Header

Idag möttes jag är solens varma stråkar när jag gick utanför dörren. I alldeles för varma kläder har jag plågat mig igenom skoldagen. Och nej, jag klagar inte på värmen! Jag hade bara kunnat planera mitt klädval lite bättre för de 28 grader som Sverige bjöd på idag.

Efter skolan åkte jag hen och däckade, är inte van vid denna värmen när den kommer så fort. Fick nästan värmeslag idag, blev matt i hela kroppen!

Hann väl sova en halvtimme eller något innan det var dags att åka till jobbet för stängningspass. Herregud vad man börjar märka att sommaren är på väg, butiken är full in i det sista. Så det var inte mycket jag hann förbereda, blev därför lite övertid!

Därför fick också hästarna bli nattade lite sent, men tror de är okej med det nu när det är så ljust ute. De fick mat och var nöjda, samma med mig! Ikväll ska jag ta det lugnt, försöka sova nu och sedan ladda upp inför ett 10-21:30 pass imorgon. Ska försöka hinna rida innan jobbet så jag kan sova en stund på lunchen. Tragiskt trött tjej!
Kramar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Känns så bra att jag fått så mycket gjort, jag känner en sådan lättnad över att lägga mig på kvällen och veta att jag gjort vettiga saker under dagen.

Gick i skolan på förmiddagen, blev klar med nödvändiga saker, snart ska alla uppgifter vara inne. Bara att kämpa vidare!
Slutare redan vid 13 så då åkte jag till stallet. Hjälpte Vickan att rida lite och sedan longerade jag Thaleia, hade en sån himla underbar trygghetskänsla i stallet idag. Jag älskar det!
Efter stallet blev den en snabb middag och sedan iväg till Rimbo för att träna med min kusin Malin. Tro det eller ej men för första gången typ någonsin gick jag på ett pass, och blev faktiskt positivt överraskad! Vi gick på "skivstång intervall", ett riktigt härligt pass som var ruskigt mycket jobbigare än vad jag trodde. Men väldigt skönt nu efteråt, hade nästan svårt att lägga i ettan när jag skulle köra därifrån. Då vet man att det tagit!

Avslutar dagen med lite broccoli och Ex on the beach, kram!

Likes

Comments

Att jag är en person som lätt blir rastlös är kanske ingen nyhet. Att ha många bollar i luften är vardagsmat för mig, och jag tycker om det! Det gör mig till en väldigt driven person och jag ger alltid allt. Men detta har också blivit jobbigt för mig, ibland räcke inte dygnets 24 timmar till för allt jag vill göra.

Går i skolan på heltid sista året på gymnasiet, jobbar på ICA cirka 50 timmar i månaden, jobbar i stallet för att betala av lite av stallhyran, har en häst som tränas och tävlas på hög nivå i dressyr, gymmar cirka 4-5 gånger i veckan. Och så blir man förvånad när dygnet inte ritkigt räcker till. Jag tycker verkligen inte om att göra saker halvddant, och tyvärr blir det ofta saker som blir lidande. Oftast är det jag själv! Stress är något jag levt med länge, och något som verkligen förändrat mig. Har svårt att slappna av och bara vara, genom att hålla igång så får jag inte ångest över att jag inte gör något. Jag hamnar tyvärr som i en ond cirkel. Jag är ständigt trött och stressad, men är för rastlös för att slappna av och inte göra någonting.

Idag red jag Thaleia på banan, hade ett lugnt och härligt pass efter att vi bråkade lite igår. Hjälpte Vickan att ta in lite hästar innan jag åkte igen. Härligt att spendera tid i stallet utan att känna att jag har en tid att passa, stallet är en av de få platser jag sällan använder mobilen på. Vilket är ett väldigt gott tecken! Har nu kommiy hem och ska äta lite middag, ris och kyckling. Någon som är förvånad?

Skulle egentligen åka och gymma efter maten, köra lite rygg. men har blivit överansträngd, har så ont i underarmarna så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så ska möta upp Michelle om en stund istället och ta en långpromenad. Så jag vilar upp mig inför morgondagens skivstångspass med kusinen min!

Kramar!

Likes

Comments

En notering till mig själv, klipp aldrig mer gräset. Är svettig och har gräs överallt nu. Tror det är dags att ta en välförtjänt dusch efter det innan dagen fortsätter.

Men trots allt var det ändå värt det. Gick runt knuten på huset och hittade lite marmor som blivit över när badrummet byggdes. Fick en utmärkt idé om att den skulle vara så fin inne. Antingen som till exempel ljusbricka eller att ha saker på, sagt och gjort så tog jag med den in! Är nu alltså en marmorbricka rikare, och sen som legat ute så länge och skräpat kom nu till nytta. Så glad att fantasin kom in och bara slog mig, nu har jag denna fina bit marmor på mitt sminkbord, det bästa är ju också att det matchar badrummet. Underbart!


Likes

Comments

Ja, årsdebuten var det ja. Allt kändes så himla bra inför årsdebuten med Thaleia. Hade koll på programet och det kändes inte som några problem att komma över kvalgränsen om inte Thaleia fulade ut sig. Men skam den som ger sig.

Tävlingen gick inte riktigt som jag tänkt mig. Thaleia kändes faktastisk på framridningen, log hela tiden och allt kändes utmärkt. Vi rockade och allt kändes toppen när jag skulle in på banan. Men att ha ett rött sto med bokstavskombinationer är inte en dans på rosor. Väl inne på banan så vägrade T gå framåt, jag kom bara till halva idbanan och efter nåhra minuter kändes det relevant att utgå. Men inte, envis som jag ä så gav jag fan på att vi skulle ta oss runt. Vilken procent vi än skulle landa på så skulle vi runt!

Jag kan ju inte påstå att det gick bra, jag var långt från kvalgränsen och hamnade näst sist. Men vilken häst jag har! Hon kändes så fin emellanåt och fick otroligt fina lovord från andra människor samt domaren.

"Fint ridet på en idag väldigt spänd häst. Tack för att du red klart och inte tappade tålamodet, stot lycka till i framtiden!"- Domarens kommentar sammanfattade starten ganska bra, fick bra poäng på sådant osm gångarter och ryttare vilket gör mig väldigt glad. Kvalitén finns där under olydnaden. Nu är det bara hem och träna bort olydnaden, resa till olika platser för att ge henne lite erfarenhet. Vi har hela livet framför oss!


Likes

Comments

Det känns som att utbudet på nyårsklänningar är minimalt i år, i alla fall om man vill ha en fin! Har suttit ett par timmar på olika hemsidor och försökt hitta en klänning som passar mig. Jag är ingen paljett-tjej och det för inte vara för mycket outstanding, det passar liksom inte mig! Jag har hellre en lite mer simpel klänning med någon speciell detalj och piffar upp den med accessoarer och lockat hår!

Hittade en helsvart klänning, jättesimpel! Men något jag lika gärna kunde ha i skolan. Jag vill vara lite mer uppklädd än så, men ändå inte så att det går till en överdrift! Less is more. Till slut hittade jag en fin klänning på Nelly, lite glittrig men ändå simpel! Som den kritiska kunden man är läser man ju alltid andra kunders recensioner, fick läsa att klänningen fäller så mycket glitter att den inte ens går att använda. Och där var man tillbaka på ruta 1!

Men googlade runt lite, familjeliv.se är den bästa sidan för sånna hår situationen. Läste tipset om hårspray, att skaka av det överflödiga glittret på klänningen och sedan spraya den med hårspray. Någon som vet ifall det fungerar någorlunda? Isånnfall ska jag nog beställa den klänningen igår. Tyvärr kostade den 199kr häromdagen men är nu uppe på 499 igen, segt! Men ska man vara fin får plånboken lida!

Likes

Comments

Thaleia SN är min nuvarande tränings och tävlingskompis. Ett sto född 2009 e: Sandakan u: Tiara.
Ett rött sto med en väldans massa PMS och mycket överskottsenergi! Men fina gångarter och väldigt hög ridbarhet!

Jag har haft Thaleia i min närhet sedan flera år tillbaka. Hon har stått på inridning och utbildning hos Victoria i flera år, därav har jag alltid haft henne i min närhet! När vi flyttade till Igelsta gård i slutet av 2016 hängde 3 stycken hästar med från början, en av de var Thaleia. Meningen var att hon skulle säljas, Thaleia var alltså till salu och det var flera som var och provred henne. Men Thaleias ägare fick ångest och ville inte längre sälja henne, utan ha kvar henne för att hennes barn ska kunna rida henne om några år! Vid det tillfället stod jag utan häst, och Victoria gav förslaget till ägaren om att låna ut Thaleia till mig. Och på den vägen var det!
Från och med den 1a augusti var det jag som hade hand om Thaleia, det har alltså gått ungefär ett halvår sedan jag började rida henne kontinuerligt. Det är otroligt vad vi har utvecklats under den här korta tiden, vinst i vår första start på tävlingsbanan och kval till MSV:B i debuten i MSV:C.

Nu har vintern kommit och det är hårdträning så gott det går som gäller! Jag har alla möjligheter som behövs för att lyckas, nästa år har jag som mål med Thaleia att debutera MSV:B på godkänd procent. Det ska väl inte vara så svårt?

Sommaren 2016

Likes

Comments

Jag hade så svårt att somna igår, råkade somna en stund på soffan igårkväll. Vilket resulterade i att jag hade väldigt svårt att somna. Vid 00 ringde jag min pojkvän, väldigt fånigt men brukar somna av att höra honom prata. Inte för att han är speciellt tråkig, det är inte vad jag menar! Utan jag känner mig trygg bara av att veta att han finns på andra sidan luren om jag skulle behöva honom! Kalla mig creepy och psyko, men min pojkvän är min stora trygghet!

Dagen idag var varit lång, men jag var tagit mig igenom den med ett leende på läpparna! Man blir inte piggare för att man går runt och klagar över att man är trött, snarare tvärt om! Och vem orkar höra på någon som klagar hela tiden? Ingen. Tyvärr är jag rätt bra på att klaga, men jag försöker tänka mig för! Det blir inte bättre av att klaga, gör något åt det istället!

Har precis kommit hem från jobbet, ligger i sängen och pluggar samtidigt som jag kollar på Skam. Jag kollat igenom 2 säsonger på några dagar, det är ett sjukligt beteende men jag älskar serien! Så nu blir det vaniljbullar, Skam och lite plugg. Sen läggdags!

Min fina pojkvän på Lefkas, Grekland i somras

Likes

Comments