Header

Gymnasie stallet, härliga Kikkoman och Ronja med Laganzo.
På härliga Strömsholm, älskart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Red somsagt Ceeno igår och han var såååå himla svår men även väldigt rolig. Jag red på tågbanan lite och Emma hjälpte mig att förklara hur jag skulle göra och liksom berättade hur han funkade. Avslutade med några småskutt och sen red vi tillbaka hem.

Idag har jag inga lektioner alls nästan, började med matte halv 10 och sen har jag bara ridlära och ett hagbyte vid 2. Sen slutar jag och vid halv 5 kommer Simon och hämtar mig och sen rullar vi hem.

Likes

Comments

Hej hörni, och förlåt!
Jag har inte uppdaterat något på jätte länge och så kommer de bli ibland. Jag kommer uppdatera när jag har tid och de är fullt upp nästan hela tiden.
Har gjort en hel del under den tiden jag varit borta och nu har vi även börjat rida UMET vilket är att rida för hippologerna. Det gjorde jag idag och då red vi dressyr och jag red Laganzo. Han är jätte fin och det gick bra, men jag var inte riktigt helt 100% idag och såklart att man har sånna dagar.
Har stalltjänst i eftermiddag och efter det ska jag rida Ceeno som är Emmas ponny.

Har även varit hos Alice och ridit hennes ponny Alex lite då och då och det är så himla kul.

Klättrade i måndags på Mamma Mia (på bilden) och i Tisdags red jag dressyr på JAS och han var sååå fin och rolig att rida. Tror till och med att det var mitt bästa dressyr pass hittills.

Likes

Comments

Idag var en skön dag, började med svenska kurs på morgonen vid 8:15 och slutade ca 11 med det. Fick mycket gjort och det var så lugnt och härligt den lektionen.
Har bara haft teoretiska lektionen idag vilket är skönt då man bara kunnat strutta runt i mjukisar hela dagen. Slutade min dag med naturkunskap vid slottet och passade på att kolla när tvåorna red lite på GP banan. Sen drog jag och kollade när andra gruppen av tvåan hoppade terräng.

Sen gjorde jag faktiskt inte så speciellt mycket, drog till stallplan och kollade när några klasskompisar red och efter det drog jag även till slottet med några från klassen och kollade på en hoppträning, och det är då man får stunder som man verkligen bara älskar livet helt enkelt.

Nu på kvällen har vi bara varit i huset, inte gjort så himla mycket egentligen. Fast egentligen vill jag säga att de de händer en hel del på lönn för de gör de, haha. Jag och Lovisa bakade tillexempel lite kakor
Nu är klockan mycket, fast jag har ändå lite sovmorgon imorgon för jag börjar 9:15 med stallövningar. Och när jag slutar skolan ska jag även med Alice som går i min klass till stallet och rida, så då får vi se hur de går.

Likes

Comments

Började dagen med ett dressyr pass på Spitfire på Grandprix banan. De gick ändå helt okej, lite seg i rörelserna och kroppen men de gick mycket bättre mot slutet. Vi började med att värma upp på galoppbanan vid slottet och sedan repeterade vi den lodräta sitsen på Grand prix banan somsagt.
Efter de hade vi lunch stalltjänst, och vi var väldigt snabba då vi börjar få in lite rutiner osv, lite rörigt då massa som precis hade ridit kom in lite då och då men vi klarade oss iaf.
Sen hade vi även idrott efter det, och jag har en hatkärlek för idrott. Vi körde intervall löpning i en brant backe, upp och ner 5 gånger och det var verkligen så himla jobbigt, men som sagt är det ju bra. 

Efter de skulle vi dra hem och duscha och hämta grejer till nästa lektion, vilket var so. Men INGEN hade med sig nycklar och vi var då helt enkelt utelåsta.. Men vi löste de sen ändå, vilket var skönt. 

Avslutade dagen med att följa med Lovisa till stallet, hon red på stubbåker och hennes häst Ada var rätt så pigg, men de gick bra för henne iallafall.
Imorgon är de bara en massa teorilektioner hela dagen, vilket ändå är rätt så skönt med tanke på att jag alltid har grov träningsverk efter idrotten.

Likes

Comments

Har precis gått och lagt mig och dagen summerar jag som SEG. Allt har gått så bra hela dagen, men idag var verkligen en trött dag för mig. Engelskan rullade på som vanligt, läste lite uppgifter osv i ridhuset när dom red där, Hur lyxigt egentligen??
På ridningen hade jag Levado, och vi hoppade lite idag faktiskt. Han var framåt, hängde på en del men de gick ändå helt ok tycker jag, vi klarade de ändå.
Vi trav hoppade kryss för att träna våran sits och avslutade sen med ett räcke. En nyttig övning helt enkelt och det var sååå himla varmt.
Efter de var de eftermiddags stalltjänst, inget mer med det och senare på kvällen vid halv 9 hade jag kvälls fordringen vilket jag tycker är ganska mysigt ändå .
Nu tänkte jag släcka allt för dagen då jag helt enkelt är helt slut, och imorn väntas ett dressyr pass på Spitfire.

Idag fyller även My 17 år, hon är en av dem som jag bor med på lönn, en riktig hjärtis helt enkelt.

Likes

Comments

Nu på kvällen var nästan hela klassen tillsammans och körde fotboll nere vid fotbollsplan. Imorgon börjar vi vid 10 med engelska vilket är jätte skönt att börja veckan med sovmorgon. Sen är de även ridning och stalltjänst på mitt schema, så de får vi se hur det går. 

Likes

Comments

Blev upphämtad av Matilda på moppen imorse runt 9 och då rullade vi till stallet. Skulle fota med Us-styrelsen och efter det var de även 2 hoppträningar som jag hjälpte till med.
Det rullade på bra och jag har saknat stället sååå mycket. Från att vara den som hade koll på de mesta och hängde helt enkelt med i allt ungefär, så visste jag knappast vilka hästar några var och vart alla stod. Men ridskolan har bytt ut några hästar under sommaren och även byggt om & jag har inte varit där på länge heller så såklart kan man vara lite virrig.
När allt blev klart i stallet körde Emma hem mig i hennes moppebil, världens gulligaste <33

Är ensam hemma just nu och har slängt i mig 2 mackor som lunch och ska väl fixa mig så jag kan dra tillbaka till Lönn, vilket är boendet jag bor i på Strömsholm. Beroende på vad klockan är när jag kommer fram har jag massa kläder att tvätta och mitt rum ska städas. Och sen mot kvällen runt 19-20 planerar klassen att hitta på något tillsammans tror jag.

Likes

Comments

Efter några härliga veckor på Strömsholm är jag nu tillbaka i Bålsta. Idag träffade jag Sophie och vi åt lite lunch på lucky house och bara snackade då vi hade en hel del att prata om, Vi har ju ändå inte träffats på nästan en månad liksom så de var jätte kul att träfas igen. Men sen skulle hon iväg igen så nu är jag hemma igen och ska fixa lite grejer som jag ska ta med till Lönn imorgon. Sen efter det ska jag bara ta de lugnt och kolla serier förhoppningsvis då det kommit ut massa pll avsitt som jag missat. 

Likes

Comments