​Vi använde oss av lera när vi skapade figurerna i filmen. Detta gjorde vi för att det skulle se mer levande ut. Det svåra med att filma lerfigurer var att vi inte kunde ändra katternas kroppsspråk särskilt mycket pga hur vi hade format dem, detta gjorde att de inte såg så verkliga ut. För att få så mycket liv i dem i möjligt så ändrade vi former på deras svansar ganska ofta iallafall, så att någon slags rörelse på deras kroppar skedde. Vi valde även att ställa dem upp på bakbenen i några scener för att ge dem mer liv. Vi kom på berättelsen utifrån att vi ville ha den ganska simpel, för på så sätt så kunde vi fokusera på att göra filmen bra istället för att krångla till historian, vilket då antagligen bara skulle bli rörigt i slutresultatet. Men vi ville givetvis att något dramatiskt skulle hända, därav vattenodjuret. I början ville vi visa upp huvudkaraktärerna, de två katterna. Därför filmade vi dem när de möttes och stod och prata med varandra. De bestämde sig då för att gå och fiska, och det är här konflikten sker. Ena katten blir skrämd ner i vattnet av en orm, och blir då jagad av ett vattenodjur. Konfliktlösningen är att den andra katten kastar en stor boll på odjuret och räddar sin kompis från döden. När ena katten har räddat den andra så går de iväg tillsammans och lever lyckliga i alla sina dagar. I slutet visar vi även upp alla lerkaraktärer som vi skapat och använt oss utav i filmen. Under några scener valde vi att zooma ut och in, detta för att göra filmen mer rolig och speciell, och inte så enformig. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Med denna bild arbetade jag med justeringslager. Först sänkte jag intensiteten i bilden och sänkte mellanfärgerna i "nivåer". Detta gjorde bilden lite mörkare i färgen då alla färger i bilden var väldigt ljusa och tråkiga. Sen ändrade jag i nivåer, för att göra färgerna ännu tydligare. Sen ökade jag både mättnaden och lyster i bilden, och då blev bilden lite varmare. Sedan höjde jag exponer, förskjutning och gammakorregering vilket gjorde att färgerna trädde fram mer i bilden och blev lite mörkare och intensivare.

​I denna bild jobbade jag också med justeringslager. I orginallbilden tycker jag att den gula bakgrunden inte var så fin så jag ville göra bilden svartvit. Jag började med att göra bilden svartvit och fortsatte att justera bilden efter det. Jag fortsatte sedan med att höja intensitet och kontraster för att ge bilden lite mer liv. Innan jag höjde dessa två såg bilden ganska platt och tråkig ut. Sen sänkte jag exponer, och höjde jag förskjutning och gammakorregering lite för att mörka ner bilden lite. 

Lagermask. Först ökade jag kontraster i bilden och minskade intensiteten på Hanna, detta gjorde att hon såg lite brunare och varmare ut. Sen ökade jag mättnaden för att göra henne ännu lite varmare. Sedan lyfte jag fram de kalla färgerna i färgbalans på bakgrunden, vilket gjorde bakgrunden lite blåa och kallare. Detta gjorde att det blev en större skillnad och konstrast mellan Hanna och bakgrunden och Hanna blev mer i fokus på bilden.

Lagermask. Först ökade jag intensiteten till max för ljusa upp byggnaden som var så mörk i orginalbilden. Även löven blev ljusare. Sen gjorde jag inget mer för då tyckte jag bara den såg överredigerad ut.

Här har jag arbetat med blandningsläge. Till en början beskärde jag bilden så att man skulle fokusera mer på fötterna i bilden, och även få bort den fula gräskanten som är till vänster i orginalbilden. Först la jag på en ljusblå färgblandning (lager) för att ljusa upp bilden och få den mycket kallare. Sedan ändrade jag nyans och mättnad, jag ökade den blåa(kalla) färgen ännu mer och sen ökade jag mättnaden i bilden. Sen ökade jag intensitet och kontrast, och till sist ändrade jag bildens nivåer.

Blandningsläge. Här började jag med att beskära bilden och räta upp den. Sedan la jag ett svartvitt lager på bilden och valde att lagret skulle ha ett mjukt ljus. Jag valde sedan att inte redigera bilden mer, då den lätt fick ett överredigerat intryck då.

Blandningsläge. Här valde jag också att lägga på ett svartvitt lager men här valde jag istället att lägga på lagret med skarpt ljus, då jag ville ha mer kontraster i denna bilden.

Jag hittar inte den rätta orginalbilden här, men tog med en nästan identisk som jag tog samma vid samma tidpunkt. Här la jag på ett lager där jag ökade kontrasten till max och ökade även intensiteten väldigt mycket. Jag lät sedan detta lager gå i ett mjukt ljus. Som sagt så valde jag att inte redigera dessa bilder som jag jobbat med blandningsläge med mer, för då såg de väldigt överredigerade ut.

Likes

Comments

Den översta bilden är orginalbilden och den understa är den som är redigerad. Denna bild är tagen ur grodperspektiv och i motljus. Jag tog denna bild då jag fick med fina färger från skolans väggar och sen tyckte jag att trädet trädde fram fint i bilden när man tog bilden i motljus. Jag började med att räta upp bilden så den var väldigt snett tagen. Jag bestämde mig för att jag ville göra denna bilden mer somrig och testade mig fram bland vertygen under "justering". För att få ett somrigt intryck av bilden ville jag göra den varmare och få fram bildens färger mer. Jag började med att ljusa upp bilden på skuggor/högdagrar och på intensitet/kontrast. Sedan gjorde jag bilden lite varmare på färgbalans. Tillsist prövade jag mig fram på nyans/mättnad och nivåer så att bildens färger blev ännu tydligare. 

Även denna bild är tagen ur grodperspektiv och tanken med denna bilden är att det ska se ut som att Markus Jhoppar super högt med himlen som bakgrund. Här började jag att beskära bilden och sedan använde jag mig utav "lassot" för att ta bort oönskade objekt i bilden. I detta fall ville jag få bort kanten av skogen och staketet som blev kvar efter att jag hade beskärt bilden så att det såg ut som att Markus hoppade högt upp i luften utan någon annan bakgrund än himlen. Sedan gjorde jag bilden svartvit och gjorde den blåa nyansen i himlen mörkare, så man tydligare ser kontraster mellan himlen och molnen. Sen anädrade jag nivåerna i bilden och sen gick in jag in högdagrar/skuggor och ändrade skuggorna så de trädde fram mer. Efter detta höjde jag intensiteten i bilden och sänkte ljusheten ytterst lite.

Denna bild är tagen ur fågelperspektiv eftersom jag ville ha en hel överblick över hela fotbollsplanen. Först rätade jag ut bilden, och rättade till färgerna i "nivåer". Sedan förstärkte jag skuggor, kontrast, och mättnad så att färgerna, kontrasterna och detaljer blev mer tydliga i bilden. Jag strävade inte efter att framhäva något speciellt objekt i denna bild utan ville enbart förbättra hela bilden.

Tagen ur grodperspektiv, så att man ska känna sig liten inför Linn och Lukas som i denna bild ska föreställa mobbare. Jag tog denna bilden med blixt vilket gjorde bilden ganska mörk och tråkig. Jag började med att räta upp bilden och sedan ljusade jag upp bilden med hjälp av "nivåer". Sedan ökade jag intensitet i bilden och även kontraster. I "nyans och mättnad" ljusade jag upp bilden ännu mer och gjorde den kallare, då den från början var väldigt varm. Till sist sänkte jag de varma färgerna ytterligare i "färgbalans".

Denna bild är tagen ur fågelperspektiv. I denna bild började jag med att ändra intensitet och kontrast. Sedan ändrade jag mellanfärgerna(?) i nivåer. Sen minskade jag nyanserna i bilden och höjde mättnaden. Och sen gjorde jag inte så mycket mer i bilden då jag tyckte det skulle se för redigerat ut annars.

Likes

Comments

Jag hoppas få lära mig många nya saker som jag inte har testat på innan. Jag vill lära mig mycket inom redigering inom bild och film och hur man använder olika verktyg inom kursen. 

Likes

Comments