Då var det slut på det roliga och dags för allvaret igen. Har redan hunnit jobba nån vecka och har även hunnit vabba något.. Jag måste ju erkänna att det är ganska skönt att få vabba ibland, främst för att huset blir så otroligt rent och fräscht! Man hinner ju gå över hur mycket som helst under tiden som sjuklingen ligger och återhämtar sig i soffan med en bra film (för tillfälligt så är det "Vaiana" som gäller och jag kan nog alla låtar utantill snart..).

Under semestern har vi "hunnit med" att fixa tvättstugan som också är toalett och badrum. Det blev jättebra till slut och allt fungerade och gav den effekt som jag ville. Trägolvsliknande klinker, vitt "slaktarkakel" och grå inredning från Ikea. Rummet känns som en tvättstuga men har även badkar och toalett.

Tvättmaskinen är även en torktumlare och den fungerar över all förväntan! Jag är inte så glad för att tumla kläder överlag men handdukar o dylikt vill jag gärna ha torra för att kunna stoppa in i skåpen direkt. De blir dessutom lite mjukare av att torktumlas.

Ibland är det dock en aning surt när fräcka grejer dyker upp när man redan är färdig med sitt projekt.. som det här fantastiska golvet av klinker som läggs i fiskbensmönster... hade jag sett detta tidigare så... bara att gilla läget och fundera på var i huset ett sådant här urtjusigt golv hade kunnat ligga...
(Bild lånad från Flügger färg, Ystad)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det finns en plats på Hannagården som utom tvekan är den vackraste av alla sidor. Det är baksidan! Rött tegel som andas historia och ett gediget hantverk. Kan många gånger tänka på fördelarna med att människor nuförtiden kan dokumentera allt. Tänk vad spännande det hade varit att få titta på filmklipp på hur det gick till förr i tiden när de byggde dessa gamla hus. Man hade ju långt ifrån alla dagens hjälpmedel...

Synd att 98 procent av gården är putsad och vitmålad för annars hade det nog knackats fram en hel del tegelväggar på detta stället!

Likes

Comments

Livskvalité för mig är att umgås hela familjen utan några krav och måsten. Inga tider som måste passas och det gör inget att tänderna blir borstade strax innan lunch. Dagarna är fulla av lek för barnen och vi vuxna blandar fika och pratstunder med flitigt knogande. Just nu är det projektet tvättstuga som vi knogar med och vi är väl halvvägs... lite kämpigt är det men fy vad bra det kommer att bli när det är färdigt. Vi har dessvärre lyckats dra på oss en envis sommarförkylning allihopa så när klockan närmare sig nio på kvällen då däckar vi i soffan.

Känslan av att jobba och arbeta med sina egna händer är så oerhört tillfredsställande på något vis. Visst är det slitsamt men vi är fullkomligt övertygade om att känslan av stolthet kommer att ta över när vi är klara. Välkomna in i vår tvättstuga, om ett litet tag, som vi själv har gjort! Tycker att folk ibland kan glömma bort vad som egentligen är viktigt. Är det viktigt att HA en massa fina grejer, helst i överflöd, eller är det viktiga ansträngningen för att faktiskt få det där fina man suktat efter så länge...? Jag blir så trött på alla skrytinlägg om både det ena och det andra... Är ni lyckligare än oss bara för att ni köper en massa prylar? Nej, det tror jag verkligen inte...

Ja ä int' bitter.. funderar bara över vad som är viktigt i livet.. med all rätt, för livet är kort. Kortare för somliga så därför är det bäst att ha satt sina prioriteringar tidigt.

Likes

Comments

Med lite slit, färg och pensel kan man förvandla vilken möbel som helst. Från brunt till vitt (färgen som passar bäst in här hemma), en oerhört bra förvaringsmöbel som rymmer mycket. Egentligen kan man måla med vad som helst men viktigt är att man kör ett lager med spärrgrund först. Även om det inte syns direkt så suger färgen upp gula skiftningar så småningom om man inte har spärrgrundat (lesson learned)....

Likes

Comments

Jag skrev att jag ville ha ett sådant golv och jag fick ett sådant golv...

I sovrummet på nedanvåningen låg en snygg heltäckningsmatta som vi inte hade tänkt plocka bort. Vi håller på att göra klädkammare så för att skona mattan lite från smuts och damm rullade vi ihop den och vad upptäcker vi..? Jo, ett fruktansvärt snyggt trägolv, i rätt nyans och i hyfsat bra skick!

Nu måste vi alltså bestämma oss för vad vi ska ha. En mörkgrå, heltäckningsmatta med halvlång lugg som säkerligen är jätteskön att sätta ner fötterna på när man stiger upp på morgonen eller det väldigt snygga trägolvet som matchar en av favoritmöblerna, en avlutad spegelbyrå som är arvegods......

Den som säger att renovera är lätt....

En liten bild på hur klädkammaren ser ut just nu.. Det kommer att bli jättebra när det blir klart och säkerligen en av favoritplatserna i huset.

Likes

Comments

Att ta sig tid att uppskatta det som finns givet runt omkring. Visst är en utlandsresa helt fantastisk men vilket privilegium vi har som har detta så nära. Naturen visar sig alldeles strax från sin bästa sida och tänk vilka enorma mängder energi som går åt för att åstadkomma detta vackra och fantastiska. Vilka fantastiska bönder som brukar jorden och bidrar till att göra Skåne till det absolut vackraste landskapet av dem alla!

Bland böljande fält ligger Hannagården, vårt lilla paradis...

Likes

Comments

Det är inte alltid lätt att hitta möbler som ser ut precis som man vill (eller för den delen, som inte tömmer plånboken helt och hållet). Det är något alldeles speciellt med massiva, gamla möbler som levt längre än vad man själv gjort. De andas historia och bär på hemligheter om forna tider och dess forna ägare..

Ikeas affärsidé är hur bra som helst och jag ratar inte deras möbler men om jag får välja så väljer jag en möbel med själ..

Med lite slit så har man en möbel som lätt kan ärvas till en generation till och det är himla miljövänligt.. 

Likes

Comments

Dessa krabater är med oss överallt när vi är ute i trädgården och pysslar. De är väldigt sociala och hoppas så klart alltid att man har något gott med sig. Bröd, majs, grönsaker och t.o.m. chips smakar gott. Det är inte helt lätt att hålla höns. De kräver mer omsorg än vad jag trodde och om man inte kan fatta tuffa beslut så är höns kanske inga lämpliga djur. Vi började vår flock med 9 st djur; 6 hönor och 3 tuppar. En tupp flyttade och fick ett bra hem. En annan tupp fick avsluta sitt leverne efter att ha attackerat dottern. 2 hönor insjuknade i äggledarinflammation och till sist så var de bara 5.

Mina höns är som små hundar som följer mig överallt och där familjen är där är hönsen också. De har sitt eget språk och man lär sig nästan att förstå dem. Jag har dessutom en riktigt bra och grann vakttupp!

Likes

Comments

Vi har lite möbler som ska målas vita. Tog därför en sväng in om Ystad idag med våra flickor för att införskaffa lite vit färg. Inte kunde jag ana att det skulle bli så svårt. Tydligen så finns det inte bara en massa nyanser av vit utan även flera olika val när det gäller vilken glans man vill ha i färgen.. (!) Tidigare har man valt mellan matt och blank men nähädå.. nu finns det minst (!) 4 sorters glans man kan välja mellan förutom alla nyanser..

Det slutade med att endast häftgrunden fick följa med hem....

Likes

Comments

Köpte mig lite inspiration inför den stundande flytten. Både för lägenheterna men även för vårt egna boende. Jag samlar tips från nätet i en liten bok jag har på saker jag vill ha och inredningsdetaljer som jag gillar. Jag kommer troligtvis rata de flesta när det väl är dags men det ger mig en klar och tydlig bild av vilken stil jag vill ha. Jag river även ut bilder ur tidningar så som ovanstående som jag samlar till min "mood-board". Att ha en bild i sitt huvud om hur man vill att allt ska se ut men att inte riktigt kunna veta om det är möjligt i verkligheten är lite frustrerande. Snart, snart är vi på plats..

Jag bara älskar det råa, slitna trägolvet!

Likes

Comments