er vet så bestämde jag mig för några veckor sedan att förlänga. Jag kommer att stanna i samma familj i ytterligare 9 månader, så min hemresa blir i april nästa år.
Även om det vissa sagar känns som en väldans lång tid kvar, känner jag också att det var rätt att göra känner mig inte klar med USA och allt och alla som finns här!

Vi får se om jag stannar ända till april nästa år eller om jag åker hem tidigare.

Likes

Comments

måste dela med mig av en sak som just hände. Så jag var hemma med H & P medan min hm och T var och skjutsade min hm's särbo till tågstationen. I alla fall så kom de hem vid halv 9 ungefär, och min hm säger till tvillingarna, did you say thank you to Agnes. Och jag får tack från alla tre av barnen och en kram från P och T säger även, Today should be Agnes' appreciation day, or actually everyday should be Agnes appreciation day, and my hm goes, yes it should!

Jag vet inte vad som hände men jag blev so emotional så när de gick upp för bedtime började jag nästan gråta. Eller nästan.. det föll nog en tår eller två faktikst!

Likes

Comments

Spenderade lördagen i philly med Martina. Vi skulle ta tåget men det slutade med att jag körde dit. Så här kommer en massa bilder från lördagen, när vi gick runt i Philadelphia, city of brotherly love. Martina har varit här i usa ca 4 månader men här i Philadelphia 1 månad idag. Så jag visade henne runt och vi hade en jätte härlig dag.

Så häe kommer massa bilder från, rittenhouse sqaure, magic gardens, reading terminal market..

Det är Isaiah Zagar som gjort allt det vackra i magic gardens så all cred till honom. Kunde inte låta bli att lägga upp alla bilder sorry blev en hel del! 


Likes

Comments

Igår var det ju chokladbollens dag, så händig som man är så bestämde jag mig för att göra några.

Det är faktiskt riktigt kul att se hur mycket de tycker om chokladbollar. Min hm, hennes pojkvän, T och barnens farfar och hans sambo älskar den! H & P vill tyvärr inte smaka, men jag hoppas att de gör det nån gång. Får nog göra fler snart för de försvinner snabbt!

Likes

Comments

Gjorde en riktig spontanare förra helgen! Jag gjorde en tatuering. WHAaTT?!!!? yes ile, linda och jag hade pratat om det en längre tid och fredagen den 28 skulle vi åka runt och kolla olika  tatuerings studios för att boka en tid men andra stället vi kom till sa att vu kunde göra den på en gång (!) så de ritade upp den och efter en kvart lade jag mig ner på sängen och han började. revbenen ska ju vara ett av ställena det gör ondast och ja fan vad det sved till ibland omg. Men ändå var det helt okej för mig ( speciellt om man jämför hur der var för Linda, sorry babe, men när hon klämde min hand gjorde det ondare än att göra tatueringen). Har flera andra tatuering planerade som jag vill göra men de kommer inte hända än på ett tag.

Bara det jag ville visa er! Ha det så bra så hörs vi!

Likes

Comments