LIFE

Hallå! Det blev en runda i staden, fick med stumpor till oss båda ;-) och någon tejp till gardinerna som är föööör långa här hemma, men det ska jag fixa till imorgon. Annars kurrade magarna på oss så det blev lunch på Rosegarden! Och därefter har jag pluggat teknik, tenta på onsdag ju. Så you gotta do what you gotta do.

Men nu ska jag snart dra till Bröttjestad som ligger utanför Bredaryd som ligger utanför Värnamo ;-) Min fina vän är bosatt där & henna ska jag hänga med ikväll.

Trevlig kväll hörni!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

LIFE, WORKOUT

Go´morgon hörni! Igår när jag skulle hitta på något med Gustav slumrade jag till i soffan. Så trött var jag :-) Men en powernap senare började blev det en omgång SkipBo, ett kortspel som är super roligt. Senare på kvällen kom Gustav´s kompis + hans flickvän hit och spelandet fortsatte men istället blev det Alias, ni vet när en ska förklara ord och gissa? Very fun! Annars somnade vi ganska så tidig igår, inget mig emot.

Och idag blev det träning på morgonkvisten. Började gå mot gymmet klockan nio tror jag men en NOCCA i min hand. Huuuur skönt som helst att träna på morgon, en start på dagen som jag tycker om. Ska fixa en smoothie nu och därefter kicka i affärer med Gustav, talk too you later!

Likes

Comments

LIFE

Och där var tentan finito. Slut i huvudet nu, tänkte & tänkte i nästan fem timmar. Körde dit & tillbaka, tycker om att köra men inte efter en tenta. Tänk va skönt att slumra till i en buss när en är tröttast i världen? Var mer eller mindre tvungen att köra så hade inte något val eftersom tentan började prick åtta.

Här är en sneakpeak på min frilla också, hihi! Ska hitta på något med Gustav nu. Talk too you later!

Likes

Comments

LIFE

Imorgon är det tenta! Varit pirrig i magen hela (långa) dagen :-) Det är ju spännande, haha! Lätt roade jag. Fast första tentan gör en ju bara en gång, så det så. Och då måste det vara okej ju? Hihi.

Min torsdag rullade på efter en kopp kaffe med Gustav i alla fall. Slängde in två tvättar till och torktumlaren gjorde sitt efterhand. Underbart att kunna tvätta i sin egna lägenhet och slippa gå ner i någon läskig källare eller boka massa tider. Städat har jag också gjort, dagen var ju som sagt lång. Annars har jag vattnat mina blommor, gör det himla ofta. För ofta till och med. Fått tömma en massa krukor på vatten för att jag vattnar för mycket och har lyckats döda en kaktus. Haha! Och nu ikväll bjöd jag hit pappa på kvällsmat för att mamma är iväg. Trevligt! Har tvättat min peruk idag också, det är knepigt men jag lär mig. Tänkte knäppa någon bild imorgon på den och mig ihop! Goals är vi, den och jag.

Kaffekokaren är laddad till imorgon och jag likaså. Har krupit upp på sängen så nu ska jag väl krypa ner i den också ;-) Bytt sängkläder idag också, lär ju sova en prinsessa. Effektiv jag varit idag? Händer ej så ofta. Måste vara det där pirret i magen va?! Jaja, godnatt hörni!

Likes

Comments

HOME, LIFE

Köpte blommor till Gustav igår på Jansson’s innan jag cyklande hemåt efter en fika med mamma. Fina va? Svårt att välja blommor till honom ändå, vet inte vad han tycker om riktig. Men denna bukett blev godkänd! Höstlig och fin ju.

Annars idag? Gustav väckte mig innan han började klockan 6:00, snällaste alarmet! Så jag gick väl upp runt halv sju, åt frukost & slappade till åtta. Klockan åtta började jag räkna på en gammal tenta, blev godkänd ;-) Hoppas på samma resultat imorgon!

Förutom att räkna har jag slängt in en tvätt, diskat och sånt kul. Haha! Snart kommer Gustav så jag ska koka kaffe nu. Talk too you later!

Likes

Comments

Hallå! Igår fixade jag mina naglar! Tycker dom blev himla fina! Men opraktiskt. Haha! Har vanligtvis ganska korta naglar så jag lär behöva vänja mig nu. Knyta skorna är knepigare, ta ut linserna och att skriva är inte lika lätt. För att inte tala om att öppna en Celsius ;-) Men jag lär mig! Det blev ganska vanliga naglar, inget som sticker ut, fransk (om det nu heter så?) ombre. Så nöjd!

Annars har det bara varit en föreläsning idag mellan 8:15 & 10:00. Fick gå upp tidigt men hemma tidigt, värt. Räknat både matte & teknik. Första tentan är om två (!) dagar och andra tentan om sju. Hur som, kom precis hem från en kaffe på Lills Hembageriet, blev amnananspaj också som är såååå gott.

Ska försöka öppna en celsius nu för att orka räkna några minuter till. Talk too you later!

Likes

Comments

LIFE

TACK, tack, tack för alla fina ord jag fick om inlägget alopecia. Är så himla tacksam! Det värmer mitt lilla hjärta något oerhört! Och jag är så glad att jag våga publicerade tillslut. Det gjorde jag verkligen rätt i.

Jag är absolut ingen talare men skriva tycker jag desto mer om. Har (nästan) alltid skrivit om allt, allt, allt. En anteckning i mobilen, ett dokument på datorn eller i en dagbok. Oftast går det bara av farten, för ingen ska ju ändå läsa förutom jag. Det är lätt att vara ärlig då, att skriva precis som det är och hur det känns. Ibland är det svårt, som när jag skulle skriva om alopecia och dela med mig, försöka få någon annan att förstå. Men det gick.

Så tack igen hörni! ♥

Likes

Comments

När går du upp? Ganska olika men försöker gå upp runt sju men beror på när skolan börjar så allt från halv sex till halv åtta på vardagarna och runt nio på helger (vill typ säga sju men kommer aldrig upp då). Med det kan variera och finns en massa med undantag såklart.

Vad är det första du gör varje morgon? Lämna sängen, besöker toaletten, sätter i mina linser vilket underlättar för att kunna fixa frukost efter det. Och därefter fixar jag till mig, borsta tänder och sånt. Och därefter är jag redo för dagen!

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? Runt femton, tjugo minuter kanske.

Är frukost viktig? Ja, såklart! Och det finna ju massa gott också. Tycker nog "frukost mat" är den godaste maten. Jag äter (nästan) alltid frukost, men har svårt att äta tidigt på morgonen så ibland är jag vaken många minuter innan första tuggan.

Vad äter du till frukost? Väldigt olika. Tycker om det mesta som gröt, fil, mugcake, chiapudding, ägg eller smoothie. Jag är inte så förtjust i smörgås, blir kanske det när jag bakar eget bröd?! Men frallor en lördag tackar jag inte nej till. En kopp men något värmt vill jag också ha till, kaffe eller te spelar ingen roll.

Är du morgontrött? Nix men har nog blivit slöare nu efter sommaren. Ska ändra på det, att vara morgonpigg & gå upp i tid är guld, finns inget negativt med det. Men är alltid trött på kvällen och somnar därför tidigt vilket gör att jag är utvilad på morgonen också.

Vad har du för alarm? "Långsam stigning" som finns för iPhone, men rekommenderar ej. Finns inget vackert alarm i och för sig. Vill helst av allt vakna av mig själv, men det funkar ju inte riktigt så...

Hur ser en perfekt morgon ut? Jag vet inte, finns många förslag och alternativ till en perfekt morgon. Meeeen alla skulle innehålla att vakna bredvid Gustav, utan alarm & äta en mysig frukost.

Vad är det bästa med morgonen? Att allt går i slowmotion, inget brådska. Det är för mig, den lugnaste stunden på dagen, vanligtvis i alla fall.

Hur går du helt klädd på morgonen? Pyjamas, någon tröja Gustav är ägare till, från början då ;-) eller så åker min gosiga morgonrock.

Likes

Comments

LIFE

Okej, I´m ready to tell you all about it, det som varit tufft och så som jag nämnt tidigare. Eller är jag det? Detta är tidsinställd just för att det är så svårt att trycka på "publicera". Det är ju läskigt det här, som jag skrev till en av mina vänner, läskigt att visa sig svag. Men hon sa att jag var stark, och hon har nog rätt. Hoppas jag. 

Jag vill inte måla upp en bild av att allt är en dans på rosor men ibland orkar en inte skriva om det. Det har hur som helst varit både tufft och svårt och jobbigt. Men det är mycket bättre och lättare nu.

Jag har sjukdomen Alopecia. Googla mer än gärna för mer information, själv har jag gjort det föööör mycket :-) En autoimmun sjukdom som gör att kroppen angriper sig själv, i mitt fall hårsäckarna. Så jag har alltså haft mycket håravfall på huvudet, nästan alltihop som en gång fanns där. Många strå från armarna har jag också tappat. Och från vecka tjugoåtta när allt började till idag tretton veckor senare har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan. Första funderingen var ju vad är det här när en fläck på huvudet var helt utan hår. Och det var bara början. För någon vecka senare var kudden full med hår när jag vaknade och om jag drog handen genom håret hängde hälften av alla hårstrå med. P a n i k. Hur mycket ska jag tappa? Varför? Hur? Kommer det växa ut? Vad händer? När slutar det? Plus en miljon andra funderingar där emellan. Mycket tankar kring vad alla ska tycka. Men många fighter med mina egna tankar om vad jag själv tycker har det också blivit & det har nog varit tuffast. Och förutom alla tankar var det inte lika lätt att gå till jobbet, in på Maxi, till träning och att träffa vänner. Vilket fortfarande är jobbigt ibland, och det är jobbiga är att många inte vet. Mitt i allt detta skulle jag börja studera igen bland massa nya människor. Så allt var tufft där en period. För huxplux blev det en förändring som jag inte alls räknat med.

En tar ju hår på huvudet för givet, tills en inte har något.

Eftersom jag tappat så otroligt mycket har jag nu en peruk som jag haft i drygt fyra veckor. Den är så, så fin. Älskar´t! Jag känner mig så fin igen. Tänk vad bra saker det finns idag?! Och varenda strå som fanns kvar har också rykt, så jag är en "flintis". Känns mycket härligare när allt är kort istället för tre hårstrån på huvudet som är fyrtio centimeter, vilket var känslan tillslut. Och nu är jag som en igelkott, men böjar bli en mjuk sådan. Mycket har börjat växa igen (nästan precis allt) & på några ställen är det inte stickigt längre utan ganska mjukt. Så jag håller tummarna att allt växer ut och stannar kvar där. Men en vet ju aldrig.

Det är som det är och jag är fine med det nu. Tur att det bara är hår va? OBS, kände ej så i början men så känner jag nu, det är ju baaaaaara hår. Det är inte farligt. Och det blir så mycket lättare när en har världens bästa sambo & pojkvän, han är GULD. Fina fina vänner, finaste familjen och massa andra godhjärtade personer runt mig. Det är ju värt allt & lite till ♥

That´s pretty much it, ta hand om er. Kram Hanna.

Likes

Comments

LIFE

Och där var veckan igång. Och såhär har jag gått runt nästan hela denna måndag. Men först var det träningskläder som jag svettades i, besökte nämligen gymmet idag runt tio. Där efter blev det klänning, kalas byxor ;-) och stövlar. Me like. Tycker så mycket om klänning och kjol. Strumpbyxorna är från Calzedonia, klänning från Nelly hittade ej? Vet att den fanns på rea i svart innan, vill klicka hem den ju :/ Stövlarna är från Primeboots och finns HÄR i alla fall.

Blev lunch med Dea på Mita’s, standard. Där serverades det blomkålssoppa, orimligt smarrigt hörni! Blev en chokladboll också till en kopp kaffe. Hälsade på farmor och farfar efter det, pratade en massa, drack te & hade det trevligt! När jag var mini så var jag hos farmor och farfar vaaaarje torsdag, det var tider det. Nu blir det inte lika ofta tyvärr.

Annars har jag handlat för veckan också & räknat endel. Ska räkna pyttelite till och därefter slappa. Lär publicera ett inlägg till, som jag har tänkt att publicera huuuuuur länge som helst. Later!

Likes

Comments