Hejsan på er!

Nu var det ett tag sen, tror det är cirka två veckor sen jag uppdaterade. Vi tar det lite snabbt vi har kommit hem från Gran canaria och skolan är igång igen efter semestern, lite tråkigt att inte kunna hämta slush när man vill längre(haha). Det har varit en övernattning i stallet med små tjejer och en kille, som vi i US höll i. Det gick jätte bra! Jag red Chiquita i torsdags förra veckan, när det var typ kolsvart men jag red med hon som äger henne så jag slapp rida själv. Jag ska börja rida henne mer, det ska bli såå kul! Och jag red Salina barbaka på söndagen, dagen efter vi kom hem. Hon var såå mysig, jag har ridit henne några fler gånger också men det har varit dressyr då. Och nu har jag fått en massa läxor och glosor och sånt, dom kör hårt direkt efter lovet tur att det är lika för alla i klassen.

Och nu är vi påväg till Stockholm för att åka på Horse Show! Det ska bli så kul, och vi kommer vara med Ronja och hennes mamma där också! Jag ska köpa benskydd till både Salina och Chiquita och lite sånt, det ska bli så kul! Jag älskar ju att shoppa och till hästarna blir det ju extra kul!

Det var väl typ allt jag hade att säga, jag märker att jag inte kommer hinna lägga upp ett inlägg varje dag så det blir nog ett varannan dag istället. Hoppas det är okej, men jag har mycket att göra nu. Vi får se hur det blir sen då kanske det kan bli ett inlägg varje dag!

Hoppas du mår bra, Kram på er!


lite bilder på salina och den rosa är ifrån övernattningen med Us tjejerna

Likes

Comments

Hej på er!
Nu ligger jag på en blå solstol och försöker bli brun tills vi kommer hem till vita Sverige. Ja, jag är utomlands vi är på Kanarieöarna, om man ska vara exat så är vi på Gran Canaria, på Bahia feliz. Det är jätte skönt här omkring 24° till 26° idag. Dock blåser jag nästan bort! Vi är här i två veckor, 14 dagar. Och vi har varit här i 12 dagar och vi åker hem på lördag. Tråkigt att åka hem till vardagen och nationella-prov. Men jag har saknat hästarna föööööör mycket, jag ville typ åka hem efter andra dagen, men aaa. Jag har saknat min bästis Ronja,hon har en egen maxad c-ponny och dom tävlar LD,LC och LB i hoppning. Och hon har inspirerat mig väldigt mycket, hon är så snäll och hjälper mig när jag inte fattar och så. Det som är tur är att vi kommer träffas på Söndag! Hon kommer nog jag skriva mycket om eftersom att vi gör mycket saker tillsammans!

Idag har vi inte planerat någonting, vi ska bara vara vid poolen, å sola och bada. Så skönt! Jag och mamma tänkte bara ta en promenad på eftermiddagen, det ska bli skönt att gå med mamma och bara prata.

På lördag åker vi hem och det kommer nog ta 3-4 timmar att komma hem eftersom att det är typ snökaos i Stockholm, det brukar ta ungefär 1,5 - 2 timmar till Stockholm för oss men nu med snö och sommardäck. Känns bra! (Hahah)

Och på söndag planerar vi att åka till stallet och vara med hästarna, och jag vill vara med Ronja också! Det ska bli kul att komma till stallet och säga hej till Salina och Miranda, och framförallt prata med alla!
Sen ska jag nog åka till Chiquita också och krama och pussa på henne!

Sen är det skola på måndag, men det vill jag inte tänka på nu...(haha)

Aja ni får ha en fortsatt bra dag!
Kram på er.

Så här ser poolen ut, och nu har dom vattengympa(Haha)

En strand där vi är ibland

Har ingen bild på den stranden där vi är mest med mörksand, den är jätte mysig!

Likes

Comments

Jag heter Hannah och är tolv år gammal och älskar allt om hästar! Favvo grenen är hoppning, men dressyr är roligt ibland. Förutom att jag rider tränar och tävlar jag truppgymnastik.


Jag har en d-ponny på 1,45 cm som heter Salina hon är född -04 och älskar hoppning! Hon har tävlat dressyr upp till LA med väldigt höga procent med förrförra ägaren (för tre år sedan). Hon är en renrasig New forest, imp Danmark. Hennes fullständiga namn är Riddersholm Salina Dream, Super fint! Hon älskar hoppning lika mycket som hon älskar lakrits! Hon har en tendens att bli lite het i hoppning men jag har lärt mig hantera det, ta och lätta, ta och lätta kom ihåg det!(haha) Hon är jääätte mysig och jag älskar henne jäätte mycket! När jag hoppar henne suger hon tag i hinderna flera flera meter innan, och hennes öron spetsas när man börjar styra mot hindret.Så kul att hon är så framåt, hon är inte en sån häst man behöver sitta och driva hela tiden istället måste man bromsa. Jag och mamma delar på henne(men hon är liiiite mer mammas), eftersom jag inte har någon riktigt egen häst/ponny än.


Nästa år siktar jag mot att börja tävla henne i hoppning några gånger eftersom hon älskar det, och det är de jag brinner för! Det ska bli jätte kul!


Sen har min lillasyster en c-ponny som är omkring 1,34 cm som heter Miranda och hon är också född 2004 men hon gillar inte hoppning så mycket utan hon är mer för western och dressyr. Hon är korsningsponny och är född i Sverige(Svenne ponny ,haha). Miranda har inte tävlat något utan hon har gått på ridskola. Och det gör hon nu också, eftersom både jag och Rebecca (min lillasyster) håller på med en till aktivitet så vi kan inte åka till stallet varje dag men vi är där nästan alla dagar ändå. Hon är så snäll i all hantering förutom när man sadlar henne då sparkas hon, men hon sparkar inte när Rebecca gör det utan bara när någon annan gör det. Miranda är ett fux med bläs och i pannan har hon en virvel så gulligt! Har ingen bild på henne men aja ni får se en någon annan gång!


Jag är också medryttare på en maxad c-ponny hon är 1,39,5 cm och hon heter Chiquita. hon är född -01 alltså är hon 15 år och hon gillar alla grenar. Men hoppning är lite extra kul. Jag rider henne mycket i skogen och inte bara på banan för det finns många mysiga ridvägar omkring stallet hon står i. Hon står inte i det stallet där Salina och Miranda står, utan hon står hemma hos en annan tjej. Vi ska börja transport-träna henne om några veckor (om ca två när vi fått vår transport). Vi tror hon är svår att lasta pga att hon ibland stannar när man ska gå in in stallet, och vi vet inte varför. Hon är snäll i all hantering, såå fin att rida, trafiksäker och perfekt överallt i skogen, på ridbanan, vägen och vid stranden det ända problemet med henne är när hon stannar när man går in men om någon puttar på går det bra! Jag vet inte om jag kommer tävla henne för det är inte vi som bestämmer över henne och så. Men jag skulle väldigt väldigt gärna vilja tävla antingen hoppning eller dressyr, för hon är väldigt fin i dressyren också! Och jag älskar henne sååååå mycket!


Sen hjälper jag en kompis ibland att rida en c- eller d-ponny , som hon inte hinner rida pga att hon ska rida två stycken å då kommer jag och hjälper till. Men bara ibland när jag har lite tid över.


Nu har ni fått höra lite om dom hästar jag har i mitt liv. Jag rider också på ridskola två gånger i veckan en gång på en ridskolehäst/ponny och den andra på Salina + att jag får rida henne ibland på helgen när inte mamma hinner. Vi ska försöka kunna få Chiquita till ridskolan då jag och mamma rider i samma grupp och hon har Salina, då vill jag kunna ha Chiquita istället för en ridskolehäst (det är inget fel att rida ridskolehästar men jag vill helst rida på ''min'' ponny, om det går).


Och jag tränar och tävlar också gymnastik, jag går på tre träningar i veckan och det är fyra men en krockar med ridningen och då väljer jag ridningen före. Vi har fyra träningar i veckan eftersom jag tävlar, och ja det är många jag vet det är lite jobbigt ibland, och då och då får jag skippa en träning pågrund av att det är nått speciellt i stallet eller så. Jag tänkte skriva lite m gymnastiken också det kanske blir kul med lite olika saker, om det är någon tävling då kan jag skriva om den eller nått lite speciellt, eller tex att jag har någon bra övning till ridningen så kan jag tipsa om den.


Hoppas du vill följa med i mitt liv med hästar, skola, tävlingar, gymnastik och så! Tänkte försöka lägga ut ett in lägg varje dag om det går, annars får det kanske bli varannan dag. Men aja hopas du vill hänga med i mitt liv!


Ha en bra dag eller kväll, Kram!
Här är Salina dock lite dålig kvalité

Och här är två bilder på Chiquita (det är en typ ram runt bilderna för att dom är ifrån min Instagram)

Likes

Comments