Idag vaknade jag (Emilia) jättetidigt för att jag skulle ta ett tåg till New York. Hanna sov vidare, eftersom att hon kommer inte till New York förrän dagen därpå. När jag hade sagt hejdå till alla tog jag en Uber till tågstationen med alla mina väskor. Tyvärr hade min Uber-förare lite problem... Så därför anlände jag försent för att hinna äta frukost på mitt favorit bagel-ställe (Einstein Bro's) som planerat. Så synd, för det finns inte på Manhattan :( Tågresan gick bra och det fanns ett café ombord så jag kunde få mig lite frukost ändå. Framme i New York var det lite bökigt med alla väskorna, men det gick lätt att hitta till lägenheten. Efter att ha släpat väskorna en bra stund och burit dem upp till tredje våningen så tog jag genast en dusch. Lägenheten ligger i East Village, som verkar som ett trevligt område. Efter lite chill och skypesamtal så tog jag mig ut för att fixa lunch. Jag hittade ett China-ställe som låg i närheten där jag köpte take away.

Smaskigt!

På eftermiddagen kände jag mig något uttråkad i det lilla rummet, eftersom jag inte kunde använda min dator för att jag glömde laddaren i DC. Därför tog jag tunnelbanan in till stan till Bryant Park där jag började min lilla promenad, men sedan började det rätt så snart att regna. Jag bestämde mig därför att promenera ner mot 34th St och titta i affärer. Det kändes skönt att vara tillbaka i min favoritstad.

Bryant Park

​NY Public Library

Jag måste ändå säga att jag saknade Hanna lite när jag promenerade runt i staden. Vilken tur att hon kommer redan imorgon!

Kram Emilia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår (söndag) hade vi ännu en dag inne i city för att se allt Washington har att erbjuda. Det finns massor utav monument som är värda att se, så efter en sen frukost åkte vi in med Fredriks bil igen. Tyvärr var det ännu sämre väder då det spöregnade i stort sätt hela dagen. Vi började med att åka till Arlington Cemetery som är en stor känd kyrkogård där människor som varit med i olika krig ligger begravda.

Det är väldigt vackert att se alla vita gravar, men också väldigt hemskt och sorgligt eftersom de är så otroligt många.

Den mest kända graven är den forna amerikanska presidenten John F. Kennedys och hans frus. Här ovan ligger båda två begravna.

Vi fick även se vaktavlösningen vid "Den okända soldatens" grav.

Sedan gick vi vidare i regnet mot Lincoln Memorial.

Här sitter han, den gamla presidenten Abraham Lincoln.

Längst upp på trappan på Lincoln Memorial finns en plats utmärkt där Martin Luther King stod och höll sitt berömda tal.

Längst bort ser ni "pinnen" eller Washington Monument som den faktiskt heter.

Vid den här platsen finns World War II monumentet, och varje amerikansk delstat har en särskild "sten" här.

Givetvis var vi tvungna att ta en selfie vid vårt älskade South Carolina!

Det här vädret är fruktansvärt! Som det regnade och blåste, vi blev jätteblöta. Vi gick till ett cafe för att ta en kaffe och äta en blåbärsmuffin, och där satt vi sedan och pratade länge. Det var smaskigt, men vi saknar verkligen den svenska fikan. Vi ska frossa i goda bullar och kakor när vi kommer hem. På kvällen åt vi supergod tacos med Fredrik, Lotta och Nils, och avslutade sedan kvällen med ett avsnitt av Game of Thrones.

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

Efter en lång sovmorgon lånade vi Fredriks bil och begav oss in till city för att se Vita Huset. Efter mycket letande hittade vi en parkering och sedan gick vi mot Vita Huset för att där bli stoppade av en polis som sa att vi inte fick gå nära baksidan på grund av att en helikopter skulle lyfta från huset. Tydligen stänger dom större delar av baksidan (där man som turist vanligtvis får vara) när det händer. Vi såg en stor helikopter lyfta och givetvis låtsas vi att Obama satt där i. Vi gick istället runt för att kolla på framsidan där man kommer närmast.

Det regnade väldigt mycket, så efter Vita Huset gick vi och tog en kaffe på Starbucks innan vi åkte vidare. Hannas kusin Nils som är snart 10 år spelade hockeymatch och den åkte vi och kollade på. De förlorade tyvärr, men Nils var grym då han vann nästan alla tekningar.

Vi glömde tyvärr ta bilder på matchen, men så här hade det sätt ut om vi varit hockeyspelare. Inte så lyckat kanske. På kvällen skulle Fredrik, Lotta och Nils iväg på en middag så vi åkte till östkustens största galleria för att kolla på bio. Först åt vi lite mat på en food court, och sedan gick vi till bion som var enorm med en massa olika salonger. I sann amerikansk anda drack vi "små" läsk som i svenska mått borde varit XL, samt åt smöriga popcorn och godis. Bio-säterna var bekväma och stora, och filmen var jättebra!

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

Flygresan från Las Vegas till Washington var hemsk. Som vi skrev tidigare så var vi väldigt trötta efter den långa dagen och det var en sen flygtid. Klockan blev över tolv på natten innan vi lyfte. Vi har haft en väldig otur på alla våra flygningar då vi inte har fått sitta bredvid varandra, och så hände även denna gång. Vi satt på samma rad men Emilia intill väggen på ena kanten och Hanna vid gången på den andra. Hanna satt bredvid en man som med största sannolikhet var hög/full och höll på att störa henne hela flygningen. Han pratade, gick på toa och stötte till henne så hon vaknade och inte kunde sova. Så det var en ganska jobbig flygning. Vi landade cirka klockan sju på morgonen lokal tid vilket var klockan fyra på morgonen för oss (det skiljer tre timmar från de två kusterna), så vi var helt slut när vi landade. Flygplatsen vi kom till heter Baltimore och ligger en bit utanför Washington D.C så vi fick först ta en shuttle till tågstationen och sedan tåg in till D.C. Det gick väldigt smidigt som tur väl var. Därifrån tog vi sedan en Uber till Hannas farbrors hus, där vi ska spendera de kommande nätterna.

Klockan hann bli lunchtid innan vi kom fram (ingen var hemma eftersom det var fredag och alla jobbade/var i skolan) och det första vi gjorde var att ta med Hannas farbrors hund Magnus ut på en promenad för att köpa lunch. Magnus är en väldigt söt hund, men också väldigt lat. Den egenskapen kombinerat med värmen gjorde att Magnus efter ett tag vägrade att gå så det slutade med att Emilia fick gå framför Magnus och mata honom med kyckling från hennes macka så han ens skulle röra sig framåt. Flera tanter kom fram och undrade varför vi plågade den stackars hunden, det var ganska pinsamt! Magnus överlevde som tur väl var promenaden och vi spenderade resten av dagen med att tvätta och ta det lugnt. Vädret var helt underbart!

På eftermiddagen kom Lotta och Nils hem (Hannas faster och kusin) och vi satte ute och njöt av varsin cider innan vi mötte upp Fredrik (farbror) på en restaurang. Restaurangen var lite beach-inspierad och det var jättemycket folk som satt på uteserveringen. Vi åt hamburgare och sallad, mycket gott!

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

Vi bestämde oss för att gå upp lite tidigare den här dagen för att få ut så mycket som möjligt eftersom vi skulle åka flyg från Las Vegas senare på kvällen. Dock var vi lite trötta så klockan blev nio innan vi var nere vid frukosten. Vi hade inte tänkt på att detta är ett hurtbullsställe där folk går upp klockan fem för att skåda allt fint, så när vi kom ner så höll frukosten på att stänga. Vi roffade snabbt ihop lite mackor och flingor som vi som tur väl hann med att äta. Än en gång packade vi ihop alla väskor och bar ner till bilen. Vårt första mål med dagen var något som heter Antelope Canyon. Kvällen innan berättade tjejen i receptionen att det enda sättet att komma in in Canyonen var med en guide, vilket vi inte visste om. När vi ringde till ett utav företagen som anordnade guidade turer så sa de att alla turerna vara fulla och då blev vi ganska besvikna eftersom att vi trodde att vi inte skulle få besöka den. Det visade sig dock att det bara var att åka till ingången och köpa sig en biljett, vilket också var mycket billigare än att köpa en via ett företag. Vi blev väldigt glada när vi fick höra detta, och köpte genast två biljetter till den guidade turen.

Här sitter Emilia och väntar på att guiden ska komma så vi kan gå in till Cayonen. Alla guider var indianättlingar vilket var väldigt coolt. (Vår guide hette dock Carl vilket inte var så indianigt.) Vår grupp bestod utav 15 personer som tillsammans gick ner i canyonen.

Det var väldigt varmt den här dagen vilket var superskönt!

Vi tog tyvärr inga bilder på ingången till Antelope Canyon, men den här bilden visar "utgången". Vid ingången fanns en lång brant trappa där man klättrade ner till botten på Canyonen, sedan gick man i trånga gångar under marken tills man kom upp ur det här hålet. Detta var ingenting för rädda eller stora människor som ni kan se :)

När vi kom ner uppenbarade det sig dessa fantastiska bergsväggar som genom åren har slipats efter vatten som rinner här när det regnar. Man kunde följa räfflorna på väggarna och precis se hur strömmarna hade gått. Solen sken igenom hålen i taket och gav det mest fantastiska ljus som gjorde att väggarna skiftade i olika färger, allt ifrån gult till rött och lila.

I cirka en timme gick vi under jord i de trånga gångarna, medan vår guide Carl berättade om hur Canyonen hade skapats och gav tips hur man bäst tog foton. Det var så häftigt och fantastiskt vackert!

När vi kom upp ur Antelope Canyon så visade vår guide dessa spår! Ser ni var det är? Jo, dinosauriespår! Så coolt! Tydligen är hela klipporna fulla med spår från olika dinosaurier.

​Här har ni en bild på oss och vår guide Carl som vår grupp gav en massa dricks eftersom han var så kunnig!

Okej, håll i hatten Emilias mamma och Hannas mamma, samt alla andra oroliga människor för nu kommer en historia som heter duga! Efter Antelope Canyon så skulle vi åka till vårt nästa destination, nämligen något som heter Horseshoe Bend. Vi hade hört av alla att det skulle ligga cirka tio minuter från Antelope Canyon så det var lite konstigt att ingen av oss reagerade när GPS:en visade att det skulle ta över 40 minuter att åka till Horseshoe Bend. Först körde vi på en större väg tills GPS:en visade att vi skulle svänga in på en liten "grusad/sandad" väg. Eftersom att den alltid har visat rätt innan så körde vi såklart in där i tron att den skulle snabbt leda oss till vårt slutmål. Men detta var ingen snabb väg. Vägen (om man nu ska kalla det väg) bestod till det mesta av sand samt sten. På vissa ställen så mjuk att vi trodde att vi skulle fastna, och på vissa ställen så stenig att vi trodde vi skulle få punka. En väg som var gjord för en fyrhjuling på sin höjd, inte en skruttig Toyota. Vi körde och körde, och kom bara längre och längre ut i ingenstans. Först skrattade vi och tyckte det var lite konstigt, men ju längre vi körde desto mer oroliga och tysta blev vi. Det var kor på vägarna, inga hus i sikte och vägen blev bara värre och värre. Vi kunde inte vända någonstans och det kändes omöjligt eftersom vi kört ner för flera backar som vi inte trodde att vi skulle komma upp för igen. Givetvis hade vi inte heller någon täckning på mobilen. Här någonstans fick Hanna panik och trodde att jorden skulle gå under (med viss rätt eftersom vi inte visste var vi var eller hur vi skulle komma där ifrån, och tänk om vi skulle få punka eller bli rånade av Mexikanska män?). Hanna stannade bilen och vägrade köra en meter till, och då fick Emilia ta över och köra vidare. På vissa ställen fick hon gå ut och kolla på vägen för att hitta den bästa sidan att köra på för att inte fastna. Till slut, efter så lång tid såg vi ÄNTLIGEN en stor väg. Hanna kysste marken när vi kom fram. Vi inser i efterhand att det var lite naivt av oss att åka in på den här vägen men GPS:en visade att det skulle vara rätt väg och den har ju alltid visat rätt innan...

När vi efter mycket om och men äntligen kom fram till Horseshoe Bend så fick vi se något mycket vackert som var värt (nästan) mödan. Ser ni Hanna längst upp till vänster? Vi var verkligen högt upp och hade den mest fantastiska utsikt över denna fina kreation.

Vi kunde ta väldigt coola bilder, men det var nästan så att vi fick lite svindel. Här spenderade vi lite tid tills klockan blev eftermiddag och då påbörjade vi vår långa bilresa tillbaka till Las Vegas. Det tog oss cirka fyra timmar att ta oss tillbaka, men vägen vi åkte på var väldigt fin så det var inte svårt att njuta av bilfärden. När vi kom tillbaka till Las Vegas var det mörkt och började bli sent så vi käkade sen kvällsmat och sedan styrde vi mot biluthyrningsfirman för att lämna tillbaka bilen. Det kändes i kroppen att man hade varit igång hela dagen och sedan kört bil länge, för vi var så trötta så att vi körde fel flera gånger och sedan glömde vi att tanka så vi fick köra tillbaka. Det var över 30 grader så vi var så svettiga och varma när vi äntligen kom till flygplatsen. Vårt plan gick klockan 23.45, men det berättar vi mer om i nästa inlägg.

Kram Hanna och Emilia.

Likes

Comments

Vi bodde på ett mysigt hotell som låg i "Valle", ungeför en mil utanför Grand Canyon. På morgonen checkade vi ut och åt frukost på hotell-restaurangen. Nypressad apelsinjuice, toast, hashbrowns, och omelett. När vi kände oss mätta och belåtna så gick vi över till en liten affär som låg precis bredvid för att köpa med oss lite snacks som fick bli vår lunch. Det tog inte alls lång tid att ta sig till själva parken. Där fick man betala 30 dollar i inträde per bil, men då gällde det i upp till 7 dagar. Vi hittade parkering snabbt, som låg nära 'visitor centret' dit vi först gick för att få lite tips på hur vi skulle lägga upp vårt besök. Det finns en hel del olika 'hiking trails' som man kan vandra, allt ifrån lättare halvdagarsturer till längre övernattningsutflykter. I dessa vandringsleder kan man då ta sig ner i själva canyonen, men eftersom det var risk för oväder så blev vi avrådda att gå dit på grund av säkerhetsrisken. Så vi gick istället först till en utkiksplats som låg bara 10 minuters promenad ifrån där vi var och V I L K E N utsikt!! Det var helt fantastiskt vackert, mäktigare än något annat vi sett förut

Vårt hotell.

Tur att någon orkar lyfta väskorna i alla fall ;)

Entrén till parken.

Det fanns en del djurliv i parken, älgar, olika fåglar och ekorrar såg vi.

Det var så häftigt att se ut över den stora dalgången. Tyvärr får man inte samma djup i bilderna.

On top of the world!

Vacker utsikt!

Det går bussar runt om i parken där man kan ta sig bort till olika utkiksplatser utan att behöva gå hela vägen. Antingen kan man hoppa av bussen på ett ställe, stanna och ta några kort, och sedan vänta på nästa buss som kommer var 10-15:e minut för att åka vidare. Är man lite hurtigare så kan man gå mellan busstoppen och själv bestämma när man ska hoppa på en buss vidare- eller tillbaka till parkeringen. När vi hade fått tillbaka hakorna som vi tappade så tog vi oss bort mot en sån buss-shuttle och åkte längre bort i canyonen. Vi hoppade av vid ett busstopp som kändes bra, sen gick vi till fots längs "the rim", kanten på canyonen. Det var en riktig häftig panorama som vi hade längs vår promenad. Vi kunde inte förstå vad vi såg, det såg nästan ut som en affisch som hängde i bakgrunden, som att det inte var på riktigt.

Vi såg kaktusar också.

Denna blommade.

Två äventyrare!

Emilia fick ont i magen när Hanna skulle kika över kanten. Men vi tog det väldigt försiktigt.

Kan man se botten?

Den här utsikten hade vi när vi stannade för att käka "lunch", haha. Helt fantastiskt. 

Såhär såg vägen ut som vi gick på.

En liten krabat som vi fick syn på.

Efter att vi kände oss färdiga (om man nu ens kan bli det på det här stället) så tog vi bussen tillbaka till parkeringen och åkte vidare mot nästa stopp, Page, Arizona. När vi höll på att köra ut från området så märkte vi en varningsskylt som hade ett kattdjur på sig. Vi antog att det gäller för pumor, vilket kändes både häftigt och lite läskigt. På vägen märkte vi även en skylt som visade att det skulle finnas en "view point" längre fram som vi körde in på. Där varnades det om ormar, ödlor, spindlar, tusenfotingar och skorpoiner... usch! Men där fanns också en liten canyon som vi kollade in, dock inte lika storslagen som det vi såg tidigare på dagen.

Inte varje dag man ser en sådan skylt!

Usch då!

Tillslut kom vi fram till Page, där vi åt middag på Taco Bell.

Vi kollade på den fina solnedgången.

När vi kom fram till hotellet så var vi väldigt trötta och kom rätt så snart i säng.


Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

Vi checkade ut ur Caezar's Palace vid 11, sedan tog vi en uber mot flygplatsen för att hämta upp vår nya hyrbil. Det blev en Toyota, inte alls lika flashig som Mustangen, men den duger ;) Vi fick iaf plats med alla väskor utan problem i bakluckan. Innan vi lämnade Las Vegas så passade vi på att åka ut till "Welcome to Vegas"-skylten, och även att åka lite utanför the Strip för att se bland annat alla "Wedding Chaples" där man kan gifta sig 24h om dygnet. Vi besökte "a Little White Chapel" som tydligen är ganska känt, där bland annat Britney Spears gifte sig med sin barndomsvän, och Bruce Willis med Demi Moore. Efter att vi hade kikat oss omkring avslutade vi på Walgreens där vi köpte på oss lite vatten och snacks att ha på bilresan mot Grand Canyon!

Signatur-skylten

Ni kan vara lugna, det var ingen av oss som gifte sig ;) Vi ville bara kika hur det kunde se ut.

Sedan bar det av! Det var fin natur längs vägen, vilket gör bilturen mycket roligare! Första stoppet blev i gränsen mellan Nevada och Arizona vid "Hoover Dam". Kraftverksdammen är 222 meter hög och byggdes under 30-talet för att säkra tillgången av vatten till jordbruket och även säkra mot översvämningar pga. smältvatten från Klippiga bergen. Dammen dämmer upp den konstgjorda sjön som heter Lake Mead.

En bild tagen från en "View point" på vägen.

Hoover Dam

Häftigt!

Det blev lite sämre väder ju längre vi åkte. Det kom till och med en liten skur, vilken tid att vi inte har en cabbe nu ;) Något som det fanns gott om var gula skyltar som varnade för vilt, flera olika kreatur verkade det som. Vi hade ögonen öppna men såg inte annat än inhägnade kossor och hästar.

Man kan nästan säga att vi åkte "raka vägen" till hotellet i Arizona, vägarna var långa och raka - Hanna fick knappt vrida på ratten någon gång.

​Vi bor en natt på ett hotell i Valle, som ligger ungefär en mil ifrån Grand Canyon. Imorgon ska vi ta oss ner dit och utforska, ska bli så spännade! 

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

Efter bravaderna kvällen innan så unnade vi oss en lång sovmorgon. När vi väl hade kommit upp och gjort oss iordning så tog vi oss ut för att undersöka "the Strip" i dagsljus. Man kan verkligen resa genom olika länder när man går längs huvudgatan. Paris, New York, Venedig, Egypten, och alla hotell är väldigt storslagna och har häftig arkitektur. Vi gick in i en del hotell, och vissa kollade vi bara på utifrån. Mellan hotellen längre ned för strippen går det en "tunnelbana" som man kan åka med mellan för att slippa gå. Även över gatorna går det olika passage-broar så att man ska slippa gå i trafiken.

Eiffeltornet :)

New York, New York med frihetsgudinnan och kända byggnader i NY, och t.o.m Brooklyn Bridge. De har även en berg-och-dal-bana!

Hanna utanför Bellagio där spelas häftiga vattenshower var 15:e minut.

Excalibur såg ut som ett slott/borg med vallgrav och riddar-inspirerad interiör.

Luxor var en av de häftigaste där hotellet är en stor pyramid.

Inne på Luxor. Det var jättestort! Hotellrummen låg längs kanterna i pyramiden, hur coolt som helst!

Mandala Bay hade en pampig ingång. De hade ett väldigt stort poolområde och en "beach club" som verkade häftig, men dit kunde vi inte komma för det var endast för hotellets gäster (givetvis).

Guldigt såklart! Här inne har de även många shower på kvällarna, men biljetterna är rätt så dyra.

Här inne ligger en stor nattklubb fick vi veta.

Det häftigaste hotellet tyckte vi ändå var det vi bodde på, Caezar's Palace. Det är E N O R M T! Det har 3348 rum fördelat på fem byggnader. Inte nog med det så har de ett enormt köpcenter "Forum Shops" som vi strosade runt i. Det var jättehäftigt för de hade gjort så att det såg ut som att man gick utomhus på ett stort torg.

När vi kände oss klara med att gå runt så avslutade vi med att köpa cheese cake på cheese cake factory som vi tog med till poolen för att ta det lugnt där en stund.

Poolområdet :)

Mmmh! Oreo cheese cake!

​Senare på kvällen gjorde vi oss fina innan vi drog ut igen. Först för att gå förbi hotellet "Venetian".

Venedig-inspirerade "Venetian".

Här kan man t.o.m. åka en gondol-tur

Till kvällen hade vi bokat bord på en fin italiensk restaurang "Giarda". Eftersom det är väldigt mycket folk som går ut och äter vid "middagstid" så var vi tvungna att boka bordet till klockan nio, för att slippa stå i kö. Restaurangen var mycket trevlig och maten var jättegod. Mysigt att gå ut och äta på en riktigt fin restaurang som omväxling.

Hungrig och förväntansfull Hanna efter att vi precis beställt maten.

Focaccia, bread sticks, knäckebröd, smör, pesto, salt/peppar.

Buffalo mozzarella med pesto. Det var god och krämig ost, peston var rätt spicy.

Pasta!

Hanna tog risotto.

Efter middagen tog vi en uber in till downtown och gick längs Fremont Street. Det var rätt galet! Det fanns två olika band som spelade på scener på olika sidor av gatan. Det var mycker neonskyltar och blinkande lampor, casino-tätt och mycket folk och underhållare på gatan. Längs taket på hela gatan visades olika bilder, och vid ett tillfälle släcktes hela gatan ner - för att sen visa en show med musik i taket. Något annat som är häftigt är "Slotzilla", en zipline (linbana) som går längs taket där man kan åka antingen sittande eller liggandes i en sele över alla människor och längs alla blinkande casinon.

Viva Las Vegas!

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

På förmiddagen hängde vi på rummet och packade tills det var dags att checka ut. Vi tog en uber till flygplatsen och kunde checka in direkt även om det var några timmar innan boarding på planet mot Las Vegas (wohoo!). Vi fick hänga där ett tag, men var inte så farligt när vi hade tillgång till gratis wifi. Åt några goda varma mackor och muffins till efterrätt. Flyget tog bara ca en timma och vi hade hittat några jättebilliga biljetter som kostade 300kr styck. När vi landade på flygplatsen kunde vi redan skymta byggnaden borta på "the Strip". På väg mot vårt hotell så körde vi längs hela strippen och kunde se alla fantastiska hotell och byggnader - det är ganska galet. Vi bokade två nätter på lyxiga Caezar's Palace, vilket hotell! När vi skulle checka in så fick vi även rummet uppgraderat, och hamnade i Palace Tower just ovanför poolområdet. Rummet är stort och snyggt, svårt att fånga på bild.

Stor och skön säng!

Från fönstret

En bild från lobbyn

​Check-in disken 

Vi duschade och gjorde oss iordning och sen var klockan redan rätt sent. Men vi såg oss runt i närområdet och sedan kikade vi även in nattklubben "Omnia" som ligger i vårt hotell. Det var häftigt att gå dit eftersom dom hade en rooftop bar där man kunde se ut över "the Strip". Vi hade en riktigt rolig kväll! 

Casinos överallt ;)

Bild från "Omnia".

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments

Idag hade vi en heldag att spendera i San Francisco. Eftersom vi tog det lugnt på morgonen så blev klockan nästan lunchtid när vi kom in mot city (vi bor cirka 15 minuter utanför downtown med tunnelbana) och vi bestämde oss även idag för att käka hamburgare till lunch. Burgaren på Super Duper Burgers fick toppbetyg även om hamburgaren igår var snäppet bättre.

I tunnelbanan.

I väntan för att få sätta tänderna i maten. Är det något dom kan i det här landet så är det goda burgare.

Vi gick förbi Union Square som tyvärr inte visade sin bästa sida eftersom det var fullt med ombyggnationer runt omkring. På torget firade en massa taiwaneser någon festival så det var lite uppträden som vi kollade på.

Det kändes typ som att vi var i Asien. Generellt i San Francisco är det mycket asiater tycker vi.

Sedan bestämde vi oss för att gå till en stor kyrka som heter Grace Cathedral. Dock var det väldigt, väldigt backigt på vägen dit! Det är svårt att verkligen få en uppfattning om hur backigt det är, men den här bilden illustrerar lite hur det känns haha.

Mycket svettiga och trötta nådde vi målet, kyrkan!

Dessa fina spårvagnar åker runt här. Tyvärr har vi inte åkt med någon, men det gav en ganska mysig känsla att se dem åka runt.

Vi fortsatte mot den vackra City Hall. Promenaden dit var dock lite speciell eftersom vi passerade områden med massor utav uteliggare i olika status. San Francisco är en av de städerna i USA med flest uteliggare, och även om de säkert var harmlösa så kändes det lite obehagligt att gå runt. Vi valde att gå på en större gata tillbaka till downtown.

​Även om Hannas temperaturmätare av någon anledning har visat 14 grader VARJE morgon här i San Francisco så har det blivit härligt varmt under dagarna. 

Resterande eftermiddag ägnade vi åt shopping, då Emilia köpte sig ett par snygga skor. Vi köpte även oss varsin Frappuccino och strosande runt lite i staden och kollade på folk. Det blev sushi till kvällsmat (som ni förstår handlar den här resan mycket om mat) och sedan gick vi till en bar och tog några drinkar. När vi kom hem så kollade vi på filmen The Danish Girl som var väldigt bra. Imorgon väntar nya äventyr då vi ska flyga till Las Vegas på eftermiddagen. Spännande!

Kram Hanna och Emilia

Likes

Comments