Hej! Har som det märks inte skrivit ett enda inlägg här sedan jag flyttade till staterna. Det var mycket som hände i början och jag hade inte orken till att skriva helt enkelt. Allt har löst sig nu och jag har hunnit kommit in rytmen här borta. Tänkte skriva en kort summering a vad som pågott sedan jag kom hit.

Flyttade som sagt till Campbell i Kalifornien den 20 februari, kom till min värdfamilj den 24 februarie efter 4 dagar på training school i New York. Träffde underbara människor där och hade det toppen bra! Trivdes bra i värdfamiljen men efter cirka en vecka kom värdmamman och pratade med mig, de hade bestämt sig för att det inte behövde en au pair. Mamman hade sagt upp sig från sitt jobb lite tidigare och nu bestämde hon sig för att hon inte ville börja jobba igen på ett tag. Så jag hamnade helt enkelt i rematch efter bara en vecka i staterna.

Så typ 2 veckor senare flytttade jag till familjen jag bor hos nu. De bor i Larkspur här i Kalifornien. Jag fick stanna här i värmen vilket jag verkligen ville! Tar numera hand om 3 pojkar på 4, 6 och 9år. Har varit i denna familj i lite mer än en månad nu och trivs hur bra som helst, de är jättesnälla.

Har hunnit följa med dom till LA (som var underbart!) och sedan har vi även varit uppe vid Mammoth Mountain och åkt skidor, det var faktiskt nästan lite härligt att se snö igen, kändes lite som hemma.
Har även träffat en massa härliga människor här i området, har varit inne i San Francisco en hel del eftersom jag inte alls bor långt därifrån numera. Har hunnit med att checka av vissa grejer från min "Att göra i San Francisco" lista. Ett inlägg med lite bilder från tidigare helger inne i SF kommer lite senare!

Mycket mer har såklart hänt men lite kort summerat så är det så året har sett ut hitills. Nu bjuder jag på lite bilder från trainingschool i New York!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förberedelser

Tänkte i det här inlägget skriva om hur min matchningsprocess gick till och beskriva min olika matchningar lite kort!
Jag blev accepterad in i programmet den 9:de September och redan en dag senare fick jag min första matchning.


Seattle, WA locator map

Första familjen som jag matchade med bodde i Seattle och jag skulle ha tagit hand om en 11 årig pojke. Skypeade med mamman redan samma dag och fick ingen bra känsla. Mamman förklarade att de hade en väldigt proffesionell relation med deras nuvarande au pair, vilket inte riktigt är något som jag letar efter. Utöver det så skulle mina arbetsuppgifter i större del bara handla om att skjutsa pojken fram o tillbaka. Jag hade kvar matchiningen i några dagar tills jag tillslut valde att ta bort matchningen.


Alexandria, VA locator map


Pratade aldrig med den här familjen. Läste deras profil och hörde av mig men fick aldrig något svar, vilket var synd eftersom de verkade som en riktigt trevlig familj. Tog efter några dagar utan svar bort matchningen eftersom jag ville komma vidare i processen.


Santa Monica, CA locator map


Tredje familjen som jag matchade med bodde i Santa Monica, Kalifornien och jag skulle tagit hand om en 7årig flickan och en 5 årig pojke. Den här familjen bodde verkligen på drömstället, i ett litet område av Santa Monica med underbara hus och vackert område. Au pairen hade till och med ett eget litet hus som de bodde i. Pratade över skype med föräldrarna och de verkade hur trevliga som helst så vi bestämde att jag skulle prata med deras dåvarande au pair några dagar senare. Dagen kom och jag märkte att min matchining med familjen hade försvunnit, vart lite smått ledsen eftersom jag trodde att familjen hade valt att ta bort vår matchning. Det visade sig att något hade gått fel men att det fortfarande var intresserade av mig, så jag pratade med deras au pair. Men eftersom vi inte officiellt fortfarande var matchade i programmet så fick jag ännu en matchning fast jag redan pratade med en familj. Efter att ha pratat med deras au pair så känndes det inte helt rätt och jag gick istället vidare till den nya matchningen.


Denver, CO locator map


Den här familjen bestod av en ensamstående pappa och hans två barn. Han hade en 4 årig dotter och 2 årig son. Från första början var jag lite skeptisk till den här familjen just eftersom jag i min ansökan sagt att jag helst inte ville ta hand om barn yngre än 4 år gamla. Men jag gillade verkligen deras ansökan så gick ändå med på att skypea med pappan. Han var super trevligt och de bodde hur mysigt som helst + hade en skidstuga som de spenderade stora delar av vintrarna i.
Det som i slutändan fick mig att säga nej var de faktum att pappan hade så himla många och stränga regler som gällde mig, regler som jag tyckte var lite väl överdrivna. Utöver det så ändrade han sig även om vilket datum han ville att au pairen skulle komma, han ville isånnafall att au pairen skulle komma dit ungefär i slutet av Mars. Så allt detta fick mig helt enkelt till att tacka nej och leta vidare.


Maplewood, NJ locator map


Denna familj kändes fel direkt men hade lovat mig själv att inte välja bort en familj försten jag gett de en chans och faktiskt pratat med dem. Skypea med mamman en dag efter att vi matchat och det könndes inte alls bra. Hon var absolut inte otrevlig utan min magkänsla sa bara nej. Dessutom så hade hon någon teori om att släppa matchningen men fortsätta hålla kontakt via mail istället (?)
De tog bort matchningen och jag hörde inget mer från dom.


Campbell, CA locator map


Min familj! Fick ett mail ifrån mamman i familjen, trot eller ej så va de svenskar och bodde i Campbell, Kalifornien. Har alltid föreställt mig att spendera mitt au pair år i en amerikansk familj men började prata med den här familjen och det kändes så bra. Kommer ta hand om 3 barn, en flicka på 6 år och två tvillingflickor på 4 år. Vi pratade först över telefon, pratade med både mamman och pappan. Sedan skypeade vi också. Vart så glad när jag fick ett sms där de skrev att de gärna ville att jag skulle bli deras au pair.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så det är så min matchingsprocess såg ut, allt som allt så tog det lite mer än 1 månad ifrån att jag blev antagen in i programmet fram tills att jag hade hittat min familj.
Tips till er som är i, eller snart ska påbörja matchningsprocessen är att följa eran magkänsla, känns det inte rätt så är det förmodligen inte det heller. Försök även att vara så öppensinnad som möjligt och rata inte familjer försten ni gett dem en ärlig chans. Något jag märkte va att man fick ett helt annat intryck av familjen när man faktiskt pratade med dom jämfört med när man bara läst deras profil.

Det var allt om matchningsprocessen, nu är det de sista förberedelserna som gäller. Flyttar till USA om exakt en vecka, ynkliga 7 dagar. Galet!

Likes

Comments

Mitt namn är Hanna Flaten Härnvall & jag är 19 år gammal. Jag spenderar mina dagar med jobb, vänner och med att träna Judo. När jag inte gör något av det så sitter jag gärna nerbäddad i sängen med en bra bok eller framför en bra film. Jag bor för tillfället i Stockholm och så kommer det förbli i 3 månader till...

Den 20 Februari 2017 tar jag mitt pick o pack & sätter mig på ett flyg som tar mig till andra sidan atlanten, mer specifikt till Kalifornien, USA. Där ska jag i ett år jobba som au pair och ta hand om 3 små tjejer, 4 och 6 år gamla.

Instagram: hannafh


Likes

Comments