View tracker

Den översta bilden är orginalbilden och den understa är den som är redigerad. Denna bild är tagen ur grodperspektiv och i motljus. Jag tog denna bild då jag fick med fina färger från skolans väggar och sen tyckte jag att trädet trädde fram fint i bilden när man tog bilden i motljus. Jag började med att räta upp bilden så den var väldigt snett tagen. Jag bestämde mig för att jag ville göra denna bilden mer somrig och testade mig fram bland vertygen under "justering". För att få ett somrigt intryck av bilden ville jag göra den varmare och få fram bildens färger mer. Jag började med att ljusa upp bilden på skuggor/högdagrar och på intensitet/kontrast. Sedan gjorde jag bilden lite varmare på färgbalans. Tillsist prövade jag mig fram på nyans/mättnad och nivåer så att bildens färger blev ännu tydligare. 

Även denna bild är tagen ur grodperspektiv och tanken med denna bilden är att det ska se ut som att Markus Jhoppar super högt med himlen som bakgrund. Här började jag att beskära bilden och sedan använde jag mig utav "lassot" för att ta bort oönskade objekt i bilden. I detta fall ville jag få bort kanten av skogen och staketet som blev kvar efter att jag hade beskärt bilden så att det såg ut som att Markus hoppade högt upp i luften utan någon annan bakgrund än himlen. Sedan gjorde jag bilden svartvit och gjorde den blåa nyansen i himlen mörkare, så man tydligare ser kontraster mellan himlen och molnen. Sen anädrade jag nivåerna i bilden och sen gick in jag in högdagrar/skuggor och ändrade skuggorna så de trädde fram mer. Efter detta höjde jag intensiteten i bilden och sänkte ljusheten ytterst lite.

Denna bild är tagen ur fågelperspektiv eftersom jag ville ha en hel överblick över hela fotbollsplanen. Först rätade jag ut bilden, och rättade till färgerna i "nivåer". Sedan förstärkte jag skuggor, kontrast, och mättnad så att färgerna, kontrasterna och detaljer blev mer tydliga i bilden. Jag strävade inte efter att framhäva något speciellt objekt i denna bild utan ville enbart förbättra hela bilden.

Tagen ur grodperspektiv, så att man ska känna sig liten inför Linn och Lukas som i denna bild ska föreställa mobbare. Jag tog denna bilden med blixt vilket gjorde bilden ganska mörk och tråkig. Jag började med att räta upp bilden och sedan ljusade jag upp bilden med hjälp av "nivåer". Sedan ökade jag intensitet i bilden och även kontraster. I "nyans och mättnad" ljusade jag upp bilden ännu mer och gjorde den kallare, då den från början var väldigt varm. Till sist sänkte jag de varma färgerna ytterligare i "färgbalans".

Denna bild är tagen ur fågelperspektiv. I denna bild började jag med att ändra intensitet och kontrast. Sedan ändrade jag mellanfärgerna(?) i nivåer. Sen minskade jag nyanserna i bilden och höjde mättnaden. Och sen gjorde jag inte så mycket mer i bilden då jag tyckte det skulle se för redigerat ut annars.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag hoppas få lära mig många nya saker som jag inte har testat på innan. Jag vill lära mig mycket inom redigering inom bild och film och hur man använder olika verktyg inom kursen. 

Likes

Comments

View tracker