Bild tagen från min egna takterass i första värdfamiljen

Här satte jag så småningom ut min solsäng och sov dem första veckorna, magiskt att sova under stjärnorna

Mycket häng på stranden och folk som bondade


SEPTEMBER

Den 29:e augusti 2014 landade jag på Málaga flygplats. Jag var så fruktansvärt förvantansfull där jag stod med mina något för tunga väskor och väntade på representanter från skolan att komma och hämta upp mig. Och nervös, åh Gud ja. Såhär i efterhand vet jag ju vilket fint och fantastiskt år som bara fanns mitt framför mig från och med den där dagen. Självklart hade man dagar och t.o.m någon enstaka vecka då och då där Spanien-livet helt plötsligt inte alls kände så glamoröst och man saknade hem, men i helhet så: OJ, vilket otroligt år! Första dagarna spenderades hemma i värdfamiljen, att lära känna dem och stadga sig i den nya miljön. Den 1:a september började skolan och man fick äntligen träffa alla andra gäststudenter och övriga elever på skolan (Svenska Skolan Costa del Sol) och sakta men säkert byggde man upp sitt sociala nätverk och skapade sig en umgängeskrets som man spenderade sin fritid med. Jag som hade lyxen att få bo i en stor villa med pool hängde otaliga timmar vid den och njöt lite filosofiskt av livet bland palmerna.
På studieresa till Ronda. Tjejen till vänster, Emmie, skulle jag 5 veckor senare flytta in hos, men det hade vi ingen aning om när bilden togs

En utav alla 100-tals hoppbilder som knäpptes under året

Jag började gymma för första gången i mitt liv och gillade till min förvåning det

Om jag gillade att gymma så ÄLSKADE jag att surfa

OKTOBER

Nu kom oktober och vädret var fortfarande stabilt mellan 25-30 grader. Efter september som hade varit lite utav en smekmånad så drog skolan igång på riktigt och jag som hade valt att läsa till extra poäng för att få det lugnare i trean sen läste nu1150p. Spanska var absolut det roligaste ämnet och även om jag förr aldrig hade läst det så lärde jag mig snabbt att prata det, bättre än min ur-usla franska iallafall. Nio månader senare fick jag betyg i tre spanska-kurser och hade då läst lika mycket som man gör i det svenska skolsystemet på 5 år. Det roliga är att spanskan var nästan det ämne jag pluggade allra minst, det bara kom naturligt så småningom! Några utav dem första bilderna är tagna från en skolutflykt som gjordes till en liten by uppe i bergen, Ronda. Det där var också ganska lyxigt, att vi fick poäng för att resa runt i Spanien och se andra städer eftersom det ingick i våran Humanistiska Specialiseringskurs, med fördjupning på Spanien och deras kultur. Totalt var det fem resor och Ronda var först ut. Jag började också gymma och lärde där känna en finsk tjej som jag hängde en hel del med innan hon i december åkte hem igen.. I slutet av månaden vankades det Halloweenfest för gymnasiet som inleddes med en poängjakt innan vi sen i samlad trupp gick till Azotea Bar. (Jag minns att jag mådde krasst på Halloween för jag hade svalt så mycket saltvatten när vi hade surfat under dagen, vilket är så typiskt mig haha).

Likes

Comments