Header
View tracker

Imorse när jag vaknade kände jag mig något lättad, fick prata ut och reda ut saker igårkväll efter jobbet och det kändes så himla skönt. Jag är fortfarande väldigt orolig, det kan jag inte soppa under mattan. Men det känns väldigt skönt att jag har fått en bild av hur allt ser ut och hur tankarna går. Jag vill så mycket att det ibland blir alldeles för mycket, det är svårt för mig att respektera och inte höra av mig. Men det är lättare efter igår!

För att tänka på annat har jag proppat dagen full med saker! Snart ska jag gå ut i stallet och rida Thaleia och fixa henne. Ska försöka rida på ridbanan idag, eftersom det har regnat har det förhoppningvis mjuknat lite! Efter det ska jag in och duscha samt sminka mig och fixa håret. Har tid för naglarna vid 16, känns så skönt att få fixa i ordning de! Var tvungen att avboka den förra tiden så har numera bara en nagel på högehanden och tre på den vänstra. Gissa om jag skämdes lite på jobbet igår? Ser verkligen förtaskigt ut, så ska bli så skötn att fixa nya. Känner mig som en ny människa!

Ska försöka komma i säng så tidigt som möjligt ikväll, ska hälpa till i stallet på fredag morgon innan skolan och har sedan en lång dag framför mig! Skola, ridning och sen iväg på middag och lite fest på Råmansö med tjejerna för att fira Rebecka. Dagen känns dock ganska oklar, får se vad jag orkar med mitt mående just nu!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det här kan vara den jobbigaste kvällen och natten i hela mitt liv. Pappa fick komma och trösta mig igårkväll och tårarna har nu dagen efter ännu inte slutat att rinna. Att man just nu ska inse vad det är man håller på att förlora, är så arg på mig själv att jag inte gjorde det tidigare.
Kunde inte gå till skolan idag, tänkte vara ute i stallet men det gick inte heller. Har åkt till mammas jobb nu, försöker få timmarna att gå! Som tur är jobbar jag ikväll, förhoppningvis kan jag komma på andra tankar och låta ännu några timmar gå. Allt känns som en evighet utan dig

  • 6 readers

Likes

Comments

View tracker

Låg i sängen på dagen och tänkte, kollade ut genom fönstret och såg hur solen bara sken utanför. Har varit på halvdant humör idag så bestämde mig för att gå ut till stallet. Solen lurade mig något, det var otroligt kallt ute, men fortfarande väldigt vackert. Det är fortfarande väldigt hårt på ridbana hemma, får hoppas att det blir plusgrader snart så det blir lite mjukare! Alternativt att jag måste köpa vinterdäck till min transport så att jag kan ta mig iväg till ett ridhus (kommer inte hända eftersom jag har en stadig inkomst på 1050:- i månaden).

Red Thaleia nere i hagen idag igen, ett ganska lugnt pass där jag bara lösgjorde henne, myste och filosoferade samtidigt. Solen sken på oss och det var baa så himla mysigt att rida där nere. Balsam för själen! Var klar i stallet runt 14, har nu kommit in för lite fika! Kaffe och sockerkaka framför youtube är en bra uppladdning för att gå ned och ta in alla hästarna sen!

Ikväll ska jag och mamma åka in till Norrtälje och mysa lite. Äta god middag och prata om allt mellan himmel och jord. Det hände otroligt mycket saker just nu och det känns som om jag behöver någon att diskutera möjliga alternativ med. Inte att jag behöver få ur mig saker eller aveagera mig utan tips. Då jag själv knappt ens vet bak eller fram just nu. Ska bli otroligt mysigt och tror att det kommer få mig på mycket bättre humör, vad blir inte bättre av sushi?

Likes

Comments

Jag tror att det inte bara är jag som känner en stress inför framtiden. Jag går nu tredje året på gymnasiet, endast ett halvår kvar tills skolan är slut för alltid, och vad ska man göra då? Pojkvännen drar i mig och vill flytta ihop helst igår, vilket betyder att landet och Norrtälje blir ett minne blott. Jag har 1,5 år kvar på kontraktet på hästen, att ge upp hästen skulle göra att jag inte ens vet vad jag har att leva för. Hästarna är mitt allt och just nu lever jag min högsta dröm, men hur länge till det vet jag inte. Framtiden känns jobbig just nu och tankarna går fram och tillbaka, vad är jag villig att ge upp? Vad ska man egentligen behöva ge upp?

Hela framtiden känns som ett stort frågetecken just nu. Jag vet inte vart jag vill bo, vad jag vill jobba med och vad jag vill göra på fritiden. Förut hade jag en stark väg och jag visste exakt åt vilket håll jag skulle gå. Men det känns inte lika självklart längre, jag är rädd att jag kommer behöva ge upp mitt liv. För att sedan ångra mig och aldrig någonsin få tillbaka det igen. jag vet inte hur lång tif jag egentligen har på mig att göra ett val, men det är dags att börja fundera. Snart är det för sent.


Likes

Comments

  • 11 readers

Likes

Comments

Andra advent och en otroligt mysig morgon i stallet. Jag och mamma gick ned till stallet och böjade fodra hästana strax efter 07 på morgonen. En kall men väldigt vacker morgon, alla hästarna fick frukost och på sig täcken för att sedan gå ut i hagarna. 12 hästar tar ju en stund, plus att man ska mocka åt alla, förbereda insläpp/eftermiddagsmat samt rida sin egen häst också. Men det gick jättebra och smidigt då mamma hjälpte till att mocka boxarna medan jag red Thaleia.

Eftersom inte vi har något ridhus är det svårt att få till bra ridpass nu när ridbanan börjat bli hård och frusen, så när det ör ljust och möjligheten finns rider jag gärna nere i hästarnas sommarhage där det är mjukt och väldigt plant! Så där fick Thaleia gå idag, en ganska överladdad häst va det som trippade ned mot hagen och trodde att det skulle galopperas och busas som det oftast gör nere i hagen. Något chockad började jag ta igenom henne i sidorna och rida mycket övergångar för att få henne att slappna av och förstå att det är dressyr vi ska rida. Bra kvalité på dagens pass! Efter uppvärmningen tränade jag galoppiruetter samt samla traven. det är något vi övar mycket på nu, så kort trav som det bara går för att vi snart ska kunna börja trampa. Men det kommer! Först av allt måste vi ha rätt känsla och inställning till att trampa, då Thaleia har en tendens till att stressa upp sig så får man ta det lugnt och försiktigt utan press i början!

Hann precis lägga på lite foundation i ansiktet innan det var dags att åka. Jag och Victoria hade bokat in en föreläsning med Johanna Lassnack från Ryttarinspiration. Föreläsningen heter "Vad händer under hjälmen?" och handlar om den mentala hos oss ryttare. Att vi måste ändra våra tankar för att förändra slutresultatet för att förklara nästan 2 timmars föreläsning med en mening. Otroligt givande föreläsning med härliga Johanna, kul att lyssna på någon med så mycket energi under hela två timmar. Underbart givande och nyttigt att bli påmind om hur mycket det mentala spela in i ridningen och under prestation.


Likes

Comments

En otroligt mysig morgon med en smått panikslagen pojkvän. Idag har resan burit av mot Grekland och Lefkas. Ovanligtvis så går faktiskt planet på eftermiddagen den här gången, med ungefär en timmes försening kom vi iväg vid 17:30 och beräknar att landa i Grekland vid ungefär 20:45.

Så nu är landningen ned mot Grekland i full gång och pojkvännen sitter nervöst och kollar ut genom fönstret och låtsats att han inte är ett dugg nervös. Men det är okej älskling, man måste få spela lite matcho ibland.

Med den förseningen som blev så kommer vi komma fram sent till hotellet ikväll. Transfer från flygplatsen till hotellet går på ungefär en timme! Blir nog bara att försöka få någonting i magen och sen ladda upp batterierna för morgondagen. Planerna för morgondagen och resterande veckan är ytterst oklara, min pojkvän blir galen om jag pratar om vädret igen men det är ingen som tvingar honom läsa detta. Det ska dessvärre regna ett par dagar! Så aktiviteter och så vidare kommer antagligen planeras ut efter vädret.

Nu är bussen alldeles strax framme vid hotellet och det är dags för oss att installera oss, på återseende!

Likes

Comments

Träning och tävlingar tär på hästen, speciellt på psyket när det gäller Thaleia. Med tanke på det fina vädret idag kände jag att det var dags att ta med Thaleia ut i skogen, ta ledigt från dressyren och ridbanan för en stund och bara mysa.

Jag försöker komma ut i naturen med Thaleia i alla fall minst 1 dag i veckan för att få en varierad ridning och en glad häst! Då Thaleia har någon slags bokstavskombination blir hon otroligt uttråkad och tjurig när hon bara blir riden på banan. Ska därför försöka få in minst en uteritt och ett stycke hoppning i veckan! Så nu har vi börjat och Thaleia älskade dagens uteritt, en glad och lycklig häst slår det mesta faktiskt.

Efter lite puts och fix i stallet efter ridningen så gick jag hem och lade mig i soffan. Sliten redan tredje veckan i skolan, men det är väl så det ska vara tredje året på gymnasiet? Det gäller att värna om sig själv för att orka det här sista året. Så nu ska jag mysa ner framför teven med en kladdkaka i knäet. Kramar Hanna

Likes

Comments

Efter grov separationsångest med Valles gamla sadel har vi nu sålt den vidare då det var dags för vi att köpa ett par nya ridst��vlar. Då jag har ganska stora fötter och väldigt smala vader har jag alltid haft väldigt svårt att hitta ridstövlar, det har alltid varit mjuka stövlar som har varit väldigt smala. Men nu blev det ändring på detta då jag vill ha ett par ridstövlar med hård utsida som ger bättre stöd.
Hittade först ett par ridstövlar från Petrie i Uppsala, de var verkligen helt underbart snygga men med ett pris på 10.000 tyckte både jag och mamma att det var ett lite väl saftigt pris och vi bestämde oss för att leta vidare! Vi tog en spontantripp till Stockhomms ridsport i Upplands Väsby för att kolla lite ridstövlar och vad för märke jag skulle kunna tänka mig, hittade där ett par borstade De Niro stövlar som var jättefina och som bara låg på 6.000 kr. Fick testa ett par bruna för att känna vilken storlek som passade bäst i foten för att kunna specialbeställa med rätt längd och färg sen! Efter en stund i butiken hittade personalen ett par stövlar som var exakt den längd, storlek och färg jag skulle ha men dessa var beställda åt en annan kund. Kunde. Skulle ha hämtat stövlarna i Maj men verkat ångra sig så jag fick köpa stövlarna på en gång! Helt galet, från att det skulle ta flera månader att beställa till att jag fick med mig de hem samma dag. Så nu håller jag på och rider in de för fullt!

Fick även med mig ett par blåa ridbyxor från Pikeur och ridsrrumpor från Kingsland!

Likes

Comments

20/8 Hallstavik MSV:C1
30/8 Rådmansö MSV:C2
6/9 Norrtälje MSV:C1
Så debuten i medelsvår går alltså om 18 dagar i Hallstavik, både jag och Whistler är peppade och bara rutinen som ska med nu!

Likes

Comments