To all my non-Swedish followers: You can now translate my blog thanks to google translate to the left in the menubar!

Hej allihopa!

Nu är jag tillslut hemma efter en helg i Seattle med min värdfamilj, och jag har haft så kul! Lämnade skolan tidigare i fredags, för att sedan ta bilen upp tre timmar till Seattle. Måste säga att bilresan var så mysig! Lyssnade på musik, tog det bara lugnt, satt med mina egna tankar och kollade ut på allt runtomkring oss. Det slog mig helt plötsligt hur otroligt tacksam allt jag får vara med om under mitt utbytesår, och att jag ens är här. Att jag får träffa så mycket nya människor, som jag kan dela tankar med och få förståelse för, uppleva en helt ny vardag och nytt samhällssystem i allmänhet, alla känslor jag får känna och varenda liten kvadratmeter av jorden jag får se som jag aldrig tidigare sett. Satt i minst en kvart och kunde inte sluta le, sån jädra härlig känsla haha.

Till en början var det torr mark och ökenmiljö, men när vi närmade oss Seattle blev det alldeles molnig, fullt med snötäckta berg och granar. Alldeles magiskt! Efter att ha spenderat nästan fyra månader i ett ökenlandskap uppskattade jag verkligen allt det gröna. När vi kom till Seattle var det dock alldeles regnigt haha.

Vi åkte allra först till vårt hotellrum, som var i princip en liten lägenhet, tog det lite lugnt och sedan åkte vi till min Mikeys (värdbror) första lacrossematch för turnerings-helgen, vilket var anledningen till att vi åkte till Seattle över helgen. Efter matchen och häng på vårt rum bestämde vi oss för att åka till IKEA som låg alldeles i närheten av där vi bodde. Gissa om jag var taggad? SOM SJUTTON! Haha! Det kändes så grymt lustigt, men så kul, att gå runt med min värdfamilj på IKEA, fika chokladbollar och dammsugare i restaurangen och kolla på all inredning. Precis som att gå runt hemma på IKEA i Sverige! Fick också en inblick i hur konstiga namn alla möbler och ting har för de som inte är ifrån Sverige haha. Fick även köpt med mig marabou-choklad, lösgodis, pepparkakor, lingon- och fläderdryck och lingonsylt hem. Mums! Som jag saknat!

Nästa dag gick vi upp vid 9 och åkte direkt in till Seattle (vårt hotell låg ca 30 minuter ifrån) för att spendera förmiddagen där. Trots konstant regn var det så mysigt att bara strosa runt under ett paraply, med en varm choklad i handen, kolla runt i små och stora affärer, och bara se staden. Vi åt även lunch på The Cheescake Factory. SÅ gott, men herregud så mätt jag blev! Vid 2 åkte vi tillbaka till hotellet, och medan resten av familjen åkte till Mikeys match stannade jag och Faith kvar på hotellrummet i några timmar och bara vilade. Var helt slut efter förmiddagen, haha. Framåt kvällen vid 7 åkte vi dock med för att kolla på den tredje och sista matchen för helgen. Eller ja, kolla och kolla... Vi tog en promenad runt på hela anläggningen för att bli varma (och kanske för att kolla lite andra matcher haha), men såg sedan de sista tio minuterna av hans match.

Imorse gick vi upp vid 8, åt frukost på hotellet, och sedan bar det av hemåt. På vägen hem stannade vi på en mysig lokal liten diner för att äta lunch. Pommes och jordgubbsmilkshake - en drömkombo! För två timmar sedan kom vi hem och sedan dess har jag bara tagit det lugnt. Det känns som att all energi är ur mig och jag vill bara gosa ner mig i sängen och sova, haha. Kan hända att det blir av en liten stund, men ska strax hoppa in i duschen och efter det får vi se vad som händer.

Jag hoppas som vanligt att allt är bra med er där hemma. Kram på er alla!

Hanna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!

I onsdags hade vi halvdag i skolan, och efter det var det dags för thanksgiving break. Så skönt! Känns så konstigt att det bara är fredag efter att ha varit ledig i en och en halv dag redan. Klockan är just nu strax efter fyra, men det känns som om den vore betydligt närmare midnatt, och jag antar att det beror på att jag gick upp rätt tidigt imorse trots att jag var ledig, för att kolla black friday deals. Jag och Faith hade nämligen bestämt oss för att sticka hemifrån strax efter åtta (okej, inte det minsta tidigt jämfört med andra galna amerikaner haha) för att åka och köa till en second hand-butik som sålde märkeskläder som skulle öppna vid 10. När vi kom fram insåg vi dock att vi inte orkade vänta så vi åkte istället till en annan sportaffär, Target, ULTA och även gallerian. Jag fick köpt en vinterjacka för halva priset från Old Navy, vilket jag verkligen behövde, så det var jag väldigt nöjd med. Förutom det köpte jag inget annat, men Faith fick köpt på sig massa julklappar! Det var faktiskt mindre folk än vad jag väntat mig, vilket kanske berodde på att vi var där ganska "sent", men det var självklart ändå mycket folk. Efter det åkte Faith hem till sin pappa och under eftermiddagen har jag redigerat lite bilder jag tog igår på henne, och nätshoppat faktiskt! Fyndade riktigt fina grejer från Forever21 som jag beställde hem, så lite nytta fick jag allt av black friday.

tre av bilderna från vår fotografering igår kväll

Igår var det då thanksgiving! På förmiddagen gick vi en timmes-lång hike upp på en kulle här i närheten. Så få utsikt! Vid halv fyra kom min värdfamiljs släktingar hit och jag skulle gissa att vi blev 20 stycken. Vi åt en massa mat, och i princip allt förutom potatismoset var något helt nytt för mig. Till min stora förvåning var det mesta även gott haha. Väldigt trevlig kväll i alla fall!

Imorgon kör Amy mig till Faiths pappa Rogers hus, där massor av släktingar från Faiths pappas sida ska vara för att fira thanksgiving ännu en gång. Så jag ska dit och träffa alla, äta massor och även sova där över natten. På söndag har jag inga speciella planer, men så jag antar att det blir en skön vilodag innan skolan drar igång igen.

Har jag förresten nämnt att jag har börjat med cheerleading? Det har jag i alla fall gjort, haha! Så jag ska få vara med och cheera under basketsäsongen från december-mars (tror jag?), vilket ska bli grymt kul. Är samtidigt väldigt nervös och rätt så stressad då jag har så mycket jag måste hinna lära mig och ta ikapp, med tanke på att jag går med i laget så sent. Kämpar för tillfället med at lära mig 63 olika ramsor med rörelser, vilket periodvis känns helt hopplöst. Men, med rätt inställning och Faiths hjälp ska det nog gå! Det ska i alla fall bli väldigt kul!

Eftersom thanksgiving nu är över är det officiellt OK att börja julpynta, lyssna på julmusik och julbaka. Med andra ord - det är officiellt juletider, vilket gör mig så himla glad! Jag älskar verkligen julen och allt som hör till, så jag är, och det ska bli så kul att få vara med om den i ett helt annat land i en helt ny familj. De kommande veckorna har även väldigt mycket roligt att bjuda på! Nästa helg åker jag med min värdfamilj till Seattle, då min värdbror har en lacrosse-turnering. Helgen efter det på fredagen tror jag att det planeras julfest för utbytesstudenterna, på lördagen ska jag vara "usher" (platsanvisare?) för musikalen The Nutcracker som en lokal teatergrupp satt upp, och på söndagen ska jag även själv gå på samma föreställning med Faith och Amy. Helgen därpå ska jag åka med utbytesstudenter och kompisar från skolan med international club över dagen till Leavenworth, vilket är en by tre timmar härifrån, som är uppbyggd att likna en tysk liten bergsby skulle jag gissa. Inför jul smyckas byn med massor av extra ljusslingor och vi ska se på en ljusshow, så det ska bli riktigt mysigt!

Hoppas ni alla mår bra där hemma. Jag saknar er! ... men jag har det samtidigt väldigt bra här. Kram!
Hanna

Likes

Comments

Hi everyone! 

So, this is my first ever blog post written in English! I thought it would be fun for all of my American friends to actually be able to read and understand my blog haha. Since the most frequently asked question I get is "what's the differences between your Sweden and America?" I though I would answer this questions today. My three first month of my exchange year has now gone by and I can assure you that there are a lot of things I've noticed is way different compared to Sweden. That I've been here three months now does not means that my English is perfect though so please don't except it to be. ;) 

This is not meant to offend anyone whatsoever, I just hope both my American and Swedish friends will enjoy this post and hopefully learn something new!

 • In the American school you have a schedule containing six classes, that are equal in time, that repeats everyday of the week. This means that you start school and get out of school the same time every day. In Sweden we have a different schedule for every day of the week. One day we can go to school between 8:15am-3:30pm and have 6 classes, while the next day we might only have 3 classes and get out of school at 11pm.

 • In America pick all of your classes for school individually which means you have different classmates for every class. In Sweden all of our classes are spent with the same group of students - every day, every week, every year of high school. This is because we don't choose classes individually, but instead we get to choose a program (a package of classes) that contains what we want to study (ex: science, economy, social studies), so you are in a group of students that has chosen the same program as you.
 • During lunch in school in America you can either buy something from the cafeteria, bring your own lunch or go out to eat., while in Sweden everyone gets a hot (and fresh-looking!) meal for free every day in school.

 • You are not allowed to drive until you are 18 in Sweden, while you only have to be 16 in America to get your driver's license...
 • ...but on the other hand, you can legally drink alcohol in Sweden when you turn 18, while you have to wait until you're 21 in America.
 • In the American high school you have a lot assignments and you get graded (by exact points) on every single assignment no matter how big or small it is. And the tests are often multiple choice-questions and takes about an hour to finish. In Sweden you get graded by how you reach goals regarding mostly abilities and some knowledge, that the government has decided for the specific subject. Everything is basically about discussing, analyzing, arguing, seeing things from different perspectives etc. to show that the students get what is taught. This means our tests are all about writing, writing, writing and writing. A 3-hour long test in chemistry, biology or math is not uncommon. ;)
 • In Sweden football doesn't exist (yes Americans - that's true!). The top most common sport to play is soccer, handball, ice-hockey and floor ball.
 • Swedes are in general very open minded when it comes to equality for everyone, while I've noticed that in America there are a lot of people who has a more conservative perspective on the society.
  • Everyone in America is so social! It's not a weird thing at all to chat a little with a stranger in America, while if someone would start talking to you in the grocery store, or just be more social in general, in Sweden you would get very suspicious and a bit freaked out. Because of this Swedes can be perceived as bit shy and sometimes impolite, but I promise that we're all very kind and loving. ;)
  • There are coffee shops EVERYWHERE in America!!! And people drink a lot of coffee drinks (rarely just pure coffee) in their cars on the run!!! In Sweden there are basically two options for coffee: black coffee or coffee with milk. Everything besides that is very fancy and is consumed on special occasion.
  • Swedes eat in general a lot more healthy food than Americans. Fast food is a lot more common in American. In Sweden we actually have a "rule" that states that you are only allowed to consume sweets, candy, pop or anything that has a big amount of sugar on the weekends - and especially Saturday. That's when we eat our "lördagsgodis" = saturday-sweets. This is promoted since we are very little by both parents, teachers and dentists. In American you can basically grab a snack whenever you want and no one will ever say anything about it haha.
  • The Swedish culture is very based on the Christian religion, but not a lot of people would consider themselves being religious though, or believe in a god. Sweden is actually consider being one of the most non-religious countries in the world. While being here in American I have noticed that being religious is very common here.
  • In Sweden you actually get paid for being in high school and college!!! While in America college is extremely expensive...

  • And last but not least: In America the most common thing to do is doing a sport that is connected to the school, which means that there is a school team. In Sweden we don't have a school team, and instead we do sports in clubs. This means that we don't have. a high school spirit close as great as the American high schools, and it also makes our cheerleading not really about cheering on a specific team, but more of only a stunt sport.

  Kram på er alla hemma i Sverige. Ni är saknade!
  Hanna

  Likes

  Comments

  Hej på er!

  Ännu en gång då det känns som att det var en evighet sedan jag skrev. Ska jag vara helt ärlig så har tanken på att skriva ett blogginlägg grämt en aning i mig, och största anledningen till det är att jag ofta sätter sån press på mig själv att leverera ett inlägg som folk faktiskt tycker är kul att läsa. Men nu tänkte jag i alla fall att det var dags att ta mig själv i kragen och skriva ett inlägg, sedan får kvalitén bli som den blir!

  I dag är det onsdag, och vi har haft Early Release Day vilket innebar att vi slutade skolan redan vid 10:30. Jag och några vänner hade sedan tidigare bestämt att vi idag skulle åka och äta lunch på en indisk restaurang, så efter skolan åkte vi en snabbis hem till Ciera och efter det till restaurangen. Skulle inte påstå att jag var så jätteförtjust i maten haha. Kryddorna faller mig inte riktigt i smaken och sedan har jag väldigt svårt för stark mat, men vi hade däremot väldigt kul. Det var jag, Emma, Olga, Lluis, Ciera, Kenny och Marcela som var där, och det faktum att vi stannade i hela två timmar måste ju ha tytt på att vi hade kul ihop. ;)

  I går var en väldigt bra dag kan jag dela med mig av! Jag hade som vanligt de två första klasserna på morgonen, men strax efter att 3rd period börjat mötte jag upp min lärare och klasskompisar från Interior Design class, för att göra en liten field trip. Dit vi skulle låg med gångavstånd från skolan, och väldigt nära en Roasters (coffee shop), så vi tog en snabb vända till Roasters innan vi gick dit vi egentligen skulle. Jag måste bara säga att wow! vilka goda kaffedrycker de har här i USA. Jag vet inte om det är bara jag som aldrig upptäckt den kaffevärlden i Sverige, men ni skulle bara veta vilka goda drycker det finns. Så, själva grejen vi skulle göra var att delta i en "Reality Fair", vilket var som en karriär+ekonomi-simulator. Vi alla blev tilldelade en karriär, med en viss summa lön, lån och annan ekonomisk information, och fick i uppgift att planera vår ekonomi. Vi fick göra en plan för mat, transport, underhållning i livet, ta extrajobb, planera kläder, boende, inredningskostnader etc., och målet var att i slutet av månaden gå mer plus än back när det gällde pengar. Faktiskt väldigt roligt, och även lärorikt! Vi fick även lunch (pizza och chips - hej usa) på plats, och sedan gick vi tillbaka till skolan och hade sista lektionen för dagen.

  Det som bland annat bidrog till den härliga känslan igår var dels att själva grejen var så rolig att göra, men sedan kändes det också så kul för att jag vågade prata med folk jag inte riktigt brukar prata med. Jag fick berätta mycket om Sverige, då många var intresserade av allt från skolan, politik, språket osv, vilket självklart alltid är kul haha. Min spärr (blyghet och försiktighet) börjar släppa mer och mer och vardagssnacket blir så mycket lättare. Debate-class på morgonen var också så rolig för jag börjar våga ta mer klass, och liksom argumentera för min sak inför hela klassen om ämnen som huruvida droger, privat ägande av exotiska djur, federal high school fotboll fundings, recreational helium etc. ska vara lagligt eller inte. Känner mig så stolt över mig själv om jag ska vara ärlig! Jag känner verkligen att jag trivs i den klassen, med både läraren och eleverna, och det känns som att det är den klassen där jag passar bäst in. Så självklart bidrog det igår med en väldigt härlig känsla!

  Efter skolan gick jag även en spontanpromenad med Emma i det härliga hästvädret, i området. Gillar verkligen vårt område! Det är så avslappnande att bara gå runt och kolla på alla (grymt flotta) hus, snacka och njuta av höstvädret. Sist men inte minst det som påverkade mitt humör så positivt kring gårdagen: efter middagen satt jag länge och pratade med Amy, Faith och hennes kille om massor av olika saker, och det är så himla intressant. Kan nämna det att vi har så väldigt lika åsikter kring så mycket olika saker, vilket känns så himla skönt. Känner mig så lyckligt lottad att ha hamnat i en värdfamilj som har så lika värderingar mig. I alla fall, vi satt ett bra tag efter middagen och diskuterade mycket om det som jag nämnde att vi debatterar om i debate-class, och pratade även om skolan i övrigt, och just debattklassen. Ett väldigt bra avslut på en härlig dag!

  Resterande två dagar av skolveckan ser ut som vanligt, men nästa vecka är betydligt kortare på grund va Thanksgiving på torsdag. Vi är lediga både torsdag och fredag, och kommer även ha en early release på onsdag, så det ser jag fram emot! Ser även mycket fram emot Thanksgiving (och black friday dagen efter!!). Vi ska ha middag här hemma med en stor del av min värdfamiljs släkt, vilket ska bli spännande. Ser fram emot mycket mat och godsaker, haha!

  Vi hörs, förhoppningsvis inom bara ett litet tag!
  Kram

  Likes

  Comments

  Hej allihopa!

  Förutom inlägget om homecoming har jag inte skrivit på evigheter känns det som, och framförallt inte om min vardag här. Därför tänkte jag att det idag kunde passa bra att skriva ett inlägg och främst dela med mig av bilder med texter till för att ni ska få en liten inblick i vad som har hänt i mitt liv det senaste. Kan först och främst nämna att Soccer season numera är över, vilket innebär att jag istället för att vara uppbokad VARJE kväll mellan 5-7 (och därmed aldrig kunna göra något annat i princip) är jag nu helt ledig! Så det känns väldigt skönt på ett sätt, även om jag är väldigt glad att jag spelade fotboll. Nu drar vintersäsongen snart igång, och jag funderar faktiskt på att involvera mig i cheerleading! Har pratat med tränaren, som är en av mina lärare, och antingen ska jag få vara med och cheera under basketsäsongen, eller så ska jag få vara team manager för att få vara en del av gruppen. Det skulle oavsett vara sjukt kul! Faith är ju även med i laget så det hade vart riktigt kul att få spendera mer tid med henne.

  Men, nog om det! Här kommer bilder från den senaste tiden. Enjoy!

  Haunted Forest (7 oktober)
  Jag och min homecoming grupp träffades hemma hos en av killarna och hade nudel-party (vilket innebar att vi alla frossade i snabbnudlar haha) för att "planera homecoming" och därefter åkte vi med Olgas (från Brasilien) värdfamilj till Haunted Forest, vilket var som en skräckvandring mitt ute i ingenstans i princip. Gissa vem som skrek mest? Hehe...

  Pink Practice för Breast Cancer Awareness (11 oktober)

  "Räddade" en grannhund med Faith, som visade sig suttit på infarten till huset den faktiskt bodde i haha (13 oktober)

  Halloween night (14 oktober)
  Träffades hos min local coordinator med de andra utbytesstudenterna i Tri-Cities som har hennes som LC och vi karvade pumpor, åt pizza och sedan åkte vi till en pumpkin match där vi gick i en s.k. Corn Maze, vilket är en labyrint gjort av ett majsfält (så coolt!). Många av oss var även utklädda och jag körde en sista-minuten outfit: baseballspelare haha. Så himla kul att få träffa andra utbytesstudenter - otroligt lyckad kväll!

  Min födelsedag! (18 oktober)
  Åh vilken bra dag det blev. Fick god frukost och presenter på morgonen utav värdfamiljen, och fick även pratat med familjen hemma. Under skoldagen var det flera som kom fram och sa grattis och självklart gjorde det en så glad! Hade inte alls räknat med det så det var så kul! Antar att det berodde på att jag gick runt med en ballong hela dagen som Emma kom in med till mig innan första lektionen haha. Emma hade bakat en jättegod kaka och jag fick även kakor av Ciera. Jag har så fina vänner!

  Senior Day (19 oktober)
  Spelade sista fotbollsmatchen för Southridge, och efter min match var alla seniors från Varsity (och jag - senior från JV) uppkallade med våra föräldrar inför hela publiken som ett avtackande för vår tid med Southridge. Vi fick godis, blommor, ballonger och ett presentkort på DutchBros. Superkul!

  Ett oväntat slut på en roadtrip & lunch @ en diner (20 oktober)
  Så... den här dagen hade vi planerat att kolla på en luftballongsfestival i en stad 1,5 timme bort så vi gick upp redan 5 på morgonen så det skulle starta 7. När vi kom fram visade det sig dock att det var inställt på grund av vädret så det var bara att vända hem igen. Halvsov hela vägen i bilen och var hemma vid 8, och då kändes det som klockan skulle vart mitt på dagen. Så konstig känsla! Skulle därefter åka till en Pumpkin Patch med Faith och Breiyce, men gissa inte vad som händer då? Ja då är det tydligen bara öppet för mellanstadieelever. Jaha! Så då åkte vi och åt lunch på en diner som en liten försenad födelsedagssak för mig (gratis efterrätt here I am!) haha. Men just det! Vi kom ju dit 20 minuter innan det öppnade också, utan att vi visste det, så vi fick vänta i bilen i 20 minuter. Allt gick verkligen emot oss den dagen haha...

  Paket från familjen!!! (20 oktober)

  White out!-football game mot ärkerivalerna Kamiakin Braves (20 oktober)

  Överraskning (22 oktober)
  Åkte till DutchBros med Faith på eftermiddagen och är vi kom fram så hoppade fem vänner fram! Faith hade fixat en liten överraskningsfest och vi åt glass, drog en spontanare till Walmart och lagade "frukost" klockan 5 på eftermiddagen. Sån blandad grupp av personer vilket var så kul! Hon hade försökt fixa något större och fler personer skulle egentligen ha kommit men av någon anledning dök inte folk upp. Men jag blev i alla fall jätteglad och det var så fint av henne! Hade en jättemysig eftermiddag.

  Födelsedagsmiddag med värdfamiljen (25 oktober)
  På kvällen åkte vi till en väldigt fin restaurang vid floden, där vi åt en jättegod 3-rättarsmiddag bestående av både skaldjur, biff, bakad potatis och chokladmousse. Sån himla fin kväll med värdfamiljen. Tycker verkligen om dem och är så tacksam över att få vara en del av deras liv. Våra band blir bara starkare för varje dag som går, och jag känner mig så lyckligt lottad som får spendera de här tio månaderna i deras hem. <3

  Pink out!-football game för Breast Cancer Awareness (26 oktober)
  Åkte dit med Emma, och trots att vi bara stannade till halvlek (2 quarters) var det lätt det bästa fotboll gamet jag varit på den här säsongen. ÅH vad kul det var! Alla var så spirited (trots att det var bortamatch) med rosa kläder, till och med cheerleader-laget hade rosa "Southridge Strong"-t-shirts med den rosa rosetten på. Folk hade rosa ansiktsfärg, de delade ut rosa pärlhalsband och gummiarmband i temat. Så himla kul!

  Pumpkin carving (28 oktober)
  Åkte med Faith och hennes pojkvän Kyle till hennes pappas hus (hennes föräldrar är skilda) för att karva pumpor med dem och hennes yngre bror Gabe. Så kul, men SÅ mycket svårare den här gången än första gången hos LC-Sara haha! Tog mig nog lite vatten över huvudet när jag bestämde mig för att göra en katt, och inte bara helt vanligt utan endast outlinen av en katt. Rätt svårt kan jag meddela! Tror inte ens man kan se det på bilden haha.

  Promenad i området (29 oktober)
  Efter en slapp dag bestående av videochatt med vänner från Sverige (saknar er alla!) och chillande bestämde jag mig för att ta en liten promenad i området i eftermiddagssolen. Slutar aldrig förvånas över vilka slott, rent ut sagt, varenda kotte här i området verka bo i. Alla är som små mansions, det är helt galet. I falla fall, är så glad att jag gick på promenad! Luften ute var så frisk, jag lyssnade på musik som jag blev så glad av och solen sken. En toppenpromenad! Ska bli mer av sådant framöver! Kan också nämna att jag på kvällen var hembjuden till Emma och Lluis på paella och cheesecake med LC-Saras familj. Så trevligt!

  Promenad i området 2.0 (idag, 30 oktober)
  Efter skolan gick jag, Amy och min värdbror Mikey en promenad i området, och vi tog två av hundarna med oss. Så mysigt att bara gå och prata och få frisk luft. Man känner verkligen att det är höst ute, men solen sken så det var riktigt härligt. Och av backarna här i området kan jag säga att det bara var skönt att temperaturen inte var som för bara en månad sedan!

  Kram på er alla!
  Hanna

  Likes

  Comments

  Hej på er allihopa!

  Åh vad det känns som en evighet sedan jag skrev ett inlägg. Har haft mycket jag velat dela med mig av, men problemet har varit att hitta tiden till att skriva om allt. Den senaste tiden har verkligen varit intensiv, vilket är grymt kul, men därav har det inte funnits så mycket tid till bloggen. Tack vare det har jag nu samlat på mig så mycket jag vill berätta om från den senaste tiden, men jag tänker att jag tar det en annan dag. Det här inlägget får tillägnas homecoming!

  Igår var det alltså homecoming dance på skolan. Kan börja med att vara ärlig och berätta att jag har haft svårt det senaste att se fram emot homecoming, då det har känts väldigt stressigt kring att planera fotografering, middag och allt annat med gruppen jag skulle gå med. Som många av er kanske vet dessutom så får jag aningen panik om det inte finns ett klart och tydligt schema att följa, framförallt inför sådan här stora saker. Men ÅH vilken bra kväll det blev, och jag är så glad för det!

  Min värdsyster Faith skulle sminka både mig, Emma (utbytesstudent från Italien) och två andra tjejer, så på morgonen åkte jag med Faith och Amy (v-mamma) till ULTA för att köpa lite smink som behövdes. Sedan när vi kom hem satte Faith igång med att sminka Emma. Under tiden satte jag igång och baka en kladdkaka för att ta med mig till middagen med vår grupp. Efter att Emmas smink var klart var det dags för min tur. Och alltså, jäklar vad Faith är duktig på att sminka. Blev så grymt nöjd med resultats och kände mig så fin hela kvällen! Efter sminket kämpade både jag, Faith och Amy med att få upp mitt hår på något sätt och tillslut lyckades vi haha.

  är ju inte missnöjd direkt över det faktum att ha en värdsyster som en kan låna saker från ;)

  när Emma har tagit med sig donuts...

  4:50 (eller kanske 16:50 rättare sagt haha) kom min date Kenny för att hämta mig och så tog min värdmamma lite bilder på oss. Kenny satte på mig min corsage (blomma runt handleden) har köpt till mig och efter det satte vi oss i hans bil och körde till vår kompis Timmys hus, där alla i vår grupp skulle äta middag tillsammans med knytkalas. Och med "vår grupp" så menar jag: Kenny och jag, Emma (från Italien) och Lluis (från Spanien), Olga (från Brasilien) och Timmy, Elijah och Ciera, och Grace. Hemma hos Timmy tog vi en massa bilder utomhus, vilket var så himla kul haha. Parbilder, gruppfoton, tjej-gänget, kill-gänget, senior-foto, utbytesstudent-foto, junior-foto, you name it... ;) Har dock inte fått alla skickade till mig ännu så har inte så många av de fina fotona tagna av vår fotograf så kvalitén är lite sisådär haha.

  Efter alla foton åt vi en del av maten vi alla hade gjort till kvällen (mums!), och sedan kollade vi igenom fotona vi hade tagit och kollade ett avsnitt av en kort serie haha. Strax innan 8 var det dags att bege sig till dansen. Jag och Kenny åkte tillsammans Elijah, Ciera och Grace (som körde). Om det är någon gång under min tid här jag känt att nuet kunde varit tagit direkt från en amerikansk film så var det verkligen under bilresan till dansen igår. Grace och Ciera satt fram i bilen, jag satt i mitten där bak med Kenny och Elijah på varsin sida, det var alldeles mörkt ute, "Boom Clap" spelades på högsta volym och vi alla sjöng med och gungade fram och tillbaka med melodin. Åh, vad lycklig jag kände mig i den stunden. Jag kunde verkligen inte sluta le.

  Sedan kom vi fram till dansen, och där började vi med att ta ett gruppfoto med en fotograf på plats. Själv tog jag inga bilder alls under kvällen då jag lämnade ifrån mig min väska med mobilen, men det kändes väldigt skönt för ville bara njuta av stunden. Hur som helst, efter fotot gick vi in till cafeterian som de hade dekorerat så att det inte gick att känna igen den någonstans haha. Temat för dansen var Enchanted Forest (förtrollad skog) så det var dekorerat med fairy lights, en bro av trä, löv hängandes från taket och väggarna var klätt i mörkblått. Musiken under kvällen var mycket bättra än jag väntat mig, och det var en DJ på plats. Åh vad det var kul att dansa med hela gänget. Vi stannade till strax innan dansen slutade vid 11. Kan säga att mina fötter värkte rejält efter att vid den tiden haft på mig klackar sedan sex timmar tillbaka. Vi åkte i alla fall då tillbaka och hängde hemma hos Timmy, och strax efter tolv sa vi hejdå och Kenny körde hem mig.

  Är så tacksam att jag har fått uppleva en dag som igår. Hade så himla kul och det kändes så speciellt att få uppleva sin första homecoming. Allt var så annorlunda från något jag tidigare upplevt hemma i Sverige. Hela grejen med att man har en dejt är så mycket mer än bara "ska vi gå tillsammans?", och består i princip av att man är tillsammans hela kvällen. Man dansar tillsammans, tar bilder, åker tillsammans osv osv, vilket var riktigt kul att få uppleva! Är väldigt glad att Kenny var min dejt och över alla personerna vi gick med tillsammans i en grupp. De alla är så härliga personer! Jag kunde knappt ha haft en bättre kväll.

  Likes

  Comments

  Hej hallå!

  Hör nI! Saker och ting går framåt och jag är så stolt över att jag vågar ta initiativ till saker och ting. Tror att jag nämnt tidigare att det har känts svårt att skaffa vänner och lära känna folk på riktigt, mer än att bara hälsa i korridoren och småprata. Igår tog jag dock initiativet och det känns så bra!

  Så jag blev precis avsläppt av Grace, en tjej i Varsity Soccer, efter att ha ätit lunch med henne, hennes pojkvän och en annan tjej i Varsity Soccer. Skrev till henne igår kväll och frågade om hon hade några planer för idag, då det är en Early Release Day så vi slutar 10:30, vilket hon inte hade så vi bestämde att äta lunch tillsammans. Så hon mötte upp mig efter vår sista lektion och så körde vi till en asiatisk restaurang i närheten. Åt sushi för första gången på nästan två månader. Ah så gott, haha! Planerar att hänga med Grace på fredagens football game, vilket ska bli så kul! Hon och de andra fotbollstjejerna är så snälla, så det är så kul att kunna spendera tid med dem för att lära känna dem bättre!

  Den här helgen spenderades hos Emma och Lluis (mina värdföräldrar var i Arizona för att min värdpappa spelade en baseball-turnering), vilket var väldigt mysigt. Jag sov där fredag till måndag, och det var fullt hus i princip hela tiden då deras värdmamma fyllt år i veckan så deras värdsyskon kom hem från college och de hade andra släktingar där. Väldigt kul att få träffa nytt folk och de alla var så snälla. Som tidigare nämnt får jag även skjuts av deras värdföräldrar varje morgon, så jag känner mig riktigt hemma i deras hus nu haha.

  tog med Emma till en utkiksplats i området i söndags för att se solnedgången, så fint!

  I lördags gick jag även på en musikalpjäs uppsatt av en lokal ungdomsteater här i Tri-Cities tillsammans med några från min teaterklass och läraren. De gjorde Beauty and The Beast och ÅH vad bra den var! De hade en rollbesättning på 64 skådespelare. De som spelade Belle, Gaston och The Beast var unga vuxna, och sedan var även 5 vuxna med, men förutom det var alla skådespelare barn. Orkestern som spelade live (!!!) bestod även endast av barn. Åh det var alldeles magiskt! Blev så inspirerad och lycklig av att se deras pjäs. Alla var så duktiga, musiken var så bra, kostymerna grymma, scenuppsättningen var så bra gjord, men det bästa av allt var killen som spelade Gaston. Han gick in i sin roll så otroligt bra, agerade verkligen fullt ut och vi alla i publiken håller nog med om att han var showens stjärna. Wow! Han tillförde ren magi! (som jag fått lära mig att den kallas inom teatervärlden här)

  Just nu är klockan strax efter halv 1 och om två timmar kommer en tjej från skolan hit för jag ska prova två av hennes klänningar och se om jag kan köpa/hyra någon av dem för homecoming. Åh vad det är roligt att testa klänningar! Hennes klänningar är dessutom så fina, så jag hoppas verkligen att någon av dem ska passa och kännas rätt. Senare ikväll är det dags för fotbollsträning som vanligt. Vi spelade match igår och vann med 4-0. Ett härligt resultat!

  efter matchen åkte jag och Amy (v-mamma) till utkiksplatsen i området för att se månen och njuta av solnedgången

  min värdmamma kom in med te till mig igår kväll // morgonens promenad ner till Emma och Lluis

  Vi hörs! Kram på er alla,
  Hanna

  Likes

  Comments

  Hallå där allihopa!

  Känns som att det var en evighet sedan sist haha. Jag har tänkt blogga flera gånger, men tiden är för knapp varje gång. Det har delvis att göra med att jag verkligen har fullt upp hela tiden. Går till skolan, kommer hem i en timme och sedan är det träning i två timmar, och efter det ska det duschas och fixas innan det är läggdags. Sedan kan det ju också ha och göra med att det är i princip omöjligt för mig att slänga ihop ett inlägg på en kvart, utan snarare över en timme hehe. Vill så himla gärna få till en riktigt bra text som jag kan vara stolt över, när jag vet att det är så många som läser, och så tycker jag ju också att det är väldigt kul att skriva! Blir verkligen så glad när jag får höra att min blogg uppskattas och att folk gillar att läsa det jag skriver!

  Det har i alla fall hänt en del sedan sist! Förra lördagen (då senaste inlägget skrevs) nämnde jag i slutet att jag senare på kvällen skulle hem till Emma och Lluis. Så efter att jag sett på när Faith tog sina homecoming-bilder gick jag ner till deras hus, och eftersom jag åker med dem varje morgon till skolan har jag fått koden till deras garage, som leder in till huset. Fick dock knacka på dörren då den var låst och när de öppnade stod hela kompisgänget där, och en av killarna med en skylt till mig med frågan om homecoming! De hade bakat pizza som en av dem höll upp där det stod "HOCO" (homecoming) skrivet av salami, och på skylten Kenny höll upp stod det "This might be cheesy but let's kick it to homecoming" och en ruta med "ja" och "nej". Åh, hur fint?! Blev så himla glad och aningen överraskad trots att jag hade känt det på mig då de hade agerat konstigt via meddelanden tidigare haha! Självklart sa jag ja! Så nu ska vi gå tillsammans i ett gäng alla utbytesstudenter på skolan och våra dejter. Är så taggad på homecoming!

  Vad har hänt förutom att en blivit frågad till homecoming då? Först och främst skulle jag väl kunna nämna att de senaste dagarna har känts rätt jobbiga. Har drabbats av plötslig hemlängtan och känt mig alldeles ensam vissa stunder, vilket självklart inte varit det minsta roligt. Men man får väl bara försöka andas sig igenom sådana stunder antar jag, då de garanterat kommer att komma ibland... Idag har däremot känts som en riktigt bra dag och är så glad för det! Har både andra men även mig själv att tacka för det. Så här kommer en lista på vad som har gjort den här dagen så bra!

  + I debattklassen gör vi individuella tal varje lektion, om ett specifikt ämne, som vi får max 3 minuter på oss att skriva. Målet är att hålla ett tal som är minst en minut långt, och idag lyckades jag skriva ett tal som jag framförde i hela 1 minut och 23 sekunder (!!) idag, vars innehåll jag blev riktigt nöjd med dessutom.

  + Börjar komma närmare folk i debattklassen! Satt ett tag och snackade med två personer när vi var klara med vårt arbete innan lektionen var slut idag, och det är så kul att få berätta om Sverige och annat. Känns så härligt när man kan småsnacka med nästan vem som helst i klassen. Har verkligen saknat det.

  + I inredningsklassen har vi ett projekt för tillfället där var och en ska skriva och presentera en boendestil tillhörande en viss grupp av människor från 1700-talet i USA och jag skriver om de svenska bosättarna, vilket innebär att jag djupdyker i hur de byggde sina hus, varför, vilken slags inredning där fanns och får analysera kring det hela. Ni som känner mig vet hur stark min kärlek är till historia, och framförallt svenska boende, så jag LEVER för det här projektet!

  + I student leadership-klassen skulle vi idag ha gjort en egen poster, vilket jag helt glömt av igår, så jag fick påbörja den de sista tio minuterna av lektionen. Jag valde dock att komma tillbaka under lunch, och då hann jag färdigt med posterna! Och ÅH vad kul den var att göra dessutom. Älskar att klippa och klistra, och har inte kunnat göra det på ett bra tag, så blev så glad av att äntligen få låta kreativiteten arbeta igen!

  biblioteket och flaggan som vi alla läser "Pledge of Alligiance" vända mot varje morgon

  + När jag jobbade på postern i biblioteket, där vi har vår klass, under lunchen så var klassläraren där och vi pratade. Hon är så snäll och det känns som att hon har ett extra öga för mig som är utbytesstudent. Hon berömde min poster, frågade om jag gillade att pyssla och sådant, och erbjöd sig att någon gång ta med mig till en kraft store om jag skulle vilja det! Hon nämnde att hon gärna skulle vilja ha mig som manager för cheerleading laget, som hon är coach för, vilket skulle vara så grymt kul. Hon frågade dessutom hur det går med allt för mig, och jag berättade mitt dilemma med att skaffa nya vänner, och hon var så förstående och snäll. Känns så skönt när man blir sedd av en lärare!

  + Känner mig så trygg på historialektionerna. Klasskompisarna är så trevliga! Pratade med två tjejer idag och det känns så bra när man får/vågar ta kontakt med andra, vilket är mycket svårare än man kan tro. Så är glad att jag utmanar mig själv och tar initiativ till konversationer. Gillar i övrigt även läraren! Han kollar alltid av med mig hur långt jag har hunnit för att veta om jag behöver mer tid till en uppgift och är så förstående (rött svårt att hänga med i alla andras tempo med att svara på frågor hur historieboken jag säga) och är så intresserad när jag berättar om samhället i Sverige haha.

  + Jag framförde en två-paragrafs lång monolog på scenen i auditoriet inför HELA dramaklassen idag! Är så himla stolt över mig själv att jag lyckades samla mig trots nervositeten när läraren sa att det var min tur, lyckades framföra den hela memorerad OCH dessutom med inlevelse. "Perfect!! Awesome Hanna" kändes så otroligt skönt att höra och kunde verkligen ta åt mig av berömmet. Jag, som aldrig tagit dramaklasser tidigare och dessutom inte har engelska som förstaspråk, lyckades bättre än nästan alla i hela klassen. Ibland måste man få vara riktigt stolt, och idag var en sådan dag.

  random bilder från skolan

  efter fotbollsmatchen igår

  efter volleybollmatchen på skolan i gårkväll med neon-tema

  familjens ena hund Princess, ni skulle bara veta vilken soffpotatis hon är ;)

  Börjar inse att jag mer och mer uppskattar småsaker i vardagen. Det kan vara så enkelt som att en person säger hej till mig i korridorerna. Och det känns så bra minsta lilla steg jag tar mot att bli ännu mer social och försöka skaffa vänner... Många bäckar små gör en stor å! ;)

  Kram på er!
  /Hanna

  Likes

  Comments

  Hallå där allihopa!

  För en halvtimme sedan sa jag hejdå till familjen på FaceTime efter att ha pratat med dem i nästan en timme. Åh, blev så glad av att prata med dem. Eller rättare sagt - blev ÄNNU gladare än innan, för jag har känt mig glad hela dagen. Under perioder de senaste dagarna har jag känt mig aningen nere och ensamheten har krupit sig på emellanåt, så det känns så härligt att känna som jag gör nu.

  Imorse gick jag upp tidigt (för att vara helg) för att spela fotbollsmatch mot Pasco, en skola i närheten. Vi spelade på en rätt stor idrottsplats - Edgar Brown Memorial Stadium - där Southridge football team spelade förra helgen. Trots att publiken inte var i närheten av samma skala som på football game:et var det ändå häftigt med läktarna. Tyvärr kunde jag inte spela så mycket då jag har dragit på mig en släng av benhinneinflammation, så det gjorde rätt ont att springa, men det var kul att spela den stunden jag inne och matchen slutade med att vi vann med 2-0. I torsdags vann vi med 10-0 (galet), men de två matcherna innan dess förlorade vi på straffar då vi spelade lika, så det kändes skönt att vinna idag!

  Igår fredag var vi lediga från skolan då det var en så kallad Professional Day (amerikanerna har så många konstiga röda dagar?) så träningen var flyttad till förmiddagen. Efter det tog jag det rätt lugnt, och sedan blev jag upphämtad av några vänner för att åka till ett football game. Den här fredagen var det dags för ett home game, så folk var väldigt peppade! Elevsektionen var fylld av gult och blått, och det var betydligt mer folk än jag hade räknat med. School spirit:en på Southridge har inte känts på topp, vilket har vart lite trist, så att det var så många på matchen igår var så himla kul att få se och vara en del av! Tyvärr utklassade Richland oss (slutresultat 12-63 haha) så det var inte jättespännande, men det var kul att vara där ändå!

  Efter matchen åkte jag och kompisgänget som jag åkte med till matchen till Denny´s (diner) för att äta. Ah, älskar deras jordgubbsmilkshake SÅ! Gänget som jag åkte dit med var två av de andra utbytesstudenterna på skolan och tre andra killar från skolan. Vi alla är med i skolans International club och i förrgår träffades vi, och den fjärde utbytesstudenten, hemma hos the club president för en filmkväll. Riktigt kul att hänga! Hoppas på att få mer liknande kvällar med dem men även andra vänner. Som jag sagt - jag ska ge mig den på att våga snacka med folk och skaffa vänner. Oavsett hur stelt det känns att prata med folk från ingenstans så måste jag bara göra det helt enkelt, haha.

  I kväll ska Faith på homecoming med sin pojkvän på hans skola, så ska med och kolla när de ska ta sina bilder på golfbanan nere i området. Åh, det ska bli så kul att se henne i sin klänning med hår och smink gjort! Efter det ska jag gå hem till utbytesstudenterna Emma och Lluis, som bor 5 minuters gångväg härifrån, för att träffa kompisgänget från igår, och jag tror att vi ska försöka ge oss på att göra en pizza "the Italian way". Emma får styra oss med andra ord! ;)

  Kram,
  Hanna

  Likes

  Comments

  Hej allihopa,

  Idag är det exakt en månad sedan jag sa hejdå till min familj, satte mig på ett flygplan och landade i New York. Kan börja med att säga att jag känner mig väldigt hemma som om jag har spenderat betydligt längre tid här, samtidigt som det känns som att jag åkte för knappt en vecka sedan. Tiden har verkligen bara svischat förbi och det känns alldeles galet när jag tänker på det. För en månad sedan var jag i New York (åh vad jag saknar det) och fick den bästa starten på året man kan tänka sig, och tiden efter det har vart spännande minst sagt. Jag har fått uppleva så mycket den här månaden och har fått lära känna så många nya människor, och jag är så taggad på vad resten av året kan ge mig.

  En sak som det pratas väldigt mycket om innan man åker som utbytesstudent, och som öven min lokala koordinator har pratat med oss utbytesstudenter om, är känslo-kurvan under året. De säger att utbytesstudenter ofta upplever att livet är på topp i början då allt är så nytt och spännande, men att man efter denna fas av exaltering upplever en "kulturchock" och saker istället börjar kännas jobbiga. Det sägs att den jobbiga perioden börjar några veckor in på ens resa, men det är väldigt olika och vissa upplever den inte alls. Jag måste säga att jag känner mig liten som i en gråzon mellan de här två perioderna. Jag har ännu inte upplevt att jag känner mig nedstämd i vardagen utan anledning eller att jag drabbats av rejäl hemlängtan, samtidigt som jag inte är alldeles till mig och exalterad lika ofta som i början.

  Jag vet inte om det här kanske är min fas av kulturchock, även om den inte passar in exakt i beskrivningen, eller om det bara råkar vara att jag börjar vänja mig vid livet här... Det är så svårt att veta när man inte har någon aning och vilka känslor som komma skall. När man dessutom nästan i princip blivit tillsagd i förväg vilka känslor man kommer uppleva och när blir det även svårt att skilja på de känslorna och sina egna. Jag känner och tänker allt och ingenting, på en och samma gång, men samtidigt helt enskilt.

  Åh, jag vet att det låter så rörigt alltihop men det är den bästa förklaringen jag kan ge er för tillfället. Jag mår i alla fall bra. Jag saknar er där hemma men är så glad för allt jag får uppleva här och ser fram emot allt som komma skall. Om nio månader syns vi, men innan dess ska jag leva (det amerikanska) livet här!

  Kram på er alla,
  Hanna

  Likes

  Comments